Američke tvrtke uložile milijarde u AI, a 95% njih

poruka: 7
|
čitano: 3.455
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Američke tvrtke uložile milijarde u AI, a 95% njih".
7 godina

Igre na sreću  igre u kojoj rezultat nije unaprijed poznat i pretežno ovisi o slučaju i sreći, a manje o razumu i spretnosti. Cilj je igre na sreću dobitak, a igrački je ulog cijena za sudjelovanje u igri. Ulog i dobitak ne moraju nužno biti novčane vrijednosti, mogu biti NAKNADNA PAMET 

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
Re: Američke tvrtke uložile milijarde u AI, a 95%
Šokantno. Nisam se nadao ovom. Ja sam mislio da će se sve ostvariti točno onako kako nam mesije i vidovnjaci iz velikih korporacija govore, a i njihovi klikbejt papagaji iz medija. Evo 50% ljudi ostalo bez posla jer chatGPT rastura. AGI samo što nije. Evo je. Tu iza ugla je, evo evo dolazi. Samo što nije.
Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2025 10:22 (Entry Point).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

Mozda se sada cijene grafickih kartica unormale? Samo se salim, "hype train" ide nezaustavljivo dalje a nvidia grabi prema 10e18 $ market cap... Istina i stvarnost su izgubile na vrijednosti odavno 

0 0 hvala 0
9 godina
Ovo oko AI-a sve više podsjeća na dot com balon početkom milenija. Kad jednom pukne bit će cvileži na sve strane.
Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Macumba kaže...
Ovo oko AI-a sve više podsjeća na dot com balon početkom milenija. Kad jednom pukne bit će cvileži na sve strane.

Mislim da nece, samo ce doci do inflacije tako da ce se trosak opet preliti na plavi ovratnik and all will be right in the world. 

17 godina
AI rjesenja kao i sve druge kategorije softverskih rjesenja imaju iste probleme zasto propadanu. A to (sa)znaju svi koji su razvili i krenuli prodavati softver. Razvoj je luk i voda cijele price. Prodaja je teska. A onda dolazi najtezi dio - adaptacija da se to zaista koristi. A to je preduvjet da ne propadnes u narednom periodu i da krenu preporuke, reputacija, brend, itd.

1 0 hvala 0
16 godina
dado kaže...
AI rjesenja kao i sve druge kategorije softverskih rjesenja imaju iste probleme zasto propadanu. A to (sa)znaju svi koji su razvili i krenuli prodavati softver. Razvoj je luk i voda cijele price. Prodaja je teska. A onda dolazi najtezi dio - adaptacija da se to zaista koristi. A to je preduvjet da ne propadnes u narednom periodu i da krenu preporuke, reputacija, brend, itd.

Ovo bi bio malo durgaciji slucaj, dapace obrnut nego sto bi u stvarnosti trebalo biti i kako je nekada i bilo. Sada prvo idu preporuke, reputacija i brend. Onda ide prodaja i namjena. A tek onda razvoj. Preduvjet da ne propadnes je dobra crony kapitalisticka povezanost da se mozes prikljuciti na raznorazne fondove za prakticki vjecno financiranje i startupunje bez ikakvih stvarnih rezulatata osim marketinga, magle i preporuka. Jer sto vise financija se utoci to ide vise marketinga i prepruka jer se nemoze dopustiti da propadne nesto sto je usisalo toliko kapitala. Pa tko bi dopustio da ispare pusti bonusi, stock options itd. A posto jedni drugima sjede u odborima krug je zatvoren. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2025 13:55 (konjRR).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice