Mozilla Firefox pitanja
- poruka: 593
- |
- čitano: 204.002
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dolje kod "Customize" imaš upitnik, klikni na njega pa About Firefox.
Dolje kod "Customize" imaš upitnik, klikni na njega pa About Firefox.
Hvala
Firefox 31 i 32 mi na Win 8.1 rade strahovito sporo. Nakon klika ili scrolla nešto se dogodi tek sekundu dvije kasnije. Inače, radi se o čistoj instalaciji Windowsa, a u FF nema nikakvih dodataka osim najnužnijih za surfanje (flash, silverlight). Ne nalazim neko rješenje na netu. Imate li vi kakvu pametnu? Na Windows 8 radi normalno.
Možda će još nekome koristiti, pa da odgovorim sam sebi.
Kasnije sam opet puknuo čistu instalaciju Windowsa jer sam sumnjao da image s kojeg sam instalirao nije bio dobar. I sve je radilo do maloprije, a onda se opet usporilo, nisam mogao otvoriti Help menu, niti je srednji klik radio. Rješenje je deinstalirati Firefox i obrisati sve što je ostavio iza sebe (profil, registry...). Tu pomaže Revo uninstaller. Zatim čista instalacija i sve opet radi. Pitanje je samo do kada... Ovakav savjet za rješavanje problema sam našao i na mozilla forumu, doduše ne za točno ovak problem, ali nešto slično je bilo u pitanju.
P.S. Ne zaboravite spremini passworde i bookmarke prije reinstalacije.
Rješenje je deinstalirati Firefox i obrisati sve što je ostavio iza sebe (profil, registry...). Tu pomaže Revo uninstaller.
Deinstalacija je nepotrebna, Firefox sve svoje podatke drži u profilu, izbrišeš profil i ponovno imaš djevičanski čist Firefox. Eventualna reinstalacija Firefoxa bi bila nužna samo u slučaju oštećenih izvršnih datoteka, ali tada ti se Firefox ne bi niti pokretao...
U registryju Firefox drži samo asocijacije datoteka i ništa više. Ako znaš gdje se profil nalazi na disku, Revo je suvišan...
P.S.
Sa Firefox syncom možeš elegantno imati backup bookmarksa, passworda, postavki, povijesti, ekstenzija (možeš birati što sve točno želiš sinkronizirati)... u slučaju da zbog nekog razloga ostaneš bez profila, ili ako Firefox koristiš na više različitih uređaja i želiš na jednostavan način imati "isti Firefox" posvuda. Obrati pažnju da, iako Mozilla ulaže velik trud u osiguravanje podataka koje šalješ sa syncom, tu se i dalje ipak radi o online servisu (cloudu), stoga, pamet u glavu :)
Pozdrav, zašto mi se od kad sam updejtao mozillu na 32.0.3 pti otvaranju novog taba izbaci sljedeće..?
A prije toga mi je bio prazan tab..
Nemam pojma. Kod mene je normalno. Pogledaj da nemaš možda instaliran neki dodatak koji ima veze sa novim tabom.
Ma nemam ništa, jer jučer bilo kao i do sad sve oke, i danas mi ponudi update i odma prvi tab nakoj restartanja mozille to počelo..
A dobro manje bitan problem, ali ako netko naiđe s riješenjem neka se javi.
Posjedujem prijenosnik sa 8GB RAM, pa bih pokušao sa instalacijom Waterfox browsera
Hvala !
Pozdrav, zašto mi se od kad sam updejtao mozillu na 32.0.3 pti otvaranju novog taba izbaci sljedeće..?
A prije toga mi je bio prazan tab..
Zato što developeri iz Mozille jurcaju, pa malo malo zadnjih godinu dana naprave poneki bug u ovim tzv. "zakrpama" odn. poboljšanjima.
Tko ti kaže da moraš instalirati svaki taj 32.01 pa 32.0.2, 32.0.3 pa 32.0.4....itd.
Do nedavno sam bio na 28.0 jer su mi novije verzije stvarale probleme.
Tek sam nedavno napravio upgrade na 32.0 i sad je opet sve OK.
Ne pada mi na pamet instalirati svaku njihovu budalaštinu.
Jel se i vama događa, kada će otvori npr. 4 kartice, tada će sruši firefox? Može li kako se ubrzat firefox?
Meni sve uredno funkcionira. S ovim možes smanjit potrošnju RAM-a.
Ili da jednostavno otvori about:memory i sâm pokrene garbage collection?
Jel se i vama događa, kada će otvori npr. 4 kartice, tada će sruši firefox? Može li kako se ubrzat firefox?
Meni sve uredno funkcionira. S ovim možes smanjit potrošnju RAM-a.
Zbilja mi se i ubrzao firefox. Hvala.
Koristim firefox zanima me dali znate koji addons da mogu skinut pjesmu sa ove stranice
http://grooveshark.com/#!/s/Vaportrail/WKMl0?src=5
probao sam sa download video helperom flash got, down them all ,ali ne uspjeva dok je na drugim stranica bez problema za skinut
pjesma normalno se ucita itd mozda bude negdje spremljena na kompu u neki TEMP folder pa da ju mogu od tam "skinut"?
Koristim firefox zanima me dali znate koji addons da mogu skinut pjesmu sa ove stranice
http://grooveshark.com/#!/s/Vaportrail/WKMl0?src=5
probao sam sa download video helperom flash got, down them all ,ali ne uspjeva dok je na drugim stranica bez problema za skinut
pjesma normalno se ucita itd mozda bude negdje spremljena na kompu u neki TEMP folder pa da ju mogu od tam "skinut"?
Hvala puno
radi
Znate li kako se ovoga rješiti, meni se script stalno pojavljuje kod google prevoditelja? Što trebam napraviti?
Onemogući Skypeov dodatak u browseru.
Probaj pobrisati sa CCleanerom. :)
Znate li kako se ovoga rješiti, meni se script stalno pojavljuje kod google prevoditelja? Što trebam napraviti?
Sa nečime ti se kolje, ili to, ili imaš tragično spor procesor.
otvori about:support i copy paste informacije ovamo, da vidimo što sve imaš.
Probaj pobrisati sa CCleanerom. :)
Ništa od CCleanerom..
Sa nečime ti se kolje, ili to, ili imaš tragično spor procesor.
otvori about:support i copy paste informacije ovamo, da vidimo što sve imaš.
Gledaj, ne razumijem se baš puno u takve stvari, ne znam što je to msconfig, MBO-BIOS, DIMM utori,
ne to, nego u address bar browsera ukucaj about:support i imaš gumb "copy text to clipboard", ali kada ga kopiraš prvo ćeš morati zalijepiti u notepad da se riješiš formatiranja, i onda kopirati iz notepada na forum.
ne to, nego u address bar browsera ukucaj about:support i imaš gumb "copy text to clipboard", ali kada ga kopiraš prvo ćeš morati zalijepiti u notepad da se riješiš formatiranja, i onda kopirati iz notepada na forum.
Application Basics
Name
Firefox
Version
33.0
Update History
Show Update History
User Agent
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0
Profile Folder
Show Folder
Multiprocess Windows
0/1
Graphics
Adapter Description
NVIDIA GeForce 9600 GT
Adapter Drivers
nvd3dum nvwgf2um,nvwgf2um
Adapter RAM
512
Direct2D Enabled
true
DirectWrite Enabled
true (6.2.9200.16571)
Driver Date
1-18-2013
Driver Version
9.18.13.1106
GPU #2 Active
false
GPU Accelerated Windows
1/1 Direct3D 11 (OMTC)
Vendor ID
0x10de
WebGL Renderer
Google Inc. -- ANGLE (NVIDIA GeForce 9600 GT Direct3D9Ex vs_3_0 ps_3_0)
windowLayerManagerRemote
true
AzureCanvasBackend
direct2d
AzureContentBackend
direct2d
AzureFallbackCanvasBackend
cairo
AzureSkiaAccelerated
0
Important Modified Preferences
Name
Value
accessibility.typeaheadfind.flashBar
0
browser.cache.disk.capacity
358400
browser.cache.disk.enable
false
browser.cache.disk.smart_size_cached_value
358400
browser.cache.disk.smart_size.first_run
false
browser.cache.disk.smart_size.use_old_max
false
browser.cache.frecency_experiment
3
browser.cache.memory.capacity
10050
browser.places.smartBookmarksVersion
7
browser.sessionstore.upgradeBackup.latestBuildID
20141011015303
browser.startup.homepage_override.buildID
20141011015303
browser.startup.homepage_override.mstone
33.0
browser.tabs.closeWindowWithLastTab
false
dom.mozApps.used
true
extensions.lastAppVersion
33.0
font.internaluseonly.changed
false
gfx.direct3d.last_used_feature_level_idx
1
media.gmp-gmpopenh264.enabled
true
media.gmp-gmpopenh264.lastUpdate
1413398377
media.gmp-gmpopenh264.version
1.1
media.gmp-manager.lastCheck
1413496763
network.cookie.prefsMigrated
true
network.http.pipelining
true
network.http.pipelining.maxrequests
550
network.http.pipelining.ssl
true
network.http.proxy.pipelining
true
places.database.lastMaintenance
1413548265
places.history.expiration.transient_current_max_pages
53666
plugin.disable_full_page_plugin_for_types
application/pdf
plugin.importedState
true
plugin.state.flash
1
plugin.state.npdeployjava
1
privacy.cpd.downloads
false
privacy.cpd.formdata
false
privacy.cpd.history
false
privacy.cpd.sessions
false
privacy.sanitize.migrateFx3Prefs
true
privacy.sanitize.timeSpan
0
storage.vacuum.last.index
1
storage.vacuum.last.places.sqlite
1412868771
Name
Value
JavaScript
Incremental GC
true
Accessibility
Activated
false
Hoćeš reći da nemaš niti jednu ekstenziju instaliranu?
Hoćeš reći da nemaš niti jednu ekstenziju instaliranu?
Ekstenzije su mi fast image reseach 1.3, memory fox 7.4, faster video 1.0 to mi je omogućeno.
Ekstenzije su mi fast image reseach 1.3, memory fox 7.4, faster video 1.0 to mi je omogućeno.
Zašto to nije izlistano na popisu? Zašto si editirao popis? Cijela svrha toga je bila da vidim što točno imaš instalirano.