IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 543.923
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
odjavljen
Re: IPhone 7, rasprava!

Pa na androdiu je tako. Ja sam razumio da ti imas iphone... Sorry...

15 godina
neaktivan
digitall kaže...

preko noci, obavezno i uvijek od 2007 god.

sve vise od jednog klika do te opcije je previse, glupo, retardirano, nakaradno, mukotrpno, uzasavajuce, idiotski, ludacki, bolesno, eplovski.. 

koliko gigabajta i terabajta prometa je potpuno nebitno jer jednostavno zelim mir nocu, bez mailova, notifikacija, vacapova i sl. govana, a ako samo iskljucim zvukove onda mi se baterija trosi apsolutno totalno nepotrebno jer me boli kurcina za mail u 3 ujutro. taj mail cu vidjet u 7 ujutro kad ukljucim wifi ili mobilni internet, a u meduvremenu ce mi baterija pasti za maksimalno 1% kroz cijelu noc. a bit cu dostupan za neki hitni poziv. 

jel dovoljno ozbiljan scenarij bez kojeg moj zivot ne bi imao smisla?

Pa šta ti nije bolje za to koristiti Priority only DnD? Postaviš da ti prolaze samo pozivi ako ti je to bitno. Ili možeš staviti da prolaze samo ako netko dvaput zove u 15 minuta, što bi značilo kao da je hitno, jel.

Kad ideš spavati uključiš DnD na opciju Until next alarm i gotovo. Ne moraš ništa drugo gasiti, a ni paliti ujutro.

16 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

fascinantna retardacija u ovoga evge-011, ladys and gentleman, i present you a typical apple user 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
R36 kaže...
Feudalac kaže...

Nemoj me krivo shvatiti, ali najozbiljnije me zanima koji je to scenarij korištenja mobitela u kojem bih trebao gasiti mobilni internet ikada.

Doma sam...ugasim mobilni., upalim Wifi...ne znam mi moraju radit upaljena oba dva., tj zašto bi ovaj morao stajat u standby-u.

Ne znam što je tebi nejasno. 

Želim koristiti nešto kad ja hoću i kad hoću., a ne ono što proizvođać misli da je meni potrebno.

Mislio sam da si sirotinja/škrtica na nekoj tele2 tarifi što samo po sebi meni ne predstavlja nikakav problem. Ako to nije slučaj, ispada da nemaš pojma što radiš. Taj tvoj jedan super klik (koji je problem jer na iphoneu postaje tri klika) je zapravo potpuno nepotreban pa je svejedno da li je kod mene tri ili pedeset tri jer će iphone uvijek preferirati wifi za podatke. Da ne pričam sad da je moguće per app odrediti tko smije koristiti mobilne podatke, tko smije pristupiti fotkama, imeniku, lokaciji itd. Iznenadio bi se što sve može iphone/ios, a android može samo sanjati. No dobro, vratimo se na temu.

Tako da ti je meni sve popaljeno osim BT-a, notifikacije za mail su utišane, samo vizualni prikaz jer me ni u pol dana ni u pol noći ne jebe ni 1 posto dal će se neki kreten s druge strane planeta sjetiti poslati neko sranje. Imam privatni mail koji dajem samo rijetkima i on je u jednoj drugoj aplikaciji koja ima i zvučne notifikacije namještene pa mi je tako sve automatizirano da apsolutno ništa nemoram napraviti kad dođem doma, samo ga uštekati na punjač i zaboraviti. Eventualno mogu s jednim klikom preći u mod zabrane ometanja gdje će mi i dalje prolaziti pozivi od točno određenih osoba. bonus tome je ako mi ga netko ukrade ili ga izgubim - mogu ga uvijek i bilo kada pronaći jer kako to inače ide - ukrast će ti ga baš onaj dan kad si zaboravio upaliti 4G konekciju :(

Ja rekoh
9 godina
neaktivan
Torent kaže... 

Pa lijepo slozis da ti gasi to automatski u odredjeno vrijeme, cim upalis wifi svejedno ti gasi mobilni promet, podesis koje aplikacije mogu koristiti net u pozadini dok si na mobilnom netu i sl. Ako se to moze podesiti na iphonu.... I jedan klik je previse ako to radis uvijek....

Ajde da se složim s tobom u nečemu. Upravo tako, podesiš jednom i zaboraviš, kakvo klikanje svaku večer po svim konekcijama pa provjera alarma... svašta

Ja rekoh
9 godina
neaktivan
R36 kaže...

Evo ti Galerija...sve slike mi se skupljaju u jedan folder (bilo whats app, ili neka 3 aplikacija). I sad neka sranja s whats app tj one neke zajebancije hoću pobrisat...ja sad moram pojedinaćno tražit...a na Androidu pobrišem kompletan folder whats app.

Imaš takvih stvari na IOS-u a ovo je samo jedan dio.

ps imam 5GB mobilnih podataka + 5GB ako zatreba., tako da mi to nije problem.

Što se tiče whatsappa, ne moraš mu dopustiti korištenje galerije ili spremanje u galeriju (odvojene funkcije) pa tamo neće ni spremiti ništa. Ja ti recimo radim tako da sam mu dopustio korištenje fotića, a ručno kliknem na jednu od 50 primljenih slika koja mi je zanimljiva i kažem spremi i to je to. Mislim da je to vrlo praktično i svejedno je moguće brzo pronaći da trebaš nekom pokazati iznenada jer pretraživač (spotlight) radi i sa watsapp-om i svim zamislivim aplikacijama...

Ja rekoh
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 19:29 (Feudalac).
10 godina
Feudalac kaže...
Torent kaže... 

Pa lijepo slozis da ti gasi to automatski u odredjeno vrijeme, cim upalis wifi svejedno ti gasi mobilni promet, podesis koje aplikacije mogu koristiti net u pozadini dok si na mobilnom netu i sl. Ako se to moze podesiti na iphonu.... I jedan klik je previse ako to radis uvijek....

Ajde da se složim s tobom u nečemu. Upravo tako, podesiš jednom i zaboraviš, kakvo klikanje svaku večer po svim konekcijama pa provjera alarma... svašta

glup izgovor za manjak tako jednostavne stvari koja je na andoidu kao dobar dan

ne zanima me automatika, idem sad na selo i gasim mobilne i wifi, jer ce mi posrkati bateriju na jedva dostupnoj edge konekciji, a internet mi tamo ne treba, treba mi sto duze trajanje baterije za pozive

Feudalac kaže...
R36 kaže...

Evo ti Galerija...sve slike mi se skupljaju u jedan folder (bilo whats app, ili neka 3 aplikacija). I sad neka sranja s whats app tj one neke zajebancije hoću pobrisat...ja sad moram pojedinaćno tražit...a na Androidu pobrišem kompletcitanjeolder whats app.

Imaš takvih stvari na IOS-u a ovo je samo jedan dio.

ps imam 5GB mobilnih podataka + 5GB ako zatreba., tako da mi to nije problem.

Što se tiče whats upa, ne moraš mu dopustiti korištenje galerije ili spremanje u galeriju (odvojene funkcije) pa tamo neće ni spremiti ništa. Ja ti recimo radim tako da sam mu dopustio korištenje fotića, a ručno kliknem na jednu od 50 primljenih slika koja mi je zanimljiva i kažem spremi i to je to. Mislim da je to vrlo praktično i svejedno je moguće brzo pronaći da trebaš nekom pokazati iznenada jer pretraživač (spotlight) radi i sa wats up-om i svim zamislivim aplikacijama...

jos gluplji izgovor za katastrofalnu organizaciju galerije.

sta ako zelim dopustiti i spremanje i citanje galerije whatsappu, zelim imat jednu mapu gdje ce sranja od whatsappa spremati, drugu za snimljeno kamerom itd

jebote listas obiteljske slike, pokazujes nekom nest i najednom uleti kurcina preko cijelog ekrana koju je poslao sogor u whatsapp grupu koja sluzi bas za zajebanciju i sranja. a poanta je da i ta sranja ostanu spremljena negdje u jednoj mapi gdje lako nadem te gluposti i saljem dalje

16 godina
odjavljen
digitall kaže...

jebote listas obiteljske slike, pokazujes nekom nest i najednom uleti kurcina preko cijelog ekrana koju je poslao sogor u whatsapp grupu koja sluzi bas za zajebanciju i sranja. a poanta je da i ta sranja ostanu spremljena negdje u jednoj mapi gdje lako nadem te gluposti i saljem dalje

Pa ako je to njegova kurcina, tehnički i to ulazi u obitelj - tako da ono... :D

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
9 godina
odjavljen
Feudalac kaže...
...

Mislio sam da si sirotinja/škrtica na nekoj tele2 tarifi što samo po sebi meni ne predstavlja nikakav problem. Ako to nije slučaj, ispada da nemaš pojma što radiš. Taj tvoj jedan super klik (koji je problem jer na iphoneu postaje tri klika) je zapravo potpuno nepotreban pa je svejedno da li je kod mene tri ili pedeset tri jer će iphone uvijek preferirati wifi za podatke. Da ne pričam sad da je moguće per app odrediti tko smije koristiti mobilne podatke, tko smije pristupiti fotkama, imeniku, lokaciji itd. Iznenadio bi se što sve može iphone/ios, a android može samo sanjati. No dobro, vratimo se na temu.

Tako da ti je meni sve popaljeno osim BT-a, notifikacije za mail su utišane, samo vizualni prikaz jer me ni u pol dana ni u pol noći ne jebe ni 1 posto dal će se neki kreten s druge strane planeta sjetiti poslati neko sranje. Imam privatni mail koji dajem samo rijetkima i on je u jednoj drugoj aplikaciji koja ima i zvučne notifikacije namještene pa mi je tako sve automatizirano da apsolutno ništa nemoram napraviti kad dođem doma, samo ga uštekati na punjač i zaboraviti. Eventualno mogu s jednim klikom preći u mod zabrane ometanja gdje će mi i dalje prolaziti pozivi od točno određenih osoba. bonus tome je ako mi ga netko ukrade ili ga izgubim - mogu ga uvijek i bilo kada pronaći jer kako to inače ide - ukrast će ti ga baš onaj dan kad si zaboravio upaliti 4G konekciju :(

Nisi odavno koristio android jel tako... Nije sramota priznati.... Pa ako je ista detaljno razradjeno na andoridu to su prava pristupa.... U prilogu imas tri slike. Na prvom ti pkazuje detaljno podesavanje prava pristupa za viber, na drugoj ti prikazuje podesavanje notifikacija gdje imas 6 nivoa notifikacije od totalno nikakve do popupa u bilo kojoj aplikaciji uz brzi odgovor i zvucnu i vizuelnu plus vibraciju a na trecoj imas podesavanja koristenja mobilnih podataka uz statistiku za odabrani period.... Ima jos nekakvo podesavanje na IOSu?

Feudalac kaže...
Torent kaže... 

Nemoguce ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 18:14 (Torent).
13 godina
neaktivan
Feudalac kaže...

Mislio sam da si sirotinja/škrtica na nekoj tele2 tarifi što samo po sebi meni ne predstavlja nikakav problem. Ako to nije slučaj, ispada da nemaš pojma što radiš. Taj tvoj jedan super klik (koji je problem jer na iphoneu postaje tri klika) je zapravo potpuno nepotreban pa je svejedno da li je kod mene tri ili pedeset tri jer će 1.iphone uvijek preferirati wifi za podatke. 2.Da ne pričam sad da je moguće per app odrediti tko smije koristiti mobilne podatke, tko smije pristupiti fotkama, imeniku, lokaciji itd. Iznenadio bi se što sve može iphone/ios, a android može samo sanjati. No dobro, vratimo se na temu.

Tako da ti je meni sve popaljeno osim BT-a, notifikacije za mail su utišane, samo vizualni prikaz jer me ni u pol dana ni u pol noći 3.ne jebe ni 1 posto dal će se neki kreten s druge strane planeta sjetiti poslati neko sranje. Imam privatni mail koji dajem samo rijetkima i on je u jednoj drugoj aplikaciji koja ima i zvučne notifikacije namještene pa mi je tako sve automatizirano da apsolutno ništa nemoram napraviti kad dođem doma, samo ga uštekati na punjač i zaboraviti. Eventualno mogu s jednim klikom preći u mod zabrane ometanja gdje će mi i dalje prolaziti pozivi od točno određenih osoba. bonus tome je ako mi ga netko ukrade ili ga izgubim - mogu ga uvijek i bilo kada pronaći jer kako to inače ide - 4.ukrast će ti ga baš onaj dan kad si zaboravio upaliti 4G konekciju :(

1. I androdi uvijek preferira Wi-fi podatke

2. To na Androidu isto možeš

3. E vidiš - mene jebe. Imam previše grupa na whats app da me netko maltretira tokom noći., službeni e-mail kad pUštajuobrade svaki dan u 2-3:00h ujutro, pozivi jer su mi frendovi vani pa su me se sjetili, sms i ostale blagodati modernog svijeta.

4. 4G je upaljeno većinom dana., osim kad sam doma.

Također ja ne znam kad ću ići spavat tako da si ne mogu namjestit na Auto.

Feudalac kaže...

Što se tiče whats upa, ne moraš mu dopustiti korištenje galerije ili spremanje u galeriju (odvojene funkcije) pa tamo neće ni spremiti ništa. Ja ti recimo radim tako da sam mu dopustio korištenje fotića, a ručno kliknem na jednu od 50 primljenih slika koja mi je zanimljiva i kažem spremi i to je to. Mislim da je to vrlo praktično i svejedno je moguće brzo pronaći da trebaš nekom pokazati iznenada jer pretraživač (spotlight) radi i sa wats up-om i svim zamislivim aplikacijama...

Ja mu hoću dopustit korištenje galerije na whats appu. Jednostavno pogledam sve slike i videa i većinu sranja pobrišem. Sad ću ja kombinirat što ću vidjet što ne. Gubljenje vremena.

Evo zamisli ovaj primjer što sam ja imao. Supruga - znate kakve su žene. Na više grupa sto različitih priča. Sad se frendicama dopisuje oko haljina (svadba od frendice - pa od njih 5 svaka pošalje 10 haljina koje bi kupila.,pa onda moja vrati 10 haljina i tako u krug)., pa onda dolaze na red cipele - opet 100 cipela (Zara,Mango tamo vamo). Tu već imaš 200 nepotrebnih slika. Onda izlasci van - žene ne stisnu jednu dvije slike - nego to brate naprave rafal istih slika . Imaš jednu sliku 10-15 puta. Pa onda slike s online kupovine - skidanje svega i svačega na mob. Onda tu još ubaci obiteljske fotografije, druženja itd. Ima 1000 - će slika. 

I kad se napuni mob - muž nemam više mjesta. Kad vidim što je sve . Zadnji put je bilo oko 3000 slika. I sad sam ja od 3000 slika trebao napravit backup normalnih slika (obitelj, druženje, uspomene, itd..) od nepotrebnih slika. Za mene katastrofa. ETO TO JE J.... PROBLEM zašto ne odvaja po folderima. Ovako bi samo pobrisao 4-5 foldera., a ovako sam se se naj....

Evo ti još jedan mana - to je čak i supruga promjenila. ALARM - ne možeš pojedinačno namjestit zvuk za alarm. U slučaju da ti je ton zvona pojačan do kraja, alarm će ti zvonit do kraja. Ujutro ako ga se zaboravi navečer smanjit...dižem se kao u vojsci. Zvoni cijela kuĆa. Da nisu mogli kod alarma složit da si sam namjestiš jaćinu zvuka - debilizam na najjače.

Zato sad na S7e zvoni alarm.

13 godina
neaktivan
digitall kaže...

je samo sto nekad u 9 idem spavat i zelim mir, a nekad u 2 ujutro.. nista od automatike.

inace gasim i wifi i mobilne, spustim notifikacijski centar, kliknem na wifi i klinem na mobilne, bacim oko jos jednom na vrijeme alarma i hrcem

Slažem se...to je to. Šta ja znam kad ću ići spavat., ali kad idem spavat želi sve ugasit brzinski a ne da ulazim u postavke....

9 godina
neaktivan
digitall kaže...

glup izgovor za manjak tako jednostavne stvari koja je na andoidu kao dobar dan

ne zanima me automatika, idem sad na selo i gasim mobilne i wifi, jer ce mi posrkati bateriju na jedva dostupnoj edge konekciji, a internet mi tamo ne treba, treba mi sto duze trajanje baterije za pozive

...

jos gluplji izgovor za katastrofalnu organizaciju galerije.

sta ako zelim dopustiti i spremanje i citanje galerije whatsappu, zelim imat jednu mapu gdje ce sranja od whatsappa spremati, drugu za snimljeno kamerom itd

Manjak te opcije u kontrolnom centru nije baš nikakav problem jer je čovjek zbilja rijetko treba. Ako baš imaš problem sa slabom konekcijom i baterijom, odabereš mod slabe baterije i sistem se pobrine o svemu odjednom, a još uvijek ostane zaštita za slučaj gubitka/krađe.

Vezano sa watsapp sad baš izmišljaš problem. Šogor ti šalje sranja u posebnu grupu i sad to baš treba pospremiti u fotogaleriju u poseban folder ali nema veze ako u tom watsapp folderu budu i slike tvoje djece s rođendana u vrtiću koje je teta poslala... Bravo stručnjak.

Ja rekoh
9 godina
neaktivan
R36 kaže...
 2.Da ne pričam sad da je moguće per app odrediti tko smije koristiti mobilne podatke

2. To na Androidu isto možeš

Ja mu hoću dopustit korištenje galerije na whats appu. Jednostavno pogledam sve slike i videa i većinu sranja pobrišem. Sad ću ja kombinirat što ću vidjet što ne. Gubljenje vremena. 

Ne možeš, barem ne u šestici (ne znam tko uopće ima sedmicu) sa sistemske strane ograničiti pristup internetu (zato i vidim da vas pojedine brine blizina ikone za gašenje). Ako je aplikacija pristojno napisana i ponuđeno ti je unutar njenih postavki -da, možeš ograničiti, ali nema nikakvih jamstava da će tako i biti.

Ovo drugo sa ženom itd se slažem, ja ti fotke ionako automatski dižem na cloud i brišem s mobitela; kad treba gledati vrtim ih s clouda tako da ne moram misliti gdje mi je kaj....

Ja rekoh
10 godina

Evo da se javim da sam ipak mijenjao iP7 za iP7 Plus i mogu reci da sam odmah bio odusevljen ekranom (jer nisam nikad vidio uzivo bilo koji Plus).

Kod mene je jos iP7 (do sutra) pa ako netko ima kakvih pitanja ili zeli nekakvu usporedbu, nek javi

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 20:18 (Croshadow1234).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Torent kaže...

Nisi odavno koristio android jel tako... Nije sramota priznati.... Pa ako je ista detaljno razradjeno na andoridu to su prava pristupa.... U prilogu imas tri slike. Na prvom ti pkazuje detaljno podesavanje prava pristupa za viber, na drugoj ti prikazuje podesavanje notifikacija gdje imas 6 nivoa notifikacije od totalno nikakve do popupa u bilo kojoj aplikaciji uz brzi odgovor i zvucnu i vizuelnu plus vibraciju a na trecoj imas podesavanja koristenja mobilnih podataka uz statistiku za odabrani period.... Ima jos nekakvo podesavanje na IOSu?

Prije će biti da se ti malo praviš blesav iako nisi. Prava pristupa su došla tek u šestici koju ima 7% korisnika androida, prošle godine, i to polovično. Moguće ih je, u nekim dijelovima, zaobići; stare aplikacije će prestatiti radi ili će se rušiti dok je to na iphoneu implementirano kako treba ODUVIJEK.

Drugo, kaj si se ustrtario pa odmah skrećeš temu na notifikacije?

Bojiš se da ću spomenuti da mu iz sistema ne možeš ograničiti pristup internetu? Vidiš ja mogu, i sistem mi javlja koliko je podataka potrošio, dok u android svijetu to imaš od kad ono i na koliko točno uređaja?

Ja rekoh
9 godina
odjavljen

Otkud ja znam na koliko uredjaja?????????? Pricas o androidu ja pricam o androidu. Ti pricas o ios3? ja pricam o androidu 7 i 6 koji imaju svi flagshipi. Znaci oni koji su cjenovno uporedivi sa IP7. Zasto bi se ja ustrtario? Fucka se meni i za jedne i druge i trece niti sam zaljubljen na opsesivno kompulzivni nacin kao appleovci...Prcao si sta  se moze podeisti i kako i da andorid moez samo sanjati neka podesavanja. Poslao sam ti sta se moze i pitao ima li jos nesto sto na iosu moze pored onoga a ti krenes ispod pojasa. Ako ne mozes civilizovano razgovarati reci pa da se posvetim necemu pametnijem. Tipa cackanju nosa....

Kome to ne mozes iz sistema ograniciti pristup internetu? Pa ja sam ti i poslao sistemska podesavanja a ne podesavanja iz vibera....To su podesavanja za svaku aplikaciju tj podesavanja za dozvole koje aplikacija trazi....

16 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

Mačevanje kurcima još traje?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
Moj PC  
8 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Torent kaže...

Otkud ja znam na koliko uredjaja??????????

Saznaj. Tu si se počeo bahatiti s izjavom da ja DUGO nisam koristio android, a mogućnosti o kojima pričaš su moguće unazad godinu dana na probranim uređajima, ili na uređajima koji su stari par mjeseci. Pa dobro došao u iphone svijet gdje je kontrola pristupa aplikacijama dostupna na otprilike milijardu uređaja koji su u upotrebi, dakle na svih 100%.

Ajmo natrag na kontrolu pristupa internetu. Novi Android po defaultu daje pristup internetu svakoj aplikaciji sve dok ga ručno ne blokiraš; A i to koliko vidim možeš samo za pozadinsko korištenje. Kad je u prvom planu nek dere gigabajte... na iOS-u se sve dozvole moraju eksplicitno dati u momentu prvog korištenja, a čak je recimo sam iOS koji po difoltu ima sve dozvole dovoljno obziran da ti ni pod kojim uvjetima neće preko mobilne mreže skidati velike aplikacije poput worda ili excela. I onda se čudiš kaj je meni smiješno pimplanje androidaša oko dostupnosti prekidača za gašenje interneta, halo pa to ni u Sjevernoj Koreji više ne rade :))

Ja rekoh
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 23:17 (Feudalac).
16 godina

Ne, mozes blokirat i foreground i background data. To jos od 2014. i Lollipopa. - Izgleda na nije na svakom Androidu tako pa ne mogu generalno govoriti. Čitam da je ta opcija kod nekih izbačena u dogovoru s providerima da se više troši net :D

Android od 2.3.3 (2010) ima opciju da sve iznad 50 MB skida preko Wifi automatski. Sada je to 100MB i pokaze ti obavijes. Sve to out of the box.

Daj ne pljujte ako nemate pojma i niste koristili obje platforme.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 0:18 (Mitch).
13 godina
neaktivan

Samsung Galaxy Note 7 je MRTAV izgleda kompletno. Posto su objavili da se i zamene ugase momentalno.

Covece. Zamisli to, ne smes da ga ostavis na krevetu i odes do prodavnice. Ali nije njima zbog toga. Ima mnogo opasnijih situacija, recimo ako se desi nesto u prtljaznom delu aviona, upali se.

Ono je zajebena vatra kako sam ja video. A to jedna kompanija upropasti drugoj zaradu od ko zna koliko. Obicno neka mala kod koje pokusaju da ustede nesto. Ovo je bad jer Note 7 bar malo lepse izgleda od onih nesretnih S5. S6, S7 sa oblim ivicama ili jos gore oblom guzicom.

Pa samo sto bude otplacivao onim ljudima po Floridi za kuce i automobile odstetu.

Tamo jedna kuca kao selo na Balkanu da je izgorelo citavo. 

Ziveo ijfonko.

Trebali bi malo da proguglate po EBay da pogledate cene kolekcija iPhone telefona i koje cifre dostizu novi iPhone 2G itd.

Videcete sta znaci cenjena mala spravica. I da malo se uputite u tematiku Steve Jobsa i videcete koliko je porediti Samsung uopste smesno sa iPhone. 

Bolje odvojte 100e vise i kupite normalan iPhone i zaboravite na te ludorije Androida. Ako vam je stalo toliko mozete uraditi Jailbrake ali ja vam ne bi to preporucivao.

Sa druge strane Samsung kada izadje novi model proslog se vise niko i ne seca.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 7:19 (eVGA-011).
9 godina
Jailbrake... tolko o tom da uopce znas kaj govoris... jobsova tematika? Oprosti al ko je taj jobs? Jel to onaj kojeg nema vec par god?
10 godina
IPhone 7, rasprava!

to ti je onaj koji je rekao da ne mozes tek tako poslati vise razlicitih privitaka iz nekoliko razlicitih aplikacija mailom u tako naprednom i jednostavnom ios-u..

dok na svakom drugom os-u na planeti zemlja je to normalno i nezamislivo je da to uopce ne mozes, ili da moras smisljat kako ces to napravit, tj. kupovat raznorazne aplikacije tipa goodreader u koje to sve nekako prebacis pa od tamo saljes.... da se ubijes

kazu, poslovni ljudi koriste ios, pa da, za citanje vijesti, za nista drugo ni nije

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...

Saznaj. Tu si se počeo bahatiti s izjavom da ja DUGO nisam koristio android, a mogućnosti o kojima pričaš su moguće unazad godinu dana na probranim uređajima, ili na uređajima koji su stari par mjeseci. Pa dobro došao u iphone svijet gdje je kontrola pristupa aplikacijama dostupna na otprilike milijardu uređaja koji su u upotrebi, dakle na svih 100%.

Ajmo natrag na kontrolu pristupa internetu. Novi Android po defaultu daje pristup internetu svakoj aplikaciji sve dok ga ručno ne blokiraš; A i to koliko vidim možeš samo za pozadinsko korištenje. Kad je u prvom planu nek dere gigabajte... na iOS-u se sve dozvole moraju eksplicitno dati u momentu prvog korištenja, a čak je recimo sam iOS koji po difoltu ima sve dozvole dovoljno obziran da ti ni pod kojim uvjetima neće preko mobilne mreže skidati velike aplikacije poput worda ili excela. I onda se čudiš kaj je meni smiješno pimplanje androidaša oko dostupnosti prekidača za gašenje interneta, halo pa to ni u Sjevernoj Koreji više ne rade :))

Pa kakve vi to kretenske aplikacije koristite da vam "deru gigabajte"? WTF? Kakve su to sad gluposti?

Ako sam instalirao aplikaciju kojoj je potreban internet za rad, onda valjda i želim da se spoji na internet i da radi ono zbog čega sam je instalirao. Ne razumijem, koji je to use case u kojem bih htio aplikaciji kojoj treba internet onemogućiti pristup internetu?

Što se tiče drugih dozvola, isto se moraju "eksplicitno dati" u momentu prvog korištenja. I nemoj da počnemo o stvarima koje su na iOS-u unazad godinu dana, a na Androidu se mogu oduvijek jer će lista biti do 35. stranice teme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 9:03 (Mirko935).
9 godina
odjavljen

Mirko ti si hejter i neznalica. Budalo kupio si sartphone i jos koristis smart funkcije. Djes to vidio ;) Nemas pojam da je to da se kur...s po kaficima a nemas za mob internet ;)

I ja kontam sta ce  mi aplikacija kojoj bi trebao zabraniti pristup netu preko WI FI....Bas me zanima koja je to aplikacija.... WI FI mi je flat i bas me briga ako dere gigabajte jer mi skine gigabajt za pola sata ;)

Za mobilni net imas u detalje podesiti kako ce ga i sta koristiti ;)

14 godina
blackeagle29 kaže...
Jailbrake... tolko o tom da uopce znas kaj govoris... jobsova tematika? Oprosti al ko je taj jobs? Jel to onaj kojeg nema vec par god?

Uzalud ti trud momak! 

Ti da si prije svega malo pismen, možda bi imao toliko i kulture, elementarne, ako ništa onda makar onoliko, "o mrtvima sve najbolje"! 

Osobno, nije da nisam pobornik "Jailbreak" postupanja, no nisam niti neki preveliki zagovornik, a sve iz nekih "protokolarnih" razloga, što ne isključuje uporabu istog jednog dana, kada mi istekne dvogodišnji ugovor sa teleoperaterom, a budem i spreman uzeti novi mobilni gadget koji će mi biti onda primarni, a na starom ću provjeriti benefite brejkanja. 

Na kraju krajeva, da nije bilo Steve Jobs-a i "njegovog" načina razmišljanja, pa i postupanja sa svojim uposlenicima, niti bi Apple bio ovakav kakav je, niti bi drugi brendovi tako skoro posegnuli za "ovakvim" postignućima koje uživamo danas, bez obzira na profilaciju izbora. 

ATJ Lučko
14 godina
Torent kaže...

Mirko ti si hejter i neznalica. Budalo kupio si sartphone i jos koristis smart funkcije. Djes to vidio ;) Nemas pojam da je to da se kur...s po kaficima a nemas za mob internet ;)

I ja kontam sta ce  mi aplikacija kojoj bi trebao zabraniti pristup netu preko WI FI....Bas me zanima koja je to aplikacija.... WI FI mi je flat i bas me briga ako dere gigabajte jer mi skine gigabajt za pola sata ;)

Kaže kolega da ima flat internet, samo nije spomenuo gdje, u kojoj državi i kod kojeg teleoperatera, i koliko na kraju krajeva taj paket košta????

Imam prijatelja koji u Njemačkoj, kod O2 teleoperatera ima flat mobilni internet, ali da netko ima "na ovim" prostorima, još nisam vidio! 

ATJ Lučko
9 godina
Upravo to, ali sadasnji apple nije ni priblizno blizu Jobsovom, kad je on bil glavni, ajfon je bil zvijer od mobitela i nije bilo boljeg , a sad kad ga nema? Prosjecan mob, po nicem se ne izdvaja..

Da nije njega bilo, mozda nebi bilo ni smartphonea u sadasnjem smislu, iosa ni androida nego bi ostalo na blackberryju i symbianu...
15 godina
neaktivan
Torent kaže...

lol

Ma meni nije ni za mobilni internet... Pa tarifa sa 4-5 GB interneta ima za 50-100 kn. Ako imam za najskuplji telefon na svijetu, tj. iPhone, onda imam i 100 kn mjesečno za tarifu. Od 2008. nisam nikad ugasio mobilni internet niti se opterećivao s tim koliko ga potrošim, a kad god sam u autobusu/tramvaju sam u pravilu na mobitelu i na internetu i mjesečno potrošim oko 1-1.5 GB. Niđe veze s ovim forama sa štednjom.

Btw, mali offtopic, kako vi u BiH stojite s tarifama i internetom?

14 godina
Mirko935 kaže...
Torent kaže...

lol

Ma meni nije ni za mobilni internet... Pa tarifa sa 4-5 GB interneta ima za 50-100 kn. Ako imam za najskuplji telefon na svijetu, tj. iPhone, onda imam i 100 kn mjesečno za tarifu. Od 2008. nisam nikad ugasio mobilni internet niti se opterećivao s tim koliko ga potrošim, a kad god sam u autobusu/tramvaju sam u pravilu na mobitelu i na internetu i mjesečno potrošim oko 1-1.5 GB. Niđe veze s ovim forama sa štednjom.

Koja gdje kod kojeg teleoperatera ima tarifa za 100.00 Hrvatskih krznaša, može i plus PDV, a da nudi 5GB mukte interneta???? 

ATJ Lučko
17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Torent kaže...

lol

Nikad nisam čuo da netko nudi 5GB mobilnog interneta u nekoj privatnoj tarifi. A apsolutno nitko kod nas ne nudi FLAT, nude x GB po max brzini, a nakon toga na EDGE, a to nije FLAT al eto kod nas operateri to mogu i laži pri oglašavanju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice