Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.511.229
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
16 godina
odjavljen
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Evo nova studija koja kaže da višekratno izlaganje subinfektivnim dozama stvara T-cell imunitet i štiti od korone: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34067349/

Naravno, sad samo imamo službenu potvrdu onoga što nam je zdrav razum govorio. Međutim, to neke na ovom topicu nije spriječilo da Lauca proglase pseudoznanstvenikom zbog takvih tvrdnji.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.

5 1 hvala 0
14 godina

Još mi je donekle jasno kad netko živi ful zdrav život, zdravo jede, kreće se pa se neće cijepiti. Ali evo na svom uzorku ljudi koje znam, cijepiti se ne žele isključivo oni koji su miljama daleko od tog načina života. Pa je*emu miša, ako se možeš trovati svakodnevno lošom prehranom, a vikendom alkoholom i nosnim stimulansima, što će ti biti od cjepiva?

4 0 hvala 0
17 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Keops kaže...

Još mi je donekle jasno kad netko živi ful zdrav život, zdravo jede, kreće se pa se neće cijepiti. Ali evo na svom uzorku ljudi koje znam, cijepiti se ne žele isključivo oni koji su miljama daleko od tog načina života. Pa je*emu miša, ako se možeš trovati svakodnevno lošom prehranom, a vikendom alkoholom i nosnim stimulansima, što će ti biti od cjepiva?

To su ti oni "drogira se cijeli tjedan na Ultri, pita jel su trešnje špricane".

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina

Siguran sam da bi dobio isti rezultat i u istraživanju da cijepljeni manje jebu nego necijepljeni.

Pametnom dosta. Cijepiti se ne treba.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
MrBlc kaže...

Evo nova studija koja kaže da višekratno izlaganje subinfektivnim dozama stvara T-cell imunitet i štiti od korone: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34067349/

Naravno, sad samo imamo službenu potvrdu onoga što nam je zdrav razum govorio. Međutim, to neke na ovom topicu nije spriječilo da Lauca proglase pseudoznanstvenikom zbog takvih tvrdnji.

Lauc isto tako poziva na cijepljenje. Što bi isto trebao biti zdrav razum.

4 godine
MrBlc kaže...
 Stariji od 50:

Necijepljeni imaju smrtnost 3,89%

Cijepljeni imaju smrtnost 1,41%

link, link, link

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu, osim o Covidu.
16 godina
odjavljen
Bitanga kaže...

Poziva, ali isto tako kaže da bi fokus trebao biti na rizičnima, da bi nerizičnim preporučio, ali da nikakav pritisak nije opravdan, a protiv je ideja cijepljenja djece i mladih bez prethodnih stanja koja dižu rizik. U tome se s njime slažem, ne vidim tu problem.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
16 godina
odjavljen
Zaporožac kaže...
MrBlc kaže...
 Stariji od 50:

link, link, link

Kolega, da malo smanjiš doživljaj. Sve relevantne podatke, tumačenje istih i kontekst imaš u postu kojeg citiraš i postu koji je u njemu citiran.

Samo, izgleda da ti je osobni napad bitniji od razmišljanja...

15 godina
MrBlc kaže...

a kako bi ti dozirao subinfektivnu dozu u populaciji? 

jedino što me muči sa umjetnom inteligencijom je sram koji ću osjećati kad shvati koliko smo glupi.
9 godina
neaktivan

Pa profil je napravio kako bi trolao i vrijeđao. 

Vidiš da ne može dvije normalne rečenice sastaviti, a da ne uključuju vrijeđanja i djetinjasto ponašanje 

I want to believe
17 godina
MrBlc kaže...
Bitanga kaže...

Poziva, ali isto tako kaže da bi fokus trebao biti na rizičnima, da bi nerizičnim preporučio, ali da nikakav pritisak nije opravdan, a protiv je ideja cijepljenja djece i mladih bez prethodnih stanja koja dižu rizik. U tome se s njime slažem, ne vidim tu problem.

I on se cijepio, jer puno putuje. Iako je prebolio. Pala su mu antitijela pa se cijepio.

Znači napravio je to radi svoje komocije i baš radi pritiska jer puno putuje. Tako će i većina ljudi na kraju napraviti.

Nekom je pritisak i da mu netko samo spomene cijepljenje. Vidim uskoro pojavu novog termina "vaccine harassment".

Ja isto ne planiram djecu cjepiti osim ako oni to budu tražili. U stanu su bili kad smo žena i ja imali Covid i nije im bilo ništa. Dede i bake su se cijepili pa smo mirni neko vrijeme. Ali vidjet ćemo na zimu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 10:17 (Bitanga).
16 godina
odjavljen
all_or_nothing kaže...

Izbjegavanjem prerestriktivnih mjera i zero covid strategije. Izbjegavanjem zatvaranja škola. Ukidanjem mjera ljeti i općenito kad broj hospitaliziranih ne prati broj zaraženih....

5 godina
protjeran
Brki1994 kaže...

Pa profil je napravio kako bi trolao i vrijeđao. 

Vidiš da ne može dvije normalne rečenice sastaviti, a da ne uključuju vrijeđanja i djetinjasto ponašanje 

S jedne strane imamo provokatora lambadu, forumaša s pubertetskim stažom na forumu a s druge fakat kvalitetnog forumaša, koji to pokazuje ne samo u ovoj temi.

17 godina
MrBlc kaže...
all_or_nothing kaže...

Izbjegavanjem prerestriktivnih mjera i zero covid strategije. Izbjegavanjem zatvaranja škola. Ukidanjem mjera ljeti i općenito kad broj hospitaliziranih ne prati broj zaraženih....

To bi se moglo tako kad se postigne neki cilj u cijepljenju. Možda je on već i postignut, jer do sad su se stvarno mogli cijepiti svi koji su htjeli.

Lijepo ukinut to što kažeš, prerestriktivne mjere. Kad nije bilo cijepljenja moglo se reći da je odgovornost bila na državi, al sad je isključivo na pojedincima koji se nisu cijepili.

Oni koji se nisu smjeli cijepiti će se morati pobrinut sami za sebe.

15 godina
MrBlc kaže...
all_or_nothing kaže...

ma ne. pa znaš li što je subinfektivna doza?

ne možeš naštimati nikakvim mjerama (osim labaratorijskim) da netko ne zakači dovoljno virusa da bi se zarazio. pogotovo ako su novi sojevi virulentniji i pogotovo² moraš pokupiti virus u nekoliko navrata.

nemoguća misija.

jedino što me muči sa umjetnom inteligencijom je sram koji ću osjećati kad shvati koliko smo glupi.
4 godine
MrBlc kaže...
Kolega, da malo smanjiš doživljaj. Sve relevantne podatke, tumačenje istih i kontekst imaš u postu kojeg citiraš i postu koji je u njemu citiran.

Samo, izgleda da ti je osobni napad bitniji od razmišljanja...

kolega, to je link na antivakserski portal koji traži donacije jer ih cenzuriraju 

pridruži im se, možeš i tamo komentirati, slobodno je...

okupila se, čitam, fina ekipica....

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu, osim o Covidu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 11:05 (Zaporožac).
16 godina
odjavljen
Bitanga kaže...

To bi se moglo tako kad se postigne neki cilj u cijepljenju. Možda je on već i postignut, jer do sad su se stvarno mogli cijepiti svi koji su htjeli.

Lijepo ukinut to što kažeš, prerestriktivne mjere. Kad nije bilo cijepljenja moglo se reći da je odgovornost bila na državi, al sad je isključivo na pojedincima koji se nisu cijepili.

Oni koji se nisu smjeli cijepiti će se morati pobrinut sami za sebe.

Švedska škole nije zatvarala uopće, dakle to se može.

Prošlo ljeto nismo imali neke značajne mjere. Istina, iz tadašnje perspektive smo imali rast, ali smo kasnije vidili da to nije zapravo ništa strašno bilo.

Isto možemo i sad. Cijepljenje nije nužan uvjet, ali značajno olakšava kad nema straha za proboj među rizičnu populaciju.

Taj mehanizam predstavlja jedan od dva najizglednija objašnjenja smanjene incidencije kod ljudi koji su profesionalno izloženi, te kod ljudi koji su u kontaktu s djecom. Drugo objašnjenje je crossimunity.

Također, istraživanje kaže da taj mehanizam uzrokuje stvaranje T stanica, što bi objasnilo zbog čega imamo toliki udio profesionalno izloženih ljudi, pa čak i pozitivnih na PCR testu, koji nemaju antitijela - njihov imunološki sustav se uspio obraniti prije nego je uopće stigao razviti antitijela zahvaljujući T stanicama.

Također, taj mehanizam baca drugu sliku na serološka istraživanja, te je za očekivati da će zemlje s manje restriktivnim mjerama imati manje oboljelih (ne mogu to reći i za PCR pozitivne) i zbog broja ljudi s antitijelima i zbog broja ljudi koji imaju ovaj oblik imuniteta.

all_or_nothing kaže...

ne možeš naštimati nikakvim mjerama (osim labaratorijskim) da netko ne zakači dovoljno virusa da bi se zarazio. pogotovo ako su novi sojevi virulentniji i pogotovo² moraš pokupiti virus u nekoliko navrata.

nemoguća misija.

Ispodprosječna incidencija među zdravstvenim radnicima upućuje upravo na to da je to bio slučaj. Jasno je da ne možeš namjerno izložiti ljude takvim mjerama, ali možeš ne sprječavati slučajno izlaganje više nego je nužno za držanje epidemije pod kontrolom.

16 godina
odjavljen
Zaporožac kaže...

kolega, to je link na antivakserski portal koji traži donacije jer ih cenzuriraju 

Jasno, međutim, ti isti podaci nisu upitni, imaš naveden i izvor.

Taj antivaxerski portal manipulira s interpretacijom podataka, a ja sam to debunkao. 

Onaj podatak koji ti je sporan proizlazi iz sirovih podataka koje možeš provjeriti na izvoru koji je naveden, a kako bih i tu smanjio moguću zabludu sam dao i objašnjenje zašto taj podatak ne predstavlja stvarni postotak umrlih među cijepljenima, te zašto je efikasnost cjepiva u sprječavanju smrtnog ishoda daleko veća nego izgleda iz takve jednostavne usporedbe.

Samo što si ti previše zadojen mržnjom i sitničarenjem, te djetinjastim prepucavanjem da bi to shvatio...

15 godina

Moj PC  
0 0 hvala 1
4 godine

e, moj izgubljeni prijatelju ...

evo ti s tvog "linka"

The Daily Expose was set up due to a lack of alternatives to the lying mainstream media, and alternatives which report only the facts. Other alternative media sites are happy to publish articles backed up with zero or questionable evidence. Whereas the mainstream media simply refuse to publish the truth or publish half-truths, spun in a way to suit the narrative of the very authorities which are funding them through advertising fees for publishing propaganda.

https://dailyexpose.co.uk/2021/07/01/july-fundraising-campaign/

nema šta !!!!

sve znanstveno za popizd***  

Moj PC  
0 5 hvala 0
8 godina
protjeran
Theophilus Ruy kaže...
To prozivanje antivakserima je nonsens.

Da pojasnimo.
Svi su se prije samo godinu dana smijali pravim antivakserima, lidiji gjalski, srećku sladoljevu...

tako i ja.

Prošlo je godinu dana, izumili cijepivo, nisam se cijepio iz osobnih razloga, sada sam i ja antivakser.

Glupost, ništa se promijenilo nije. Nisam antivakser.

Da pojasnimo Srecko Sladoljev imunolog koji se bavio razvojom cjepiva cemu je posvetio svoj zivot.

Nazvati njega antivaxerom je glupost tj propaganda.U doba dokazano lazne pandemije svinjske gripe sto smo zaboravili iako je proslo samo desetak godina isto se borio protiv istih koji su sada stvorili ovu pandemiju i unistavali imunoloski zavod u sluzbi stranih korporacija  jer nisu zavrsili u zatvoru zbog lazne pandemije svinjske gripe. Teske posljedice tih cjepiva na koje je tada upozoravao Sladoljev platili su npr Svedjani pa je to jedan od razloga zasto su sada "drugaciji" u ovoj plandemiji.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/virus-h1n1-srecko-sladoljev-pobijedio-imunoloski-zavod-87329

Dakle postoje cjepiva razvijana u interesu covjeka, i cjepiva i plandemije u interesu korporacija i novca.Ako to dvoje ne razlikujete onda vam pomoci nema.

5 godina
protjeran
Hoggy kaže...

Da pojasnimo Srecko Sladoljev imunolog koji se bavio razvojom cjepiva cemu je posvetio svoj zivot.

Nazvati njega antivaxerom je glupost tj propaganda.

Ovo je jedan od bivših šefova Imunološkog, na Fejsu Billa Gatesa povezuje sa Sotonom - Index.hr

Sladoljev: Kako poništiti cjepivo? Prije i poslije jesti špek i luk te piti žestoko - Index.hr

Srećko Sladoljev širi laži o smrti zagrebačkog ginekologa - Index.hr

Taj lik je idiot. Definicija idiota.

4 godine

U svom statusu Sladoljev tvrdi da konzumacija masne hrane i alkohola poništava učinke mRNK cjepiva, poput Moderne i Pfizera.

super, poništio sam Pfizerovo cjepivo i sad sam opet čist.. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 11:20 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MrBlc kaže...

all_or_nothing kaže...

nemoguća misija.

Ispodprosječna incidencija među zdravstvenim radnicima upućuje upravo na to da je to bio slučaj. Jasno je da ne možeš namjerno izložiti ljude takvim mjerama, ali možeš ne sprječavati slučajno izlaganje više nego je nužno za držanje epidemije pod kontrolom.

poznavajući liječnike moram ti reći da je njihova manja incidencija stoga što su primjenjivali zdravstvene mjere u slučaju epidemije a ne da su svakodnevno kačili subinfektivne doze.

no dobro, takva primitivna metoda imunizacije subinfektivnim patogenom je odavno poznata. nije iznenađenje.

iznenađenje bi bilo da antivakseri pristanu primjeniti takav dtp postupak. evo vam čisti virus svakih 10 dana tijekom godine, nećete oboljeti, osim ako ste oslabljenog imuniteta. 😀

niti je manipulirano cjepivo niti čipovi.

čisti virus. 

4 godine
MrBlc kaže...

Jasno, međutim, ti isti podaci nisu upitni, imaš naveden i izvor.

Public Health England (što je izvor) kaže; (update 7 srpnja)

Dr Jenny Harries, Chief Executive of the UK Health Security Agency, said:

The data continues to show that the sharp increase in cases that we are seeing is not being followed by a similar increase in hospitalisation and death. This is because 2 doses of the available vaccines offer a high level of protection against the Delta variant. Getting both jabs is the best way to ensure you and the people you love remain safe, so we once again urge everyone to come forward as soon as they are eligible.

https://www.gov.uk/government/news/confirmed-cases-of-covid-19-variants-identified-in-uk

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 11:28 (Zaporožac).
8 godina
neaktivan
juice21 kaže...

super, poslije ovoga yubito mi daje da gledam, "Is This a New Kind of Physics? - with Harry Cliff, Paula Alvarez Cartelle and Ben Allanach", daje li nekom nakon gledanja smeća možda "Lidija Gajski jede govna lopatom" ili slično... eto, baš me interesira

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 11:31 (Louis Pluto).
15 godina
Louis Pluto kaže...
juice21 kaže...

super, poslije ovoga yubito mi daje da gledam, "Is This a New Kind of Physics? - with Harry Cliff, Paula Alvarez Cartelle and Ben Allanach", daje li nekom nakon gledanja smeća možda "Lidija Gajski jede govna lopatom" ili slično... eto, baš me interesira

meni

16 godina
odjavljen
Hoggy kaže...

Nazvati njega antivaxerom je glupost tj propaganda.U doba dokazano lazne pandemije svinjske gripe sto smo zaboravili iako je proslo samo desetak godina isto se borio protiv istih koji su sada stvorili ovu pandemiju i unistavali imunoloski zavod u sluzbi stranih korporacija  jer nisu zavrsili u zatvoru zbog lazne pandemije svinjske gripe. Teske posljedice tih cjepiva na koje je tada upozoravao Sladoljev platili su npr Svedjani pa je to jedan od razloga zasto su sada "drugaciji" u ovoj plandemiji.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/virus-h1n1-srecko-sladoljev-pobijedio-imunoloski-zavod-87329

Dakle postoje cjepiva razvijana u interesu covjeka, i cjepiva i plandemije u interesu korporacija i novca.Ako to dvoje ne razlikujete onda vam pomoci nema.

Iako to što si napisao stoji, Sladoljev je imao toliko izjava kojima je sam sebe kompromitirao i zaslužio naziv antivaxera da ne možeš nikom zamjeriti što ga zovu antivaxerom.

Moj osobni dojam je da je čovjek u vrijeme svinjske gripe bio iskreno i opravdano zabrinut, ali zbog daljnjeg razvoja slučaja i pritska kojem je bio izložen je malo prolupao. Ne bi bio ni prvi ni zadnji kojem se to dogodilo.

16 godina
odjavljen
Zaporožac kaže...

Public Health England (što je izvor) kaže; (update 7 srpnja)

Dr Jenny Harries, Chief Executive of the UK Health Security Agency, said:

The data continues to show that the sharp increase in cases that we are seeing is not being followed by a similar increase in hospitalisation and death. This is because 2 doses of the available vaccines offer a high level of protection against the Delta variant. Getting both jabs is the best way to ensure you and the people you love remain safe, so we once again urge everyone to come forward as soon as they are eligible.

https://www.gov.uk/government/news/confirmed-cases-of-covid-19-variants-identified-in-uk

Vidiš da ti može doći iz guzice u glavu kad se malo potrudiš. Sad se još malo potrudi pročitati što sam ja napisao u postu za kojeg si se uhvatio, pa ti možda postane jasno da me neopravdano napadaš.

4 godine
MrBlc kaže...

Vidiš da ti može doći iz guzice u glavu kad se malo potrudiš. Sad se još malo potrudi pročitati što sam ja napisao u postu za kojeg si se uhvatio, pa ti možda postane jasno da me neopravdano napadaš.

MrBlc kaže...
 Stariji od 50:

Gdje si te podatke izvukao, to sam pitao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2021 11:53 (Zaporožac).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice