Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.511.511
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
16 godina
odjavljen
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
SimeKZ kaže...
Theophilus Ruy kaže...
Službeni odgovor je da cijepljeni mogu širiti zarazu.

Procitaj moj tekst, jos jednom. 

Nitko ne spori cjepivo smanjuje širenje virusa, ali Izraelci su izračunali 64% za delta soj.

Tvoje objašnjenje govori na koji način cjepivo to radi, a Izraelska statistika u kolikoj mjeri.

To dvoje nije u konfliktu, osim ako na temelju samog objašenjenja kreneš izvlačiti proizvoljne zaključke o tome kako samo cijepljenje može zaustaviti širenje virusa, a pritom zanemariš statistiku koja kaže da bez dovoljnog broja preboljelih to neće uspjeti napraviti.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
16 godina
user2206 kaže...
Brki1994 kaže...

Pa profil je napravio kako bi trolao i vrijeđao. 

Vidiš da ne može dvije normalne rečenice sastaviti, a da ne uključuju vrijeđanja i djetinjasto ponašanje 

S jedne strane imamo provokatora lambadu, forumaša s pubertetskim stažom na forumu a s druge fakat kvalitetnog forumaša, koji to pokazuje ne samo u ovoj temi.

-s treće strane imamo moderatore.. koji će u slučaju antivaxera istog trenutno 'udaljiti' dok će vaxera pustiti, neovisno što piše, kriteij, argumenti, način komunikacije-vrijeđanja itd.. do granice fašizacije ili inkvizicije i lova na vještice..

-no to sve znamo, navikli.. sloboda medija itd. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
MrBlc kaže...
SimeKZ kaže...
Theophilus Ruy kaže...

Nitko ne spori cjepivo smanjuje širenje virusa, ali Izraelci su izračunali 64% za delta soj.

Tvoje objašnjenje govori na koji način cjepivo to radi, a Izraelska statistika u kolikoj mjeri.

To dvoje nije u konfliktu, osim ako na temelju samog objašenjenja kreneš izvlačiti proizvoljne zaključke o tome kako samo cijepljenje može zaustaviti širenje virusa, a pritom zanemariš statistiku koja kaže da bez dovoljnog broja preboljelih to neće uspjeti napraviti.

Nema tu konflikta. Tu ima princip zastite koji je Ruy kompletno promasio. 

Pusti sad sojeve, sve dok se ne procijepi stanovnistvo i sprijeci brzo sirenje virusa prirodna evolucija virusa se bude nastavila... tu nema dileme. Ako virus nastavi ovim tempom, sva slova abecede nam nece bit dovoljna.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
4 godine
neaktivan
Vidim ljude koji su cijepljeni i pomažu necijepljenima rizičnima.
Znam 2 slučaja.

A neznaju da ih mogu zarazit, samo kažem.

Kako to?
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 13:31 (Theophilus Ruy).

0 0 hvala 0
12 godina
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Kriste sad vec preporucuju trecu dozu cijepiva....gdje je kraj profitu?

Sta bi svakome trebali ubrizgat 20 placenih doza da apetiti budu zadovoljeni.

Povraca mi se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Louis Pluto kaže...
pr0n_addict kaže...

Pod "jednom" misliš na jednu dozu, dvije ili pak docjepljivanje s trećom dozom?

Bude to na kraju cijeli skup prirodnih brojeva s tim pikanjima - u smjeru položene osmice.

kako god, u čemu je uopće razlika? jedino ukoliko 5g kemtrejsi, onda je kumulativno, smrt i odlazak u pakao jer si se prepustio demonizaciji

Ma kažem ja, fajzera u ruku i aaaaaaaaaaaajmooo...

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina
odjavljen
SimeKZ kaže...

Pusti sad sojeve, sve dok se ne procijepi stanovnistvo i sprijeci brzo sirenje virusa prirodna evolucija virusa se bude nastavila... tu nema dileme. Ako virus nastavi ovim tempom, sva slova abecede nam nece bit dovoljna.

Delta soj je tu, širi se i cjepivo nije dovoljno efikasno da bi spriječilo njegovo širenje. Gdje se najviše proširio - upravo tamo gdje je najviše cijepljenih. Zašto? Upravo zato što ga cjepivo nije uspjelo efikasno zaustaviti.

Takvo cjepivo i dalje može spriječiti nepotrebne smrti, ali širenje virusa neće zaustaviti. A dok se širi, i mutirati će.

U najbolje slučaju neće uspjeti mutirati dok dovoljan broj ljudi ne preboli, uključujući i cijepljene, pa će nam donijeti manju smrtnost. U najgorem slučaju će mutirati na način da smanjuje efikasnost cjepiva i po pitanju smanjivanja smrtnosti, pa ćemo imati ogromnu smrtnost u rizičnoj populaciji.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
9 godina
neaktivan

Nećeš se niti okrenuti već će biti četvrta, Lambada je iza ugla...

Genetski inžinjering 

Rat kojemu okončanje nije bitno (čak nije niti poželjno). Bitno je samo da traje...

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 13:40 (Brki1994).
16 godina
SimeKZ kaže...
MrBlc kaže...
SimeKZ kaže...
Theophilus Ruy kaže...

- alfabet (ne abeceda..) :)

- univerzalno (svemoguće?) cijepivo je u razvoju-najavi.. kao i nada. No na kraju je ipak stvar imuniteta-organizma, tj antitijela. Kako ih steći, preboljevanjem ili cijepljenjem je sporedno, teoretski isto. No cijepiva su u pravilu 'bolji' (sigurniji, blaži..) način, tj rizik težeg oboljevanja i smtnost. .. jer, cijepivo je oslabljen virus ili mrtav (ili nova kemija-biologija, otisak..) i tad je praktično-teoretski lakše organizmu pobijediti u takvoj 'fejk' bitci s oslabljenim virusom, nego u pravoj tj posljedice-rizik, no riješenje je uvijek-jedino antitijela ili eliminacija virusa kao sterilizacija Zemlje..

- cijepivo nije lijek-fix, nego sredstvo-alat, kao čekić-lopata, lakše nego rukama ili oružje u pitanju bitke.. virus-organizam.

- mutacije.. što se više virus širi, to je veća mogućnost varijanti-mutacija, tj ovisi o broju zaraženih, s jednom osobom nećemo imati mutacije, s dvije možda.. a ovo je pandemija pa do 7milijardi mogućih mutacija (karikirano).

-da, nije cijepljenje to koje će riješiti covid, nego imunitet. A kako ga steknemo, preboljevanjem ili cijepljenjem je samo način, od čega je u pravilu cijepljenje-sigurnije-blaže... no ovaj put i jedan (mali) problem, time što je blaža reakcija, manje antitijela u odnosu na preboljele koji su imali težu borbu (usporedba s ratovima vrijedi.. i količina oružja pri tome). Time su cijepljeni statistički manje imuni na novo izlaganje, nego oni jači s više antitijela.. tj time se omogućava više mutacija, jer i virus tad ima veće šanse. Kvaka-22 nema bolje nego je oboje dobro-jednako i što više štiti to je i opasnije pa recimo da je cijepljenje u prednosti kao blaži put koji možda u više etapa svladamo kao serpentine na usponu uzbrdo..

- a time čisto matematički-logički i više mutacija jer će put-rat trajati duže.. možda beskonačno a možda sutra dobijemo supercijepivo i sve je gotovo.

13 godina

Bas me zanima zasto ako prebolis to vise nije dovoljno za ulazak u HRV? Sada traze potvrdu da si prebolio i primio barem 1 dozu cjepiva. Tek onda mos uc kao "preboljeli". :-D

S tim da stranice na hrvatskom jeziku govore jedno, a stranice koje bi turist otvorio (tipa informacije na croatia.hr) oni pak govore da je dosta samo preboljet. :-)

ako koga zanima: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Try and fail, but never fail to try.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 13:43 (kameni_zg).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

ihush Uzmi u obzir da je ovo cijepivo nešto totalno novo i kojemu (po stoti put ponavljano, ali je ponavljanje majka znanja) dugoročni učinci nisu još jasni. Zato je eskperimentalno i osobe koje se cijepe su pokusni kunići. Stvari mogu proći glatko i bezbolno, ali mogu proći na grozno i na razini kataklizme jer kada stvari krenu grozno, krenuti će najgorim mogućim putem.

S ostalim se slažem. Vježbajte, jedite zdravo, poroke si reducirajte i budite sretni. Od kada je cijela ova situacija, nisam niti jednom imao neku temperaturu, virozu niti prehladu jer sam se počeo zdravije hraniti, 20 kila! sam spustio i svaki dan sam fizički aktivan barem sat vremena (što hodanje, pto trčanje i vježbanje). 

I want to believe
17 godina
odjavljen
kameni_zg kaže...

Bas me zanima zasto ako prebolis to vise nije dovoljno za ulazak u HRV? Sada traze potvrdu da si prebolio i primio barem 1 dozu cjepiva. Tek onda mos uc kao "preboljeli". :-D

S tim da stranice na hrvatskom jeziku govore jedno, a stranice koje bi turist otvorio (tipa informacije na croatia.hr) oni pak govore da je dosta samo preboljet. :-)

Ja sam prebolio i usao u HR od proljetos vec dva puta sa tom potvrdom. Sutra trebam opet - dobro da sam ovo vidio. Doduse, upravo (jucer) sam se cijepio sa prvom dozom pa ne znam jel to sta pomaze

Freak Show Inc.
4 godine
ihush kaže...
- mutacije.. što se više virus širi, to je veća mogućnost varijanti-mutacija, tj ovisi o broju zaraženih, s jednom osobom nećemo imati mutacije, s dvije možda.. a ovo je pandemija pa do 7milijardi mogućih mutacija (karikirano).

-da, nije cijepljenje to koje će riješiti covid, nego imunitet. A kako ga steknemo, preboljevanjem ili cijepljenjem je samo način, od čega je u pravilu cijepljenje-sigurnije-blaže... no ovaj put i jedan (mali) problem, time što je blaža reakcija, manje antitijela u odnosu na preboljele koji su imali težu borbu (usporedba s ratovima vrijedi.. i količina oružja pri tome). Time su cijepljeni statistički manje imuni na novo izlaganje, nego oni jači s više antitijela.. tj time se omogućava više mutacija, jer i virus tad ima veće šanse. Kvaka-22 nema bolje nego je oboje dobro-jednako i što više štiti to je i opasnije pa recimo da je cijepljenje u prednosti kao blaži put koji možda u više etapa svladamo kao serpentine na usponu uzbrdo..

- a time čisto matematički-logički i više mutacija jer će put-rat trajati duže.. možda beskonačno a možda sutra dobijemo supercijepivo i sve je gotovo.

Mutacije, mutacije....

Nije mutacija samo kada jedan soj virusa postane zloćudniji od drugoga.

Mutacija može biti i da njome virus oslabi, ili postane bezopasan...

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu, osim o Covidu.
16 godina
kameni_zg kaže...

..

-prvo.. sama rečenica je 'duplirana-kontradikcija'..

-drugo, preboljeli su isključivo oni koji su bili testirani-pozitivni, zaraženi, oboljeli, recimo na bolničkoj njezi pa i respiratoru.. ne ostali u recimo samoizolaciji doma, jer taj dio nikad nije testiran, nema podataka, izvan sustava.. a nitko ne testira, kao da ne žele? ..

-tj da bi imao potvrdu, moraš biti oboljeli-preboljeli u sustavu, ne doma.. i tad imaš ili nemaš potvrdu koja daje propusnicu kao cijepljenje, mada oboje ne znači da osoba nije opet zaražena, da ne širi virus i od cijepljenih će opet 1% oboljeti.. što direktno dokazuje da to ne znači da nema virusa, dok bi test pozitivan-negativan upravo to dokazao-otkrio i time kriterij za izolaciju ili slobodu kretanja

-a to se u slučaju da dođemo u 'crveno' može i hoće desiti, tj tad će im recimo slovenija-njemačka tražiti negativan test, neovisno što su sad tim građanima izdali covid potvrde i pustili ih nama na jadran. Dok su tu nisu tamo, njihov problem i time ako su pozitivni neće slovenija u crveno nego hr.. itd. itd.

-svatko (turist) to radi u svojoj državi, kao i ostale dokumente.. i hr pravila ili primjer naravno ne mora biti jednako za drugu državu, mada je na nivou eu 'isto'.. npr što ako netko ima lažnu potvrdu?

-belgija traži zatvaranje noćnih klubova (mladi-majorka-španjolska..) jer je to vektor širenja.. mada imaju covid-pass .. itd.

4 godine
Brki1994 kaže...

Vježbajte, jedite zdravo, poroke si reducirajte i budite sretni. Od kada je cijela ova situacija, nisam niti jednom imao neku temperaturu, virozu niti prehladu jer sam se počeo zdravije hraniti, 20 kila! sam spustio i svaki dan sam fizički aktivan barem sat vremena (što hodanje, pto trčanje i vježbanje). 

Sve to pomaže preboljenju virusa C 19 no nisi siguran da ga nećeš dobiti, što pokazuje slučaj bezbroj svjetskih vrhunskih sportaša koji su unatoč vrhunskom imunitetu ipak dobili koronu.

Da su se uspješno s koronjerosom nosili, to je istina.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu, osim o Covidu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 13:57 (Zaporožac).
13 godina
Friday kaže...
kameni_zg kaže...

Ja sam prebolio i usao u HR od proljetos vec dva puta sa tom potvrdom. Sutra trebam opet - dobro da sam ovo vidio. Doduse, upravo (jucer) sam se cijepio sa prvom dozom pa ne znam jel to sta pomaze

Ma ja mislim da ces uc bez beda u tom slucaju. Ako mene pitas - mislim da bus proso na osnovu tog papira da si prebolio, a za cijepljenje te nitko nebu pito. Al ak ti nije problem - javi, bas me zanima, i sretan put :-)

Try and fail, but never fail to try.
9 godina
neaktivan
Zaporožac kaže...
Brki1994 kaže...

Vježbajte, jedite zdravo, poroke si reducirajte i budite sretni. Od kada je cijela ova situacija, nisam niti jednom imao neku temperaturu, virozu niti prehladu jer sam se počeo zdravije hraniti, 20 kila! sam spustio i svaki dan sam fizički aktivan barem sat vremena (što hodanje, pto trčanje i vježbanje). 

Sve to pomaže preboljenju virusa C 19 no nisi siguran da ga nećeš dobiti, što pokazuje slučaj bezbroj svjetskih vrhunskih sportaša koji su unatoč vrhunskom imunitetu ipak dobili koronu.

Da su se uspješno s koronjerosom nosili, to je istina.

Nisam ni rekao da ga nećeš dobiti, ali su šanse veće da ga ne dobiješ ukoliko si fizički aktivan (kao i većinu virusa).

I want to believe
16 godina
Zaporožac kaže...
ihush kaže...

Mutacije, mutacije....

Nije mutacija samo kada jedan soj virusa postane zloćudniji od drugoga.

Mutacija može biti i da njome virus oslabi, ili postane bezopasan...

..

-da, netko kaže nešto drugo?

(no može kad je već prigoda..)

-+ i kad je virus slabiji, to ne znači da je bezopasan ili da neće zaraziti, to samo znači da će posljedice po oboljelog biti blaže. ..  a svaki novi oblik je novi problem, tj ako smo imuni na verziju-a tad neovisno što je ver-b recimo slabiji, ako ga antitijela ne prepoznaju, prođe.. i imaš problem, manji nego da je prošao a, ali isti što se tiće pandemije, time je svaka mutacija problem i što ih je više ili što virus brže mutira to je problem veći, naprosto jer moraš stvoriti ta antitijela ili neko univerzalno za sve .. tj kraće, više mutacija = veći problem, kako god okreneš. Jedino što ti to ne možeš bez da ti se nacrta zaključiti, jer si trol niže klase pa eto naivno misliš da si sad nešto pametnog otkrio, nisi. :)

-recimo, postoji virus koji se 'samoubio' i tako nas spasio rata s njim, kao što može biti neka svemirska civilizacija koja nas želi napasti i rade bombu, koja im recimo eksplodira... super.

-no postoji i ono drugo, tj sve što preživi je ono drugo, kao čitava evolucija, pa tako pošto su virusi još tu, zaključujem da se nisu svi samoubili, da su neki opasni a neki opasniji.. i recimo 'srećom' nije cilj virusa nas pobiti, jer tad bi virus prerezao granu na kojoj sjedi i opet ubio sam sebe, tj on ovisi o nama, možda čak i mi o njemu. Balans. Možda nam treba za evoluciju, možda za samo održavanje jer tek kad se nečeg riješiš-nestane možga otkriješ posljedice ili da je bio barijera nečem gorem.. pa tako nije poželjno ni biti 100% zdrav ili sterilan, ili naoružan-razoružan itd.. jer sve ima implikacije i dvije strane problema, pa za mir je poželjno nemati oružje, no ako ga nemaš tad ti dođe netko s praćkom i jači je.. radi što želi jer ima oružje koje ti nemaš. Ljudi ili virus, isto-slično, pravila prirode kao fizika i zato spadaju u prirodne znanosti kao znanosti..

17 godina
Brki1994 kaže...

ihush Uzmi u obzir da je ovo cijepivo nešto totalno novo i kojemu (po stoti put ponavljano, ali je ponavljanje majka znanja) dugoročni učinci nisu još jasni. Zato je eskperimentalno i osobe koje se cijepe su pokusni kunići. Stvari mogu proći glatko i bezbolno, ali mogu proći na grozno i na razini kataklizme jer kada stvari krenu grozno, krenuti će najgorim mogućim putem.

S ostalim se slažem. Vježbajte, jedite zdravo, poroke si reducirajte i budite sretni. Od kada je cijela ova situacija, nisam niti jednom imao neku temperaturu, virozu niti prehladu jer sam se počeo zdravije hraniti, 20 kila! sam spustio i svaki dan sam fizički aktivan barem sat vremena (što hodanje, pto trčanje i vježbanje). 

Pricas potpune idiotarije.

Mi znamo ucinke cjepiva, znamo sto je mRNA tehnologija vec nekoliko desetljeca, znamo sto su proteini, znamo sto su antitijela.

To sto si ti neinformirani seljo ne daje ti za pravo da baratas s nazovitocinjenicama, sto mi kao civilizacija znamo, ali ti si ipak to pravo dajes.

Doc. Berecki je opsirno na Bug portalu u 3 nastavka pisao o virusima i cjepivima, pa si malo procitaj na to, a slobodno nastavis sa stecenim znanjem dalje na internetu.

Lijepo googlas mRNA i ostale kljucne rijeci koje mislis da bi ti mogle biti zanimljive.

Tvoja trkeljanja o kataklizmi su potpune idiotarije i ti uopce nemas pojma o nicemu.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 14:15 (Psiho246).
4 godine
neaktivan
Za mene ovo nije pitanje cijepiti se ili ne.
Nego jeli ovaj slogan dovodi u opasnost ili ne:

"Misli na druge, Cijepi se!"

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 14:27 (Theophilus Ruy).

0 1 hvala 0
4 godine

Korona virusi su stoljećima s nama ali;

Koronavirusi su prvi put otkriveni u 1930-ima kada se pokazalo da je akutna respiratorna infekcija pripitomljenih pilića uzrokovana virusom infektivnog bronhitisa(IBV). U četrdesetim godinama dva životinjska koronavirusa, mišji virus hepatitisa (MHV) i transmisivni gastroenteritis virus (TGEV) su izolirani.[13]

Ljudski koronavirusi otkriveni su u 1960-ima.[14] Najraniji proučavani ljudski koronavirusi bili su od ljudskih pacijenata sa prehladom, koji su kasnije nazvani humani koronavirus 229E i humani koronavirus OC43.[15] Od tada su identificirani drugi ljudski koronavirusi, uključujući SARS- CoV 2003., HCoV NL63 2004., HKU1 2005., MERS-CoV 2012. i SARS-CoV-2 u 2019. godini. Većina njih uključena je u ozbiljne infekcije dišnih puteva.[16][17]

Znanost dugo "poznaje" koronaviruse i sad se neki čude kako je cijepivo "izmišljeno" u "tako kratkom vremenu".

@ihush

Samo znanstveno i razumljivo.

Trol na ovoj temi nisam ja već ti i tebi slični...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Psiho246 Baš sam čekao kada će početi vrijeđanje. Inače, naslušao sam se toga na poslu pa se naučim iskopčati. Omalovažavnje i vrijeđanje drugoga puno govori o osobi. Možda nisi takav uživo, ali je lakše to pod pseudonimom. To ti je inače odlika slabih ljudi, a osobno i emotivno shvaćanje tuđeg mišljenja za koje misliš da ugrožava tvoje trenutno stanje je besmisleno, štetno za mentalno zdravlje i potencijalno opasno 

Čista psihologija.

Da nastavim, ključno je ovo što si rekao: "stečeno znanje na internetu". A gdje da se drugdje informiraš o drugoj strani? Od možda televizije, raznih znanstvenika, od stožera, novina ili pak radija?

Opet skačeš sebi u usta, da guglam nešto na internetu. O većini stvari ti, ja i većina znamo s interneta pa ih onda po tovojoj logici možemo isključiti. Naučio sam u životu slušat i sagledati i tu drugu stranu priče i tražiti više informacija sa svih strana, a ne prihvaćati informacije koje se guraju od samo jedne strane. Protivnik cijepljenja nisam jer sam ih dobio u životu kao i većina, ali protiv nečeg eksperimentalnog i što se agresivno gura pod raznim prijetnjama i ucjenama jesam i tu me nitko ne može uvjeriti da cvijetaju ruže. 

Ako se kataklizma ne dogodi, smijati ću se od muke kakav sam glupan bio, a ako se kataklizma dogodi za mjesec, dva, 3, 5 ili 10 godina, smijat ću se jer ću se jer sma barem donekle imao obraz i bio u pravu.

Uostalom, na forumu smo što znači još od starih Rimljana civiliziranu diskusiju.

I da, guglam sve pomalo što mi je zanimljivo od reptila do propagande 

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 14:38 (Brki1994).
14 godina
neaktivan
Brki1994 kaže...

Gdje si vidio u tekstu da piše da su umrli od covida? 

Samo se spominje smrt akon cijepljenja, a opće je poznato da može doći do ugrušaka. 

Opće je poznato da je u Hrvatskoj cijepljeno najviše staraca a, vjerovao ili ne, oni umiru i bez cijepljenja.

mogli bi napraviti istraživanje koliko je ljudi umrlo koji su pojeli bananu. Tvoj bi zaključak bio da banane ubijaju?

9 godina
neaktivan

Pa normalno da će se starija populacija cijepiti. Ako su već na kraju životnog puta gdje se smrt ne može izbjeći već (eventualno) nakratko odgoditi, zašto ne riskirati?

Vidiš, zanimljivo bi to bilo istraživanje. Banana te može ubiti na 2 načina: prvi je da se ugušiš što je statistički najvjerojatnije, a drugi je od predoziranja kalijem što s obzirom na količinu banana koju moraš pojesti da se to dogodi, ravno nemogućem. S druge strane, kora opasnija jer se posklizneš pa se moliš da padneš na tur, a ne na glavu 

I want to believe
17 godina
Brki1994 kaže...

Psiho246 Baš sam čekao kada će početi vrijeđanje. Inače, naslušao sam se toga na poslu pa se naučim iskopčati. Omalovažavnje i vrijeđanje drugoga puno govori o osobi. Možda nisi takav uživo, ali je lakše to pod pseudonimom. To ti je inače odlika slabih ljudi, a osobno i emotivno shvaćanje tuđeg mišljenja za koje misliš da ugrožava tvoje trenutno stanje je besmisleno, štetno za mentalno zdravlje i potencijalno opasno 

Čista psihologija.

Da nastavim, ključno je ovo što si rekao: "stečeno znanje na internetu". A gdje da se drugdje informiraš o drugoj strani? Od možda televizije, raznih znanstvenika, od stožera, novina ili pak radija?

Opet skačeš sebi u usta, da guglam nešto na internetu. O većini stvari ti, ja i većina znamo s interneta pa ih onda po tovojoj logici možemo isključiti. Naučio sam u životu slušat i sagledati i tu drugu stranu priče i tražiti više informacija sa svih strana, a ne prihvaćati informacije koje se guraju od samo jedne strane. Protivnik cijepljenja nisam jer sam ih dobio u životu kao i većina, ali protiv nečeg eksperimentalnog i što se agresivno gura pod raznim prijetnjama i ucjenama jesam i tu me nitko ne može uvjeriti da cvijetaju ruže. 

Ako se kataklizma ne dogodi, smijati ću se od muke kakav sam glupan bio, a ako se kataklizma dogodi za mjesec, dva, 3, 5 ili 10 godina, smijat ću se jer ću se jer sma barem donekle imao obraz i bio u pravu.

Uostalom, na forumu smo što znači još od starih Rimljana civiliziranu diskusiju.

O cem ti trkeljas?
Gdje se ti informiras?

Ti si neinformirani seljo, i to nije uvreda to je cinjenica. Plasis tu nekakvim babarogama jer se tebi cini "nesto".

Prestani trkeljati i kreni citati.

Tvoji pateticni pokusaji nekakve psihoanalize me uopce ne zanimaju. Neinformiran si, tocka. Nista relevantno nisi rekao.

Civilizirana diskusija? Jel to kad jedna strana nema pojma i iz svog neznanja vadi zakljucke da ce cijeli svijet propasti?

Ne trkeljaj - citaj, uci.

Usmjerio sam te - kreni.

- Psiho246
14 godina
neaktivan
Brki1994 kaže...

Čista psihologija.

Agresivno se gura jer situacija to zahtijeva. Cijepljen si cjepivima koja su prošla puno manje testiranja od ovih za COVID 19 i koja su nastala kad znanost nije na raspolaganju imala znanje i tehnologiju koju ima danas. Cijepljen si ovbeznim cjepivima (osim ako si se dodatno cijepio po svojoj volji). Neka od tih cijepiva su protiv bolesti s kojima 99.999999...% nikad nećeš doći u dodir a cjepiva su mjera predostrožnosti ako se te bolesti slučajno pojave. Prihvaćaš tekovine znanosti s polovine prošlog stoljeća a ne prihvaćaš trenutne. Zašto? Normalno ti se cijepiti protiv bolesti koja skoro pa više ni ne postoji a nije protiv one kojom smo okruženi?

Ponekad nešto što izgleda kao prijetnja i ucijena u biti je nastojanje pametnijih da nekako uvjere one malo manje pametne što je za njih dobro. Da ne bi mislio da se ovo odnosi na tebe, mene je bilo vrlo teško natjerati da stavim kacigu na motoru. Danas je to normalno i uobičajeno no u vrijeme kad sam ja počeo voziti motore svi smo se rugali onima koji nose kacige. Onda je nastupila država s "prijetnjama i ucijenama" i mnogima spasila život.

9 godina
neaktivan

I opet vrijeđanje!

Barem ti nick paše uz dijalog 

A sad bježim na more, možda stavim maske i rukavice jer nikad neznaš!

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 14:58 (Brki1994).
10 godina

Evo pocelo je Pfizer trazi i 3 dozu. Vrhunska cjepiva.

0 0 hvala 0
12 godina
BlueMax kaže...
Brki1994 kaže...

Gdje si vidio u tekstu da piše da su umrli od covida? 

Samo se spominje smrt akon cijepljenja, a opće je poznato da može doći do ugrušaka. 

Opće je poznato da je u Hrvatskoj cijepljeno najviše staraca a, vjerovao ili ne, oni umiru i bez cijepljenja.

mogli bi napraviti istraživanje koliko je ljudi umrlo koji su pojeli bananu. Tvoj bi zaključak bio da banane ubijaju?

što te to čudi, ovdje se istakne kako još uvijek nije napravljeno istraživanje utječe li cjepivo na plodnost i moguće je da cijepljeni postanu sterilni

u sljedećem koraku se uvodi tvrdnja da se preporuča cijepiti one koji ne planiraju daljnje potomstvo, dakle na izmišljenu mogućnost već to uvodiš kao relevantan faktor protiv cijepljenja

što je sljedeće, nije napravljeno niti istraživanje kako se cjepljeni ponašaju u bestežinskom stanju, moguće je da se po dolasku u svemir momentalno poizvrću

možemo zaključit da se ne preporuča cijepiti one koji sanjaju postati astronauti 

14 godina
neaktivan
Brki1994 kaže...

Pa normalno da će se starija populacija cijepiti. Ako su već na kraju životnog puta gdje se smrt ne može izbjeći već (eventualno) nakratko odgoditi, zašto ne riskirati?

Vidiš, zanimljivo bi to bilo istraživanje. Banana te može ubiti na 2 načina: prvi je da se ugušiš što je statistički najvjerojatnije, a drugi je od predoziranja kalijem što s obzirom na količinu banana koju moraš pojesti da se to dogodi, ravno nemogućem. S druge strane, kora opasnija jer se posklizneš pa se moliš da padneš na tur, a ne na glavu 

Samo ti pokušavam objasniti kako je izjava kako je u Hrvatskoj umrlo 8 ljudi koji su primili dvije doze cjepiva jednaka izjavi kako je u Hrvatskoj umrlo 8 ljudi koji su (i to baš taj dan) pojeli bananu. Kako banana nema nikakve veze s tim što su ti ljudi umrli, tako nema ni cjepivo.

Zamisli koliko ih je umrlo koji su taj dan pili vodu. Zaključak je? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice