Nisam bio pretjerani fan ovog serijala, ali nakon odigranog AC Odyssey imam osjecaj da bi uz malo vise truda Ubisoft mogao svake godine ili svako dvije godine izbaciti igru koja je pricom i radnjom puno bolja od BG3, a uvodenjem co-op i malom modifikacijom rezultata nakon odabira odgovora u razgovorima bi potpuno dotukli BG3, a sjetimo se da je BG3 bio nesto nevideno kada je izasao prosle godine.
Assassin's Creed Shadows podržavat će kooperativno
- poruka: 6
- |
- čitano: 2.824
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Co-op je nešto što su navodno želeli u AC od samog početka serijala, ali nisu umeli da implementiraju. Tako je jedino Unity imao co-op, i to u teoriji sasvim ok izveden, ali u praksi sa random ljudima je bila katastrofa: rush napred da se uzme koji XP i nešto loota i ni k od co-opa, stealtha, mission objectivea...
Odigral sam nema tak dugo AC Origins i ne znam čemu se tolko prigovara Ubisoftu, jer to je igretina!
Odigral sam nema tak dugo AC Origins i ne znam čemu se tolko prigovara Ubisoftu, jer to je igretina!
Copy paste i generičnost njhova open worlda. Napravili su drugačiji Origins pa onda zatim 2 reskina Odiseju i Valhallu. Doslovno iste igre, reciklaža reciklaža i reciklaža.
Nisam bio pretjerani fan ovog serijala, ali nakon odigranog AC Odyssey imam osjecaj da bi uz malo vise truda Ubisoft mogao svake godine ili svako dvije godine izbaciti igru koja je pricom i radnjom puno bolja od BG3, a uvodenjem co-op i malom modifikacijom rezultata nakon odabira odgovora u razgovorima bi potpuno dotukli BG3, a sjetimo se da je BG3 bio nesto nevideno kada je izasao prosle godine.
Oprosti ali Baldurs Gate 3 i Assassin Creed staviti u istu rečenicu je kao i iPhone i Alcatel.
Origins je odličan. Meni Odyssey nije toliko legao, zbog načina na koji je strukturirana glavna kampanja*, inače ima mnogo toga jako dobrog i u tom naslovu. Nakon nje, Valhallu mi se nije dalo igrati, dok mi je Mirage bio prijatno iznenađenje, uopšte nisam očekivao da će Ubisoft ikada više napraviti "kondenzovaniju" AC igru.
*Problem sa Odysseyem je što cela glavna priča pravi sledeći loop: javiš se bitnom NPC-ju; on će ti pomoći, ali prvo da ti uradiš za njega nešto, a to su tri stvari; svaka od te tri stvari je zapravo podeljenja na po tri, ili ređe dve misije; te misije su uglavnom potpuno nevezane za priču i često totalno generičke, dakle low level side questovi, osim što su "hardkodirani" kao uslov za napredak u priči; kada obaviš tih 8-9 side questova, imaš jednu misiju od 15-ak minuta gde se kao nešto desi, i nakon toga saznaješ sledeće tri stvari (sa po tri "podstvari") koje moraš napraviti da bi nastavio dalje; i tako ~90 sati. U to vreme doduše uđe i poneki "pravi" sidequest koji odigraš, i kojih ima zaista dobrih, sa sopstvenim mini-story-arcovima, interesantnim likovima, dobrim nagradama... što je jedna od dobrih strana, no ako nemaš kad igrati svaki dan po 2-3 sata, desi se da od glavne priče (ne računajući one pripremne fetch questove) odigraš danas jednu mini misiju od 15 minuta, pa sutra drugu, pa onda naiđeš na interesantan side quest, pa dan ili dva ne stigneš igrati, pa se glavnoj priči ponovo vratiš tek za tri ili četiri dana dana, pa shvatiš da više ne znaš zašto tačno ideš kod tog i tog lika, šta se desilo kad si ga poslednji put sreo, pa je Kassandra ljuta na njega i sl.
Jer je igra izdana 2017 i nije više ista postava, kompaniju su u zadnjih 2-3 godine preuzele woke glupače zapošljavajući samo woke glupače koje "misle" da znaju šta je najbolje za igrače, diskriminacija muškog spola, stari muški developeri koji su radili na starijim naslovima AC su dobili otkaz ili napustili kompaniju, nažalost to se vidi po Star Wars Outlaws, igra je podbacila i Ubisoft krivi igrače jer ne kupuju igru jer kako je moguće da igra nije dobra , zbog toga je i odgođen novi AC jer ne žele riskirat kao i sa SW:O. Ubisoftove dionice su pale i shareholders/stockholdersi trenutno ispituju što se događa, Ubisoft trenutno dijeli otkaze i ne piše mu se dobro, najbolje je za kompaniju kad ih se dobro opali po dzepu kao sad kad im nitko ne kupuje igre da se vrate na staze stare slave i da rade igre poput AC Origins i AC Odyssey bez woke gluposti.
Go woke go broke.