Ne znam zašto uopće raspravljate s likom koji je par stranica prije rekao da je zemlja ravna ploča okovana ledom...
Ali definitivno sam najveća budala ja koji gubim vrijeme čitajući to
Eto, drugačije mišljenje se etiketira.
Do 1542 godine, zemlja je u svim spisima bila RAVNA, od te godine se nasilu, bez ikakvih dokaza uveo heliocentrični sustav.
Od kad je vijeka, 3x duže je ravna Zemlja bio ispravan koncept, a ja tako vjerujem i dan danasi nitko me ne može uvjeriti u drugačije.
Prošao sam i ja kroz obrazovni sustav i do svoje 30-e sam mislio isto kao i ti. Od tada više ne.
"Otvorenost uma je bit intelekta"
Neću reći da ste zatucani (jer to ne bi bilo ispravno od mene), ali ne vidite dalje od svog nosa i onoga što vam se serivira.
Ne znate prepoznati istinu u masi informacija koja vam se servira, jer NIJE sve istina što se priča/ uči/ zagovara.
U starom egiptu je majstor izracunao pomocu dva stupa i izbrojanim koracima zakrivljenost zemlje, a ti pricas kako si otkrivo istinu.
Jebo me svatko, ovo je fascinantno.
U starom egiptu su vjerovali u zagrobni život, u boga suncaa, u mačku kao svetu životinju, u robovlasništvo, u incest, itd. to je onda isto sve istina?
Ovo kaj si ti napisao nema ama bas nikakve veze sa mojim.
Dakle, covjek je sa prikupljenim podacima izmjerio zakrivljenost zemlje. Intrigiralo ga je zasto ako ode u jedan grad udaljen X od drugog on ne moze vidjeti stupove iste visine iz istih. Zapisano na papirusu i potvrdeno modernom tehnologijom.
Vjerovanja u bogove i ostalo navedeno nema nikakve poveznice izmedu te dvije stvari.
Nemas kapaciteta, znanja niti bilo kakvog obiljezja covjeka sa kojim se moze normalno raspravljat. Jer da bi se vodila kvalitetna rasprava, bitno je saslusat a ne valjat svoje.
Kako je reko kolega filox.
LP.
A bug.hr samo pokazuje kakvo je leglo postalo cim ne kljucaju ovakve teme.