Za skidanje sa torenta kazna... zaključana tema

poruka: 358
|
čitano: 223.670
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Za skidnje sa torneta kazna...
lovac82 kaže...

Cek @ihush

Kak ce znati ako skidam preko nekog VPS/VPN-a (koji ne cuvaju logove) ili cega vec ne. Npr. platim u Bitcoinima, skinem file prvo na njihov server, tamo kriptiram taj file (ako hocu) i stavim neko random ime file-a kao npr. "t2g24t4" i preko njihovog servera skinem direktno na svoj komp. Na svojem kompu to otvorim i raspakiram, a kad ono unutra cijela sezona GT-a

Na koji nacin ce me otkriti? Mislim, kazes da ne funkcionira, a vidim ekipu iz Njemacke (npr. na Boerse.bz) koja kaze da im upravo to pomaze kod skidanja

seedbox i SFTP :) nemas brige 

16 godina
lovac82 kaže...

Cek @ihush

Kak ce znati ako skidam preko nekog VPS/VPN-a (..

vidi post iznad, to u dijčlandu rade advokatski predstavnici (aka Hanžeković) koji nemaju baš nikakva potrebana znanja ili alate, kad netko drugi želi, može vrlo lako doći do konkretnog IPa bez obzira na proxy. Način na koji oni dođu do podatka, se svodi na to da nazovu operatera i dobiju ga. Korisnik A, je bio u vremenu x spojen na IP B... to je to. Operateri te podatke daju čak i kad je formalno potreban nalog (ovisno o državi-zakonodavstvu, npr kod nas), ... kod nas je dovoljno imati poznanika ili kuma u ISPu i imaš sve podatke, štoviše, svaka spamerska firma tako pribavlja kompletne adresare koje ISP nebi nikako smio njima dati, pa opet nitko (vlast) ne pokreće to pitanje... hint Mladinska Knjiga-ReadersDigest je unazad tjedan dana na stotine usera zatrpala klasičnim navlakušama, nitko neće biti kažnjen.

-kriptiranje podataka koji putuju tunelom? - nevažno, jer oni ne prate tvoje podatke, nego adresu s koje skidaš, na koju skidaš, paketi-sadržaj su u tome nevažni, jedanko kao što je nevažno dali si skinuo 3 bytea neke pjesme ili 7 kopija iste. Drugi dio, torrent, distribucija... istovremeno šalješ pakete, upravo tu te love ovakve agencije, tj logično je za predpostaviti da je netko od leechera njihov. Tad imaju tvoj podatak. Govorim o torrentu, ne o klasičnom VPN tunelu i sigurnosti samih podataka (policija i ostale 'prave' službe mogu i to..). Mali Perica ili advokat, ISP (btw, ISP uvjek zna gdje si spojen)....

-ova konkretna tema je isključivo za đermany, (za sad) nisam čuo da negdje drugdje stižu takve uplatnice, dok je francuska nedavno ukinula 3-strike (nisu bile uplatnice, nego upozorenje pa tek tad kazna).. To sve se vuče još od ACTAe, tad je uplatnica u njemačkoj stizala na 911€.

Skidanje npr s Rapida niej torrentiranje. Ovo sve je nevažno, samo upozorenje naivnima koji misle da su sigurni, nema anonimnosti. Možda je jedan od načina kako se spasiti, reči da je netko neovlašteno probio i koristio tvoju liniju (wlan), naravno, odgovoran je vlasnik, ali APP. Usporedite ove kazne s npr RTV ovrhama kje idu preko Hanžeka, njegovi troškovi koje nabije su +900kn, vrlo slično samo je valuta različita i ide automatizmom. Zato pamet u glavu.

edit: da, ima i drugih primjera, npr kazna za parking, brzu vožnju ili neki takav prekršaj, to već odavno ide automatizmom, slika+uplatnica pa se žali ili dokazuj. Ovo je još gore, jer 99% juzera je jednostavno naviklo skidati, pa čak misle da su sigurni. Policijski virus (za kojeg su svi čuli) je obrnut primjer, dobar dio juzera plaća, jer misle da su uhvaćeni.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 11:53 (ihush).
15 godina
Za skidnje sa torneta kazna...

Op, op, opa,
dolazi Evropa
Sa'ce da nas biju sile
svjetske milicije

{#}

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
R4zOR229 kaže...

A kako bi Njemci naplatili npr Rusu koji je postavio taj torrent?

Poslje Staljingrada, Kurska i Berlinskog zida, nepada Švabi napamet dirat u Rusa uopće.

Bar im taj papir da posalju u Rusiju ne bi odmah postao Ruski nacionalni vic.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
16 godina
neaktivan
cardadule kaže...

Imam jedno pianje sigurno je negde pisano i ovome a ima poznavaoca o tome sigurno ovde:

Da li postoji negde u nekoj drzavi da vas provajder interneta da vas logo ip trecem licu bez sudskog naloga?

Da li se sme upste provajder otkivati vasu privatnost bez sudsko naloga.

-Pitam iz razloga ovo sto se meni desilo moze se desti bilo kome,ovo sta se desava u nemackoj je cisto iznudjivanje novca,sta sam time hteo reci.Znaci mene tereti prvatna Advoktska firma specilazovana za zastitu nekog autora neznam gde...na kraju salju korisnicima pismo da platite toliko i toliko van suda znaci i pazite sad ovo u pismu kazu "vase podatke smo dolbili od vaseg provajdera uz saglasnost,film taj,tornet verzija ta,ip ta, ime to.....

Nemacki zakon kaze jasno "Privatnost vasih inforamcija se iskljucivo daje uz sudsku odluku i obavstenjem lica na koje se vrsi odluka tj proces"

Kasnije od forma i slucaja a ima ih podosta malo njih je platilo gotvo niko dospeo na sud saznam mozete videti i ovde(forum i advokatska firma lopvska koja me goni) http://www.aw3p.de/forum/viewtopic.php?f=17&t=84&sid=f23d5306bdb31b053534a2d2f53075fd da postoji privtna programerska firma Guardaley koja po svoj nameni nemoze biti registrovana u DE..otkriva ip i log zrtve...

Piitam se ko je ovde lud ko normalan ovo je cisto inudjivane novca hvatanje na starh i brzinu pa ko padne padne,stavimo na stani zakon o piratteriji koji nije kazem NIJE DRZAVNOM SEKTORU.

Ovo a ako ikad nekog i pozovi na sud oborice i malo dete {#}

U pravu si čak u ugovorima koji se potpisuju sa providerima piše da se informacije neće davati trećim osobama osim ako je u pitanju sudski postupak koji je u skladu sa zakonom o zaštiti privatnosti. Kod bilo kakvog ugovora pa čak i kad radiš račun u banci stoji obaveza u kojoj se garantira zaštitia podataka.

13 godina
odjavljen
k1klop kaže...

Hehe, samo je pitanje vremena kad ce ovo doc kod nas, a šta je tebi u njemackoj 1500 eura.

Da tako nešto kažeš moraš ili imati plaću od 1500kn ili imati 12 godina.

11 godina
protjeran

@ihush

Pozdrav,, kako je  ? 

Slažem sa sa vašim stavom da anonimnosti na netu nema i da je skrivanje skoro pa nemoguće, pogotovo sa kućnim metodama i slabašnim financijskim resursima,

jer onaj tko ima financijske i tehnološke resurse vrlo lako uđe u trag bilo čemu na ovoj planeti ako mu je to od interesa.

Malo nam se mišljenja razlikuju u pogledu tko mora dokazivati krivnju ili nedužnost.

U svim demokratski uređenim državama u zakonodavstvo je ugrađena presumpcija nedužnosti, konkretno u Hrvatskoj je

to regulirano i samim Zakonom o kaznenom postupku koji u članu 3 stavak 1 kaže : Svatko je nedužan i nitko ga ne može smatrati krivim za kazneno djelo dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja. To je temeljni postulat, i iz njega je vrlo jasno da nitko nije dužan dokazivati svoju nedužnost, nego je teret dokazivanja počinjenja kaznenog djela na strani ovlaštenog tužitelja, znači državni odvjetnik ili privatni tužitelj ( ZKP članak 2, stavovi 1 i 2).

Samo u totalitarnim i diktaturskim režimima je praksa  da se nekoga okrivi pa da onda taj okrivljenik ( osumnjičenik ako je predistraga ) mora dokazivati svoju nedužnost .

Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i sloboda , u čl 6.1  stavak 2 izričito isto to navodi : Svatko optužen za kazneno djelo  smatrat će se nevinim  sve dok mu se ne dokaže krivnja  u skladu sa zakonom.  I mi i Njemačka smo obveznici te konvencije.

Razlikuju nam se i stav oko toga da li je i samo korištenje nekog materijala kažnjivo ili je kažnjivo samo dilanje tj distribucija.

Sama nezakonita distribucija je kažnjiva i to mislim da nema potrebe objašnjavati.

Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima , u svom članku 82 kaže : Fizička osoba može reproducirati autorsko djelo na bilo koju podlogu ak to čini za privatno korištenje .

Preduvjet za konzumiranje tog zakonskog opisa je  taj da je to autorsko djelo pribavljeno zakonitim načinom i o zakonitoj kopiji primjerka autorskog djela, a i sama sudska praksa je puna presuda temeljem tog stava.

Za autora teme : i sam si svjestan da je netko uložio financije u te filmove ili kaj si već skidao i da nije niti moralno niti posve legalo to kaj si radio.

Ali, onako sa pravne strane, rađe bi u tom slučaju bio tvoj pravni zastupnik nego tužitelj. Teret dokazivanja krivnje je na ovlaštenom tužitelju, a ako sam dobro shvatio tebe još nitko nije službeno optužnicom okrivio, nego si dobio pismo odvjetničke kuće.

Uzvrati im pismom u kojem tražiš veliku novčanu odštetu jer su ti tim njihovim pismom nanijeli nemjerljivu duševnu bol i patnju, te su na više načina negativno uticali na tvoj život  radne sposobnosti s obzirom da nakon tog pisma nisi noćima mogao spavati. Znači ista fora ko i njihova, ako prođe-prošlo je.  Ako ikad dođeš na sud, i osrednji odvjetnik će s lakoćom osporiti njihovu prijavu, i to baš koristeći njihova oružja: Mudro šuti i čuvaj to pismo, i onda na prvoj parnici budešosporio legalnost načina prikupljanja podataka i to tako da ih natjeraš da dokažu kako su došli do tvojih osobnih i internetskih radnji,( i to po datumima sa pisma, jer oni mogu poslije izvaditi sudski nalog ) , a bez valjanog sudskog naloga. Nakon toga ih napadni na tehničku stranu opreme kojom je to utvrđeno, osporavaj autentičnost opreme i njenu ispravnost tražeći ateste i dokaze da je ta oprema u tom trenutku bila valjana i pod atestom ( u HR zakonodavstvu najviše prijava prometnih za radar i semafor padne na tu foru jer policija nema odgovarajuće ateste kojima bi mogla dokazati da je ta oprema u tom trenutku bila savršeno ispravna, a i često ljudi koji rade sa tom opremom nemaju odgovarajuću naobrazbu pa je i to za okrivljenika odličan argument na sudskom dokaznom postupku) . A kada, i ako, dobiješ taj spor, onda zapravo tuži tu odvjetničku kuću i svog providera tražeći masnu odštetu, a dotad prikupi raznu medicinsku i psihijatrijsku dokumentaciju da bi mogao dokazati da su ti nanijeli mjerljivu štetu.

Nemoj da te pravno savjetuju oni koji čine isto što i ti , nego se obrati tamo u Njemačkoj profesionalcu u vidu odvjetnika ili pravnog zastupnika, neznam kako je to kod vas detaljno uređeno.

15 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

sta ako se spojimo na nekog ili neki Hotspot (wi-fi) i surfam, skidam ,kome dolazi kazna ?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
k1klop kaže...

Hehe, samo je pitanje vremena kad ce ovo doc kod nas, a šta je tebi u njemackoj 1500 eura.

Nikad to neće doć kod nas jer smo još u kamenom dobu i da ne spominjem koliko smo iskorumpirana država te još milijardu problema koje imamo i koji su puno bitniji od nekih tamo likova koji skidaju serije, filmove i igre preko torrenta, nema se novaca za ovakvo nešto organizirati.

13 godina
odjavljen
ineedmoney kaže...

sta ako se spojimo na nekog ili neki Hotspot (wi-fi) i surfam, skidam ,kome dolazi kazna ?

Meni.

Pa njemu LOL

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 18:48 (Deawood).
13 godina

meni je prijatelju prije par godina isto došla kazna u Hamburgu samo on je skinio jedan film mislim X-man i došla mu je kazna cca 100 eura i platio je

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Drugačije je to u švabiji.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

--

Malo nam se mišljenja razlikuju u pogledu tko mora dokazivati krivnju ili nedužnost.

....

.. 

..

Fizička osoba može reproducirati autorsko djelo na bilo koju podlogu ak to čini za privatno korištenje .

Preduvjet za konzumiranje tog zakonskog opisa je  taj da je to autorsko djelo pribavljeno zakonitim načinom i o zakonitoj kopiji primjerka autorskog djela, a i sama sudska praksa je puna presuda temeljem tog stava.

..

Nemoj da te pravno savjetuju oni koji čine isto što i ti , nego se obrati tamo u Njemačkoj profesionalcu u vidu odvjetnika ili pravnog zastupnika, neznam kako je to kod vas detaljno uređeno.

-ide..

-nije to moje mišljenje, ako si prespavao podsjetnik ACTA (i ostali zakoni) koju je nekoliko predsjednika potpisao (i Josipović). Jednako kao kad pauk odnese vozilo, parking kazna, kazna na semaforu (kamera) itd.. Ja sam protiv ACTA načina kažnjavanja automatizmom.. ali vlasnik zaštićenog djela ima pravo zaštiti se, odnosno za sva kaznena djela počinitelj može biti kažnjen.

Odavno je RIAA AudioVizulana djela zaštitila unutar kaznenog zakona, software nema taj status (samo prekršaj, privatna tužba, nema slučaja po toj osnovi. Moraš prekršiti copyright ili distribuirati da bi bilo po sili zakona-kazneno djelo. Dalje ide automatizam i u zapadnim zemljama USA-GB koje zapravo upravljaju 99% autorskih-patentnih prava, licencama, je uvedena npr odredba da ako odbiješ dekriptirati sporan sadržaj dobijaš presudu na 5g zatvora. Ostatak svijeta ugl preuzme njihova pravila, mi pogotovo.). Korištenje je različito i zato se naziva REPRODUKCIJA. To nije umnažanje-distribucija (hint torrent, ne download nego upload je ono za što se kažnjava). btw, njemački zakon (po nekom njemačkom izvoru-advokatu) dozvoljava posjedovanje do 7 kopija, iznad čega se smatra da je umnažanje za distribuciju. (hint, i za količinu droge postoji prag osobno-dilanje..).

-malo je pomoglo par afera (Snow+Asange)... tako da neke zemlje formalno 'protestiraju'... zapravo ništa. (opet, hint vidi Merkelicu-prisluškivanje i Obamca..).

-naše zakonodavstvo? LOL (hint vidi lex.perx.). Švica je upravo nedavno potvrdila, svako osobno korištenje-konzumiranje AV materijala je dozvoljeno, zakoni su nam jednaki, ali sudovi ... dok njemci kažnjavaju za sve.. (opet, hint, njihove prometne kazne, dovoljno je da te netko prijavi.. susjed, prolaznik... i kazna stigne).

-odlična poruka. (mada već znam odgovor koji će tamo dobiti. = plati i ne radi to).

ineedmoney kaže...

-vlasnik je uvjek odgovoran, on mora osigurati da korisnik to ne može... ili imati podatke. Neznanje nije opravdanje. Slično prekršaju napravljenim npr automobilom. Teret dokazivanja je na vlasniku. Dal je to za oružje, vozilo, psa.. svaki vlasnik u slučaju kaznenog djela je odgovoran za svoje vlasništvo.

-Privatna osoba ne smije (u neznaju) npr 'dijeliti' internet... jednako kao što ne smije kao radio stanica (re)emitirati AV program itd. Ako se netko time želi baviti, bit hotspot.. tad mora osigurati uvjete (npr hotel) i podatke konkretnog korisnika u slučaju počinjenja djela (čuvati od 6mj do 5god..). Jednako kao što bez dozvole ne smiješ voziti mada možeš posjedovati auto. Dozvola se izdaje od državnih agencija, vlasnika nekog sadržaja itd.. Emitiranje-distribucija i sl. bez tih dozvola je automatski kažnjiva, pa čak i za free sadržaje (jer nisi registriran za tu djelatnost, nema kontrole, podataka itd..).

Za sve je potrebno imati dozvolu, npr BUG-časopis na DVD, ne smije bez dozvole MSa staviti gore npr servispack za win (distribucija materijala pod copyrightom), mada je SP free (za korisnika s valjanom licencom koji može od MSa skinuti SP.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 18:19 (ihush).
11 godina
protjeran

@ihush

Šteta što nema mogucnosti dati vam više od jednog plusa, jer da ima sad bi vam ih bar desetak udijelio.

Iako nam se neka shvaćanja razlikuju, uvijek mi je gušt čitati vaše tekstove, koji su primjer argumentiranog i proucenog stava, a ne kao sto ogromna vecina svemu pristupa vrlo površno uz mnoštvo govora mržnje prema neistomišljenicima...

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Kako je počelo,uskoro čemo dobivati i kazne ako ne odemo u kino

2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

A što je recimo sa onim sajtovima što pretvaraju YT clipove u MP3, tipa flvto.com ili youtube-mp3.org ? Svjestan sam da je i to jedan oblik krađe, ali da je to toliko očito kao skidanje preko torrenta?

13 godina
odjavljen
DarioGTI kaže...

A što je recimo sa onim sajtovima što pretvaraju YT clipove u MP3, tipa flvto.com ili youtube-mp3.org ? Svjestan sam da je i to jedan oblik krađe, ali da je to toliko očito kao skidanje preko torrenta?

ocito je ,al prije ce kaznit te stranice nego tebe

11 godina
neaktivan

E ovako ljudi bio sam danas kod advokata,bio sam sa bratancem on ima nesto sa tom advokatskom kancalarijom oko nekih papira pa usput ajde i ovo.

Advokat cim je video sta sam sam dobio nije ni morao da cita ima na stotine takvih slucajeva po njegovim recima treba da uzme jos jednu fioku ima kopije korisnika ali nista nije dospelo na sud.
O cemu se radi u svemu ovome probacu da prenesem ukratko sta mi je advokat rekao.

-Ova firma SASSE postoji regitovana je u Hamburgu zastupa neko firmu,lice i time stiti njihova prava na sirenje piraterije,ogranak ove firme,spamer koji identifikuje korisnika nalazi se van DE po zakonu nemacke nije dozvoljeno tako nesto u privatnom sektoru.
Znaci kada imaju delo nazovu-kontaktiraju tvog provajdera (mora biti vise okrivljnih,sumnivih u tom trenutku "prete" i bez sudkog naloga uzimju vase ime i adresu) inace vas provajder ne daje *fajl bez sudskog naloga to je tesko krivicno delo povrede privatnosti naravno i ovo je krivicno delo ali...
Salju se pisma na kucnu adresu i iznudjeje novac bez (desavalo se da je dolazilo ljudima koji nisu skunuli) bez sudskog naloga.

STA RADITI???

Nista,mozes a nemoras da im posaljes pismeno obavestenje da nisi i time da ih otkacis na njima je dali ce da vode sudski postupak.

KAKO SE VODI POSTUPAK.

Sudski postupak se vodi tako sto mora de se umesa i trece lice u mom slucaju moj provajder i da da ceo *log faj istorijat toga dana 24h prvo moraju da imaju cvrst doakaz suda (da si to ti) sa obzorom da im spmaer nije u DE dali postoji sudija koji ce im dati to..
S obzirom da je tvoj u ovom slucaju moj provajder vec uradio krivicno delo izdajuci tvoje podatke (ime i adresu) bez znanja korisnika suda tesko da bi se upustao u jos jednn veliki rizik,izlazi na losem glasi i sto je najbitnie svetstan je sledeceg (PAZAI SAD OVO)

U SlUCAJU POSTUPKA (na SUD) STVARI STOJE OVAKO:

-Ako vece zele da idu na sud moraju imatai cvrste ceo fajl toga dana sa potpismom moga provajdera i to im nece biti neki dokaz postoje mnoge stavri da se ospori..
Moja odbrana bi se zasnivala na sledecem LEGALNOST PRIKUPLJANJA PODATA kako je tvoj provajder u prvom NAJBITNIJE sme dati tvoje podatke bez sudskog potpisa,provajder je toga svestat po recima advokatata nebi sme lako da se upusti u to svetsna je da ga ceka tuzba za povredu privatnosti i iznosenja pofataka.Nakon toga bi ih napali na tehnicku stanu a sa obzirom da Guarly nije u DE nema sudija koji bi to uvazio itek na kraju se vadis na softver tu imas 100nacina sve se to lepo zapakuje u jedno.

STA SAM JA URADIO:

Mogao sam a nemoram Advokat kaze pusti ih da im posaljem jednu modifikovanu izjavu kako nisam ja da sam primio dana tog i tog bla bla itd.Nisam to uradio.Ono sto jesma uradio posali smo mom provajderu jednu izjavu da sam dobio to i to dana tog i tog i da su preksili moje pravo na privatnost da ubuduce ne rade nista bez sudskog naloga inace bi mogli da snose posledice u krajnjem slucaju mogao bi da ih sudski gonim.

Na karju kaze mi Advokat neka probaju sad oni znaju da ako krenu na sud morace da imaju jako ubedljiv dokaz i morace da umesaju tvog provajdera prema njegovim recima provajder u tome nece uci 100% i gotovo jos toliko da me oni nece tuziti.Po negovim recima to je cista iznuda novca u Berlinu postoji kolektivan tuzba protiv ove advoktske kancalarije,njihov rad je sa jedne strane crno sa druge belo jako slabo se drze,ne postoji ni jedno lice koje je poznato ovde advokatu da su ga tuzili ili prodje ili neprodje ovo ima o tome i mnogo pisanja na netu.

Hvala svima sto ste ucestvovali u diskusiji i davali mi savte iskreno ima vas koji ste mi dali jaku volju.

Veliki pozdrav

Moj PC  
24 1 hvala 9
11 godina
neaktivan

Hallo. Novi sam ovdje i slucajno sam nabasao na ovaj podforum i mogu vam reci da me pravo zabrinuo. Ja sam u njemackoj vec tri mjeseca i skino sam barem 3-4 filma dosad preko Bittorenta. Jel moguce da ipak ne dobijem tu opomenu (da me preskoce)...i koliko sam vidio moram otici kod advokata koji je specijaliziran za takve slucajeve. Jebi ga nisam znao. Jel ima neko predstavu koliko bi taj proces mogao potrajati i hoce li to pravno utjecati na moj boravak ovdje (radna viza)? Druga stvar, posto sam pravo los sa njemackim, sta bih trebao reci advokatu oko zastite mojih podataka kod ISP-a? Vidio sam na netu nude i nekakav modificirani mod UE, nemam pojma sta je to kao to treba poslati i pristati na nagodbu? Treca stvar jel oni naplacuju po filmu 850 ili ukupno....je.... im mater. Stvarno sam frapiran i da koliko se krece otprilike ta usluga advokata da napise to pismo ili da neki savjet?

Ako mi ko moze odgovoriti bio bih mu zahvalan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jesi dobio opomenu ili kaznu ili što već? Ako nisi ništa dobio što bi onda trebao unaprijed ići odvjetniku i tražiti bilo što. Ako nisi znao da se ne smije u što sumnjam skidati preko torrenta onda se mani ćoravog posla i lijepo prekini sa tim radnjama pa se nećeš morati brinuti.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 1 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ma nisam nista jos dobio al po svemu sudeci da cu i ja to uskoro dobiti, pa me cisto zanima  procedura sta ako dobijem, jer je slucaj vrlo slican (i ja sam skidao preko trrenta). Tome znima sta ako dobijem, koliko kosta advokat, hoce li to uticati na moju radnu vizu, mislim na produzenje itd..

13 godina
neaktivan
harizon kaže...

Ma nisam nista jos dobio al po svemu sudeci da cu i ja to uskoro dobiti, pa me cisto zanima  procedura sta ako dobijem, jer je slucaj vrlo slican (i ja sam skidao preko trrenta). Tome znima sta ako dobijem, koliko kosta advokat, hoce li to uticati na moju radnu vizu, mislim na produzenje itd..

Kada dobiješ nekakvo upozorenje, kaznu ili nešto slićno onda riješavaj na gore opisan naćin i da li si ti vlasnik interneta ili ne, da li je wi-fi ili žićano povezan router na pc ili kako si već skidao. 

"Just A Dream ".
11 godina
neaktivan

Vlasnik sam ja ko ovog 1 i 1 ISP-a, jebi ga znam dole kod nas skidaj koliko hoces, i onda kad sam dosao ovamo skinuo sam 3-4 filma, lijepo se opustio i pogledao ih. Skidani su sa Directa preko Bittorenta. Skidao sam i preko wi-fi i direktno mislim 1. Nisam siguran,, nisam ni razmisljao kad nisam ni slutio da je to kaznjivo.

11 godina
neaktivan

Pozdrav, pročitao sam cijelu temu, molim te reci u kojem periodu s skidao to što jesi, 

nakon kojeg vremena je stigla pošta?

11 godina
neaktivan

Pozdrav, o kojem periodu je riječ kod tvojih frendova, koliko je prošlo od skidanja do kazne?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 19:37 (ivekex).
11 godina
neaktivan

@Harizon @Ivekex Ajde da probam da odgovorim ukratko vama i svima koji mozda imaju nekad nedao Bog ovo.

U sustini to je jedan velika prevara,od kako sam dobo to procesljao sam sve sto se moglo nadje na netu,dopisivao se sa ljudima kojim je to doslo bio kod advokata....

Zapravo o cemu se radi.Velik je "glad za novcem" svuda,zivimo u kapitalistickom svetu,pa tako neke firme ne biraju sredstva da do njega doddju.Cak i ako se to granici sa nelegalnim.

Naime zakon o pirateriji postoji u nemackoj ali je on u privatnom sektoru (drzavu to ne interesuje,provajderi se grade ali tako po srecu za nas ne izlaze u susret u sudskim sporovima,koji bukvalno i ne postoje.Naravno izuzetak je decija pornografija.U nemackoj je pre 3 god bio slucaj kada je lik "dilovao" imao na 100-ne decijih snimaka,policija mu je upala u stanu nije mogla da zapleni HDD (nije ga nasla) na kraju nisu mogli da dokazu.

Da ne duzim i pojasnim zasta smo mi optereceni.

Naime jedina firma koja postoji i koja je na granici legalnog SASSE zastupa "nekog" autorska prava vi skidate sa torneta ta firma ima SPAMERA koji nije u DE jer po zakonu ( SPAMERI ne mogu biti u PP sektor u DE) hvata vas *log i po IP tarckeru dolazi do vaseg provajdera u tom trenutku niste samo vi skinuli skinulo je jos 1000+ ljudi,kontaktiraju vaseg provajdera i provajder se pere i daje vase podatke (ime,prezime,adresu,log skinutog fajla) provajder po zakonu nema pravo to da radi (jedna velika rupa u Nemackoj peru se od vas) i vi dobijate opomenu van suda.

E sad u mom slucaju SASSE je bilo za seriju "The walking ded" 4-1 uglavnom ljude hvataju 99% na tu seriju (popularna je i lako se nadje zrtva) bilo je slucaja 2 koja sam ja video za skidanje albuma "Dzastina Bibera" koliko navedena seerija im je "loviste" da napomenem mora vise ljudi ( ) da skine u istom trenutku da bi dobili od provajdera vase podatke.

Dobio sam kao i mnogi na kucnu adresu kako i mnogi da platim skor 1000e ili me salju na sud.

E sad ako ste neobavesteni i strah vas je platice te (moram priznati i meni kad je doslo,prvi trenutak strah,panika,zasto meni ) nije jednostavno uostalom na to i idu.

Kako ide postupak?

U pismu koje dobijete (znaci prvom) na zadnjoj strani postoji list (Ünterlassungs für den fall täterhaftung) tj.jedan formular da popunite da niste ili jeste vi skinuli i da necete vise skidati i da im to vratite.To nikako ne POPUNJAVAJTE i ne SALJITE.Jer ste samim ti i priznali krivicu.

Neko je pitao za modifikovanu izjavu tj ovu http://abmahnwahn-dreipage.de/modue.htm ta izjavu mozete poslti,dobro popunite ostapate ili e-mailom posaljete.

Sta se desava kada ste poslali ti izjavu vi dobijate da oni uvazavaju vase izvinjenje ali da i dalje zele novac.

Ja je nisam posalo.

Nakon prvog pisma nekog odredjenog peroioda,dobijate i drugo pismo (gde kazu da platite ili idete na sud tacnije opomena) nakon drugog pisma vise nemaju pravo i ne uznemiravaju vas vise. Posle toga ostaje da idi samo samo na sud.

Dobio sam i drugo pismo evo rok za uplatu mi istice za par dana.

Ovde imate linkove drugih korisnika i njihova iskistav naravno ne uzimajte sve zdravo za gotovo,sigurno je medju njima i njihov advokat,pa malo siri strah.

http://board.raidrush.ws/threads/845083-Abmahnung!-Sasse-amp-Partner-Walking-dead-S03e03

http://www.aw3p.de/forum/viewtopic.php?f=17&t=84&start=900

http://falsecolour.com/aw/sasse/sasse.html

Poslednji link je na engleskom pa procitajte o kakvoj se prevari radi.

Sta raditi i dali moze doci do suda i kakve su vam sanse???

-Kao sto sam reko na pocetku,strah je veliki ali ne panicite,citao sam svasta,nedelju dana prelistao sve forume postove,iskustva ljudi,pricao sa advokatom (inace radi se jako dobroj advokatskoj kancalariji ovde u Hamburgu kod koje sam otisao)

Ne postoji ni jedan slucaj da sam naso da su nekog teretili da ide na sud ni JEDAN.Bilo je ljudi koji su platili odmah i zdravo i onih kao ja i cekaju i onima kojima je proslo (nakon 3 godine od dobijanja prvog pisma slucaj je zastareo i ne mogu vam nista) mnogi su to docekali,cekaju.

Da bi vas terali na sud morace jos jednom da uzmu ali ovaj put sa potpisom od vaseg provajdera ceo *log tog dana 24h,provajder zna da je jednom prekrsio i dao vase podatke dali ce se upustiti i dati joj jednom bez suda,jer morace dati bez suda kao sto kazem tuzi vas privatno lice,provajder zna da ga ceka tuzba od vas ako oni tuze vas vi tuzite njih za krsnje privatnosti i pozovete se na ovaj zakon http://www.computerbetrug.de/abofallen-im-internet/drohung-mit-der-ip-adresse gde lepo kaze da nema pravo iznosti vase podatke pez sudskog naloga(sem u slucaju Terorizma,Decije pornografije) znaci sam sa sudskim potpismo.SASSE to jako dobro zna,na njemu je da odluci da vidi dali ce da vas tuzi sa druge strane Spamer nije u De kako onda.Onda postoji mnogo nacina da se vadite da vam je ps hakovan.Jer se film ili album skida za 10 min najvise.Sa druge strane pirateriju je jako tesko dokazati jedini validni dokaz je vas HDD (u americi postoji specijlni timovi za to,upadnu bez kucanja u stan,ako nadju vas HDD imaju vas ako ne 99,9% ste slobodni,jer postoji mnogo nacina da se vadite.

Na kraju ja nisam nista uradio jedno sto sam uradio bilo je to da sam poslo mom starom provajderu (tada sam imao drugog provajdera) poslo sam pismo da ako izda moje logove bez sudskog potpisa da cu ga tuziti.SASSE ako ide na sud moj provajder mu je dao fajlove i ovog puta sa popisom,zna sta ga ceka.

Na vama je odluciti sta da radite,ovo je moje iskustvo i cekam u sta verujem 99,9% nece biti nista,ne postoji slucaj koji je zavrsio na sud (ja nisam naso) tako da ne padajte na ovo ako dodje hladne glave,znam panika je to licno sam doziveo ali oni idu na to dovoljno je 1% da napalte oni su u velikom plusu,jednostavno hvataju na starh ako prodje-prodje ako ne nista,kratko receno nemaju osnovu za sud..eto nadam se da sam vam ukratko objasnio i da ste razumeli na vama je da odlucite sta ce te.Da isto na kraju da kazem postoje mnogo advokatske fireme koje na netu nude usluge IMAJU ISKUSTVA sa ovim bla bla ne padajte na to,uzimnje para skratice vas za 100-200e za dzaba.Ako ne resite da platite cekajte sve do suda ako vas nekad pozovu (uvek se mozete i van sudski poravnati) u najgorem slucaju.

Eto ukratko toliko od mene ako nekog interesuje nesto neka pita.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ja bi trebao dobit doživotnu robiju koliko sam torrenata poskidao u inostranstvu {#} ali srečom skidao sam samo s privatnih trackera i koristio dobre VPN-ove poput private internet access no mislim da bi i bez VPN-a bilo sigurno skidati s privatnih trackera pogotovo s ovih naših poput torrenthr,crobytes jer sumnjam da te države imaju veliku kontrolu naših trackera kad imaju previše i svojih. 

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Hvala puno na iscrpnom odgovoru...Nisam nista jos dobio...Uradicu isto sto i ti ako nedaj Boze dobijem ovo. Dotad valja mi cekati, i ja sam pravo iscit'o ovu liiteraturu, jos nabadam njemacki pa mi nije ni sve jasno...elem, ima zanimljiv clanak koji se toga tice http://www.funkhauseuropa.de/sendungen/radioforum/ratgeber/zastitapotrosaca100.html . Vidjecemo i ndam se da ce mo pobijediti, ja stvarno nisam znao za ovo, al stvarno jer kod ns u BiH bi morao ici na dozivotnu, vidjecemo. Hvala jos jednom na iscrpnom odgovoru.

11 godina
neaktivan

Sad vidim kako se ogradjuju:

Auszug Provider Auskunft zur IP Speicherung (selbsterklärend)

[...]Auskünfte über personenbezogene Daten unserer Kunden dürfen nur an Strafverfolgungs- und Gefahrenabwehrbehörden

sowie Gerichte zum Zwecke der Strafverfolgung bei entsprechender Rechtsgrundlage erteilt werden. Eine Herausgabe der

Daten an private Dritte erfolgt nicht, es sei denn, wir wären hierzu verpflichtet.

Sofern eine Datenweitergabe an Strafverfolgungsbehörden stattgefunden haben sollte, dürften wir Ihnen hierzu keinerlei

Auskünfte geben, da wir gemäß§ 113 Abs. 1 TKG gegenüber Kunden sowie Dritten Stillschweigen über eine Auskunftserteilung

zu bewahren haben.

In diesem Zusammenhang bitten wir zudem zu beachten, dass IP-Adressen bei Ihrem Provider für die Dauer von sieben Tagen

zur Missbrauchsbekämpfung gespeichert werden. Eine darüber hinausgehende Speicherung erfolgt nicht, es sei denn, diese

wäre von den berechtigten Stellen (z. B. zuständiges Gericht) angeordnet.

Beziehen Sie sich auf eine Urheberrechtsverletzung, teilen wir Ihnen mit, dass sobald wir ein Kundendatum zu einer IP-

Adresse auf Grundlage eines richterlichen Beschlusses nach § 101 Abs.9 des Urheberrechtsgesetzes beauskunften, werden

die hierzu gesicherten Daten nach Abschluss des Vorgangs gelöscht. Uns ist darum ein Zugriff auf derartige Informationen

nicht möglich.

Wir können Ihnen lediglich mitteilen, ob wir auf Grundlage eines Beschlusses nach § 101 Abs.9 des Urheberrechtsgesetzes

zu einer IP-Adresse dem Grunde nach eine Auskunft geleistet haben.

Um Ihnen diese Auskunft zukommen zu lassen, benötigen wir folgende Angaben von Ihnen, die für gewöhnlich in dem anwaltlichem

Abmahnschreiben enthalten sein dürften:

a) Aktenzeichen des gerichtlichen Beschlusses

b) Name und Anschrift der Rechtsanwaltskanzlei

Vielen Dank für Ihre Unterstützung.

Bezüglich Ihrer gewünschten Auskunft nach § 34 BDSG werden Sie gesondert per Brief informiert.

Weitere Informationen zum Thema Datenschutz erhalten Sie unter www.provider.de/datenschutz.

Mit freundlichen Grüßen

Ihr Provider[...]

Pitanje za tebe :

Interesuje me, kazes niko nije zavrsio na sudu, ili sam j pogresno razumio ili stvarno negdje stoji podatak da u Minhenu na okruzno sudu ima oko 1400 tuzbi za download? Druga stvar, Jeus li oni imali sudski nalog kod prvog uzimanja nasih podataka od ISp-a ili ne? I da zadnje najvaznije, jos jednom da potvrdim. Ovo ne ulazi u Fuhrungszeugnisse jer je gradjanska parnica jl tako?

11 godina
neaktivan

Ok. Kako prikrijes IP? Kako se zastititi da te ne ulove? I da te ne vide?

Kad nemaš što pametno reći, bolje je da šutiš :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice