Pomoć u vezi MAXadsl-a

poruka: 12
|
čitano: 3.673
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pomoć u vezi MAXadsl-a

Evo ovih dana mislim otic i potpisat ugovor za max adsl.... mislim uzet adsl na 2 god... ali sad je neki dan dosla akcija da dobijes play station 2 uz ugovor od 2 god...

Moje pitanje je, ako ja potpisem sutra ugovor kada bi oni meni mogli doc doma donest modem i sve sto je potrebno za instalciju max adsl-a....

Na što bi trebao obratiti paznju prilikom potpisivanja ugovora ? Dajte neka svoja iskustva ?

Hvala vam PUNO !

(P.S. Optimu jos nemogu uzet !!!!)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoć u vezi MAXadsl-a

meni se stiglo za 4 dana a mom frendu za 6mj

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć u vezi MAXadsl-a

Sve ti ovisi o prometu u T-Comovim centrima. Ja sam dobio paket u roku 3 dana na kućnu adresu i odma sve sam pospojio. Pročitaj ugovor cijeli i ako ti nešto smrdi raspitaj se. Za sada nemam nikakvih prigovora na račun T-Coma. Veza mi nikad nije pukla i uvijek se uredno spaja :)

Music is my life :)
17 godina
neaktivan

mislim da u ugovoru pise da su obavezni u roku 30 dana od odobrenja zahtjeva dostavit ti sve kaj trebas. ono kaj biras kod potpisivanja ugovora je da li hoces sam instalirat ili hoces da ti dodje njihov tehnicar. dolazak tehnicara se naplacuje 500 kn, a ak odlucis sam instalirat onda ti sve dodje postom tj. putem neke kurirske sluzbe. Preporuka je da im ne placas tih 500 kn jer sigurno mozes naci nekog ko se dovoljno kuzi da ti pomogne to instalirat ako sam nisi siguran.

17 godina
neaktivan

Ma nema tu neke više matematike. Otvoriš kutiju,izvadiš dijelove van,pospojiš sve, ubaciš cd i pratiš instrukcije :)

16 godina
Pomoć u vezi MAXadsl-a

A mislim uzet bežično... jer mi je soba malo dalje od telefonske linije.... a nezelim puno kabela.... posto sam NOOB u vezi s maxadsl-om....sta se to dobije neka vrsta modema koju ja ubacim u komp pa da mogu primat signal s rutera ili sta ? :)

Dali bežično kosta nesto vise od kabelskog.... ili je to sve ista cijena.... jer cu uzet ugovor na 24 mjeseca

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć u vezi MAXadsl-a

Dobiješ modem s antenom (najvjerojatnije Thompsonov shrot) te reciever koji stoji kod telefonske linije. Iskreno ne preporučujem ti Wireless jer sve ovisi o signalu,teže je za namjestit a i veza često puca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AmonZero kaže...

A mislim uzet bežično... jer mi je soba malo dalje od telefonske linije.... a nezelim puno kabela.... posto sam NOOB u vezi s maxadsl-om....sta se to dobije neka vrsta modema koju ja ubacim u komp pa da mogu primat signal s rutera ili sta ? :)

Dali bežično kosta nesto vise od kabelskog.... ili je to sve ista cijena.... jer cu uzet ugovor na 24 mjeseca

Ukoliko ti komp nema wireless karticu, to će ti definitivno trebati.
T-com ti tu nudi 2 solucije za bežično:

1.) Sam wireless router koji dođe 0,50Kn uz ugovor na 24 mjeseca.
2.) Wireless Router + WLan USB kartica koje skupa dođe 198Kn.

Osobno mislim da je bolje uzeti prvu soluciju pošto se usb w-lan kartice mogu naći već za 130Kn.
Naravno, što skuplji adapter to bolji, ali i najjeftiniji nije loš.

Ja sam u stanu sam postavljao samoinstalacijski paket Iskona i prejednostavno je (ne isplati se ni 50Kn platiti a ne 500).
Doma također uvodim MaxADSL, čekam da mi stigne paket. I nečipirana pleyka2 s šrot igrom.
Uzeo sam također Wireless (bežično), prvu soluciju. Laptop mi ima bežičnu karticu, a komp ću kablom privremeno spojit.

Nadam se da ti je pomoglo. Pozz.
No skill, just 191x7!
16 godina
191x7 kaže...

Ukoliko ti komp nema wireless karticu, to će ti definitivno trebati.
T-com ti tu nudi 2 solucije za bežično:
1.) Sam wireless router koji dođe 0,50Kn uz ugovor na 24 mjeseca.
2.) Wireless Router + WLan USB kartica koje skupa dođe 198Kn.
Osobno mislim da je bolje uzeti prvu soluciju pošto se usb w-lan kartice mogu naći već za 130Kn.
Naravno, što skuplji adapter to bolji, ali i najjeftiniji nije loš.
Ja sam u stanu sam postavljao samoinstalacijski paket Iskona i prejednostavno je (ne isplati se ni 50Kn platiti a ne 500).
Doma također uvodim MaxADSL, čekam da mi stigne paket. I nečipirana pleyka2 s šrot igrom.
Uzeo sam također Wireless (bežično), prvu soluciju. Laptop mi ima bežičnu karticu, a komp ću kablom privremeno spojit.
Nadam se da ti je pomoglo. Pozz.

Di imaju te kartice za kupit i koja je neka najjeftinija ali dobra ? 
Ne zelim imati kabele jer mi je soba malo dalje od telefonske linije !!!
(kolko  kn je 1 m kabela ?)
Dali ma neke razlike u brzinama (putem kabela i bezicno) ???
Molim da mi odgovorite na sva pitanja ...Hvala
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 21:43 (AmonZero).
17 godina

Wireless USB kartice se može kupiti u skoro svakoj trgovini informatičke opreme.

Uglavnom nisu loše pošto ih večina koristi iste čipove (samo drugačija plastika i ime).

)Cijenu kabla ti ne znam točno, nisam dugo kupovao.(

Što se tiče razlike brzine DSL-a pri korištenju žično/bežično nema.

Jedino može doći do većeg kašnjenja signala nego kod kabla, ali to samo ako je velika udaljenost router-PC.

No skill, just 191x7!
16 godina
Pomoć u vezi MAXadsl-a

E da.... za kolko para bi mogao prodati onaj Play Station 2 koji cu dobit kada pitpisem ugovor na 2 god ???

Cim ga dobijem stavljam ga u burzu.... kolko mogu trazit za njega ??

:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 19:21 (AmonZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pomoć u vezi MAXadsl-a

Po onom što je meni bilo sa routerom ja bi se držao spajanja na kabel.Kad sam prešao na wireless dogodilo se sljedeće:

1-max brzina je bila manja za nekih 20-ak KB-a(umjesto skidao je nekih 420KB/s umjesto 440-450)nije puno al kad skidaš neš veliko to ti može produžit download i do sat i vše vremena,sam zat što singal ide preko modema,pa preko routera...

2-routeri znaju bit bleasvi i nočna mora ak igraš igre preko neta-meni je router prikazivao 60% manje servera u igrama a na neke igre nisam nikako mogao igrat(dobivao bi connection error)

Možda je samo meni tako ,al svejedno je preglupo....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice