Acquisitum Magnum - ADM

poruka: 2.586
|
čitano: 929.839
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Acquisitum Magnum - ADM
Adm Računala kaže...
deckard kaže...

Kupovao u petak monitor kod njih za cca ~5400. Dva su u takva u ZG-u bila na raspolaganju koliko sam uspio vidjeti po online katalozima, pa rekoh, ADM je tu sto godina, kupovao sam već od njih... Kako u životu nisam kupio monitor, televizor ili mobitel bez da su mi ga upalili prije kupovine da prebrojim mrtve/stuck pixele i da vidim je li sve u redu (a nakupovao sam ih se more), tako sam i njih pitao da li bi ga mogli upaliti prije kupnje. Rekli su da mogu, ali moram platiti pola sata sevisa ako želim testirati monitor kod njih u servisu . Al OK, shvaćam, nema ništa badava danas, pošto sam trebao prevaliti stotinjak km do njih, pa rekoh, nije kraj svijeta za 60 i kusur kn, pa da se ne vraćam drugi dan, kurim bengu, vrijeme, autocestu, živce, a imali su samo jedan komad. Dođem, zaštekaju ga u servisu, boota se kanta, ne mogu se logirati u Win10 jer neznaju pass, mlađi djelatnik u servisu (jedina pozitivna točka u priči) proba dići linux sa sticka, blue screen, sto reseta... Uglavnom prođe sat vremena pokušaja da vidim uopće išta od slike osim plavog login/update screena u Win10 i POST-a/UEFI-a na kojem nema smisla testirati. I ajd nekako uzmem taj monitor vjerujući da neće biti mrtvih crvenih/zelenih ili kakvih stuck pixela kad se na ekranu pojavi bilo što osim plave i da monitor ne bleeda/clouda previše (treba mi monitor za foto i nek previše clouda ili bleeda ide kroz prozor van). I opale mi sat vremena servisa 120 i kusur kn. Otišao doma frustriran. OK, shvaćam sve to skupa, no sjećam se da sam u lokalnim trgovinama tipa Zit, Melcomp, Links i sl. uvijek bio rado prihvaćen kad sam im ostavljao 5k+ kn, Melcomp i ZIT su mi čak davali monitore na revers za usporedbu u radnim uvjetima. Pa nije da baš dajem 1500kn za šrotex monitor. Hijaoooo. Ako sam dobro shvatio uvjete servisa ovi u ADM-u čak ni ne primaju uređaj ako se pokvari i ne šalju ga na servis, nego si to kupac obavlja sam? Pa koja je to šupa na kugli zemaljskoj ako je tome tako, i što mi zapravo bi da po monitor nisam radije otišao direktno u Kinu nego kod njih!? Majke mi mile ako kročim više ikad tamo.

Prvenstveno vam se želim zahvaliti na detaljnom opisu događaja, no moram primjetiti da ste izostavili dio priče.

Žao mi je što ste nezadovoljni uslugom koju ste dobili u našem servisu, te svojom porukom na forumu potaknuli ste nas da otvorimo račun te ubuduće odgovaramo na ovakve događaje koji nisu ispričani do kraja.

Pa krenimo, sat rada/dijagnostike u Adm-u košta 125 kn (100kn + pdv) , kolega iz prodaje vam je izašao u susret te rekao da ukoliko je to samo testiranje mrtvih piksela, monitor se upali, pregleda se da li ima stuckanih ili mrtvih piksela, monitor se ugasi, zapakira i idete kući sa svojim monitorom (cca 15 min posla ? ) , ili ukoliko se nađe nedostatak uzima se drugi monitor, te da će vas testiranje koštati 62,5 kn (pola radnog sata, jer je to najmanja moguća satnica), s time ste se složili te ste došli u naš servis da vam se testira monitor.

Došli ste po dogovoru u naš servis (iza 17h) , monitor se raspakirao pred vama, postavio na postolje te upalio, pregledali ste ga te zatražili da se još testira, kolege su spojile na prvo računalo sa display port-om, no s obzirom da je to računalo od nadređene im osobe, nemaju password za pristup računalu, kolega je upalio Linux no vi niste bili zadovoljni sa time, da je to premalo da bi vidjeli da li je sve u redu sa monitorom.

Kolega je nekoliko puta pred vama palio/gasio računalo i monitor, puštao razne testove sa raznim background bojama te je cijela ta procedura trajala oko sat vremena,

Samo da napomenem, tražili ste da se pogase sva svijetla u servisu, slažem se treba provjeriti bleeding i sve, ali ste time praktički onemogućili rad drugoj dvojici kolega, te su oni mogli samo stajati i gledati s vama i tražiti mrtve piksele.

Nakon što ste uočili da kvara nema, te da je monitor u redu, dobili ste naplaćenu satnicu od jednog sata, jer je jedan serviser s vama proveo sat vremena testirajući monitor (druga dvojica nisu mogli obavljati svoje poslove, jer nemaju nightvision a niti su sove pa da vide u mraku :) )

Znači 1 serviser, 1 radni sat, 125 kn

3 servisera, 3 radna sata, 375 kn

izgubljenu razliku netreba napominjat,

Odgovor na pitanje da li mi prihvaćamo uređaj na servis ako se pokvari ? ,

Da privhaćamo, te ga besplatno za vas prosljeđujemo u ovlašteni servis, jer su oni ovlašteni te smiju obaviti servis uređaja.

Ono što mi napominjemo, da će biti brže ako korisnik sam dostavi neispravan uređaj u ovlašteni servis (koji je 15 min autom od nas) te će ubrzati proces naše dostave tamo i natrag,

Za kraj, hvala na predivnoj usporedbi sa šupom na kugli zemaljskoj , hvala na vašem komentaru na forumu, iz ovakvih poruka možemo izvući samo dobro, te napredovati,

Srdačan pozdrav

Istina je da kolega nije uspio pokrenuti Linux sa sticka, da se vrtio samo POST i bootanje Windowsa do logina. O background testovima Vas je netko iz servisa slagao ako je to tako rekao jer toga bilo nije, nije ni moglo biti kad se ni jedan OS nije digao da bi uopće pokrenuli bilo kakvu aplikaciju, supruga mi je svjedok jer je bila samnom. Kad sam već platio sat vremena očekivao sam da ću pogledati monitor kako spada i prebrojati mrtve piksele kako spada. Na jednoj boji je to nemoguće, na POST-još manje. Uglavnom meni je to najgore kupovanje monitora ikad, jednostavno nisam navikao na ovakve kupovine, pa čak ni u Hrvatskoj. Ispričavam se što sam ometao rad servisa gašenjem svjetla, nije da sam inzistirao na tome i da sam ga ja gasio, to je bila lijepa gesta s Vaše strane koju ste baš i mogli odbiti da ste htjeli, ali je čovjek na servisu odmah znao što treba raditi kad je testiranje monitora u pitanju, pa nije komplicirao. Hvala za ove naknadne informacije o servisu koje sam baš mogao dobiti i odmah kad sam vam već ostavio preko 5000kn.

Deckard
17 godina
Adict kaže...

Svaka čast na odgovoru kojem ste dali kolegi , Isto tako kolega mogao si se pohvaliti da si onemogucio rad serviserima . Mislim od kud ti ideja uopce pitat da ugase svijetla , tipični hrvatski drkađija . 

Dapače da je dobro pregledati sve prije kupnje ali takvo silovanje presonala je po meni jako bezobrazno od strane tebe . I jos ka tome dodes na forum i seres po dučanu a oni su ti izasli u susret koliko god je moguće bilo . ( gasili svijela , ovaj je dizao linuxe gore itd. ) A ti dođes na forum i napišeš da su šupa ....  Toliko si nezahvalan da je to nevjerovatno . NHF ali pretjerao si totalno i drago mi je da sam procitao njihovu stranu priče jer ocigledno si ti pisao ono sta ide tebi u korist a njima ne .. Iduci puta napisi istinu , znam ja da si ti platio sat vremena servisa i mozes ti reci da ti nisu izasli u susret ali isto tako si mogao kupit monitor otic doma sve provjeriti i ako nevalja nesto vratis odmah isti dan , i u tome slučaju ja mislim da bi ti dali novi monitor .. A ne ti si izdrkao pola servis i dosao kenjat po njima ... 

Shvatit ću to kao sarkazam. A ako nije, pa koja su to luda vremena došla? Napisao sam odgovor na njihov post, nitko nije digao Linux, ništa se nije testiralo jer bi test monitra uključivao najmanje dizanje OS-a, promjenu osnovnih boja pozadine da se vide mrtvi pikseli, iz aviona pogledati da li i koliko bleeda, a neznam dal bi kome bilo dosta gledati bootanje Windowsa i login screen s pola ekrana crne. Tako rade svi kolege fotografi i informatičari koje znam. Monitor mi treba za foto i fakat trebam kvalitetan monitor koji mi neće pojesti živce. Velim, posipam se pepelom što sam se drznuo kritizirati njihov pristup, sve sam monitore do sada i za sebe i za firmu kupio s provjerom tih osnovnih stvari prije (cijenovnog ranga od cca 3 do preko 10k kn), nikad nitko nije ni pomislio naplatiti to (ali, kažem, čak ni nema veze tih 100 i kusur kn). Sorry stari moj, ja svoje novce cijenim. Očito su se vremena promijenila. Pouku sam izvukao iz ovog, a ADM-u i sličnima želim svu sreću i uspjeh u poslovanju, kažem, išao sam kod njih jer sam tamo već kupovao i jer mi se čine godinama odlična firma s dobrom ponudom i odličnim cijenama. Pošto sam iz Varaždina nisam osobno kod njih preuzimao ništa već preko friendova koji bi bili nešto obavljali po Zagrebu, pa usput. Trebam još jedan isti monitor, ali idem u Graz po njega na provjerena mjesta jer ovo nema smisla.

Deckard
14 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Nakon ove sapunice s monitorom meni jedno nije jasno - jel monitor na kraju bio ispravan ili ne?
Jesi ti našao cijelo groblje mrtvih pikslea i jel bilo glowa toliko da si mogao ugasiti rasvjetna tijela u prostoriji gdje ti je monitor 
Ajmo realno, da dajem 58190890 kn za monitor, toleranciju od 5% bi pregrizao, a ne 125 kn za sat vremena zajebancije cijelog servisa.

NHF, al kako su iz ADM-a rekli, njih je bilo 3, a s tvoje strane ste ti i žena. Prema tome, što misliš kome vjerujem(o).

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 18:27 (sudy_freak).
Moj PC  
4 1 hvala 1
17 godina
Davor kaže...

Kupac traži da se ugase svjetla u cijelom servisu... brate mili, toga ima samo kod nas 

Majke mi mile ako sam to "tražio", to je bila više sugestija kroz smješak na koju je čovjek na servisu reagirao kako majstor i treba reagirati: ugasio je svjetlo . Ima još majstora koji znaju što je preduvjet za testiranje monitra. Druga je stvar što se kanta nije mogla logirati nikamo osim u BIOS.

Deckard
17 godina
sudy_freak kaže...

Nakon ove sapunice s monitorom meni jedno nije jasno - jel monitor na kraju bio ispravan ili ne?
Jesi ti našao cijelo groblje mrtvih pikslea i jel bilo glowa toliko da si mogao ugasiti rasvjetna tijela u prostoriji gdje ti je monitor 
Ajmo realno, da dajem 58190890 kn za monitor, toleranciju od 5% bi pregrizao, a ne 125 kn za sat vremena zajebancije cijelog servisa.

NHF, al kako su iz ADM-a rekli, njih je bilo 3, a stvoje strane ste ti i žena. Prema tome, što misliš kome vjerujem(o).

Gle, nema smisla. Ja sam samo napisao svoje iskustvo, i to nerado, ali bih se osjećao kao zadnje govno da nisam jer, kao što sam rekao, nisam do sada nikad kupovao monitor drugačije. Po njihovoj strani priče ispadam maltretator koji samo da ih nije postrojio u servisu. Došli smo tamo, čovjek je spojio monitor na kantu, krenuo dizati Win10, login nije prolazio. Pokušao je dignuti linux sa sticka, nula bodova. Tijekom boota gledao sam bleeding, i problem je bio što sam ga vidio iz aviona gore desno u popriličnom području (ajmo reći clouding prije nego bleeding). Resetirao je kantu više puta da vidim bleeding dok se winsi dižu. Prčkali smo postavke monitora, ali kad se kanta izboota moraš opet u restart. Ugasio je svjetlo i par puta resetirao kantu, i dok smo gledali bleeding i resetirali kantu više puta prošlo je desetak minuta bez svjetla. Da sam znao da im je takva frka bilo bi mi i neugodno što se svjetlo uopće i ugasilo. Netko je od iza rekao da ne vidi sklapati komp, i upalili su svjetlo. Premišljao sam se bih li ga takvog uzeo ili ne, i uzeo ga jer neke tolerancije mora biti, znam da stvari nisu savršene, pogotovo LED monitori, a i gore desno su uglavnom alatne trake na kojima se to manje primjeti. Kome vjerujete me otprilike dira ko i lanjski snijeg, ovo je samo moje iskustvo. Ispao ja sad picajzla ili ne, kad kupujem monitor primarno za sebe, i kad dajem 5k kn za njega, pa nema teorije teorijske da ga uzmem bez da ga vidim upaljenog. Ali, velim, posipam se pepelom što nisam išao kupovati monitor u trgovine u kojima sam dobrodošao i u kojima znaju kako se prodaje wide gamut monitor za fotografiju za 5k+ kn, i u kojima sam kupovao. Nisu ga (trenutno) imali.

Deckard
16 godina
deckard kaže...
Davor kaže...

Kupac traži da se ugase svjetla u cijelom servisu... brate mili, toga ima samo kod nas 

Majke mi mile ako sam to "tražio", to je bila više sugestija kroz smješak na koju je čovjek na servisu reagirao kako majstor i treba reagirati: ugasio je svjetlo . Ima još majstora koji znaju što je preduvjet za testiranje monitra. Druga je stvar što se kanta nije mogla logirati nikamo osim u BIOS.

Ako se djelatnik smjeskao, vjerujem da je to bio kiseli smijesak.

Imas apsolutno pravo cijeniti svoj novac jer sam najbolje znas koliko lako/tesko si ga zaradio.

No kada si vec toliko otisao daleko da ste dosli do gasenja svjetla i na kraju krajeva, djelatnik je izasao potpuno ti u susret, tebi nije ni to bilo dovoljno, nego si jos dosao malo popljuvati ih na forum.

Ne mogu shvatiti cime je to u ovom konkretnom slucaju, ADM zasluzio.

Na srecu, svoju firmu sam zatvorio odavno, no vjeruj mi da si dosao kod mene i da se ova prica odvila, ja bih tebi platio 125kn i zamolio te da vise nikada ne kupujes kod mene.

Jedno je biti oprezan, ali nakon upisa na Bugov forum, ostao si samo bezobrazan.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
13 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

Ja bi takoder trazio da vidim monitor kad bi uzimao za te pare(nebitno koja trgovina)! u drugoj temi se prosipaju tone informacija i sitnica oko tih monitora kao i na deklaracijama proizvodaca( a u stvarnosti imaju milijon problema), pa zasto onda to covjek nebi provjerio iz prve ruke pa onda odlucio! jer to i je jedina bitna stvar(monitor) u koji ces buljit veci dio vremena! 5400kn je ogroman novac za hr. standarde i svaki ducan bi za tu cifru i iskljucivo za te skuplje monitore trebao izdvojiti svojih 5min da ga provjere odma u ducanu! Eto to je moje misljenje i volio bi da svi tako misle! sad rokajte td! i dan danas mi nije jasna politika nekih proizvodaca/servisa da ti monitor moze imati mrtve piksele i kao takav se smatra ispravnim...ono koji k? kaj je sljedece, bad sektori na hdd-u, artefakti na grafi?! !LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
9 0 hvala 1
17 godina
syncmaster245b kaže...
deckard kaže...
Davor kaže...

Ako se djelatnik smjeskao, vjerujem da je to bio kiseli smijesak.

Imas apsolutno pravo cijeniti svoj novac jer sam najbolje znas koliko lako/tesko si ga zaradio.

No kada si vec toliko otisao daleko da ste dosli do gasenja svjetla i na kraju krajeva, djelatnik je izasao potpuno ti u susret, tebi nije ni to bilo dovoljno, nego si jos dosao malo popljuvati ih na forum.

Ne mogu shvatiti cime je to u ovom konkretnom slucaju, ADM zasluzio.

Na srecu, svoju firmu sam zatvorio odavno, no vjeruj mi da si dosao kod mene i da se ova prica odvila, ja bih tebi platio 125kn i zamolio te da vise nikada ne kupujes kod mene.

Jedno je biti oprezan, ali nakon upisa na Bugov forum, ostao si samo bezobrazan.

Neznam što si radio i zašto si zatvorio firmu, ali ako si mušteriju tretirao tako kako si napisao, mogu si misliti. Ono što bi sad šokiralo ljude koji žive od trgovine po zapadu i koje poznajem, što rodbinski, što poslovno, je ovakav pristup trgovini gdje se mušterija koja ti donese novce uzima zdravo za gotovo. Da sad ne počnem tipičnu priču o domaćoj tipičnoj tzv. trgovini jer nebi bilo fer prema ljudima koji se fakat trude prodati robu. Trgovac zapravo živi od kupaca. Koji to ne shvati, ne piše mu se poslu dobro. Kod nas još sreća da ima ovaca za šišanje. Probaj tako poslovati u Austriji, UK ili Kanadi, pa da vidiš koliko bi ti dugo trajao dućan.

Deckard
16 godina
deckard kaže...

Neznam što si radio i zašto si zatvorio firmu, ali ako si mušteriju tretirao tako kako si napisao, mogu si misliti. Ono što bi sad šokiralo ljude koji žive od trgovine po zapadu i koje poznajem, što rodbinski, što poslovno, je ovakav pristup trgovini gdje se mušterija koja ti donese novce uzima zdravo za gotovo. Da sad ne počnem tipičnu priču o domaćoj tipičnoj tzv. trgovini jer nebi bilo fer prema ljudima koji se fakat trude prodati robu. Trgovac zapravo živi od kupaca. Koji to ne shvati, ne piše mu se poslu dobro. Kod nas još sreća da ima ovaca za šišanje. Probaj tako poslovati u Austriji, UK ili Kanadi, pa da vidiš koliko bi ti dugo trajao dućan.

Ne kompliciraj i ne prosipaj floskule.

Dosao si kupiti monitor, pozelio ga testirati, djelatnik je ucinio sve sto si pozelio, kupio si monitor.

Medjutim, iz meni neshvatljive pobude dolazis pljuvati na bugov forum i to na nacin da si izostavljas pola price.

Po meni to je bezobrazno i drsko.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
13 godina
protjeran
syncmaster245b kaže...

Medjutim, iz meni neshvatljive pobude dolazis pljuvati na bugov forum i to na nacin da si izostavljas pola price.

ovo nekad svi cinimo, neki malo vise neki manje... nije sad da ga moramo razapeti radi toga!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
syncmaster245b kaže...
 Dosao si kupiti monitor, pozelio ga testirati, djelatnik je ucinio sve sto si pozelio, kupio si monitor.

Djelatnik je učinio što je u datom momentu mogao, da je bilo kako sam pretpostavio da će biti kad su mi rekli telefonom da će nešto smisliti, izvrtili bi par solid backgrounda da se pregleda panel ili najmanje bootali desktop, ili uopće nebih dolazio u Zagreb, kurio bengu i trošio vrijeme. Taj dio mojih troškova mi je uopće i glupo spominjati. Koju polovicu priče sam izostavio? Njihove spike o backgroundima na kompu na kojem se nije moglo ni u jedan OS i o gubitku radnih sati djelatnika koji su dobili svjetlo čim su zatražili? Jel to možda netko od njih prodao spiku šefu ako ga je šef pitao?

Deckard
13 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

covjek je dosao potrositi prosjecnu hrvatsku placu u tvom ducanu, a ti mu naplatis prvojeru ispravnosti uredjaja?! xD
zivio kapitalizam!  

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...
syncmaster245b kaže...

ovo nekad svi cinimo, neki malo vise neki manje... nije sad da ga moramo razapeti radi toga!

Vjeruj ti meni, u Ronisu su mi izvrtili tri Pana plazme od 50" pred nosom, na kraju su sve tri bile smrdane s green tingeom. Koštala je svaka po 10k kn. Na kraju su mi na rukama držali 55" LCD kojeg sam i uzeo. U međuvremenu sam im ostavio 12k kn na povjerenje da će mi dofuati dobru telku. Još su mi ga furali iz Čakovca u Varaždin. Pa sam im poslao i frienda po telku u trgovinu, pa su opet pokupili nekoliko kilograma kuna. Pa im šaljem i dalje ljude kad netko žica preporuku za nešto. Da ne nabrajam Elipso, Melcomp, Zit, Links, bivši Ferax, Ve-Mil, Expert i nek mi ne zamjere drugi kod kojih sam kupovao telke i monitore kod nas, i gdje nikad ni u jednom trenutku usluga nije bila ispod razine. Možda su mi psovali mater poslije, to neznam makar sumnjam da jesu jer sam si i dalje dobar sa svima njima, ali zato buljim u dobre telke i monitore, a ni jedan od friendova mi ne psuje mater radi sličnih kupovina. I zato ako ništa drugo nadam se da sam ovim "bezobrazlukom i drskošću" dao barem nekome ideju kako se kupuje monitor, odn. televizor, pogotovo za relativno nemale novce.

Deckard
17 godina
Acquisitum Magnum - ADM

A ti si isto klasična hrvatina ko i ovaj lik s tim monitorom.

Naveo je tih 5k kuna barem jedno 10 puta ovdje, šta ti lik misliš da su oni tebi radi 5 soma trebali ćunu ljubit?

Znači ti kad kupuješ auto od 100-200k očekuješ 3 odojka i 5 plesačica ili šta??

Ajde molim te, iznos je nebitan, i svaki zaposleni se treba ponašat adekvatno prema kupcu bez obzira jel iznos 10kn ili 10000kn.

Tipično je seljačko razmišljanje da ako daješ xy iznos da očekuješ da ti se liže guzica. To je kao da ideš kod doktora s vrečicom i očekuješ bolju uslugu. Debilnost.

Šta bi sad trebali svima otvarat svaki monitor radi bad piksela i takvih stvari? Ako ti proizvođač ne garantira povrat za bilo koji bad pixel budi sretan da si za 100kn mogao dobiti uopće mogućnost da si provjeriš stanje.

A ti tu nabrijan, kao baja sa 5 soma došao kao šerif da mu se ližu jaja i odmah ih pljuješ javno.

Moj PC  
2 5 hvala 0
17 godina
amd freak kaže...

Naveo je tih 5k kuna barem jedno 10 puta ovdje, šta ti lik misliš da su oni tebi radi 5 soma trebali ćunu ljubit?

Ajde molim te, iznos je nebitan, i svaki zaposleni se treba ponašat adekvatno prema kupcu bez obzira jel iznos 10kn ili 10000kn.

Tipično je seljačko razmišljanje da ako daješ xy iznos da očekuješ da ti se liže guzica. To je kao da ideš kod doktora s vrečicom i očekuješ bolju uslugu. Debilnost.

Šta bi sad trebali svima otvarat svaki monitor radi bad piksela i takvih stvari? Ako ti proizvođač ne garantira povrat za bilo koji bad pixel budi sretan da si za 100kn mogao dobiti uopće mogućnost da si provjeriš stanje.

A ti tu nabrijan, kao baja sa 5 soma došao kao šerif da mu se ližu jaja i odmah ih pljuješ javno.

Hahahaha koji si ti car . Pa evo upravo radi tebe i tebi sličnih nam tržište i je sprdačina (s časnim izuzecima). Odi npr. u neki austrijski dućan kupovati 10x jeftiniju stvar od ovog vražjeg monitora, pa će ti se trgovac zakrpeljiti, vaditi iz kutije robu ukoliko se može, isprobavati, razgovarati s tobom, ako treba će se obleči i obući samo da ti proda stvar. Kod nas si seljo ako hoćeš kupiti robu, pošteno platiti i ako tražiš adekvatnu uslugu, a junak si ako ti ne smeta "picina" dlaka i ako ne pitaš za parsto kuna gore-dolje, jel tako? Pa to je tipični mentalitet ljudi koji su jučer sjašili iz socijalizma gdje si imao ponudu od dva modela auta i tri telke, i bio sretan ako si uopće nešto mogao kupiti.

Deckard
16 godina
neaktivan
Adm Računala kaže...
zeroname kaže...

Budući da ste se registrirali na forum imam jednu primjedbu. Kupujem u ADM-u već osam godina. Od dijelova za pc, laptopa pa do printera. Problem je što vam je ponuda jako loša i to već godinama. Nemate uopce niti jedne high end komponente. Primjer forsirate samo corsair napajanja. Seasonica nema skoro niti jednog. SSD isto tako. Evo ja sam krenuo na ADM stranicu da kupim Samsung 950 pro 512 GB nemate ga uopce u ponudi. Morate shvatit da vas drugi shopovi gaze po tom pitanju pogotovo Uzi shop , Portio i links. LJudi su prisiljeni naručivat iz njemačke sa computeruniversa jer je ponuda loša. A u današnje vrijeme je najmanji problem naručiti komponente iz njemačke i nitko se ne želi "zahebavat" sam hrvatskim dućanima. Još jedan primjer. Pounda ram memorije je očajna npr nemate corsair dominator platinum ddr4 tj niste ga nikad ni imali. LJudi bi rado potrošili novce u Hrvatskoj i u vašem dučanu jer ste jedini sa kvalitetnom uslugom i dobrim cijenama. Da se vratimo na uzi shop i portio oni su web shopovi ali nitko od vas ne traži da te komponente držite kod sebe na lageru jer svi znamo da je to gubitak za vas. Barem uvrstite high end komponente u ponudu da se mogu naručiti ako ništa drugo to je najmanji problem. Ako može uzi shop i portio možete i vi. Jož za kraj nemate skoro niti jednog coolermaster kučišta. Ja imam cash i uz najbolju volju sam misio kupiti HAF X a nikad ga niste imali.

Hvala na upitu,

pokušavamo uzimati od dobavljača iz Hrvatske iz razloga što je kraća procedura reklamacija, korisnici smatraju da je i ovako predugo vrijeme čekanja reklamacije, što bi tek bilo kada bi svako malo morali slati nešto u Njemačku, neželim reći da se te komponente dosta kvare, ali neka se dogodi lošija serija i eto problema. Prosljedio sam upit prodaji za Haf X, Corsair dominator platinum ddr4, te zašto na stranici nije Samsung 950 Pro 512gb, te bih vas molio da napišete što bi sve htjeli vidjeti u našoj ponudi od High End komponenti ?

Sve daljnje upite, ili ako ste zainteresirani za neki proizvod a ne vidite ga na našem sajtu, slobodno napravite upit na prodaja@adm.hr , ako ništa drugo dobit će te informaciju da li je dobavljivo, kada i za koju cijenu.

Još jedan  savjet. Ako se to uklapa u vaš poslovni model da se omogući plaćanje paypalom to bi stvarno olakšalo kupcima umjesto klasičnih uplatnica.

16 godina
deckard kaže...

Pa to je tipični mentalitet ljudi koji su jučer sjašili iz socijalizma gdje si imao ponudu od dva modela auta i tri telke, i bio sretan ako si uopće nešto mogao kupiti.

Super, a kada ti se obracuna utroseno vrijeme prema kapitalistickoj metodi, onda zazivas socijalizam?

17 godina
syncmaster245b kaže...
deckard kaže...

Pa to je tipični mentalitet ljudi koji su jučer sjašili iz socijalizma gdje si imao ponudu od dva modela auta i tri telke, i bio sretan ako si uopće nešto mogao kupiti.

Super, a kada ti se obracuna utroseno vrijeme prema kapitalistickoj metodi, onda zazivas socijalizam?

Nedaj Bože da bih ja zazivao socijalizam . Ako je ovo što tražim poziv na socijalizam, onda su svi narodi zapadnije od Hrvatske veći socijalisti nego što smo mi na ovim prostorima ikad bili. Barem što se tiće dućana.

Deckard
13 godina
neaktivan

amd freak 
u spermarketu mogu provjeriti ispravnost zarulje od 5kn, tako da vjerujem kako bi ista stvar mogla biti i za proizvod koji je 1000 (ponavljam: tisucu!) puta skuplji, a oni naplate sat servisa jer im se, eto, moze..
ne ocekujem nista osim da je proizvod ispravan, vjerujem da bar toliko mogu traziti?! :)
na forumu smo.. svi samo dosli iznjeti svoje misljenje. netko je u krivu, netko je u pravu..
iskreno me u ovoj prici ne zanima tko je u pravu samo mi je zapeo za oko taj detalj s naplatom imaginarne usluge
ps. 
edit: neda mi se upustati u beskrajne rasprave.. inace pmetniji popusta.. u ovom slucaju ce ljeniji.. uzivaj! 

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 20:43 (b4rt!mej).
17 godina
deckard kaže...
amd freak kaže...

Hahahaha koji si ti car . Pa evo upravo radi tebe i tebi sličnih nam tržište i je sprdačina (s časnim izuzecima). Odi npr. u neki austrijski dućan kupovati 10x jeftiniju stvar od ovog vražjeg monitora, pa će ti se trgovac zakrpeljiti, vaditi iz kutije robu ukoliko se može, isprobavati, razgovarati s tobom, ako treba će se obleči i obući samo da ti proda stvar. Kod nas si seljo ako hoćeš kupiti robu, pošteno platiti i ako tražiš adekvatnu uslugu, a junak si ako ti ne smeta "picina" dlaka i ako ne pitaš za parsto kuna gore-dolje, jel tako? Pa to je tipični mentalitet ljudi koji su jučer sjašili iz socijalizma gdje si imao ponudu od dva modela auta i tri telke, i bio sretan ako si uopće nešto mogao kupiti.

Prijatelju ti imaš velikih problema, dobio si što si htio, izašli su ti u susret i dobio si dobar monitor kakav si tražio. Dakle ne vidim tko to nije skakao oko tebe. Drugo, za to što si htio ta takozvana testiranja i maltretiranja sa gašenjem svjetla si platio 100kn i radiš frku oko toga? Treće kakav popust? Tko si to ti da dođeš u bilo koji shop i tražiš popust na proizvod koji si prodaje? Jel tako i u konzumu kupuješ jaja da tražiš prodavačicu popust? Znači oni koji ne traže popust su idioti? 

Po svemu ovome što si napisao se vidi iz neba da si tražio da ti se ližu jaja jer si bacio 5k kuna, i vidi vraga ti si uvrijeđen radi 100kn a gore se razbacuješ ciframa od nekoliko desataka tisuća kuna.

17 godina
b4rt!mej kaže...

amd freak 
u spermarketu mogu provjeriti ispravnost zarulje od 5kn, tako da vjerujem kako bi ista stvar mogla biti i za proizvod koji je 1000 (ponavljam: tisucu!) puta skuplji, a oni naplate sat servisa jer im se, eto, moze..
ne ocekujem nista osim da je proizvod ispravan, vjerujem da bar toliko mogu traziti?! :)
na forumu smo.. svi samo dosli iznjeti svoje misljenje. netko je u krivu, netko je u pravu..
iskreno me u ovoj prici ne zanima tko je u pravu samo mi je zapeo za oko taj detalj s naplatom imaginarne usluge
ps. jedina "rvatina" ovdje si ti  

Da imaš firmu ili da si imao firmu koja se bavi prodajom kao što se bavi adm onda bi znao kako moraš naplatiti nekako "uslugu" gdje ti radnik provede sat vremena testirajući nešto što želi kupac.

Jedno je upalit monitor na 5 minuta, a drugo vodit željene testove od jednog sata.

15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

ADM, imam jedno pitanje.

Jel istina da ako su komponente naručene online i ako se kupac žali da ima problem, da ima pravo na zamjenu/povrat novca?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chutac kaže...

ADM, imam jedno pitanje.

Jel istina da ako su komponente naručene online i ako se kupac žali da ima problem, da ima pravo na zamjenu/povrat novca?

Vrijedi za sve web shopove ne samo za adm:

"Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana."

S time da taj predmet nesmije imati znakova korištenja, oštečenja i slično uz to da imaš i ambalažu i sve što ide uz proizvod.

I to vrijedi samo za robu uzeti online, za nešto što kupiš fizički u trgovini to ne vrijedi i dobra je volja prodavača hoće li ti zamijeniti proizvod ili vratiti novac.

15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

AMD, ako je istina, jel taj zakon vrijedio 03.09.2014.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chutac kaže...

AMD, ako je istina, jel taj zakon vrijedio 03.09.2014.?

Taj zakon ti vrijedi od 25.3.2014.

Evo i službeni dokument:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_03_41_723.html

17 godina
amd freak kaže...

Da imaš firmu ili da si imao firmu koja se bavi prodajom kao što se bavi adm onda bi znao kako moraš naplatiti nekako "uslugu" gdje ti radnik provede sat vremena testirajući nešto što želi kupac.

Jedno je upalit monitor na 5 minuta, a drugo vodit željene testove od jednog sata.

To se ti samo praviš lud, ili? Ajd pročitaj drugi put što sam pisao prije nego počneš sipati neistine. Da, jedno je upalit monitor na 5 minuta koliko bi i trajao test (možda 10, ajd da budemo realni), bootati ga u neki OS i izvrtiti tri osnovne boje da se pobroje pikseli i da se vidi jel bleeda da se to vidi iz aviona. Jel ti tu nešto nije bilo jasno dok sam (dvaput ako se ne varam) pisao kako je tekao "test"? Što misliš zašto su "testovi" trajali sat vremena kad je jedino što sam uspiio vidjeti bio BIOS, POST, login screen i nešto sitno plavog windows update finish ekrana? Kakav je to test monitora? To što su oni napisali da su vrtjeli pozadine su me ili pobrkali s nekim drugim ko ih je možda "davio" s testom monitora u međuvremenu, ili polusvjesno lažu. Stari moj, nitko mi nikad nije naplatio uslugu testiranja novog monitora prije kupnje, ovo je meni prvi put da vidim i čujem za tako nešto, a ljudi se smiju situaciji okolo kad im pričam. To što si ti imao firmu prije i pretpostavljam se nagledao "krpelja" od mušterija je tvoj problem.

Deckard
17 godina
amd freak kaže...
deckard kaže...

Treće kakav popust? Tko si to ti da dođeš u bilo koji shop i tražiš popust na proizvod koji si prodaje? Jel tako i u konzumu kupuješ jaja da tražiš prodavačicu popust? Znači oni koji ne traže popust su idioti? 

Da, fakat, kakav popust? Gdje si našao popust? Parsto kuna gore-dolje? Krivo si me shvatio ako je to. Nisam mislio na popust, nego to da si kod nas junak ako ti je nebitno dal ćeš potrošiti na nešto parstokuna više ili manje, jer, jel, ima se-može se. A kurioziteta radi kad smo već kod popusta, da, kupovao sam masu puta foto opremu po Austriji po dućanima i uvijek pitao za popust, i ne sjećam se da bi prošlo da nisu uvijek skinuli nešto kad sam pitao. Tamo je stvar u tome da nećeš naći dvije susjedne trgovine gdje ti barem u jednoj neće dati popust, pogotovo za zelembaće. Kultura trgovanja od pamtivijeka. Naravno da nećeš u Konzumu ili Mediamarktu tražiti popust, ali privatni igrači uvijek iznenade. Što misliš zašto desetljećima egzistiraju u središtima velikih gradova i uspiju prodati robu i skuplje nego u velikim trgovačkim centrima/lancima? Ne kažem da oni koji ne traže popust su idioti, ne radi se o idiotizmu, nego o kulturi trgovanja gdje te trgovci poštuju kao kupca i gdje shvaćaju da ćeš im se vratiti na račun neke lijepe geste, popusta, pomoći. I da ćeš ih preporučiti. Ovdje kod nas se očito više cijeni take-the-money-and-run sistem. Pa ko voli nek izvoli, a trgovci samo nek gledaju mušteriju kao uljeza koji im, zamisli, popodne ili pred kraj smjene dođe u trgovinu daviti i dosađivati.

Deckard
17 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Gle zaboli mene kifla iskreno za tvoj slučaj, rekli su ti unaprijed da je pola sata 60kn, sam si to prihvatio, na kraju je ispalo to sve dulje što zbog tehničkih problema što zbog tvoje zahtjevnosti (gašenje svjetla).

Možda nije ok od njih da ti naplate 1 sat ukoliko se to može u roku pola sata, pogotovo jer su imali tehničkih problema, no više me brine kako nemaš u hebenom servisu jedan pc sa hdmi-om da testiraš ekran a da ima winse bez lozinke. xD

Stoga budi muško, prebrodi 60kn i idemo dalje. Ako ti se ne sviđaju idi drugome i gotovo.

I NHF, nemam ništa protiv tebe i u neku ruku te razumijem, ali ti je stav pisanja kao da si klasicni umisljeni hrvatski poduzetnik koji misli da s lovom moze sve i vjeruj mi znam da ih je vecina takva, jer radim s njima svakog dana :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 22:25 (amd freak).
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
amd freak kaže...

Taj zakon ti vrijedi od 25.3.2014.

Evo i službeni dokument:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_03_41_723.html

Zbog ovoga mi je drago, koliko i nije.

U ADM-u sam naručio komponente i dobio sam ih 03.09.2014. . Odmah isti dan je sve sklopljeno i odmah sam primjetio da grafička cvrči u 3D aplikacijama i reklamirao.

Račun je napravljen 01.09.2014., roba dostavljena 03.09.2014., a reklamirana 15.09.2014., dakle unutar ta dva tjedna koja stoje u zakonu.

E sada, ja sam dobio obavijest iz servisa da je napajanje(koje je isto cvrčalo) zamijenjeno, a da je grafička u redu i da ju vraćaju. A grafička nije bila u redu niti je dan danas u redu.

Dakle, ja sam svoju grafičku tada platio 2299,00 kuna(da ne spominjem ostatak komponenti) i imao sam pravo dobiti novu očito, makar razlog bio bilo što. 
No čini se da su ADM-ovi pošteni djelatinici uvidjeli da ja nisam upoznat sa zakonima i odlučili to iskoristiti protiv mene, u svoju korist. 
I tako je jedan neinformirani chutac ostao sa grafičkom koja ne valja, a imao je potpuno pravo, ako ništa, dobiti novac nazad.

Zanemarite, bio sam u krivu..

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 23:09 (chutac).
17 godina
amd freak kaže...

Gle zaboli mene kifla iskreno za tvoj slučaj, rekli su ti unaprijed da je pola sata 60kn, sam si to prihvatio, na kraju je ispalo to sve dulje što zbog tehničkih problema što zbog tvoje zahtjevnosti (gašenje svjetla).

Možda nije ok od njih da ti naplate 1 sat ukoliko se to može u roku pola sata, pogotovo jer su imali tehničkih problema, no više me brine kako nemaš u hebenom servisu jedan pc sa hdmi-om da testiraš ekran a da ima winse bez lozinke. xD

Stoga budi muško, prebrodi 60kn i idemo dalje. Ako ti se ne sviđaju idi drugome i gotovo.

I NHF, nemam ništa protiv tebe i u neku ruku te razumijem, ali ti je stav pisanja kao da si klasicni umisljeni hrvatski poduzetnik koji misli da s lovom moze sve i vjeruj mi znam da ih je vecina takva, jer radim s njima svakog dana :D

Da, eto to je to, tehnički problemi, servis računala bez mogućnosti da mi digne kantu u dektop da pogledao par solid podloga, a novce im nije bilo problem dignuti. Izgleda sam previše tražio. Nisam poduzetnik, nije da mi pare padaju s neba, nisu tu pare čak ni toliko bitne koliko glup osjećaj dok kupiš nešto i furaš se 100km doma frustriran umjesto da guštaš.

Deckard
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice