IPhone X - [Rasprava]
- poruka: 1.314
- |
- čitano: 468.934
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
Moj Xs kupljen pocetkom prvog mjeseca jos uvijek na 100%. Jedino kaj ne radim s njim je to da ga ne praznim ispod 20%. Preko noci je vecinom na punjacu obicnom, na poslu ako ga zbog nekog razloga ispraznim ispod 60% stavim na bezicni punjac, dopunim do cca 90% i navecer opet ako se spusti ispod 40% ga stavim na punjac, inace ga napunim na poslu drugi dan.
nikad ga ne punim do kraja kao što ga ne praznim do gašenja, nadam se da je u tome fora ili ovo pogrešno iščitava....
Pozdrav moze preporuka nekog servisa u hr za ip x. Naime problem je da mob nije htjeo ocitat karticu, pokusavano je 2 3 puta, stavljena je druga simica, nije ju ocitao no od onda se uopce ne pali. Poslan je u ovlasten servis, garancija je istekla (star 1.5god) no oni hoce mjenjati maticnu sto je jako velika cifra. Mozda postoji koja druga opcija? Hvala, Lp
Pozdrav moze preporuka nekog servisa u hr za ip x. Naime problem je da mob nije htjeo ocitat karticu, pokusavano je 2 3 puta, stavljena je druga simica, nije ju ocitao no od onda se uopce ne pali. Poslan je u ovlasten servis, garancija je istekla (star 1.5god) no oni hoce mjenjati maticnu sto je jako velika cifra. Mozda postoji koja druga opcija? Hvala, Lp
U koji servis si nosio?
U koji servis si nosio?
U ovlašteni servis je napisao da je odnio, što znači da šta god da nije mijenjanje ekrana ili baterije - ide novi mobitel. Ako si iz Zagreba dobri su ti u iKlinika.
Ako ti iPhone vrisne u roku od godine dana pokriven je sa Apple garancijom. Znaci ide novi mobitel (refurbised). Ako ti ode u roku dvije godine onda ti tu iducu pokriva prodavac. Znaci nejde novi mobitel nego popravak. Ovlasteni je ako se ne varam agram a ako je prosla godina onda bi trebao nosit u ducan gdje si kupio pa onda oni salju dalje. Bar je tako bilo prije cca 2 godine kad sam svoj nosio.
EDIT: sta nije da maticnu nemogu mijenjat jer je povezana sa faceid-em?
Ako ti iPhone vrisne u roku od godine dana pokriven je sa Apple garancijom. Znaci ide novi mobitel (refurbised). Ako ti ode u roku dvije godine onda ti tu iducu pokriva prodavac. Znaci nejde novi mobitel nego popravak. Ovlasteni je ako se ne varam agram a ako je prosla godina onda bi trebao nosit u ducan gdje si kupio pa onda oni salju dalje. Bar je tako bilo prije cca 2 godine kad sam svoj nosio.
EDIT: sta nije da maticnu nemogu mijenjat jer je povezana sa faceid-em?
To vrijedi ako je kupljen u hr (eu), ali ako je npr kupljen u Americi onda ne vrijedi 2.god. Pod mijenjanjem matične se podrazumijeva "novi mobitel". U pravu si, FaceID je vezan za matičnu. Od ovlaštenih imaš Agram, iStyle i Smartson(za njega nisam siguran jel još uvijek), i kod svih je ista procedura.
a zna se i email i lozinka emaila....
Pozdrav, zanima me kako stojite s baterijom? Meni nakon godine i pol baterija je na 86%. Kad bi trebao razmišljati o zamjeni baterije? Neki kazu da kad padne ispod 80 da bi ju bilo pozeljno promjeniti.
Safari 29min 14% baterije
Opera 45min 13% baterije
Jeli moguće da je bas tolika razlika i da bas toliko vise trosi safari.
Nastavit cu koristiti operu par dana.
Da li je moguće preko iTunesa napraviti full backup Whatsappa (poruke, slike i video)?
Da li je restore backupa identični porukama kao u originalu ili će se nešto promijeniti pri restoreu?
Kako vratiti nazad Reminders ikonu? nekako sam je izgubio a ne znam kako je vratiti
Lijep pozdrav
Interesira me da li se isplati prelazak sa Ip x kojeg imam vec godinu i pol na Xs Max ili 11(ali ne pro) ? Molim dobar savjet jer vidim po oglasnicima da se za pristojne novce moze dobiti jedan od ova gore navedena dva mobitela.. kak bi se reklo interesira me kaj je pametnija i bolja kupnja za slican novac
Pozdrav, imam pitanje..
naime, kupila sam prije 3 mjeseca novi Iphone XS u nekom shopu. Prije dva dana mi je mobitel ispao ma ni sa pola metra na laminat. Bio je u zaštitnoj maskici, te je imao kaljeno staklo. Bila sam se uplašila da nije puknuo ekran, međutim nije... nego se na zaslonu pojavila zelena vodoravna linija i donji dio ekrana je krenuo rikavati. Odnijela sam mobitel u taj shop u kojem je kupljen te su ga oni poslali u Zagreb u Apple servis zato sto je kupljen kao nov uređaj. Mene sad zanima, da li će mi prihvatiti garanciju i popraviti uređaj zato jer vanjskih oštećenja nema, nema ni ogrebotine na mobitelu. A i nije mi jasno kako se nešto takvo moglo desiti a pao je sa toliko male visine i još je bio zaštićen. Hvala vam svima na odgovorima
lijep pozdrav
Pozdrav, imam pitanje..
naime, kupila sam prije 3 mjeseca novi Iphone XS u nekom shopu. Prije dva dana mi je mobitel ispao ma ni sa pola metra na laminat. Bio je u zaštitnoj maskici, te je imao kaljeno staklo. Bila sam se uplašila da nije puknuo ekran, međutim nije... nego se na zaslonu pojavila zelena vodoravna linija i donji dio ekrana je krenuo rikavati. Odnijela sam mobitel u taj shop u kojem je kupljen te su ga oni poslali u Zagreb u Apple servis zato sto je kupljen kao nov uređaj. Mene sad zanima, da li će mi prihvatiti garanciju i popraviti uređaj zato jer vanjskih oštećenja nema, nema ni ogrebotine na mobitelu. A i nije mi jasno kako se nešto takvo moglo desiti a pao je sa toliko male visine i još je bio zaštićen. Hvala vam svima na odgovorima
lijep pozdrav
Ako ustanove da nema oštećenja ekrana (unutarnje i vanjsko) onda će ti zamijenit ekran i to je to, ali generalno taj problem se događao na X modelima tako da...U svakom slučaju obzirom da je to Appleova garancija, ako nema oštećenja 99% će ti popraviti odnosno zamijenit ekran