Kako bolje hvatati wireless signal??

poruka: 5
|
čitano: 4.109
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozz svima!! Imam laptop HP 6735b sa Broadcom 4322AG 802.11a/b/g/draft-n Wi-Fi adapter.... Želio bi si pojacat primanje signala pa me interesira jel bi mogao kupit neki access point i ovakvu antenu http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/wireless-antena-grid-24-db-nekoristena-oglas-891108 .

Kada bi access point stavio na krov ili balkon i na njega stavio antenu, i acces point prikljucio na laptop, jel bi to radio? da li bi onda boljehvatao wireless signal???

ili mozda ovu antenu http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/wireless-antena-grid-5ghz-30-db-nekoristena-oglas-894620

jel bi to radilo??

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 9:55 (Nickkname).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo: kolika ti je udaljenost do AP-a na koji se sada spajaš? Koliko i ako ih imaš kakve su prepreke izemeđu laptopa i AP-a (betonski zid, zid od cigle, blok, drvo...). Ove antene će ti definitivno pomoći ali razmisli možda da posudiš od nekog frenda WLAN USB stick s eksternom omnicom pa da vidiš kakav će bit signal. ako valja tako kupiš su onda to da ne bacaš bzvz 500kn na antenu koja će ti možda biti nepotrebna

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja to mislim koristit kada cu ic na more da se spojim susjedu koji je nekih 500-600 metara udaljen od mene, on ima wireless flat internet tako da bi mi dao da mu se spojim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 10:13 (Nickkname).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako bolje hvatati wireless signal??
Nickkname kaže...

Ja to mislim koristit kada cu ic na more da se spojim susjedu koji je nekih 500-600 metara udaljen od mene, on ima wireless flat internet tako da bi mi dao da mu se spojim.

onda ti ne gine neka bolja antena (usmjerena) + ako imaš prepreka u vidu betonskih građevina i crnogoričnog drveća... Jedino ako imaš LOS s tim susjedom, znači da direktno vidiš njegovu kuću bez ikakvih prepreka

There's no SAVE GAME in real life!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice