Spajanje interneta

poruka: 20
|
čitano: 7.657
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Spajanje interneta
pitanje

na jednom kompu imam net,i kupio sam drugi,koji je u drugoj sobi.Kako da novi spojim na net da oni dijele vezu?

djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom! Quote(opifex):"Ne upustaj se u raspravu sa budalama;prvo ce te spustiti na svoj nivo pa dotuci svojim iskustvom..."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje interneta
nick kaže...

na jednom kompu imam net,i kupio sam drugi,koji je u drugoj sobi.Kako da novi spojim na net da oni dijele vezu?

Kablom ili wireless. Ovisi koji modem/ruter imaš...
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan
Spajanje interneta

ako imas b-net on je najjednostavniji ne zahtjwva programe za modem i imas wiereless odnosno flat rate i onda kod takvih nemas problema oko spajanja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
kompotko kaže...
nick kaže...

Razmisljo sam kablom spojit stari ruter i novi(bio bi airlive 5000r)i onda iz airlivea bezicno na novi komp?
djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom! Quote(opifex):"Ne upustaj se u raspravu sa budalama;prvo ce te spustiti na svoj nivo pa dotuci svojim iskustvom..."
17 godina
neaktivan
nick kaže...
kompotko kaže...
nick kaže...

Razmisljo sam kablom spojit stari ruter i novi(bio bi airlive 5000r)i onda iz airlivea bezicno na novi komp?
 Nema potrebe za spajanjem rutera. Stari komp kablom poveži na airlive, a novi bežično. Tako bi problem bio rješen.
17 godina
neaktivan
Spajanje interneta
autorov komentar

E da al na kompu nemam mrežnu(na starom) a stari ruter je adsl ruter,pa bi novi ruter trebao biti adsl,a   jedini adsl ruter je dlinkov,a on je visestruko sporiji od airlivea.Jel mi mozes molim te tu tvoju ideju nacrtat u paintu da skuzim?Fala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nick kaže...

E da al na kompu nemam mrežnu(na starom) a stari ruter je adsl ruter,pa bi novi ruter trebao biti adsl,a   jedini adsl ruter je dlinkov,a on je visestruko sporiji od airlivea.Jel mi mozes molim te tu tvoju ideju nacrtat u paintu da skuzim?Fala

Ček... A kak si spajao stari komp na net?
17 godina
neaktivan
autorov komentar
kompotko kaže...
nick kaže...

Ček... A kak si spajao stari komp na net?
  imam kasda ruter(adsl)u koji ite telefonska zica,a iz njega usb u komp....
17 godina
neaktivan
Spajanje interneta

Kupis wirless usb adapter

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Ajde prvo pogledaj pozadinu modema i vidi da li ima WAN ili LAN port? Najvjerojatnije ima barem WAN port, vidi slike za spajanje.. Varijant za spajanje preko WAN-a vrijedi i za wirelles..

Preko LAN portova Preko LAN portova
Preko WAN porta Preko WAN porta
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
autorov komentar
ferovca1 kaže...

Ajde prvo pogledaj pozadinu modema i vidi da li ima WAN ili LAN port? Najvjerojatnije ima barem WAN port, vidi slike za spajanje.. Varijant za spajanje preko WAN-a vrijedi i za wirelles..

Ima lan, ali kasda vec je router,pogle ovo,ja bi tak spojio:
crtež crtež
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Ha ha, super shema! Osmijeh

Ali nebu to tak radilo (zaboravi USB iz Kasde).

Ako si baš zapeo za taj AirLive koji nema int. ADSL modem pa se ne može izbjeći kasda onda spoji ovako:

ADSL LAJNA - > KASDA -> KASDA (port LAN) spojit na -> AIRLIVE (port WAN), prvi PC mrežnim kablom u AirLive (u LAN), drugi bežično i onda AirLive konfiguirat (upisat user pass, stalna veza, bla bla..) da se spaja ne internet preko kasde (koju ćemo ako je u ruter modu resetirat da se vrati u bridge).

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2008 15:42 (istvud05).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
istvud05 kaže...

Ha ha, super shema! Osmijeh

Ali nebu to tak radilo (zaboravi USB iz Kasde).

Ako si baš zapeo za taj AirLive koji nema int. ADSL modem pa se ne može izbjeći kasda onda spoji ovako:

ADSL LAJNA - > KASDA -> KASDA (port LAN) spojit na -> AIRLIVE (port WAN), prvi PC mrežnim kablom u AirLive (u LAN), drugi bežično i onda AirLive konfiguirat (upisat user pass, stalna veza, bla bla..) da se spaja ne internet preko kasde (koju ćemo ako je u ruter modu resetirat da se vrati u bridge).

Pa već je kasda na usb spojena!E jel mi mozes napravit neki tut. i sto je to wan i lan(kratice)?
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
nick kaž

Pa već je kasda na usb spojena!E jel mi mozes napravit neki tut. i sto je to wan i lan(kratice)?
 Ma je, i to sad radi, ali kada kupiš neki AP kao ovaj AirLive i kad se ubaci u priču i drugo računalo onda će se morati drukčije spojit. Wan je WIDE AREA NETWORK, a LAN je LOCAL AREA NETWORK, za opis vidi na wikipediji ali WAN je ukratko internet, a LAN je lokalna mreža. Postoje bežični routeri (kao ovaj AirLive kojeg spominješ) sa ADSL modemom i bez njega. Ako su sa onda možeš direktno spojit ADSL liniju u njih (imaju port označen sa ADSL recimo) i on se spaja na internet i osigurava internet ostalim računalima, ako nema ADSL modem u sebi onda ti treba i modem koji se spaja u WAN port na njemu. Oni su, afkors, jeftiniji. U tvojem slučaju modem će biti KASDA i ona će biti spojena na ADSL liniju i u WAN port na AirLive-u i preko nje će se tvoj AirLive AP spajati na internet. Često ako piše ADSL ROUTER onda ima modem i ne treba ti nikakav drugi uređaj za internet, a ako piše samo ROUTER onda znači da ima WAN port u kojeg ćeš trebati spojiti i ADSL modem da bi imao internet.

Tutorial se baš ne može za ovaj slučaj pisati jer je teško precizno specificirati korake pošto ovise o sučelju AirLive-a (kojeg nemam) itd., ali shemu spajanja imaš u mojem gornjem postu i slobodno postaj pitanje kada ideš u to, a možeš se javit i na private meni pa ti pomognem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2008 2:26 (istvud05).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
istvud05 kaže...
nick kaž

Ma je, i to sad radi, ali kada kupiš neki AP kao ovaj AirLive i kad se ubaci u priču i drugo računalo onda će se morati drukčije spojit. Wan je WIDE AREA NETWORK, a LAN je LOCAL AREA NETWORK, za opis vidi na wikipediji ali WAN je ukratko internet, a LAN je lokalna mreža. Postoje bežični routeri (kao ovaj AirLive kojeg spominješ) sa ADSL modemom i bez njega. Ako su sa onda možeš direktno spojit ADSL liniju u njih (imaju port označen sa ADSL recimo) i on se spaja na internet i osigurava internet ostalim računalima, ako nema ADSL modem u sebi onda ti treba i modem koji se spaja u WAN port na njemu. Oni su, afkors, jeftiniji. U tvojem slučaju modem će biti KASDA i ona će biti spojena na ADSL liniju i u WAN port na AirLive-u i preko nje će se tvoj AirLive AP spajati na internet. Često ako piše ADSL ROUTER onda ima modem i ne treba ti nikakav drugi uređaj za internet, a ako piše samo ROUTER onda znači da ima WAN port u kojeg ćeš trebati spojiti i ADSL modem da bi imao internet.

Tutorial se baš ne može za ovaj slučaj pisati jer je teško precizno specificirati korake pošto ovise o sučelju AirLive-a (kojeg nemam) itd., ali shemu spajanja imaš u mojem gornjem postu i slobodno postaj pitanje kada ideš u to, a možeš se javit i na private meni pa ti pomognem.

To frajeru,puno si mi pomogao.Nego, reci jel ona moja shema stoji?
17 godina
neaktivan
nick kaže...

Pa recimo da stoji, ali PC1 ne spajaš sa USB-om na Kasdu nego sa mrežnim kablom na AirLive. Ako nemaš mrežnu morat ćeš kupit.
I ona priča LAN-WAN, al inače shema je skoro za projekt neki. Osmijeh
17 godina
neaktivan
autorov komentar
istvud05 kaže...
nick kaže...

Pa recimo da stoji, ali PC1 ne spajaš sa USB-om na Kasdu nego sa mrežnim kablom na AirLive. Ako nemaš mrežnu morat ćeš kupit.
I ona priča LAN-WAN, al inače shema je skoro za projekt neki. Osmijeh
 sad si me zbunio,kak sad to sve spajam?Kasda mi je vec na usbu!Daj mi pliz nacrtaj to....
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Sad se već zezaš, jelda?

Tak spajaš kak ti je Ferovca1 nacrtal, samo tebi drugi komp nije preko mrežnog kabla nego bežično.

Gledaš onu drugu sliku (preko WANA). Sve ti ostalo piše u postovima gore.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2008 21:42 (istvud05).
17 godina
protjeran

najbolje ti je  bezicno kupi onaj stick a problem je jel ti router bezicni ako nije kupi kabel i sve rijeseno

17 godina
neaktivan
autorov komentar
hackboy kaže...

najbolje ti je  bezicno kupi onaj stick a problem je jel ti router bezicni ako nije kupi kabel i sve rijeseno

Ma nemoj?A o čemu raspravljamo?
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. HAHA-in your face!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice