Facebook- gdje mu je kraj?

poruka: 107
|
čitano: 13.563
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Facebook- gdje mu je kraj?
zeroname kaže...

Taj facebook donosi samo probleme i sa društvene i sa ekonomske strane. Koliko kompanija je nezadovoljno jer im je facebook konkurencija koja nicemu ne služi (Ea games , google , microsoft itd). Ako još uzmemo u obzir da je u facebook na pocetku uloženo nekih 10$ a sad vrjedi više nego google i microsoft zajedno. Osim toga facebook ne nudi ništa koristno , ne proizvodi hardware , ne proizvodi software , ne nudi nikakve korisne usluge. Moramo se zapitati što ta kompanija uopce radi na trzistu.

Ti očito ne znaš da je MS davno investirao u facebook dok je još bio u povojima i kupio određenio udio u vlasništvu. Pisalo se o tome u Bugu, davno, dok sam ga još kupovao.

Time ima pravo prvootkupa i sve ostalo što ide s tim, tako da facebook sve, samo ne smeta, MS-u. Pogledaj novi WP7 za smartphone, dobar dio OS-a je koncepiran oko facebooka.

Na drugi dio tvog posta; i Google u početku nije nudio ništa osim search engina, a to je i glavni razlog njegove popularnosti, pa se ne može reći da nije nudio ništa korisno.

Ne razumijem toliku odbojnost nekih prema društvenim mrežama.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
15 godina
bistri kaže...

Dakle, idemo probat zamislit najgori moguci big brother scenario.

Ti si zuckberg FB je tvoj i imas : moj psiho profil, moje prijatelje,moje interese, apsolutno sve zna o meni sta se moze znat.

Sta ti to znaci u zivotu? Sta mozes sa tim podacima?

Zasad poznajem dvije mogućnosti:

1. Iskoristiti ću to protiv tebe kao pojedinca. Ako poznajem tvoj psihološki profil ja te mogu kontrolirati i izvući maksimalnu korist od tebe. Ova metoda zahtijeva mnogo vremena i neisplativa je za veću količinu   ljudi. Problem je u tome što ćeš u ovoj metodi vrlo lako shaviti da te iskorištavama. 
  2. Prema tome ću te grpirati u određene skupine ljudi i na temelju toga ću izvlačiti korist iz te skupine. Premda ne izučem sve iz tebe i tvoje skupine ja ipak dobijem više korisnosti nego da sam u istome vremenskome razdoblju izvlačio korist iz svakog pojedinca pojedinačno.   To je zato što bih izgubiodosta vremena te ne bih uspio iskoristiti dovoljno ljudi. Ova metoda je bolja jer ne izvučem sve iz tebe pa i ti postaneš sretan i manja je mogučnost od podzianja pobune i shavaćanja da te iskorištavam.

FB se upgrejda konstantno, neznam zasto bi mi FB dosadio, po toj logici ce mi i bug forum dosadit, dosadit ce mi i internet, i glupi google koji vec godinama mi pruza ono sto trebam a homepage se promijenio jako malo. Syebat servis koji ima 500m korisnika je doseg koji ako se desi ce bit najgluplji u povijesti covjecanstva, a ekipa iz fb mi se ne cini kao poluidioti koji neznaju kako zadrzat postojece i dobit nove korisnike.

Točno! Facebook se upgreada stalno i to je ono što će ga ubiti. Naime kad ti imaš jednu milijardu korisnika, tada svaka pogrešna promjena može biti kobna jer nema više potencijalih korisnika koji bi nadoknadili izgubljene. Dakle facebook će tada imati:

1. Ništa ne raditi jer se korisnicima tako sviđa. Problem je što će facebook ubrzo dosaditi ljudima i oni će odlaziti.
  2. Uvoditi promjene. Te promjene mogu biti uspješne. To će kod milijardu korisnika izazvati senzaciju. A mogu biti i neuspješne. A budući da se radi o milijardi korisnika to je kobna greška. Naravno ovdje iam problem jer niakda ne možeš zadovoljiti sve korisnike. 

Naravno facebook bi trebao taktizirati tj. pravilo izmjenjivati obadvije mogućnosti. I to će vrlo brzo postati neodrživo jer jednu pogrešnu odluku je potrebno nadokanditi mnogim uspješnim.

Dakle pogrešno sam se izrazio. Facebook neće uskoro propasti, on će samo doživjeti pad. A kad bude doživljavao pad vrlo će se teško moći vratiti na ekstremni vrh. Moći će se nekako održati zbog odanih korisnika, ali će ipak gubiti korisnike vrlo sporo sve do ne dođe do jedne kritične točke kada će padati još sporije. Tu posebno treba obraiti pažnju na "trendiste" koji prate trend. Oni će prvi ispasti, pa će ostati samo odani korisnici.

I najvažnije od svega: informacije koje se dobiju o vama ne moraju se uvijek iskorisiti u obliku reklama. One se mogu iskoristiti na još bolnije i opasnije načine 

Peritus inimicus
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 16:22 (captain_soap_McTawish).
15 godina
neaktivan

Sumnjam da ce izdati neke   promjene koje ce odbiti milijune ljudi. Jesu ono neki dan izdali drugaciji izgled za profil, svi kukali (a sami su stavili, moj jos isto stoji) i nakon par dana opet isto.

A oni imaju korist od toga sto meni daju odredene reklame, ali sta mene briga? Ne znam da su mi ista nazao ucinili.

EDIT: Da, Facebook samo ceka da me unisti.

EDIT 2: Kakvi su bolni nacini unistavanja mog zivota? Sto sam lajkao necije slike ili se pridruzio raznim grupama. Pa inako svatko to moze vidjeti

Mes que un Club! FCBarcelona!
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 16:24 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PLASMAorLCD kaže...

Sumnjam da ce izdati neke   promjene koje ce odbiti milijune ljudi. Jesu ono neki dan izdali drugaciji izgled za profil, svi kukali (a sami su stavili, moj jos isto stoji) i nakon par dana opet isto.

A oni imaju korist od toga sto meni daju odredene reklame, ali sta mene briga? Ne znam da su mi ista nazao ucinili.

Ja nikad nisam rekao da će facebook iskoristiti te informacije. On te informacije može proslijediti nekome drugome, npr. američkoj lopovskoj vladi.

Osim toga vidljivo je da je na facebooku lako kreirati trend. Pa facebook nemora uvijek biti iskorišten za prikupljanje informacija o nama. On može poslužiti kao sredstvo širenja nekih trendova i navika koje je kasnije moguće iskoristiti.

Peritus inimicus
15 godina
neaktivan

Ako imas imalo mozga ne bi te trebalo biti strah koristiti FB. (ne govorim o tebi.)

Posebno jer zivis ovdje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Na facebooku je moguće napraviti puno dublju analizu. Dakle vi kao pojedinac niste važni no skupina kojoj pripadate je važna. Evo jednostavnog primjera: vi volite kompjutere. Algoritam je to saznao na temelju vašega ponašanja. Sada je bitno pronaći zajedničke osobine vas sa drugim ljubiteljima kompjutera. I onda na temelju te zajdničke osobine dati vam reklami. Naravno ovaj primjer je vrlo jednostavan, a na facebooku moguće napraviti potpuno složene analize sa skupine.

Jedino sto je taj algoritam mogao zakljuciti je da volim gledati slike dobrih treba i bariti iste... vjerovatno je iz zato i stavljao reklame na kondome i viagru :D nikad nisam klikao niti posvecivao pozornost na te reklame pa ne vidim razlog na koji bi mi one ugroziti, to je mala cijena naspram koristi koje facebook placa, a jos mi bira reklame koje me mozda i zanimaju, npr. ako vidi da me zanimaju racunari i mozda kupujem novi korisno je ako to algoritam prepozna i stavi mi reklamu gdje bi mogao kupiti. Na kraju krajeva ne bi ni bio toliko poznat i rasiren da nije bilo tih reklama... a reklame, marketing i manipulacija se ne moze izbjeci ne samo na internetu, svuda su oko nas... ali niko te ne tjera da kupis nesto sto ne zelis i u tome je bit, mogu mi citav zivot reklamirati na fb b-win, ali djaba im kad sam ja vec navikao na bet-at-home

15 godina
systemize kaže...

Jedino sto je taj algoritam mogao zakljuciti je da volim gledati slike dobrih treba i bariti iste... vjerovatno je iz zato i stavljao reklame na kondome i viagru :D nikad nisam klikao niti posvecivao pozornost na te reklame pa ne vidim razlog na koji bi mi one ugroziti, to je mala cijena naspram koristi koje facebook placa, a jos mi bira reklame koje me mozda i zanimaju, npr. ako vidi da me zanimaju racunari i mozda kupujem novi korisno je ako to algoritam prepozna i stavi mi reklamu gdje bi mogao kupiti. Na kraju krajeva ne bi ni bio toliko poznat i rasiren da nije bilo tih reklama... a reklame, marketing i manipulacija se ne moze izbjeci ne samo na internetu, svuda su oko nas... ali niko te ne tjera da kupis nesto sto ne zelis i u tome je bit, mogu mi citav zivot reklamirati na fb b-win, ali djaba im kad sam ja vec navikao na bet-at-home

Kao što sam sto puta rekao podatke o vama ne mora korisiti facebook, te podatke može iskorisiti i neke druge firme. Pa će ti te reklame umjesto na facebooku biti na televiziji.

I kao što sam sto puta rekao informacije se ne moraju koristiti za kreiranje reklama.

Peritus inimicus
17 godina
PLASMAorLCD kaže...

EDIT 2: Kakvi su bolni nacini unistavanja mog zivota? Sto sam lajkao necije slike ili se pridruzio raznim grupama. Pa inako svatko to moze vidjeti

Sporije napredovanje na poslu, ili otkaz. Odbijanje zahtjeva za kredit od banaka. Poteskoce u nalazenju stana za iznajmljivanje (zamisli da si najmodavac i vidis da ti potencijalni najmoprimac voli radit tulume po stanu :D). Odbijanje zahtjeva za upis na faks, itd...

Mogucnosti su neogranicene...

Think locally, act globally...
15 godina
neaktivan

Zato kazem, tko ima imalo mozga...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Sporije napredovanje na poslu, ili otkaz.  Odbijanje zahtjeva za kredit od banaka. Poteskoce u nalazenju stana za iznajmljivanje (zamisli da si najmodavac i vidis da ti potencijalni najmoprimac voli radit tulume po stanu :D). Odbijanje zahtjeva za upis na faks, itd...

Neće te nitko odbiti na faksu zbog fejsbuka, prvenstveno jer je to protuzakonito (spada u diskriminaciju, koja je zakonom regulirana) a i jer su to stvari iz privatnog života.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 16:42 (FlyBoy).
16 godina

Pa zato treba paziti skime si prijatelj i staviti da samo frendovi mogu vidjeti tvoj sadržaj. Ili barem ograničiti te potencijalne "neprijatelje" Jer ako stavim na face sliku a šef mi ima pristup tome, to je isto kao da si mu na mail poslao te iste slike, onda se nemam što čuditi što sam dobio otkaz ili me on zbog toga maltretira ili što već...mislim ono to je valjda logično.

I na kraju stim nema veze facebook nego sami korisnici. Jer marck zuckeberg neće sam tvoje razuzdane slike namjerno uzeti i poslati tvom šefu da vidi što radiš...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FlyBoy kaže...
SupremeCommander kaže...

Sporije napredovanje na poslu, ili otkaz.  Odbijanje zahtjeva za kredit od banaka. Poteskoce u nalazenju stana za iznajmljivanje (zamisli da si najmodavac i vidis da ti potencijalni najmoprimac voli radit tulume po stanu :D). Odbijanje zahtjeva za upis na faks, itd...

Neće te nitko odbiti na faksu zbog fejsbuka, prvenstveno jer je to protuzakonito (spada u diskriminaciju, koja je zakonom regulirana) a i jer su to stvari iz privatnog života.

Samo ti sanjaj...

"A new survey of 500 top colleges found that 10% of admissions officers acknowledged looking at social-networking sites to evaluate applicants. Of those colleges making use of the online information, 38% said that what they saw "negatively affected" their views of the applicant."

http://online.wsj.com/article/SB122170459104151023.html

http://www.onlinedegreefinder.com/2010/04/22/how-facebook-can-jeopardize-your-chances-of-being-accepted-to-college/

15 godina
neaktivan

Pa ja ne znam koji bi te normalni sef radi toga maltretirao ako ti savjesno i dobro obavljas svoj posao.

Naravno da je sadrzaj na FBu u granicama normale, a ne da ga klevetis po FBu i slicno...

Ali opet, takva su danasnja vremena...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 16:49 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zasad poznajem dvije mogućnosti:

1. Iskoristiti ću to protiv tebe kao pojedinca. Ako poznajem tvoj psihološki profil ja te mogu kontrolirati i izvući maksimalnu korist od tebe. Ova metoda zahtijeva mnogo vremena i neisplativa je za veću količinu   ljudi. Problem je u tome što ćeš u ovoj metodi vrlo lako shaviti da te iskorištavama. 
  2. Prema tome ću te grpirati u određene skupine ljudi i na temelju toga ću izvlačiti korist iz te skupine. Premda ne izučem sve iz tebe i tvoje skupine ja ipak dobijem više korisnosti nego da sam u istome vremenskome razdoblju izvlačio korist iz svakog pojedinca pojedinačno.   To je zato što bih izgubiodosta vremena te ne bih uspio iskoristiti dovoljno ljudi. Ova metoda je bolja jer ne izvučem sve iz tebe pa i ti postaneš sretan i manja je mogučnost od podzianja pobune i shavaćanja da te iskorištavam.

I najvažnije od svega: informacije koje se dobiju o vama ne moraju se uvijek iskorisiti u obliku reklama. One se mogu iskoristiti na još bolnije i opasnije načine 

Kakvu korist ti od mene mozes izvuc?

Prije ja izvlacim korist od tebe, jel koristim tvoju besplatnu uslugu, koju ti prilagodjavas meni?

Nevidim nikakav nacin na koji sam ja taj koji je iskoristen, tj nemogu shvatit, mozda sam spor.

Kako ti mene kao individuu mozes kontrolirat ili ikako mi uskratit moju slobodu te utjecat na moj zivot ili na mene kao mene na internetu.

Mislim ne shvacam, kako sam iskoristen.

Sto se mene osobno tice, nek mi naprave reklamu maksimalno prilagodjenu mom psiholoskom profilu, dosta mi je enlarge your penis i viagre.

Da mi bace relevantan oglas usparat ce mi googlanje.

Nema nacina na koji se informacije o meni mogu iskoristit na bolan i opasan nacin osim ako nisam diler drogom, lokalni pirat, pedofil, terorista, a u tom slucaju se nebi trebo bas bunit za svoja ljudska prava

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
16 godina
odjavljen
PLASMAorLCD kaže...

Ja nikad nisam rekao da će facebook iskoristiti te informacije. On te informacije može proslijediti nekome drugome, npr. američkoj lopovskoj vladi.

Osim toga vidljivo je da je na facebooku lako kreirati trend. Pa facebook nemora uvijek biti iskorišten za prikupljanje informacija o nama. On može poslužiti kao sredstvo širenja nekih trendova i navika koje je kasnije moguće iskoristiti.

A isto tako Facebook je i društvena mreža (između ostalog).

U čemu je problem?

...
15 godina
PLASMAorLCD kaže...

Pa ja ne znam koji bi te normalni sef radi toga maltretirao ako ti savjesno i dobro obavljas svoj posao.

Naravno da je sadrzaj na FBu u granicama normale, a ne da ga klevetis po FBu i slicno...

No u tome je i problem. Naime neki ljdi su jednostavno bez mozga. Vjerovali ili ne ljudi uzmu bolovanje i odu na godišnji. Naravno to objave na facebooku i dobiju otkaz.

Osim toga većina ljudi ne zna što stavljati, ašto ne na facebook. Sramota je da ljudi stavljaju svoje polugole slike tako da ih svatko može gledati. Ljudima jednostavno nije jasno da ne mogu bez posljedica stavljati na facbook što hćr

Peritus inimicus
17 godina
neaktivan

Molim te definiraj polugole.

A man without a religion is like a fish without a bicycle
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
VirtUoso kaže...

Polugola osoba je ona koja se nalazi samo u donjemu rublju.

Peritus inimicus
15 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

No u tome je i problem. Naime neki ljdi su jednostavno bez mozga. Vjerovali ili ne ljudi uzmu bolovanje i odu na godišnji. Naravno to objave na facebooku i dobiju otkaz.

Osim toga većina ljudi ne zna što stavljati, ašto ne na facebook. Sramota je da ljudi stavljaju svoje polugole slike tako da ih svatko može gledati. Ljudima jednostavno nije jasno da ne mogu bez posljedica stavljati na facbook što hćr

To je njihova briga, ne moja? Amerikanci se i odgajaju da kasnije budu debili

17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
PLASMAorLCD kaže...

Cuj ako za vrijeme radnog vremena visis na fejsu, i dovoljno si glup da imas sefa koji ti vidi profil i pises kak si se napio i prespavo cijeli dan na poslu nije sefova krivica sto ce ti dat otkaz. U svim tvojim slucajevima se mora radit o ekstremnoj gluposti korisnika FB i kao takvi nisu reprezentativni za komentiranje.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
15 godina
PLASMAorLCD kaže...

To je njihova briga, ne moja? Amerikanci se i odgajaju da kasnije budu debili

No problem je što to postaje sve češći problem kod nas. Te ćemo uskoro svi biti kao glupi amerikanci.

Peritus inimicus
17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Polugola osoba je ona koja se nalazi samo u donjemu rublju.

Gdje si vidio da netko stavlja takve slike na FB? Najvise takve slike stavljaju osobe koje se lazno predstavljaju. Siguran sam da ces tesko naici na svjesnu osobu koja stavlja toples fotografije.

A man without a religion is like a fish without a bicycle
17 godina

Kao što sam sto puta rekao podatke o vama ne mora korisiti facebook, te podatke može iskorisiti i neke druge firme. Pa će ti te reklame umjesto na facebooku biti na televiziji.

I kao što sam sto puta rekao informacije se ne moraju koristiti za kreiranje reklama.

Ja opet ne vidim kako mi je facebook nastetio za vrijeme dok sam ga koristio, vidim samo koristi od njega koje sam imao. Briga me sta se reklamira na televiziji, uvijek ce se nesto reklamirati, ne znam zaista kako mi moze nastetiti kao pojedincu i da me stavi u neku grupu ljudi, meni ni u dzep ni iz dzepa... sta ako zna sta volim sta ne volim, koje kjnige citam koje filmove gledam, imam li curu ili nemam,

17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

I onda Lone Wanderer izađe iz Vaulta i otkrije da se ipak nesto događa na povrsini....

Ili Brendan Fraser izadje iz podruma za 35 godina i shvati da zapravo nije bilo nuklearnog rata, nego je netko kreirao fb grupu "Padaju atomske bombe"...

16 godina
neaktivan

Kraj Facebooka je kad krene ka mom PC-ju jer se na njemu nije niti ce ikad "upaliti,otvoriti,pokazati,iskociti....."

0 0 hvala 0
15 godina
systemize kaže...

Ja opet ne vidim kako mi je facebook nastetio za vrijeme dok sam ga koristio, vidim samo koristi od njega koje sam imao. Briga me sta se reklamira na televiziji, uvijek ce se nesto reklamirati, ne znam zaista kako mi moze nastetiti kao pojedincu i da me stavi u neku grupu ljudi, meni ni u dzep ni iz dzepa... sta ako zna sta volim sta ne volim, koje kjnige citam koje filmove gledam, imam li curu ili nemam,

Dat ću ti jedan primjer. Kao što vidiš u šoping centrima su sada sniženja. Većina žena ne može bez kupnje te ima dosta šopingholičara koji čekaju sniženja. Znastveno je dokazano da je najviše onih koji kupuju samo jer je nešto sniženo, a ne jer im to treba. Proučimo malo takav tip šopingholičara:

• Očito je da je takav tip osobe opsjednut "markiranom" robom. Te će sve dati da to može kupiti
  • Očito je da će takav tip osobečeka sniženja kada kupuje robu vjerujući da nešto štedi. Dakle njegova slabost su sniženja

Ovo su podaci koje ja imam o toj osobi. Ja sa tim podacima mogu vrlo lako izvući korist. U ovom slučaju ću uzeti markiranu robu, mrvicu je smanjiti i onda to staviti proreklmairati. Ta osoba će uz to kupiti još nešto vjerujući da je uštedila.

To su zajedničke osobine određene skupine ljudi i ja ću njima nuditi ponudu prilagođenu njima. Dodajmo još jednu skupinu ljudi npr. nazovimo ih skupina umirovlejnici.

Njihove zajedniške osobine su:

• to su stariji ljudi bez velikih fizičkih spsobnosti
  • ne zaniamju ih trendovi
  • zanimaju ih sniženjavoće, povrća i drugih prehrambenih proizvoda.

Njih ću iskorisiti tako da ću sniziti neko staro voće. Prodati im kao svježe i oni će misliti da su uštedili. Njima sigurno neću ponuditi markiranu odjeću.

Tako razmišlja jedan trgovac i lopov.

E vidiš čem služe informacije i kako se sposobnost određene skupine ljudi može iskoristiti. Dakle oni će analizirati tebe kreirati pisihčku sliku tvoju. Staviti te u skupinu ljudi gdje je bitna jedna noseća osobina. Onda će oni to tebi ponuditi. Možda ti nećeš kupiti no netko tko pripada tvojoj skupini hoće. Za dobivanje takvih informacija najbolji je facebook jer on daje fino formirane podatke od kojih nastaje informacija.

Peritus inimicus
15 godina
neaktivan

Jel' ti i inače pokušavaš naći yebene teorije zavjere/prevare/ne znam čega ne svugdje, il' se samo bojiš priznati da je fb iznimno korisna društvena mreža?

Acta, non verba.
16 godina
neaktivan

Napišem na face da sam položio vozački i odmah mi se pojavi hrpa reklama o sniženjima, akcijama auta, rabljenim autima, osiguranju auta, autoškolama, auto salonima... baš lol, brzi su...

Grow old or die trying.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Deaktivirao sam Facebook. Jednostavno me nerviraju ljudi koji svake 2 minute izbacuju statuse. Napise "jedem", pa za 2 minute "gledam TV". Na to je moj komentar sljedeca slika:

Nervira me kad netko napise "Odi je sve super, pogotovo ekipa. Bas se zabavljamo.". I onda si postavim pitanje "Zasto je on/ona na Facebooku, ako mu/joj je tako super?".

I jos me nervira kada netko napise nesto smijesno (zapravo nije smijesno, ali maloumnima je) i onda je 10 komentara za redom "hahahahahah".

Ne kuzim zasto moraju sve pisati. Ocito je da tim osobama fali paznje u kuci.

Ali Facebook mi je par puta bio koristan, na primjer kada se nesto dogovaramo puno mi je jednostavnije upalit Facebook nego trosit pare za sms-ove i pozive.

2 0 hvala 0
15 godina
The Unforgiven kaže...

Jel' ti i inače pokušavaš naći yebene teorije zavjere/prevare/ne znam čega ne svugdje, il' se samo bojiš priznati da je fb iznimno korisna društvena mreža?

Sada ti se čini da je korisna no kad za 20-30 godina vidjet ćeš koliko ti je bila korisna.

Peritus inimicus
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice