Floppy je poražen: Dovršen je japanski regulatorni

poruka: 8
|
čitano: 5.316
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Floppy je poražen: Dovršen je japanski regulatorni".
16 godina

A našima je trebalo 23 godine da izbace kazne u njemačkim markama iz zakona.

4 0 hvala 0
16 godina

Naši vrli doktori znanosti, poput M. Banožića, još uvijek u svojim doktorskim disertacijama koriste diskete. Nekim našim znanstvenicima će trebati još bar 50 godina da iz predavanja izbace diskete.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2024 17:32 (zvir12).

4 0 hvala 0
15 godina

Ima i kod nas tih gluposti. Nije mi jasno zašto u zakonu tako precizno specificiraju na kojem mediju moraju biti podatci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hrvatska (kao država s posebnim potrebama) nikad neće biti japanska! 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

no comment :-(

pae

0 0 hvala 0
6 godina

EDIT:

Taro Kono je izbacio prijenosne medije iz državne upotrebe.

Dakle nije tu samo floppy, CD, nego općenito prenošenje podataka offline,

a preostao je onda logično online prijenos.

Najavljuje da će izbacit iz upotrebe i faks mašine, i pečate.

Dakle čovjek riskira, ili računa na to da mu sustav neće šljakati kad pukne veza.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2024 22:01 (gpd).

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Floppy je poražen: Dovršen je japanski regulat
Ekologija i zastarjelost istih itekako ima smisla, zato i u RH više nećete naći novi interni dvdrw za klasični PC već samo prijelazna usb rješenja koja će vjerovatno ubrzo nestati - netragom ! Bojim se da je pravi razlog jednostavniji - natjerati sve korisnike na zemlji da svoje uspomene pohranjuju isključivo na oblake raznih kompanija zbog - unosne pretplate. Još je moguće kupiti vanjski hdd/ssd za pohranu istih ali bi i oni uskoro mogli netragom nestati jer nisu dovoljno sigurni zbog mogućih kvarova što jest istina ali .. Izgleda da su pečati u RH "nacionalno blago" jer bez njih se baš ništa ne može ovjeriti iako su davno kompromitirani kao sigurno sredstvo za identifikaciju bilo čega i EU ih odavno ne koristi zbog toga ..

0 0 hvala 1
6 godina
Re: Floppy je poražen: Dovršen je japanski regulat
W2000 kaže...
Ekologija i zastarjelost istih itekako ima smisla, zato i u RH više nećete naći novi interni dvdrw za klasični PC već samo prijelazna usb rješenja koja će vjerovatno ubrzo nestati - netragom ! Bojim se da je pravi razlog jednostavniji - natjerati sve korisnike na zemlji da svoje uspomene pohranjuju isključivo na oblake raznih kompanija zbog - unosne pretplate. Još je moguće kupiti vanjski hdd/ssd za pohranu istih ali bi i oni uskoro mogli netragom nestati jer nisu dovoljno sigurni zbog mogućih kvarova što jest istina ali .. Izgleda da su pečati u RH "nacionalno blago" jer bez njih se baš ništa ne može ovjeriti iako su davno kompromitirani kao sigurno sredstvo za identifikaciju bilo čega i EU ih odavno ne koristi zbog toga ..

Ako nestanu HDD / SDD diskovi, niti cloud neće moći pohranjivati podatke.

Na što to cloud provideri pohranjuju podatke, ja mislim upravo na poluvodičnu memoriju, što drugo?, (možda ne u form faktoru za PC 2.5'' i 3.5'')

dakle ako nestane poluvodićne memorije nestaje i clouda.

a dobro si rekao to je u interesu ekologije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2024 10:02 (gpd).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice