Sporiji inernet zbog MAXTv-a ?

poruka: 183
|
čitano: 41.982
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Sporiji inernet zbog MAXTv-a ?
WrongType kaže...

Ma trebalo bi u kuci mi je dosta stara instlaicja itd i 150m od mene su zamjenili kutiju na telefonskom stupu vise nije ona velika limena nego je sad mala plasticna.

Mjenjaj onda i u kući, jer meni su došliu jednom i rekli, imaš staru instalaciju u kući vjerojatno je zbog toga.

Nebudem ja lijen pošto sam bio na praksi u tvrtki koja im održava mrežu, uzmem si 10 m UTP kabela spojnice, provućem gabel, spojim sve, i ono gledam ispis u ruteru, popravilo se stanje, ali to nije ništa bitno... 

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
17 godina

da, istina je, u nekim slučajevima se ograničava brzina interneta na račun max tv-a. imao sam potpuno isti problem (internet radi sporije kada je maxtv uključen) i razgovarao s osobom na terenu. evo moj slučaj:

zgrada mi je izgrađena prije 10 god. prije problema sam koristio 2 godine maxtv i adsl te sam imao probleme vrlo rijetko te su se oni rješavali jednostavno, paljenjem i gašenjem uređaja. nakon 2 godine korištenja maxtv-a i adsl-a /(moram napomenuti da je istekao i ugovor) počelo se događati pucanje veze maxtv-a - pogotovu tijekom lošijeg vremena - nevrijeme, kiše i vjetra. kontaktirao sam više puta službu za korisnike i zadnji put odluče pustiti osobu na teren koja me ujedno i nazvala. u razgovoru s njom rečeno mi je da je nemoguće imati maxtv i adsl skupa u deklaranoj brzini, odnosno da brzina adsl-a koči maxtv. kao obrazloženje mi je rečeno da sam predaleko od stanice (je li to istina ili ne ne mogu reći jer ne znam gdje je stanica- rekao mi je i koliko km, uglavnom nije više od 6km). ja sam rekao da ujedno plaćam 4, a ne 2.7 mbita/s, međutim rečeno mi je da je to u idealnom slučaju.  meni je to bilo malo čudno budući da je to prije radilo kako treba no operater je ostao pri svome. Meni to više zvuči kao neodržavanje opreme nego moja daljina... jel za stanicu isto imati 50 ili 200 korisnika?! ali ja nisam stručnjak.

u razgovoru s drugom osobom koja nije kompetentna, a koja također ima ograničenu brzinu interneta, sam saznao da se t-com više zabavlja s osobama koji su pod ugovorom (slanje novog modema, održavanje, pomoć), nego onima koji to nisu. eto to je moje iskustvo. jedino što maxtv više ne puca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 15:01 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

isti problem!

živim 4 km do stanice, na selu, instalacija je loša, optici nema ni o.

kada mi radi max tv, brzina padne nešti ospod 1 mb -.-

evo su podaci iz rutera. jesu li loši?

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | BFBC2: Berologic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

isti problem!

živim 4 km do stanice, na selu, instalacija je loša, optici nema ni o.

kada mi radi max tv, brzina padne nešti ospod 1 mb -.-

evo su podaci iz rutera. jesu li loši?

Nemaš ruter koji ispisuje maximal line rate, no po ovome ti je linija u banani, t-com je rukno ograničenje na 5 i nešto pa maxtv uzme 4 i nešto i to ti to... e sad zovi njih pa pitaj kolika ti je maximalna brzina linije... ;) a ako ti kaže više od 10 je*i im seve redom... jer onda možeš imat 4 megabita net i maxtv bez problema!

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 13:16 (Zvjerkan).
13 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
WrongType kaže...

Ma trebalo bi u kuci mi je dosta stara instlaicja itd i 150m od mene su zamjenili kutiju na telefonskom stupu vise nije ona velika limena nego je sad mala plasticna.

Mjenjaj onda i u kući, jer meni su došliu jednom i rekli, imaš staru instalaciju u kući vjerojatno je zbog toga.

Nebudem ja lijen pošto sam bio na praksi u tvrtki koja im održava mrežu, uzmem si 10 m UTP kabela spojnice, provućem gabel, spojim sve, i ono gledam ispis u ruteru, popravilo se stanje, ali to nije ništa bitno... 

Dal to mogu da oni mjenjaju?

Don Believe The Tyoe
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kakve veze vas kao korisnika briga što dobavljač ne može isporučiti dogovorenu uslugu/proizvod? Nisam neki koji će iz inata utjerivat pravdu ako stvarno nije objektivno za očekivat nešto, ali zašto bi vi koji kroistite dva proizvoda bili zakinuti u odnosu nekog ko koristi samo jedan?

Ja dođem u pekaru i tražim kruh za 5 kuna, dobijek kruh za 5 kuna.

Dođeš ti i tražiš kruh za 5 i kiflu za 3. Dobiš kiflu i pola kruha uz objašnjenje da su dio tijesta od kruha morali upotrijebiti za tvoju kiflu. I na kraju platiš 8.

Dali bi pristali na to?

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
the_dammed kaže...

Kakve veze vas kao korisnika briga što dobavljač ne može isporučiti dogovorenu uslugu/proizvod? Nisam neki koji će iz inata utjerivat pravdu ako stvarno nije objektivno za očekivat nešto, ali zašto bi vi koji kroistite dva proizvoda bili zakinuti u odnosu nekog ko koristi samo jedan?

Ja dođem u pekaru i tražim kruh za 5 kuna, dobijek kruh za 5 kuna.

Dođeš ti i tražiš kruh za 5 i kiflu za 3. Dobiš kiflu i pola kruha uz objašnjenje da su dio tijesta od kruha morali upotrijebiti za tvoju kiflu. I na kraju platiš 8.

Dali bi pristali na to?

stvar je kompleksnija od kruha, zato ću ja izbacit maxtv

pitam se jedino što bi bilo da sam tražio veću brzinu

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 15:23 (igy).
14 godina
neaktivan

Problem su i stari drveni stupovi, ovoga našega drže žice (ova moja i od susjeda pored mene pogotovo) to bi sve trebalo obnoviti ja neznam kamo takvi milijarderi ulažu...

Ustajte prezreni na svijetu !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lovac82 kaže...
WrongType kaže...

Kako nema ja sam tamo zvao rekli su da je to tako jer max tv uzme pola brzine zovi i pitaj tamo što mislis zasto ovi koji imaju Max TV HD imaju 8mbit .

Otkud ti samo takve dezinformacije? znam barem 10 ljudi koji imaju max tv/max adsl i nikomu od njih se brzina nije povecala otkada imaju max tv (moze samo pasti), pa tako i meni..... a to sto tamo jedan od njih 100k ima nesto vecu brzinu nije sigurno zelja ni volja providera, vec samo slucajnost....

kad mi je max tv isključen imam 8-9mbs kad je uključen 4-5mbs.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
13 godina
protjeran
sokre kaže...
lovac82 kaže...
WrongType kaže...

Kako nema ja sam tamo zvao rekli su da je to tako jer max tv uzme pola brzine zovi i pitaj tamo što mislis zasto ovi koji imaju Max TV HD imaju 8mbit .

Otkud ti samo takve dezinformacije? znam barem 10 ljudi koji imaju max tv/max adsl i nikomu od njih se brzina nije povecala otkada imaju max tv (moze samo pasti), pa tako i meni..... a to sto tamo jedan od njih 100k ima nesto vecu brzinu nije sigurno zelja ni volja providera, vec samo slucajnost....

ma tebe sinko treba banat ne sa foruma nego sa interneta,koji glupi postovi u pm

13 godina
neaktivan
Bejtman kaže...
sokre kaže...
lovac82 kaže...
WrongType kaže...

ma tebe sinko treba banat ne sa foruma nego sa interneta,koji glupi postovi u pm

Mene?

Don Believe The Tyoe
13 godina
protjeran

ma sve ove koji govore ovdje kako imaju 4 ili vise megabajta sa ukljucenim maxtv-om. Sto sad ovi hoce? Placaju 4mb,a htjeli bi 10mb? pa odjavi maxtv i pocni placat 10mb i eto ga sto kukas ovdje,sto si platio to si i dobio

14 godina
neaktivan

Da, vi se tu bunite za duplo više nego plaćate a ja bi bio zadovoljan s 1,5 mBps...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Diplomirani pješak kaže...

Da, vi se tu bunite za duplo više nego plaćate a ja bi bio zadovoljan s 1,5 mBps...

A koliko imas s ukljucenim max tvom?

Nothing lasts forever
13 godina
neaktivan
Bejtman kaže...

ma sve ove koji govore ovdje kako imaju 4 ili vise megabajta sa ukljucenim maxtv-om. Sto sad ovi hoce? Placaju 4mb,a htjeli bi 10mb? pa odjavi maxtv i pocni placat 10mb i eto ga sto kukas ovdje,sto si platio to si i dobio

Kao prvo daj citaj placaju 4 mbit kao i ja kad ukljuce(im) maxtv onda brzina padne za pola a to se nesmije događat.

Don Believe The Tyoe
14 godina
neaktivan
Ja imam isti problem i to ti dolazi zbog toga jer tvoje zice odnosno tvoja veza ne moze vise pretrpit odnosno pukla bi, sistem bi se srusio.
17 godina
neaktivan

povremeno imam sličan problem

vjerojatno je glavni razlog u lošoj vezi

ali isto tako može biti greška u paricama ( ne pitaj me kaj je to =

obavezno zovi njihovu pomoć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tateK
13 godina

e zbog ovakvih slučajeva se T-Com ogradio i lijepo stavio do 4 Mbit/s brzina (to i plaćate, do 4 Mbit/s, ovisno o tehničkim mogućnostima)... e sad, neznam da li još uvijek postoji onaj probni period za MaxTV, ali to vam je najbolje prvo isprobat kako radi pa onda vratit ako ne radi dobro... svaka parica (znači telefonska linija) ima određene tehničke karakteristike koje određuju koliko je kvalitetna, tj. koliko bandwitha može proć po njoj (kolika je maksimalna brzina parice)...

što ste udaljeniji od centrale to vam je manja maksimalna brzina

također ako se javljaju loši spojevi od centrale do vašeg priključka, moguće je padanje brzine

za MaxTV je potrebno 3-4 Mbit/s, pa ako vam parica ima takve karakteristike da je moguće kroz nju progurat samo 5 Mbit/s a da veza ne puca jasno je da za Internet ostaje 1-2 Mbit/s

Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone.

0 0 hvala 0
16 godina
Girith kaže...

e zbog ovakvih slučajeva se T-Com ogradio i lijepo stavio do 4 Mbit/s brzina (to i plaćate, do 4 Mbit/s, ovisno o tehničkim mogućnostima)... e sad, neznam da li još uvijek postoji onaj probni period za MaxTV, ali to vam je najbolje prvo isprobat kako radi pa onda vratit ako ne radi dobro... svaka parica (znači telefonska linija) ima određene tehničke karakteristike koje određuju koliko je kvalitetna, tj. koliko bandwitha može proć po njoj (kolika je maksimalna brzina parice)...

također ako se javljaju loši spojevi od centrale do vašeg priključka, moguće je padanje brzine

za MaxTV je potrebno 3-4 Mbit/s, pa ako vam parica ima takve karakteristike da je moguće kroz nju progurat samo 5 Mbit/s a da veza ne puca jasno je da za Internet ostaje 1-2 Mbit/s

Meni kad je tehnicar bio rekao je iskljucivo do 2 Mbit da garantiraju a dalje od tog ako imate srece.

Nothing lasts forever
17 godina
Girith kaže...

sve se slažem, nema probnog roka više jer su ga ljudi zloupotrebljavali (uzimali s ciljem da se uopće dalje ne pretplate)

pitanje je samo što ako je baš taj problem od centrale do priključka... zašto je 2 god sve moglo raditi kako treba i onda odjednom počelo zezati - neodržavanje?! + broj korisnika koji je sve veći, prije nego daljina - nisam preselio stan

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 20:49 (igy).
15 godina
neaktivan

Svi vi koji imat 8-9 megabita kad ugasite maxtv IMATE STARE CENTRALE; a limit linije za samo adsl je 4 i nešto megabita, tko ima maxtv i maxadsl ima ograničenje na 8 i nešto megabita, tko ima 2 maxtva i maxadsl ima ograničenje na 15 i nešto, ugl 4 megabita internet, 4-5 megabita maxtv i to je to.

Oni koji su na novim centralama kao ja, ruter se spaja na 2 odovjene konekcije, jednu za maxtv, a jednu za internet. Dok kod starih centrala sve ide preko interneta.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Zvjerkan kaže...

Svi vi koji imat 8-9 megabita kad ugasite maxtv IMATE STARE CENTRALE; a limit linije za samo adsl je 4 i nešto megabita, tko ima maxtv i maxadsl ima ograničenje na 8 i nešto megabita, tko ima 2 maxtva i maxadsl ima ograničenje na 15 i nešto, ugl 4 megabita internet, 4-5 megabita maxtv i to je to.

Oni koji su na novim centralama kao ja, ruter se spaja na 2 odovjene konekcije, jednu za maxtv, a jednu za internet. Dok kod starih centrala sve ide preko interneta.

Kako ide to za nove centrale? Mijenjaju kablove ili?

Nothing lasts forever
13 godina
igy kaže...
Girith kaže...

sve se slažem, nema probnog roka više jer su ga ljudi zloupotrebljavali (uzimali s ciljem da se uopće dalje ne pretplate)

pitanje je samo što ako je baš taj problem od centrale do priključka... zašto je 2 god sve moglo raditi kako treba i onda odjednom počelo zezati - neodržavanje?! + broj korisnika koji je sve veći, prije nego daljina - nisam preselio stan

ha nema se tu baš nešto previše održavat osim kad krepa... s vremenom dolazi do oksidacije spojeva koji su izloženi atmosferlijama i te spojeve bi se moglo preventivno pregledati, ali to se u praksi ne radi, osim kad počne pucati veza, a uzrok nije ADSL modem koji zeza...

što se tiće broja korisnika, da... utječe zbog interferencije između parica jer ide nekoliko desetaka parica u jednom buntu...

Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone.
14 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

0.9 - 1

EDIT: I veza stalno puca, to je prastari sistem badava novi razdjelnik i router veza jednostavno pukne čim ju malo opteretimo (maxtv+neko aktivno skidanje+neko zove na telefon) tu se ne može utjecat jednostavno stare bandere i to sve kao što sam reko trula bandera balansira na žicama. Jel može T-com snosit posljedice ako internet veza pukne u nekom važnom trenutku, jer oni onda ne ispunjavaju uslugu na koju su se obvezali ugovorom. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 21:41 (Diplomirani pješak).
17 godina
Fake_Alert kaže...

0.9 - 1

EDIT: I veza stalno puca, to je prastari sistem badava novi razdjelnik i router veza jednostavno pukne čim ju malo opteretimo (maxtv+neko aktivno skidanje+neko zove na telefon) tu se ne može utjecat jednostavno stare bandere i to sve kao što sam reko trula bandera balansira na žicama. Jel može T-com snosit posljedice ako internet veza pukne u nekom važnom trenutku, jer oni onda ne ispunjavaju uslugu na koju su se obvezali ugovorom. 

ogromnu ulogu ti igra koliko ti ima telefonske zice od uticnce do splitera i to nebi vjerovao koliku... od uticnice do splitera nebi smio imati vise od 1.5 telefonskog kabla i to ne bilo kojeg "kineskog" imao sam problem sa pucanjem veze konstantno pa gubljenja brzine sa upaljenim maxtvom itd.. i sve to samo zbog toga sto sam imo 5 metara telefonske zice iz jedne sobu u drugu po kanalici te zbog toga sta je bila losa kvaliteta telefonske zice, to sam rijesio tako da sam uzeo 1.5 m telefonske zice kvalitetnije, te sam ruter i spliter stavio u sobu do uticnice, a kroz iste kanalice sam provukao kabel koji je potreban ici od rutera do kompa(jer u njemu nema bez obzira na duljinu nikakvog gubitka).

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 21:50 (toxic).
14 godina
neaktivan

router je odma pored utičnice kabel u više navrata mijenjat, jel možda utičnica utječe ? visi van i zaljepljena je salotejpom i kroz nju idu antenski i satelitski kabeli, a i maxtv stb onaj stari sivi router thompsonov

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ako je parica ispravna nema veze jel 1.5, 5 ili 30 m... a što se tiće ethernet kabla (UTP), ograničenje je 100m od aktivnog uređaja do uređaja

EDIT: trebao bi provjeriti kakav je spoj na utičnici

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 21:58 (Girith).

1 0 hvala 0
17 godina
Girith kaže...

ha nema se tu baš nešto previše održavat osim kad krepa... s vremenom dolazi do oksidacije spojeva koji su izloženi atmosferlijama i te spojeve bi se moglo preventivno pregledati, ali to se u praksi ne radi, osim kad počne pucati veza, a uzrok nije ADSL modem koji zeza...

što se tiće broja korisnika, da... utječe zbog interferencije između parica jer ide nekoliko desetaka parica u jednom buntu...

da ali ako je nešto oksidiralo onda to treba mijenjati, a ako stanica nema kapacitet onda to opet nije moj problem... zar ne?

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Zvjerkan kaže...

Kako ide to za nove centrale? Mijenjaju kablove ili?

Not, mjenjaju opermu u centrali, na koju se ti spajaš, a onda odatel tebe spaja s središtem... 

Ako su ti kabeli loši imat češ isti slučaj, no jedino što češ dobit je da kad ugasiš maxtv da ti se brzina neče povećavat.

Kabele mijenjaju ako si jako dosada i ako uzmeš 10 megabita kao prošle godine i onda ti to nemogu isporučit ;) 

Pa ti se dogodi praksa nakon 2 mjeseca u firmi koja to radi i onda si na konju što se tiče neta ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice