Usporedba sa Samsung Q990F? Upravo se pripremam ga kupiti, a imam Hisense TV i projektor pa bi možda ovaj Hisense komplet bio bolji izbor???
Hisense HT Saturn - Surround s francuskim poljupce
- poruka: 11
- |
- čitano: 4.701
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Q990F ima zadnje zvučnike, a i u pitanju je sistem sa 23 zvučnika. Ono što sam ja čuo zvuči jako impresivno.
mene zanima kakvi su ovi sustavi u usporedbi s recimo jako starim logitechom z906 koje imam u dnevnoj. evo sad za blagdane dosla neka rodbina koja inace nije bila jos kod mene, neki film ide na tvu i surround radi, a ovi me ispituju jebote di ovi psi laju, ko kuca na vrata, ko se to dere...
reko to je surround i svi u cudu kako to tolko realno i dobro radi.
ja znam da ih imam vec nekih 6 godina, a uzeo ih rabljene za tadasnjih 1300 kuna(novi su bili oko 2500 kn).
koristeni su godinama za filmove i partije(tehno) di su bili navinuti na stotku satima, rade ko prvi dan bez ikakvog gubitka zvuka.
mene sad zanima dal bi korak vise bio ovakav neki sustav ili je to priblizne kvalitete i pravi korak iznad bi bio receiver plus zvucnici. nije mi u planu zamjena jer mi ovo stvarno radi odlicno i taman kolko meni treba, ali cisto da znam gdje stoje.
mene zanima kakvi su ovi sustavi u usporedbi s recimo jako starim logitechom z906 koje imam u dnevnoj. evo sad za blagdane dosla neka rodbina koja inace nije bila jos kod mene, neki film ide na tvu i surround radi, a ovi me ispituju jebote di ovi psi laju, ko kuca na vrata, ko se to dere...
reko to je surround i svi u cudu kako to tolko realno i dobro radi.
ja znam da ih imam vec nekih 6 godina, a uzeo ih rabljene za tadasnjih 1300 kuna(novi su bili oko 2500 kn).
koristeni su godinama za filmove i partije(tehno) di su bili navinuti na stotku satima, rade ko prvi dan bez ikakvog gubitka zvuka.
mene sad zanima dal bi korak vise bio ovakav neki sustav ili je to priblizne kvalitete i pravi korak iznad bi bio receiver plus zvucnici. nije mi u planu zamjena jer mi ovo stvarno radi odlicno i taman kolko meni treba, ali cisto da znam gdje stoje.
Ti Z906 su za logitech u neku ruku isto što i 1080ti nekada za nvidiu.
Proizvod bolji od planiranog. Drži ih dok ne parnu.
Zbog nekih novijih tehnikalija vjerujem da bi ovaj specifičan sustav bio upgrade, i dok god je stvarni surround u igri, pozicioniranje zvukova će bitni puno bolje nego kod soundbar-a ili 2.1 sistema.
Zanimljivo ali za marginalno više para se dobije puno bolji sustav sa AV receiverom i konkretnim zvučnicima, uključujući centralni koji ovde fali. Nekako sumnjam da će ovo bit zanimljivo nekome tko kupuje soundbar jer takav ne želi imat porazbacanih 5 zvučnika okolo po dnevnoj sobi nego samo jedan!
Može li to dočarati suround iskustvo približno poput kućnog kina , gdje to otprilike svrstati na nekoj ljestvici od:
- 2.1,
- odličnim zvučnicima i smart sustavom zvučnika na oled CX i sličnima,
- dobrim soundbarom
-dorbo kućno kino
Konkretno slušalice Anker soundcore space one pro. Oduševljen sam za glazbu kako su dobre no nisam za film isprobao. I trebati će ponoviti neki film koji znam kako zvuči 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
hmmm gledam malo Devialetovu ponudu...
Astra pojačalo - 20 kilodolara?
kad odrastem, takve novce ću zapit' s društvom !!!
Zanimljivo ali za marginalno više para se dobije puno bolji sustav sa AV receiverom i konkretnim zvučnicima, uključujući centralni koji ovde fali. Nekako sumnjam da će ovo bit zanimljivo nekome tko kupuje soundbar jer takav ne želi imat porazbacanih 5 zvučnika okolo po dnevnoj sobi nego samo jedan!
Soundbar (bez satelita) je i "izmišljen" za osobe koji ne mogu podnijeti 5 ili 7 zvučnika, nemaju prostora ili im se ne da ugrađivati male zvučnike po cijeloj sobi.
No surround ili Dolby Atmos nikad neće čuti na jednom centralnom+sub ili bez suba. Mogu se samo tješiti da čuju.
Kolegi mar123 koji ima 5.1 ili 7.1 "klasični" sustav, preporučam da se drži toga jer neće ništa dobiti s ovim new age audio glupostima.
Ovaj uređaj bi se po staroj terminologiji mogao nazvati kvadrofonični audio sustav.
tako sam i mislio. ma svakako ne planiram mjenjat z906, sluze me vec skoro 10 godina, a prosli vlasnik ih je imao isto par godina. svakako mislim da ovakve proizvode vise ne rade, jedna od najboljih kupnji u zivotu.