Kupovao u petak monitor kod njih za cca ~5400. Dva su u takva u ZG-u bila na raspolaganju koliko sam uspio vidjeti po online katalozima, pa rekoh, ADM je tu sto godina, kupovao sam već od njih... Kako u životu nisam kupio monitor, televizor ili mobitel bez da su mi ga upalili prije kupovine da prebrojim mrtve/stuck pixele i da vidim je li sve u redu (a nakupovao sam ih se more), tako sam i njih pitao da li bi ga mogli upaliti prije kupnje. Rekli su da mogu, ali moram platiti pola sata sevisa ako želim testirati monitor kod njih u servisu . Al OK, shvaćam, nema ništa badava danas, pošto sam trebao prevaliti stotinjak km do njih, pa rekoh, nije kraj svijeta za 60 i kusur kn, pa da se ne vraćam drugi dan, kurim bengu, vrijeme, autocestu, živce, a imali su samo jedan komad. Dođem, zaštekaju ga u servisu, boota se kanta, ne mogu se logirati u Win10 jer neznaju pass, mlađi djelatnik u servisu (jedina pozitivna točka u priči) proba dići linux sa sticka, blue screen, sto reseta... Uglavnom prođe sat vremena pokušaja da vidim uopće išta od slike osim plavog login/update screena u Win10 i POST-a/UEFI-a na kojem nema smisla testirati. I ajd nekako uzmem taj monitor vjerujući da neće biti mrtvih crvenih/zelenih ili kakvih stuck pixela kad se na ekranu pojavi bilo što osim plave i da monitor ne bleeda/clouda previše (treba mi monitor za foto i nek previše clouda ili bleeda ide kroz prozor van). I opale mi sat vremena servisa 120 i kusur kn. Otišao doma frustriran. OK, shvaćam sve to skupa, no sjećam se da sam u lokalnim trgovinama tipa Zit, Melcomp, Links i sl. uvijek bio rado prihvaćen kad sam im ostavljao 5k+ kn, Melcomp i ZIT su mi čak davali monitore na revers za usporedbu u radnim uvjetima. Pa nije da baš dajem 1500kn za šrotex monitor. Hijaoooo. Ako sam dobro shvatio uvjete servisa ovi u ADM-u čak ni ne primaju uređaj ako se pokvari i ne šalju ga na servis, nego si to kupac obavlja sam? Pa koja je to šupa na kugli zemaljskoj ako je tome tako, i što mi zapravo bi da po monitor nisam radije otišao direktno u Kinu nego kod njih!? Majke mi mile ako kročim više ikad tamo.
Prvenstveno vam se želim zahvaliti na detaljnom opisu događaja, no moram primjetiti da ste izostavili dio priče.
Žao mi je što ste nezadovoljni uslugom koju ste dobili u našem servisu, te svojom porukom na forumu potaknuli ste nas da otvorimo račun te ubuduće odgovaramo na ovakve događaje koji nisu ispričani do kraja.
Pa krenimo, sat rada/dijagnostike u Adm-u košta 125 kn (100kn + pdv) , kolega iz prodaje vam je izašao u susret te rekao da ukoliko je to samo testiranje mrtvih piksela, monitor se upali, pregleda se da li ima stuckanih ili mrtvih piksela, monitor se ugasi, zapakira i idete kući sa svojim monitorom (cca 15 min posla ? ) , ili ukoliko se nađe nedostatak uzima se drugi monitor, te da će vas testiranje koštati 62,5 kn (pola radnog sata, jer je to najmanja moguća satnica), s time ste se složili te ste došli u naš servis da vam se testira monitor.
Došli ste po dogovoru u naš servis (iza 17h) , monitor se raspakirao pred vama, postavio na postolje te upalio, pregledali ste ga te zatražili da se još testira, kolege su spojile na prvo računalo sa display port-om, no s obzirom da je to računalo od nadređene im osobe, nemaju password za pristup računalu, kolega je upalio Linux no vi niste bili zadovoljni sa time, da je to premalo da bi vidjeli da li je sve u redu sa monitorom.
Kolega je nekoliko puta pred vama palio/gasio računalo i monitor, puštao razne testove sa raznim background bojama te je cijela ta procedura trajala oko sat vremena,
Samo da napomenem, tražili ste da se pogase sva svijetla u servisu, slažem se treba provjeriti bleeding i sve, ali ste time praktički onemogućili rad drugoj dvojici kolega, te su oni mogli samo stajati i gledati s vama i tražiti mrtve piksele.
Nakon što ste uočili da kvara nema, te da je monitor u redu, dobili ste naplaćenu satnicu od jednog sata, jer je jedan serviser s vama proveo sat vremena testirajući monitor (druga dvojica nisu mogli obavljati svoje poslove, jer nemaju nightvision a niti su sove pa da vide u mraku :) )
Znači 1 serviser, 1 radni sat, 125 kn
3 servisera, 3 radna sata, 375 kn
izgubljenu razliku netreba napominjat,
Odgovor na pitanje da li mi prihvaćamo uređaj na servis ako se pokvari ? ,
Da privhaćamo, te ga besplatno za vas prosljeđujemo u ovlašteni servis, jer su oni ovlašteni te smiju obaviti servis uređaja.
Ono što mi napominjemo, da će biti brže ako korisnik sam dostavi neispravan uređaj u ovlašteni servis (koji je 15 min autom od nas) te će ubrzati proces naše dostave tamo i natrag,
Za kraj, hvala na predivnoj usporedbi sa šupom na kugli zemaljskoj , hvala na vašem komentaru na forumu, iz ovakvih poruka možemo izvući samo dobro, te napredovati,
Srdačan pozdrav
Istina je da kolega nije uspio pokrenuti Linux sa sticka, da se vrtio samo POST i bootanje Windowsa do logina. O background testovima Vas je netko iz servisa slagao ako je to tako rekao jer toga bilo nije, nije ni moglo biti kad se ni jedan OS nije digao da bi uopće pokrenuli bilo kakvu aplikaciju, supruga mi je svjedok jer je bila samnom. Kad sam već platio sat vremena očekivao sam da ću pogledati monitor kako spada i prebrojati mrtve piksele kako spada. Na jednoj boji je to nemoguće, na POST-još manje. Uglavnom meni je to najgore kupovanje monitora ikad, jednostavno nisam navikao na ovakve kupovine, pa čak ni u Hrvatskoj. Ispričavam se što sam ometao rad servisa gašenjem svjetla, nije da sam inzistirao na tome i da sam ga ja gasio, to je bila lijepa gesta s Vaše strane koju ste baš i mogli odbiti da ste htjeli, ali je čovjek na servisu odmah znao što treba raditi kad je testiranje monitora u pitanju, pa nije komplicirao. Hvala za ove naknadne informacije o servisu koje sam baš mogao dobiti i odmah kad sam vam već ostavio preko 5000kn.