i telefon je računalo.
U određenim uvjetima nije uopće problem izdržati (ne samo bez računala) dulji period. Odeš na Pariz-Dakar, treking Tibetom ili nešto slično i čovjek je toliko okupiran tim mikrosvijetom da se ne sjeti niti računala, niti interneta niti vijesti iz svijeta.
Anketa: Možete li izdržati bez računala mjesec?
- poruka: 7
- |
- čitano: 25.917
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa slažem se donekle...
ali ja kao rattus officis k tome podvrste IT ne mogu bez računala u radnom danu...
a tek ako nakupim dovoljno radnih dana i penezeke za to mogu odjebati sve na koliko, 2 tjedna max?
kad sam na GO, službeni mobitel je u ladici gdje pregledam poruke navečer...
privatno mikro-prijenosno računalo... nosim sa sobom, ali sam se odavno izdresirao da ne budem dresirani Pavlovljev pas:
ne skačem manijakalno na prvi beep s moba, da slučajno ne zakasnim odgovoriti na nečiju objavu - jedina kvazi-društvena mreža koju koristim je LinedIn...
Dakle, generalno, mnijem da bih, ali kao što si sam rekao, to bi trebalo biti kad sam na Andskim Kordiljerima, oko Bajkalskog jezera, na ravnicama Serengetija, splavarenju kroz Grand Canyon (Velika Sutjeska ?!?)...
Mozak mora imati neku zanimaciju, a pogled na prirodne ljepote je najbolja od zanimacija...
Mjesec ne mogu izdržati niti sa niti bez računala.
Pravo pitanje bi trebalo biti; Bi li mogli izdržati bez računala, mobitela, televizije, dvije godine da ste prisiljeni ne koristiti ih, odn. da ste u kažnjenik pod strogim zatvorskim mjerama... ?
Tek tada bi se moglo govoriti o tome tko bi mogao koliko izdržati, bi li se i kako manifestirale apstinencijske krize, rezanje vena bez mobitela, vješanje u ćelijama i tako to...
Ili bi se hladno prebacili na prirodni mod preživljavanja.