Alarm zbog cijena stanova! EU lansira hitni plan z

poruka: 11
|
čitano: 2.494
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Alarm zbog cijena stanova! EU lansira hitni plan z".
9 godina

A cijene stanova npr nemaju veze s povratkom novca iz Ukrajine u EU?

Jerbo ga treba legalizirati nekako, a to ima neku cijenu. Stoga i kolicine "mrtvih stanova" posvuda u kojima se ne zivi ali se i ne rentaju. Niti se vrte strujomjeri. Znaci cisti novac spremljen u zidove. 

U ZG otprilike 85.000 stanova koji se ne koristi, po moru ne zna se koliko. 

"Prema podacima Državnog zavoda za statistiku na području Grada Zagreba ima čak 85 tisuća praznih stambenih nekretnina, a najveći postotak je u gradskim četvrtima u središtu grada."

Jer se ista stvar dogadja u Poljskoj govore mi neki. I to se lova ne sprema samo u zidove.

Prije 4 mjeseca bio sam sluzbeno u Varsavi. Novoizgradjeni hotel "Golden Tulip", 5 katova podzemnih garaza ispod njega.

Parkirali smo se na drugi kat par dana koliko smo imali posla tamo.

Lamborghinija, Bentleya, Porschea itd Ukrajinskih tabli koji su samo sparkani. 17 automobila sam izbrojao. Koji ne putuju nikamo. Kupovina nekretnina po istom principu. EUR 5,000+ kvadrati idu kao kokice.

EU salje pomoc, dobija inflaciju i pritisak na cijenu kvadrata za malog covjeka. 

7 3 hvala 0
16 godina

Kako je moguće da su toliko glupi? Svi ti njihovi planovi će još više dići cijene.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Re: Alarm zbog cijena stanova! EU lansira hitni pl
Gebirgs kaže...

Nemaju. Lupetaš napamet, ili još gore širiš nečije pamflete.

Nadglednik dina
16 godina

Sa realnom Hrvatskom prosječnom plačom od oko 1000 eura, cjena kvadrata bi trebala bit ispod soma eura.

Tak da bi neki mali stančić od 35 kvadrata došao oko 30 somova.

Sa trenutnim cijenama možeš samo sanjat tak nešto.

Ostaje ti jedino nač puno bolje plačen posao ili drugim riječima, napustit domovinu.

3 0 hvala 0
7 mjeseci
Kako neće ograničiti cijene dogodit će se isto kao i s poticajima za energetiku učinkovitost , cijena radova je otišla u nebo.
Isto i kao s APN kreditima , cijene kuća su otišle u nebo.

Problem ostaje isti , bogati sve bogatiji i kupuju nekretnine i sve više imamo praznih nekretnina. A siromašni sve siromašniji te si ne mogu priuštiti.

7 0 hvala 0
17 godina
Entry Point kaže...
Gebirgs kaže...

Nemaju. Lupetaš napamet, ili još gore širiš nečije pamflete.

doslovno..

u roku dve recice skuzis nekog kak netko siri informacije "o kojima je cuo" ili "o kojima su mu rekli" ili "mu govore neki" (ko ona baba sa elon muskom, di joj "neki ljudi govore" da je iz republike srpske lol).

i jos u sve to zmiksa zagreb i warsawu pod zajednickim nazivnikom ukrajime lol.

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
17 godina
Gebirgs kaže...

...

U ZG otprilike 85.000 stanova koji se ne koristi, po moru ne zna se koliko. 

"Prema podacima Državnog zavoda za statistiku na području Grada Zagreba ima čak 85 tisuća praznih stambenih nekretnina, a najveći postotak je u gradskim četvrtima u središtu grada."

...

Koliko se sećam da sam pročitao, broj takvih stanova u ZG je naglo skočio nakon zemljotresa. Ako nije samo slučajnost, čini mi se razumno da su ih stanari napustili zbog oštećenja. Šta se zatim desilo, da li su popravljeni ili ne, ne znam.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
9 mjeseci

Gospodo ne paničarite, sad će to sve stručnjaci iz EU razjebati. Možda da uvezemo još ovih sa bliskog istoka pa da nas sve podignu u zrak ili ispikaju, povećanje stope kriminala će brzo srušiti cijene stanova. :D

4 0 hvala 0
17 godina

Kapitalizam kakv živimo je temeljni problem. Dokle god postoji opcija da se na tome zarađuju odlični novci i da neki žive isključivo od toga do tada će cijene ići samo gore. Porezi i nameti (posebno kod nas) na prazne stanove su smiješni. A kapital stvara novi kapital koji onda stvara još više kapitala itd. Biti siromašan je jako skupo u takvom sustavu, a jednom kad imaš para sve je jeftino.

Ove mjere koje EU predlaže mi se čini da će samo donijeti više para developerima, a jako mali broj krajnjih korisnika će imati tek malo bolje izgleda da kupe stanove.

Ipak postoje neke stvari koje se mogu napraviti koje bi uvelike to dovele u red;

Porez na prazne stanove. Zabrane kratkoročnog najma (turizam) u nekim dijelovima grada. Potvrda o porijeklu novca prilikom kupovina svih nekretnina. Sve tri stvari se mogu kroz godinu dana implementirati kroz zakone i prostorne planove, a imale bi ogroman učinak. Sve ostalo mi se čini kao mazanje očiju.

2 2 hvala 1
6 godina

Ahahaha. Jedva cekam vidjeti kako ce ovo zazivjeti u Irskoj. Zemlji koja ne hebe ECB i kamatne stope.

Zemlja koja ima dvije pomocne opcije kada ides kupiti novu nekretninu. HTB, dakle, vrati ti uplaceni PAYE porez u zadnje 4 godine do max 30K za par (za max moras imati hebene dvije place) i FBC gdje ti uleti drzava/county/banka do sa 30% vrijednosti nekretnine (sa time da u ovom slucaju mozes zivjeti u nekretnini, ali nikada nije potpuno tvoja), sto se kombinira sa HTB.

Dakle, sa time su digli cijene novogradnje u nebesa - jer vecina ide na 30% pomoci, a posredno sa time i cijene vec izgradjenih kuca.

Sa druge strane tzv. socijalni stanovi (priustivo stanovanje) su mjesta gdje nitko normalan ne zeli zivjeti, jer, eto nisu problem stanovi, vec su problem ljudi koji zive u takvim stanovima, odnosno susjedi. 

Mada ne znam kakve ovo ima veze sa Hrvatskom. Hrvatska je puna nekretnina koje su na prodaju, jedini je problem sto nitko ne zeli otici zivjeti na te prostore. Stovise ljudi iznajmljuju kuce samo da netko zivi u njima, bez placanja ikakve stanarine, i opet nitko ne zeli. Uzasno centralizirana drzava...

2 0 hvala 0
15 godina
Meni se cini da je jedino rješenje za hrvatsku decentralizacija. Prebacis zg sveučilište u neki drugi grad (ili izgradis novi) i vec si preselio 70ak tisuca ljudi i vjerojatno dobar dio buduce industrije
You have to be odd to be number one
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice