Što treba za gledanje 1080p videa na YouTubeu?

poruka: 27
|
čitano: 8.620
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
1080p video(Pitanje)

Zanima šta je sve potrebno za gledanje 1080p videa na internetu npr. youtube. od komponenti računala do internet veze tj. brzine. 

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: 1080p video(Pitanje)
Wuk19 kaže...

Zanima šta je sve potrebno za gledanje 1080p videa na internetu npr. youtube. od komponenti računala do internet veze tj. brzine. 

Hvala

Navedi koju sad imas konfiguraciju zapravo da se vidi onak.{#}

15 godina
neaktivan
1080p video(Pitanje)

Trenutno pišem na vrlo vrlo slaboj konfi. 

• AMD Duron 1300Mhz 
  • Ati Radon 7000, 64MB
  • Samsung 256MB rama
  • WD 40GB HDD
  • OS Windows XP
  • 2MBit NET
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Wuk19 kaže...

• AMD Duron 1300Mhz

Jedno je sigurno - treba ti novi procesor.

16 godina
  • Intel Core Duo or equivalent 1.8GHz or faster processor
  • 2GB of RAM and 256MB of VRAM

Tako piše ovdje.

0 0 hvala 1
17 godina
Wuk19 kaže...

• AMD Duron 1300Mhz 
  • Ati Radon 7000, 64MB
  • Samsung 256MB rama
  • WD 40GB HDD
  • OS Windows XP
  • 2MBit NET

Bogme je slabašan da, no stara je ko biblija pa nije nit cudno nadogradnja je besmislena iz više razloga treba ti novi komp. Ak te igrice ne zanimaju, a trebas komp za sve ostalo i ne zelis puno potrosit ovak nekaj dole je taman i ne preskupo. U buducnosti moš nadogradit taj komp s cim oces, bez problema bilo s jacim procesorom ili dodas još memorije inace graficka kartica je na maticnoj ploci Radeon HD 4250 i to je to. Od starog kompa moš eventualno iskoristit ATA pržilicu tj opticki uređaj, u kucistu dole se nalazi novo napajanje od 460W i to je to sve slozeno u ADM normalno.{#}

http://www.adm.hr/index.php

15 godina
neaktivan

I kad gledas na YT vazna ti je jako brzina konekcije, inace mozes cekati i cekati za 1080p :P

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sve navedeno uz jačinu kompa znam, mene je samo okvirno zanimalo. 

Hvala za primjer konfe ali ja več imam otvorenu temu sa svojom konfiguracijom. (pogledajte moje ostale teme, naći ćete)

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 20:28 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Trebaš nekog dualca od procesora i neku 4-megabitnu vezu...eventualno grafu s podrškom za hardversku akceleraciju, jer Adobe to sve više i više pokušava implementirati u flash..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Što treba za gledanje 1080p videa na YouTubeu?
DamageHigh kaže...

Trebaš nekog dualca od procesora i neku 4-megabitnu vezu...eventualno grafu s podrškom za hardversku akceleraciju, jer Adobe to sve više i više pokušava implementirati u flash..

O tom potom. Zapravo je smijesna cijela ta stvar s hardverskim HD (H.264, VC1) dekodiranjem - prije kad su procesori bili osjetno sporiji, ili graficke kartice nisu podrzavale dekodiranje ili je bio problem u softveru (kao sto vidimo, taj problem u mnogim situacijama postoji i dan danas), a sad, kad vecina grafickih kartica ima neki oblik hardverskog dekodiranja, sad su procesori u pravilu dovoljno brzi da sve to i sami obave. Stvarno glupa situacija.

17 godina
neaktivan

Konfiguracija po Moj PC + 3mbit + GPU akcerlacija = 1080 radi savršeno

(iako je takvog sadržaja jako, jako malo)

bit.ly/dcyfs
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

O tom potom. Zapravo je smijesna cijela ta stvar s hardverskim HD (H.264, VC1) dekodiranjem - prije kad su procesori bili osjetno sporiji, ili graficke kartice nisu podrzavale dekodiranje ili je bio problem u softveru (kao sto vidimo, taj problem u mnogim situacijama postoji i dan danas), a sad, kad vecina grafickih kartica ima neki oblik hardverskog dekodiranja, sad su procesori u pravilu dovoljno brzi da sve to i sami obave. Stvarno glupa situacija.

Što kažeš na ovo?

“Pure CPU computing is in the past. We are now entering an era of smart computing,”

This implies to intelligently balance system’s resources including utilizing GPU for general purpose computing. With AMD’s dedication and great support, we have again reiterated our core components to take advantage of both GPU and CPU through the industry standard OpenCL APIs.”

Izvor 

Peace and Love _ Charles Darwin Build
16 godina
mbaksa kaže...
DamageHigh kaže...

Pričaj mi o tome..

Na bivšem PC-u (P4 3GHz, ATI HD serija s podrškom za hardversku akceleraciju), kod svakog update-a flasha piše "improved: hardware acceleration", a 720p "brejka" do zla boga..

Ni dan danas na tom istom kompu s najnovijim player-om (dobro nije najnoviji, onaj prije onog što je izašao prije par dana..{#}) situacija nije drugačija..

17 godina
mbaksa kaže...
DamageHigh kaže...

Evo kaj ti je glupost i paradoks za krepat od smjeha,{#} Windows Media Player 12 na Windows 7 32bit postavke su normalno defoltne na WMP 12 kaj drugo. Kak se fino dole vidi Windows Medai Player 12 ne zna iskoristit UVD Video procesor na mojoj HD 3650 procesor konstantno na 50%. Da bude još zanimljivije ovaj video je u WMV HD formatu, 1920-1080 normalno  radi se o 12mbit Bitrate. Bilo bi logicki da barem taj Microsoft video format Windows Media Player 12 vrti preko HD 3650, ali nista figu koja glupost e moj Microsoft svašta bravo sjedi -2.{#}

Normalno na drugoj se fotki vidi da Media Player Clasic Home Cinema, takvih problema niti nebuloza nema procesor se odmara a HD 3650 vrti HD video program je isto na defoltnim postavkama.{#} To je kod njega nepoznanica on sve tipove HD formata vrti preko HD 3650, fino se dole u njemu skroz lijevo vidi ta oznaka Playing DXVA i nema frke.{#}

http://i53.tinypic.com/2iqzokn.jpg

http://i51.tinypic.com/34gkgzo.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 22:28 (rambox).
17 godina
neaktivan

HD Pr0n   {#}  {#}  {#}

Peace and Love _ Charles Darwin Build
17 godina
moderator
nedIm kaže...

Konfiguracija po Moj PC + 3mbit + GPU akcerlacija = 1080 radi savršeno

(iako je takvog sadržaja jako, jako malo)

Hm, hm, hm... Probam reproducirati jedan HD 1080p video i gledam u Task Manager... I plugin-container.exe skace do 11% (u full-screenu 20%)! Tako da ja tu navodnu hardversku akceleraciju ne mogu osjetiti u Flashu. Koji su preduvjeti za to da bi Flash koristio hardversko dekodiranje? U mom slucaju ocito ga ne koristi. Skinem taj video na svoj kompjuter, otvorim ga u Windows Media Playeru i KMPlayeru (omogucio sam hardversko dekodiranje preko ffdshowa) - zauzece procesora (Q6600) je 0%.

Jel tebi stvarno dekodiranje radi GPU? Koliko ti je zauzece plugin-container.exe? Ili hardversko dekodiranje ne radi ako se Flash vrti unutar Firefoxa? To bi bilo glupo...

Verbatim kaže...
mbaksa kaže...

Što kažeš na ovo?

“Pure CPU computing is in the past. We are now entering an era of smart computing,”

This implies to intelligently balance system’s resources including utilizing GPU for general purpose computing. With AMD’s dedication and great support, we have again reiterated our core components to take advantage of both GPU and CPU through the industry standard OpenCL APIs.”

Izvor 

Ne znam otkad su press-releaseovi, koje su izradili marketinski strucnjaci, pravo mjerilo. {#} Tim vise - koliko je bitno sto sve AMD-ov ili ciji vec hardver hardverski moze, ako ti to ne mozes iskoristiti? Pogledaj to recimo na primjeru Flasha. Sto mi znaci sto imam graficku karticu koja podrzava hardversko dekodiranje H.264, ako Flash i dalje koristi isključivo procesor?! Pa jos su pred cetiri-pet godina na mnogim grafickim karticama isticali HD-ovo, HD-ono - a od svega toga jedno veliko nista. Za hardversko enkodiranje ili nije uopce bilo softvera ili je bilo katastrofa (a i kvaliteta enkodiranog videa nije bila na razini), za reprodukciju takodjer ili nije bilo softvera ili se samo dio dekodirao hardverski. Kako su s tim poceli u ono vrijeme, covjek bi pomislio da cemo danas vec plivati u hardverskom dekodiranju svega i svaceg - da ce bar dekodiranje i kodiranje H.264 u vecini programa biti po defaultu iskoristeno. A kad ono - šipak.

DamageHigh kaže...
Na bivšem PC-u (P4 3GHz, ATI HD serija s podrškom za hardversku akceleraciju), kod svakog update-a flasha piše "improved: hardware acceleration", a 720p "brejka" do zla boga..

Ni dan danas na tom istom kompu s najnovijim player-om (dobro nije najnoviji, onaj prije onog što je izašao prije par dana..{#}) situacija nije drugačija..

Jesi siguran da ti radi hardverska akceleracija? DXVA? Jesi probao u ffdshowu ukljucit hardversku akceleraciju i onda playat recimo preko obicnog Windows Media Playera? Ili koristiti WMP HC i srediti da ti se hardverski dekodira?

16 godina
mbaksa kaže...

DamageHigh kaže...

Jesi siguran da ti radi hardverska akceleracija? DXVA? Jesi probao u ffdshowu ukljucit hardversku akceleraciju i onda playat recimo preko obicnog Windows Media Playera? Ili koristiti WMP HC i srediti da ti se hardverski dekodira?

Ma ne..sve to radi OK kad se zavrti u MPC-u, ali flash je u banani..totalnoj.

17 godina
moderator
DamageHigh kaže...
mbaksa kaže...

DamageHigh kaže...

Ma ne..sve to radi OK kad se zavrti u MPC-u, ali flash je u banani..totalnoj.

Aha, ok, krivo sam te skuzio.

17 godina
Verbatim kaže...

Nisam se zabunil bez brige, pa omaškom baš to dal ko pokus nema frke serbus.{#}{#}

17 godina
protjeran

ajde genijalci.

probajte pogledato ove video uratke na 1080

ja jedino mogu na 360 bez zapinjanja.

trza mi i 480p a imam konstantno 4Mbit.

za Full Hd treba jedno 12Mbit download.

ovo na linku je 360p.

kliknite dva puta i odite na original link pa namjestite rezoluciju kako hoćete

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 22:58 (Bugofil).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Bugofil kaže...

ajde genijalci.

Pa to se podrazumjeva da treba brza veza, ništa novo uopce no i meni zapinje na 720p a na 1080p itekak imam 3mbit vezu. Ali nije samo do veze tu je i Youtube problem jer su debelo optereceni.{#} Meni recimo sad na Youtube kak sam rekel 720p zapinje, ali na Vimeo uopce ne provjeri sam ak oceš isto se radi o 720p videu on s te stranice ide normalno bez frke i zapinjanja nema na 3mbit.{#}

http://vimeo.com/hd#16339841

17 godina
protjeran
rambox kaže...

Pa to se podrazumjeva da treba brza veza, ništa novo uopce no i meni zapinje na 720p a na 1080p itekak imam 3mbit vezu. Ali nije samo do veze tu je i Youtube problem jer su debelo optereceni.{#} Meni recimo sad na Youtube kak sam rekel 720p zapinje, ali na Vimeo uopce ne provjeri sam ak oceš isto se radi o 720p videu on s te stranice ide normalno bez frke i zapinjanja nema na 3mbit.{#}

http://vimeo.com/hd#16339841

a u kuyac {#}

meni i taj svakih 10-15 sec stane {#}

edit:

koji sam ja tenkre.

upravo mi je torrent bio na 474 kbs download {#}

sad je OK

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 23:39 (Bugofil).
16 godina

Ma youtube je u banani..

Vimeo ima 3 puta bolju kvalitetu slike, a duplo brže se učitava..

1 0 hvala 0
15 godina
Bugofil kaže...

ajde genijalci.

za Full Hd treba jedno 12Mbit download.

ovo na linku je 360p.

kliknite dva puta i odite na original link pa namjestite rezoluciju kako hoćete

i sta tebi ne valja?

meni na 4mbit radi lijepo...vak i relativno brzo se puni filmic...

za konfiguraciju klikni ispodd mog imena sa strane pise sve

17 godina
neaktivan

Meni 720p nikad ne steka na YT. 1080p ne gledam jer nema nikakve razlike na mom monitoru.

EDIT: 4mbit brza veze.

A man without a religion is like a fish without a bicycle
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 1:52 (VirtUoso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Nemojmo mijesati kruske i jabuke. Jedno je trzanje zbog preopterecenja procesora, a nesto posve drugo je to sto je veza na Internet prespora pa se video ne stigne preuzeti na racunalo da bi reprodukcija prolazila bez zastajkiranja. Za ovo drugo postoji jednostavan lijek - pauziraj, pricekaj da se preuzme veci dio videa (ili cijeli video) pa onda pokreni reprodukciju. Ili prijedji na visu brzinu veze. Ovaj video koji sam ja probao gledati (Trailer za transformere) ima bitrate od 3,5 megabita pa je jasno kakva veza treba biti da bi se mogao gledati bez zastajkivanja.

Za ono prvo (previsoko opterecenje procesora) nema lijeka bez financijskog ulaganja  - bez kupnje brzeg procesora. Ili eventualno "vremenskog ulaganja" - cekati (koliko?! godinu? dvije? pet?) da u Flashu proradi hardversko dekodiranje H.264 videa i to pod uvjetom da imas graficku karticu koja to i omogucuje (dakle, otpadaju stari kompjuteri - prakticki jedini kojima to zaista treba jer imaju prespore procesore). Postoji doduse jos jedno rjesenje - upravo ono koje sam vec spominjao - ako imas prespor procesor za dekodiranje 1080p H.264 videa, a imas graficku karticu koja podrzava hardversko dekodiranje H.264 videa, downloadas video na disk (recimo pomocu Video DownloadHelpera za Firefox) i gledas u programu (ili s dekoderom) koji podrzava hardversko dekodiranje.

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RuskeGTT kaže...

i sta tebi ne valja?

meni na 4mbit radi lijepo...vak i relativno brzo se puni filmic...

za konfiguraciju klikni ispodd mog imena sa strane pise sve

ako je to full HD 1080 onda sam ja Mario Baksa {#}

stavi na full screen monitora pa ćeš vidjeti.

nagledao sam se Hd filmova pa znam što govorim.

ovima treba još 8x AA i 16x AF da bi bili full hd {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice