Otvaranje trgovine informatičke opreme

poruka: 148
|
čitano: 53.267
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme

1. Iznajmi taj prostor

2. Nadi sebi posao

3. eto love ^^

16 godina
BlaBlaLaLa kaže...

1. Iznajmi taj prostor

2. Nadi sebi posao

3. eto love ^^

oh šta si se potrudio odgovorit..

sve smo mu to rekli...

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
14 godina

dajte ljudi bacite pogled na ovu poruku i glasajte jer me to zanima jako, prijatelj i ja bi krenuli u jedan takav biznis pa da vidim da li bi to htjela raja{#}

Gamers Don't Die, They Respawn. 1,001 posts and counting...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako vam taj posao uspije vjerujem da cu kupovat kod vas!{#}

And Justice For All.... FUCK YEAH!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
joze kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

1. Iznajmi taj prostor

2. Nadi sebi posao

3. eto love ^^

sve smo mu to rekli...

kid detected

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 13:18 (BlaBlaLaLa).
16 godina

Postoji, nego kreni ti s poslom samo najteže će ti biti na početku, trebaš privući mušterije, o reklamiranju da ne pričam nego kaj ja znam dijeli nekakve bonove ili tak nešto...

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Ako vam taj posao uspije vjerujem da cu kupovat kod vas!{#}

hehe, eto znaci prvi kupac imat ces jednu pogodnost :) ..evo recimo ciljamo prvo na ovu stvar http://www.xoxide.com/xopacl1.html

16 godina
BlaBlaLaLa kaže...
joze kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

1. Iznajmi taj prostor

2. Nadi sebi posao

3. eto love ^^

sve smo mu to rekli...

kid detected

Ah... prvo si napisao da na ovom forumu ne postoji broj poruka pa si editirao poruku. Ko to gleda uopće.. Ovdje sam 2 godine i ne zanima me broj postova dok si ti ovdje 5 mjeseci. ja sam samo reka da je tvoj post potpuno beskoristan i zapravo mu nisi ništa rekao.. Čitaj malo prve dvi stranice.. 

ps. zašto uopce pricam s tobom kad trollaš

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 13:30 (joze).
17 godina

Gle najvažnije će nam biti da imamo neke stvari koje kod nas nema kupiti.

npr ovo kučište koje je kolega stavio, pa onda neka druga kučišta koja je full teško nabaviti, čak ih na ebay nema, tj ne dostavljaju ih u lijepu našu.

onda neku modding opremu, tipa ventlića kojih kod nas nema sleeving kitova za kablove, kojih također jako malo ima (pa čak i onih uv reaktivni).

osim toga, čak i neke cpu cooleri koji kod nas imaju su previsoke cijene, npr neki su kod nas i do 200kn skuplji (čak i kad na cijenu kojuu mi dobijemo, uračunamo poštarinu i pdv)!

onda da ne spominjem vodena hlađenja koja ćemi mi nabavljati po cijeni već od 250kn, dok je kod nas uu hrv ogranićeno tek na par corsair ovih, koja su čak najjeftinija skuplja 160kn od onoga što mi možemo nabaviti (sa svim plaćenim).

i tako, samo da nam krene u početku da prvu naruđbu dobro odradimo, poslije će to ići puno lakše...

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
joze kaže...
BlaBlaLaLa kaže...
joze kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

1. Iznajmi taj prostor

2. Nadi sebi posao

3. eto love ^^

sve smo mu to rekli...

kid detected

Ah... prvo si napisao da na ovom forumu ne postoji broj poruka pa si editirao poruku. Ko to gleda uopće.. Ovdje sam 2 godine i ne zanima me broj postova dok si ti ovdje 5 mjeseci. ja sam samo reka da je tvoj post potpuno beskoristan i zapravo mu nisi ništa rekao.. Čitaj malo prve dvi stranice..

ps. zašto uopce pricam s tobom kad trollaš

hmm promisli malo sto si napisao.... sam trolas kad citiras ljude i govoris im da im je to vec sve receno.Zasto uopce to spominjes? vidi se da si dijete po tome sto gledas koliko je tko na forumu -.- i sam si rekao tko to gleda uopce....sam sebe potkopavas. zavrsio sam s ovom svadom,a ti se nastavi svadati briga me

14 godina
rooswelt1991 kaže...

npr ovo kučište koje je kolega stavio, pa onda neka druga kučišta koja je full teško nabaviti, čak ih na ebay nema, tj ne dostavljaju ih u lijepu našu.

onda neku modding opremu, tipa ventlića kojih kod nas nema sleeving kitova za kablove, kojih također jako malo ima (pa čak i onih uv reaktivni).

osim toga, čak i neke cpu cooleri koji kod nas imaju su previsoke cijene, npr neki su kod nas i do 200kn skuplji (čak i kad na cijenu kojuu mi dobijemo, uračunamo poštarinu i pdv)!

onda da ne spominjem vodena hlađenja koja ćemi mi nabavljati po cijeni već od 250kn, dok je kod nas uu hrv ogranićeno tek na par corsair ovih, koja su čak najjeftinija skuplja 160kn od onoga što mi možemo nabaviti (sa svim plaćenim).

i tako, samo da nam krene u početku da prvu naruđbu dobro odradimo, poslije će to ići puno lakše...

slazem se u slovo sa kolegom...ima takvih super stvari za modding za koje nisam ni znao da postoje..vodena hladenja? prejeftino a valja

17 godina

Dečki a da bacite neki komentar na ovo što pokušavamo napraviti a prestanete se ponašati kao dijeca, on je prvi počeo itd.{#}

i da, ima tko kakvo funkcijonalno ime za taj shop ?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
rooswelt1991 kaže...

Dečki a da bacite neki komentar na ovo što pokušavamo napraviti a prestanete se ponašati kao dijeca, on je prvi počeo itd.{#}

i da, ima tko kakvo funkcijonalno ime za taj shop ?{#}

prihvacamo bilo kakve prijedloge{#}

17 godina
rooswelt1991 kaže...

Mislim da mozes zaboravit na to grende...

Koliko god toga nema kod nas toliko je i mala potraznja...

Pa koliko se sjecam, Oprić informatika je trebala prodavat takve điđe miđe a na kraju ostala samo na Noctui i jos nekom brandu...

...pre malo smo trziste da bi se isplatilo petljat s egzoticnom robom

Nema kruha u prodaji 4 turbo egzoticna ventilatora mjesecno

14 godina
Kant kaže...
rooswelt1991 kaže...

Pa koliko se sjecam, Oprić informatika je trebala prodavat takve điđe miđe a na kraju ostala samo na Noctui i jos nekom brandu...

a gle...mi prvo trazimo 100% kupce koji bi to uzeli a onda ako bude opet potraznja onda bi islo

14 godina
neaktivan
netko0203 kaže...

evo ovak sam da nabrojim stvari koje ovako sad napamet i na brzinu znam

fast food- 4 komada + 2 kebaba
suveniri 4+ štandova koliko oš
kafici slasticarnice i ostalo tome slicno - 20 ak sigurno
zlatarnica - 8 komada
ljekarne 3 komada
kiosk- 3 komada
trgovine prehranom - 5 komada
kladionice 2

i sad da otvaram nesto slicno drugi me pojedu zacas

i jedan jako bitan faktor ne bih zapošljavao druge radili bi ja i žena(ekonomska također=

dodaj stotinjak iznajmljivača i eto materijala za knjigovodstveni servis i porezno savjetovanje

17 godina
FiCoO kaže...
Kant kaže...
rooswelt1991 kaže...

a gle...mi prvo trazimo 100% kupce koji bi to uzeli a onda ako bude opet potraznja onda bi islo

Koliko znam i Oprić je tako radio pa se jednostavno nije isplatio narucivat

17 godina

Da, ali pogledaj po kakvim cijenama.

Mislim, oni su očekivali da če zaraditi za mjesec dana pravo bogatstvo.

mi ne planiramo tako, mi mislimo dobivati lovu samo na određenim artiklima, dok bi druge davali po cijenama po kojima ih i mi dobivamo.

pa npr, neke hladnjake koji u protisu i linksu koštaju xxxkn mi možemo prodavati i po 150kn jeftinije, što nije amlo ako uzmemo u obzir da taj hladnjak košta nekih 500kn u protisu.

A što se tiće ove egzotike, pa ja sam uvjeren da će dosta ljudi (bar tu na forumu) uzeti neko vodeno hlađenje ako ono košta 250kn, čisto toliko da ga proba kako ide.

Edit: evo ovaj cooler kod nas nebi izašao više od 300kn (ako mi uzmemo zaradu 20kn po komadu) a kod njega košta 449kn.

dakle, cifra je itekako primjetna, a za 449kn kod nas bi mogao dobiti corsair h50 vodeno hlađenje, ili čak ovakvo zraćno hlađenje

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 14:01 (rooswelt1991).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
rooswelt1991 kaže...

Da, ali pogledaj po kakvim cijenama.

Mislim, oni su očekivali da če zaraditi za mjesec dana pravo bogatstvo.

mi ne planiramo tako, mi mislimo dobivati lovu samo na određenim artiklima, dok bi druge davali po cijenama po kojima ih i mi dobivamo.

pa npr, neke hladnjake koji u protisu i linksu koštaju xxxkn mi možemo prodavati i po 150kn jeftinije, što nije amlo ako uzmemo u obzir da taj hladnjak košta nekih 500kn u protisu.

A što se tiće ove egzotike, pa ja sam uvjeren da će dosta ljudi (bar tu na forumu) uzeti neko vodeno hlađenje ako ono košta 250kn, čisto toliko da ga proba kako ide.

I koliko bi ti imao zarade na tom vodenom?

17 godina

Pa opet ne čitaš taj post koji si mi citirao{#}

dakle, neke stvari bi davali po onoj cijeni po kojoj bi ih i mi dobivali.

dok bi naprimjer za neke stvari dobivali i do 200kn provizije.

http://www.bayreviews.com/computers/18828-sentey-burton-high-tower-case

npr ovo kučište, kod nas bi vjerovatno vrijedilo oko 900-1000kn.

a mi bi ga mogli nabaviti za 600kn, a još uz njega bi mogli nabaviti za 300kn neko mudlarno napjanje od 1kw.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

roosewelt1991,

Za izračun isplativosti nebitan je apsolutni iznos koji zaradiš na pojedinom artiklu, nego ukupan mjesečni promet koji realno možeš ostvariti, i postatak zarade koji ostvaruješ. Kada to znaš (odnosno dobro procijeniš i izračunaš), od bruto dobiti odbiješ sve troškove (državni i lokalni nameti, struja, voda, telefon, mobitel, uredski materijal...) i tek tada znaš na čemu si, tj. da li ti se isplati upuštati u tu 'avanturu' ili ne.

Ako budeš razmišljao na način tipa: ovaj cooler koji inače košta 449 Kn mi možemo prodavati za 300 Kn uz zaradu od 20 Kn, nećeš daleko dogurati. U konkretnom primjeru imaš 6% zarade, što znači , da malo karikram, da bi zaradio 300.000 Kn godišnje ako bi ih prodao 1.000 kom (što je cca. 4 kom dnevno). Uz maržu od 6% imaš 18.000 Kn godišnje odnosno 1.500 Kn mjesečno.

E sad, naravno da nećeš prodavati samo cooler-e, i da bi teško mogao prodati ovu količinu u godinu dana, ali uzmi u obzir da su marže u IT industriji poprilično male, navodno negdje oko 10% (tu ne računam distributere, nego trgovce koji rade direktno sa krajnjim korisnicima), i ako izračunaš da možeš ostvariti mjesečni promet od 100.000 Kn (što baš i nije tako malo, npr. 20 PC-a po 5.000 Kn), što je 1.200.000 Kn godišnje, od toga ti je bruto zarada (dakle bez odbijenih troškova tipa porez, prirez, struja, mobitel...) 10% ili 120.000 Kn, kad to podjeliš po mjesecima ostane ti 10.000 Kn, jedva da isplatiš jednom zaposleniku (sebi) neto plaću od 5.000 Kn i pokriješ nešto troškova. Od profita nigdje ni traga, a bilo kakvi iznenadni troškovi donose samo siguran gubitak.

17 godina
rooswelt1991 kaže...

Zaboravi na to. Par firmi je to probalo i prekinulo, nema tu zarade. premalo zainteresiranih, premalo prometa, inače je prodaja HW-a posao s nikakvom zaradom, još ovako neke specifične stvari...

Jedino da je to nekom vlasniku već postojeće i uhodane firme hobi, ali ovako...

16 godina

ma nemoj ulaziti u taj posao...

boduli su škrti ljudi....

sigurno će ti uletiti neka inspekcija i nabiti kaznu (10 do 30 tisuća kuna)

Bolje bi ti bilo prodavat pročiščivače za vodu.....to na Krku ide dobro

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Znam da vi mislite da ću ja zarađivati neku opasnu lovu, da sam umislio odmah postati bogat, ali to nije moja namjera.

Dakle prije svega je cilj pokušati naći tržište, vidjeti hoće li ovakav način web ponude funkcijonirati, dakle hoće li biti kupaca.

Plan je vrlo jednostavan, web dučan bi se bavio prodajom modding opreme, i gotovih računala.

Neke kompnente bi nabavljali iz vana (kučišta napajanja, hladnjake,etc) a ove na kojima nemožemo dobiti neku razliku bi nabavljali kod nas (dakle bilo od dobavljača, ili iz nekog dućana određenu robu, nešto tipa diskont24).

Što se tiće ove prve kategorije ona je vrlo jednostavna, dakle u ponudu bi stavili modding opremu koje nema kod nas, i neku koja je kod nas precijenjena.

Osim toga, stavili bi neke "normalne" komponente tipa "ne modding" kučišta, pa periferije, te nekih drugih sitnica koje bi možda mogli nabavljati iz inozemstva, ada ih kod nas nema (tzv. gadgeti)

Treće, bi bilo satsvaljanje konfiguracija po mjeri za korisnika. Dakle svako malo tu na forumu se nađe netko tko pita gdje može kupiti sastavljenu konfu i za koje novce; a najveći problem  odgovriti tim ljudima je taj što kod nas nema kvalitetnih gotovih riješenja. HGspot ih nudi, ali po visokim cijenama. Mi bi tu mogli konkurirati zbog toga što nebi imali (skoro) nikakvo skladište.

Odnosno, ako kupac odluči da mu treba računalo do 3000kn, mi mu pokažemo neko pristojno kučište, koje nije "moddirano", ali ne izgleda baš obično (znate na šta mislim) osim toga, mi bi unutra stavljali i kvalitetnije stvari, dakle one koje su u tome trenutku bestbuy, a ne one koje trenutno imamo najviše, ili su nam najjeftijija (čest slučaj da se štedi na napajanjima).

Što se tiće zarade, ja i ne očekujem da ćemo mi nešto super zarađivati, uostalom, ja sam još uvijek student, a ovo bi bilo onako više kao hobi djelatnost, u koju bi nakon završetka školovanja mogao "zaploviti" sa više entuzijazma. Sad mi ne trebamo ni uložiti u početku neku veliku lovu(ovo shvatite relativno), tek toliko da nabavimo dijelove koje smo sigurni da ćemo prodati, to jest, da znamo da će otiči jako brzo, tu se opet vraćam na ono sa vodenim hlađenjem (bilo kvalitetnijim, ili jeftinijim, kojih kod nas jednostavno nema, osim ona dva corsair-ova), sa coolerima, kojih nema uopće kod nas u prodaji (ili sa razlikom cijene preko 150kn), pa do kučišta koja nema nabaviti nigdje u europi, a ne u Lijepoj našoj.

Možda ovo izgleda kao projekat koji bi mogao brzo propasti, ali ja ne gledam na to sa takve pesimistične strane, mislim kad vidim koliko ljudi dnevno tu kupuje nove komponete, pogotovo kad vidim da ih neki kupuju samo da bi ih testirali, onda sam siguran da bi i ovo moglo funkcijonirati.

Što se tiće reklame  početku smo ograničeni, dakle financijski, ali sam siguran da je FB, TW, par nagradnih igara a i forumi sasvim dovoljni da privuku željenu "kupovnu" skupinu.

Ako imaš kakav prijedlog, slobodno ga reci, slobodno reci i primjedbu, ali nemoj mi samo govoriti da to neće raditi, bez nekog valjanog objašnjenja.

ps: i dalje tražimo ime xĐ

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sorry na duplom postu, ali da objasnim ovo sa konfama;

Dakle zamislite da imate dvije oko 2000kn za računalo, i sad vam bude ponuđeno ove dvije solucije, koju bi izabrali:

Prva solucija (nesastavljena, dakle morate je sami sastaviti):

CPU: AMD Athlon II X2 250...................................................403,00 KN

MBO: Asrock M3A UCC..........................................................369,00 KN

GPU: Sapphire HD5670 512MB...............................................553,00 KN

RAM: DDR3 1333MHz 2GB Kingmax........................................151,00 KN

HDD: WD Blue 500GB...........................................................274,00 KN

PSU: Spire 420W..................................................................131,00 KN

TWR: Gigabyte GZ-KX1.........................................................202,00 KN

Druga solucija (sastavljena):

CPU: AMD Athlon II X2 250...................................................403,00 KN

MBO: Asrock M3A UCC..........................................................369,00 KN

GPU: Sapphire HD5670 512MB...............................................553,00 KN

RAM: DDR3 1333MHz 2GB Kingmax........................................151,00 KN

HDD: WD Blue 500GB...........................................................274,00 KN

PSU: Logisys Black Beauty 550W...........................................130,00kn

TWR: Raidmax Typhoon.........................................................300,00 KN

dakle sad mene zanima dali biste uzeli ovu prvu konfiguraciju ili drugu, ako je razlika između njih nekih 100kn, a ovu drugu još dobijete sastavljenu, sa ssvim kablovima sstavljenim u sleeving kit "odjela" (jbg neznam kako da ovo kažena na hrvatskom xĐ).

pogledajte samo razliku između kučišta, nebo i zemlja, a ja bih na ovoj konfi zaradio oko 150kn po ovim cijenama.

2 Prva solucija
8 Druga solucija
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rooswelt1991 kaže...

dakle sad mene zanima dali biste uzeli ovu prvu konfiguraciju ili drugu, ako je razlika između njih nekih 100kn, a ovu drugu još dobijete sastavljenu, sa ssvim kablovima sstavljenim u sleeving kit "odjela" (jbg neznam kako da ovo kažena na hrvatskom xĐ).

pogledajte samo razliku između kučišta, nebo i zemlja, a ja bih na ovoj konfi zaradio oko 150kn po ovim cijenama.

Pa iskreno, uzeo bi ovu prvu, ovo drugo kućište mi je užas. {#}

Nego, koliko cijeniš svoj rad po satu?

17 godina

A sve ti ovisi od kupca do kupca, siguran sam da bi se i tebi moglo naći neko kučište koje bi ti se svidjelo, a da je kvalitetnije nego prvo riješenje.

a i napjanje je kvalitetnije od prvog.

a što se tiće satnice, ja bih to radio onako iz hobija, više nego iz neke zarade na početku, ako me mislis zaposliti PP xĐ

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

U gornjem slučaju imaš bruto dobit od 7%. Ako pogledaš ponovo moj prethodni post jasno ti je da moraš prodati jaaako puno ovakvih konfiguracija da ostvariš bilo kakvu dobit.

17 godina

Ok, jasno mi je.

ali ako prodam 50 konfiguracija (prosjećna zarada 200kn) (na skupljim je i veća zarada)

50 coolera (150kn)

20 jeftini vodenih (50ak kn zarade)

10 skipih vodenih (200ak kn zarade)

400 ostale modding opreme (prosiječna zarada 50ak kn)

i to je oko 45 000 kn godišnje, to je oko 3800 mjesečno, točnije oko 3500, ako bude kavih troškova.

Mislim da ja mogu puno više od ovoga prodati, ali ovo je onako krajnja granica...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
rooswelt1991 kaže...

Ok, jasno mi je.

ali ako prodam 50 konfiguracija (prosjećna zarada 200kn) (na skupljim je i veća zarada)

50 coolera (150kn)

20 jeftini vodenih (50ak kn zarade)

10 skipih vodenih (200ak kn zarade)

400 ostale modding opreme (prosiječna zarada 50ak kn)

i to je oko 45 000 kn godišnje, to je oko 3800 mjesečno, točnije oko 3500, ako bude kavih troškova.

Mislim da ja mogu puno više od ovoga prodati, ali ovo je onako krajnja granica...

Shvaćaš li da to nije dovoljno ni za početi posao?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice