ARM predstavlja C1 CPU i G1 GPU: Zaboravite na Cor

poruka: 2
|
čitano: 399
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ARM predstavlja C1 CPU i G1 GPU: Zaboravite na Cor".
9 godina
ARM predstavlja C1 CPU i G1 GPU: Zaboravite na Cor

Kol'ko Če m' koštat mob'tel sa C1 PremiJum jezgrama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: ARM predstavlja C1 CPU i G1 GPU: Zaboravite na
EricCartman kaže...

Kol'ko Če m' koštat mob'tel sa C1 PremiJum jezgrama?

Ovisi kako kod koga, ali treba biti realan na pametnjakovič mobovima več dosta godina imaš i previše CPU snage od koje za 90% korisnika u 80% vremena nema nikakve koristi.

Sve te velike ARM CPU jezgre itekako su gladnje struje kad iz obiljno zaposliš, i zato se baterije na gejmingu brzo prazne ili cure kao pukla brana.

Napredak na malim ARM C1 Nano jezgrama je realno najbitniji.Takve male CPU jezgre večinom se i koriste kad mob ima malo ili vrlo malo posla=baterije traje duže.

Za kraj nek se nađe, vrlo korisna tablice usporedbe IPC razine ili napretka među raznim CPU jezgrama ili CPU arhitekturama.Tablica nije updejtana, pa su podaci trenutno zastali u 2020 godini.Ali nebitno za usporedbu, ja sam istaknul samo najbitnije pa ti reci da i dan danas takva ARM procesorska snaga nije dosta na pametnjakovič mobovima.

https://forums.anandtech.com/threads/top-20-of-the-worlds-most-powerful-cpu-cores-ipc-ppc-comparison.2580622/

Tko koristi ARM Cortex X1 CPU jezgre, ili bolje je napisati tko ih je koristio u prošlosti.Eto tko su bili glavi suparnici, i da ekipa je koristila ondašnje identične ARM CPU SoC konfiguracije.

https://www.gsmarena.com/exynos_2100_vs_snapdragon_888_sustained_performance_and_throttling_on_the_samsung_galaxy_s21_ultra_v-news-47769.php

1x Cortex X1+3x Cortex A78+4x Cortex A55

Samsung Exynos 2100

Qualcomm Snapdragon 888

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put danas u 14:55 (rambox).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice