Pomoc pri odabiru providera!

poruka: 10
|
čitano: 1.820
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozz

Evo nakon skoro 2 god poslovanja s Bnetom (Neugodnog) jer mi tih 4mbps NIKAD nije isporuceno, 3,5Mbps je bio max, a normalna veza je bila jednu osminu vremena, tj. da budem odreden 2-3 mjeseca u ove 2 god. sam imao normalnu brzinu.

Zadnjih mjesec dana download je 20-30Kbps gdje mi je prije godinu dana bio oko 250 dok nisu povecali na 512 sad.. al ja nisam ni osjetio to povecanje.. D:

Sad, posto im je TV i Telefon dobar, mislim uzet 2D Paket kod njih koji je 99kn mjesecno a internet bi uzeo u drugog providera. U igri su Iskon, Optima, T-Com i Amis (Mislim da svi imaju prikljucke tu kod mene u Splitu, blizu centra)

Prvo sto mi je bitno je da cijena ne prelazi 280kn mjesecno, dakle internet 180kn mjesecno (Kod vecina providera je to najvisa cijena u slucaju 8Mbps interneta) jer je telefon 100kn.

Drugi faktor je ping, koji mi je nesto bitniji od downloada. Ako ima netko na forumu tko ima iskustva sa nekim od ovih providera gore navedenih molio bi da mi kaze kakav im je ping i dali isporucuju bar 85% navedene brzine downloada i uploada.

Hvala unaprijed!

P.S. Dal se moze spojit internet drugog providera ako imam bnetov telefon i tv?

Want me to Google that for you?
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 15:42 (puls4R).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bump.

Nitko nema dobrih/losih rijeci o nekog providera?

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Pomoc pri odabiru providera!
puls4R kaže...

Pozz

Evo nakon skoro 2 god poslovanja s Bnetom (Neugodnog) jer mi tih 4mbps NIKAD nije isporuceno, 3,5Mbps je bio max, a normalna veza je bila jednu osminu vremena, tj. da budem odreden 2-3 mjeseca u ove 2 god. sam imao normalnu brzinu.

Zadnjih mjesec dana download je 20-30Kbps gdje mi je prije godinu dana bio oko 250 dok nisu povecali na 512 sad.. al ja nisam ni osjetio to povecanje.. D:

Sad, posto im je TV i Telefon dobar, mislim uzet 2D Paket kod njih koji je 99kn mjesecno a internet bi uzeo u drugog providera. U igri su Iskon, Optima, T-Com i Amis (Mislim da svi imaju prikljucke tu kod mene u Splitu, blizu centra)

Prvo sto mi je bitno je da cijena ne prelazi 280kn mjesecno, dakle internet 180kn mjesecno (Kod vecina providera je to najvisa cijena u slucaju 8Mbps interneta) jer je telefon 100kn.

Drugi faktor je ping, koji mi je nesto bitniji od downloada. Ako ima netko na forumu tko ima iskustva sa nekim od ovih providera gore navedenih molio bi da mi kaze kakav im je ping i dali isporucuju bar 85% navedene brzine downloada i uploada.

Hvala unaprijed!

P.S. Dal se moze spojit internet drugog providera ako imam bnetov telefon i tv?

ja imam t-com,za sada sam zadovoljan ,iako kad je neki kvar moraš ih moliti da poprave,ali kad riješe kvar naprave to profesionalno,zadovoljan sam i brzinom iako nekad zna padati,to je vjerovatno jer jako malo ulažu u infrakstrututu

16 godina
neaktivan

koliko znan samo iskon ima mogucnost internet bez telefona, barem mi se tako cini iz onoga na njihovoj stranici...

kakva im je kvaliteta, ne znan, inace i mene to zanima...

a otkud ti da je amis dostupan u splitu?

15 godina
neaktivan
mariik kaže...

koliko znan samo iskon ima mogucnost internet bez telefona, barem mi se tako cini iz onoga na njihovoj stranici...

kakva im je kvaliteta, ne znan, inace i mene to zanima...

a otkud ti da je amis dostupan u splitu?

Nisan siguran, cini mi se da ih jedan lik ima (Uvea je optiku prije kojih godinu dana, malo manje) i ili su to bili oni ili tcom, nemogu se sitit stvarno..

15 godina
neaktivan

Ja bi uzeo Iskon... ali to ti je sve za poludit. Nikad nećeš dobit 100 % onog što stoji na papiru....

17 godina
neaktivan

B.Net ti daje mogućnost da imaš njihov TV i telefon.

Sad što se tiče interneta, ja sam imao T-Com, pa sam onda prešao na kombinaciju T-Com + Optima (plaćaš T-Comu pretplatu, a Optimi promet, tada su nudili 15 GB, umjesto T-Comovih 5...). Trenutno sam samo na Optimi. Moram reći da nemam nikakvih problema, brzina je ona koju plaćaš (upload i download). Smetnji, pucanja veze i slično nema, tj. da budem precizan, u više od godinu dana korištenja, 2 puta sam imao problema sa vezom na Net, nazvao službu za korisnike i dobio ih, te je problem bio odmah otklonjen.

Sad, ako bi ti ostavio B.Netov TV i telefon, a Internet od drugog providera, nisam siguran koji, odnosno da li ijedan provider nudi samo Internet.

KSCHI
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sa iskonom nikad problema sa brzinom....

Brzina uvijek maksimalna....

Bit će!
15 godina
neaktivan

Koristim Amis, brzina uvijek deklarirana (meni trenutno 4mbps), paket s telefonom i internetom, postoji sad i iptv, isprobao sam ga i dosta kašljuca kad se tv gleda, inače je sve u redu s telefonom i internetom, postoje razni paketi, cijena je malo viša od tih 280kn, doduše, dobije se najjači paket za 299kn mjesečno (3u1, tv, internet i telefon) s tim da je brzina do maksimalnih 24mbps, flat, 1000minuta besplatnih razgovora u fiksnoj mreži (sve u najjačem paketu).

Problem može biti jedino u kvaliteti telefonskih instalacija (famozna parica) tak da sam konkretno ja imao brzinu 6.4mbps (da sam mogao dobiti veću, pustili bi mi do 24) s time da gledanje televizije "troši" nekih 4mbps okvirno, tak da se onda brzina interneta spustila na nekih 2mbps u mom slučaju. Ako nemaš instalacije stare 20 godina ko ja, trebao bi dobit veće brzine. Još im je to sve u povojima, al sa recimo jedno pucanje veze dnevno (reset modema) se da izdržat ako baš nećeš savršeno pouzdanu uslugu (mislim da takva i ne postoji)

Moja iskustva su generalno pozitivna, ljudi u call centru susretljivi tako da s tim nema problema. Ovisno o potrebama, meni su oni bili najbolji, koristim ih i dalje (već skoro 2 godine) i osim tih pucanja veze kod punog opterećenja (radio i tv, i internet-torrenti i telefon) [a da budem iskren, i starost instalacije je pomogla u pucanju] nemam nikakvih zamjerki. Pogledaj si detaljnije na www.amis.hr

15 godina
unique83 kaže...

Sa iskonom nikad problema sa brzinom....

Brzina uvijek maksimalna....

čak i više od deklairanog

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice