eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.271
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori
Ma dosad nisam nikad imao problema, uvijek kad mi je neko refundao sjelo je u roku dan-dva, nitko mi nije rekao da pričekam još koji dan, sve se bez problema dogovorili. A ovaj seller vjerojatno nije uopće ni slao, mulja na veliko i ostavit ću mu "dobar" feedback
16 godina
kbenzema kaže...
Ma dosad nisam nikad imao problema, uvijek kad mi je neko refundao sjelo je u roku dan-dva, nitko mi nije rekao da pričekam još koji dan, sve se bez problema dogovorili. A ovaj seller vjerojatno nije uopće ni slao, mulja na veliko i ostavit ću mu "dobar" feedback

Mislim da ako je prosao taj period kao sto kazes da više ne mozes ostavit ni feedback al nisam siguran, imao sam i ja jedan takav slucaj al davno davno pa se ni ne sjecam vise. Uglavnom paypal case i rjesen si bez problema.

17 godina
moderator
MarioVk kaže...
otvori refund case na paypalu. Kad kazu da ce ti ponovno poslat ne vjeruj im jer nikad ne posalju vec samo te navuku da sacekas jos malo u nadi da ce doci u dogledno vrijeme

I onda s tim završiš na crnoj listi tog prodavača, a kako mi se čini da si neki prodavači međusobno dijele crne liste pa na kraju u budućnosti taj isti proizvod nećeš moći kupiti od brojnih prodavača koji ih prodaju po niskoj cijeni. Tak da čovjek u konačnici zbog principa (zbog par dolara) zapravo može sebi napraviti više štete nego koristi.

To je i jedan od razloga zbog kojeg u zadnje vrijeme pretežito kupujem preko AliExpressa, a ne preko eBaya. Kod AliExpressa postoji opcija za produljivanje vremena za dostavu. Znači prodavač ti se ponudi da ti ponovno pošalje, ti kažeš OK, on produži rok za dostavu i onda nisi u brizi hoće li ti ponovno poslani proizvod stići, jer je njemu u interesu da tebi proizvod stigne, a tebi se narudžba neće zatvoriti bez da ti imaš dovoljno vremena za tražiti pare natrag bez nekih komplikacija. eBay ima to oko reklamacije zbilja glupo riješeno (prije je bilo još i gluplje, kad je rok za žalbu bio mjesec dana od kupnje, a proizvodi su tu i tamo iz Kine stizali nakon mjesec dana), a i ima još neke ozbiljne nedostatke, tako da nije ništa čudno da AliExpress daleko bolje napreduje od eBaya. Vrijeme im je da se malo skockaju.

16 godina
eBay - pitanja i odgovori

Slažem se, također sam sam prešao više na alie, lakše, jednostavnije, manje brige. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
MarioVk kaže...

otvori refund case na paypalu. Kad kazu da ce ti ponovno poslat ne vjeruj im jer nikad ne posalju vec samo te navuku da sacekas jos malo u nadi da ce doci u dogledno vrijeme

Šta misliš jel mi se danas javio i rekao da će poslat ponovo haha. Išao sam preko paypala da prvo riješim s njim ali vidim da nema smisla, sad sam otvorio case pa nek paypal to rješava.

Inače prošli tjedan sam imao slučaj sa lcd-om i touch screenom sa aliexpressa u vrijednosti 32$. Frendu sam naručio i on je negdje u servis odnio da mu to promjene i mob nije koristio odmah već nakon 2-3 tjedna jer je već nabavio i novi a ovaj će mu bit kao za rezervu. I prošli tjedan skuži da mu po dijagonali ne rade slova "x-d-r". Snimio, poslao selleru, ispričao se za problem i idući dan odmah poslao novi. S nekima ide sve bez problema, a neki muljaju dokle ide ide.

15 godina

Prije mjesec dana sam narucio delid tool za sky/kaby procesore iz italije preko ebya.Evo danas je stigla posta sad mi nesto nije jasno prilikom kupovine imao sam odabrati koju postu placam i odabrao sam neku od 15€.Medjutim maloprije postar mi uzima dodatnih 16€ pa sad se pitam kako je to moguce da mi ponovno naplacuju istu postu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Mogli su ti pdv i troškove carinskog postupka naplatit, ali i to jedino ako su te tražili račun, bez toga ne.
16 godina
kbenzema kaže...
Mogli su ti pdv i troškove carinskog postupka naplatit, ali i to jedino ako su te tražili račun, bez toga ne.

ali nisu ni to mogli ako dolazi iz italije, EU, nema carine 

10 godina
odjavljen
Istina da. Al opet moguće da i nije poslano iz Italije, jer je malo čudno da je plaćena tolka poštarina, a putovalo je mjesec dana. Za to vrijeme bi stiglo i da je najobičnijom poštom poslano.
17 godina
moderator
dreadmoore kaže...

Prije mjesec dana sam narucio delid tool za sky/kaby procesore iz italije preko ebya.Evo danas je stigla posta sad mi nesto nije jasno prilikom kupovine imao sam odabrati koju postu placam i odabrao sam neku od 15€.Medjutim maloprije postar mi uzima dodatnih 16€ pa sad se pitam kako je to moguce da mi ponovno naplacuju istu postu.

Poštar ti je uzeo lovu, ali ti je dao neki papir, zar ne? Ajd slikaj taj papir da vidimo.

15 godina

Nisam kuci otac  je to preuzeo tako da necu znati do petka o cemu se radi 

16 godina

Ako je iz Italije nije zagarantirano de nečete platiti carinu.
Ako naša carina otkrije da za taj proizvod nije plačena carina pri uvozu u eu ,mogu slobodno naplatiti carinu.
Tvrtke kao hoonrbay zaobilaze carinu na neke mutne načine,i to neče trajati vječno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 17:02 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pozdrav

Nisam još nikad imao prilike kupovati na eBayu,pa sam se odlučio napokon za to.
Zanima me kako se može kupovat preko prepaid bonova il kartice? Da li se mora otvoriti paypal account ili se na kiosku jednostavno kupi ta kartica il bon ? Zanima me kako se npr. Onda kupuje sa tim bonom na eBayu? Može detaljno objašnjenje... Hvala puno
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

morate napraviti paypal account i u banci uzeti prepaid karticu uplatite onoliko kolko vam treba za vašu željenu stvar i skine vam s te kartice i tako platite.

Paypal služi za bolju i trasparentniju kupovinu , jer tu se i žalite ukoliko ne dobijete item koji ste naručili.

Poslano sa Lenovo Vibe K5
9 godina
odjavljen
Zalis se ebayu a ne paypalu. Paypalu se zalis ako promasis rok za zalbu na ebayu...
10 godina
odjavljen

Ovaj paypal je isto smeće. Maloprije sam dobio ovaj mail u vezi mojeg slučaja kojeg sam pokrenuo neki dan (par postova prije):

This is a second reminder that we need information from you about the
non-receipt claim you filed in order to continue with our investigation. We
need to know if you would like to continue with your claim or cancel it now
that you have the tracking information below that shows the package was
delivered to your address.

A pazite sad koji je tracking number: 69032560182

edit: a bokte evo sad nakon 15-ak minuta poslali mi još jedan mail da su odlučili u moju korist. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 19:34 (kbenzema).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
kbenzema kaže...

We need to know if you would like to continue with your claim or cancel it now

that you have the tracking information below that shows the package was
delivered to your address.

A pazite sad koji je tracking number: 69032560182

edit: a bokte evo sad nakon 15-ak minuta poslali mi još jedan mail da su odlučili u moju korist. 

Bedak koji ti je poslao tu poruku poslao ju je valjda na temelju prodavačeve tvrdnje - nije provjerio što tracking broj kaže. A onda se pospeo pepelom kad je ipak provjerio. 

12 godina

Jel ima netko iskustva sa Visa kreditnom karticom, navodno se s njom moze obrocno placati preko interneta dok se sa debitnom to ne moze. E sad koliko su troskovi clanarine i kamata i dali se to isplati ako bi kupovao nesto preko 250€

9 godina
odjavljen
Nema to veze sa internetom vec sa bankom i karticom. Internet uvijek dobije kes odmah a banci ti plaćaš na rate....
9 godina
odjavljen
Nema to veze sa internetom vec sa bankom i karticom. Internet uvijek dobije kes odmah a banci ti plaćaš na rate....
12 godina

Pa jel onda bolje kreditna ili debitna Visa?

11 godina
Pa jel hoćeš kredit ili odmah platiti? A sve kartice su konfigurirane u banci, pa nema generalnog odgovora, jer ovisi o kojoj banci je riječ i tu sad idemo u offtopic...
7 godina
neaktivan
Dakle kupio sam majcu preko ebaya i nije mi dobra velicina mogu li ju zamjeniti i kako

0 0 hvala 0
16 godina

Možeš, dogovori sa prodavateljem, vjerojatno plaćaš povratnu poštarinu, uostalom pročitaj uvjete na stranici prodavatelja.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
odjavljen

Ne mora znaciti. Prodavac mu mora zamijenuti ako roba nije dosla u opisano stanju ili je dosla pogresna roba. Ako je majica mala ali je dosla u broju i velicini koja je narucuna ne mora mu zamijenuti. 99% da hoce ali je to njegova dobra volja....

8 godina
neaktivan

Evo ovako, ja narucio Phantom Power Supply u vrijednosti 23 dolara (151 kuna u transakciji od paypala) i danas mi stiglo ono pismo od Carine da moram platit PDV, sad neznam sto da napravim zato sto mislim da se PDV placa kad je paket preko 22 eura ne dolara, paket kosta 19,2 eura kad promijenim u eure, zanima me sto da radim? Da im posaljem na mail nekakvu zalbu ili sto?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 13:46 (Terrails).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Pa pošalji im screenshot di se vidi koliko si platio, ili pretvori u pdf, ne znam više u kojem formatu traže. I mene su jednom tražili i poslao im račun i na kraju platio samo 12,5 kn poštaru.
14 godina

zanima me koliko je ova memorijska kartica "stvarna" odnosno dali se radi o nekom lažnjaku?

Naime ista bi mi trebala za muziku te multimedijski sadržaj u pametnom telefonu....

URL kartice (ebay)

0 0 hvala 0
16 godina
Gale92 kaže...

zanima me koliko je ova memorijska kartica "stvarna" odnosno dali se radi o nekom lažnjaku?

Naime ista bi mi trebala za muziku te multimedijski sadržaj u pametnom telefonu....

URL kartice (ebay)

Budi realan, dal stvarno mislis da za 100kn mozes dobit 512gb sd card? Pa to ni ne postoji ako se ne varam, tj vidio sam ovaj tjedan clanak za visoko kapacitivni sd card nisam siguran dal je bas bio 512 ili manje al poanta je da ta kolicina podataka nece bit sigurno 100kn a bome ni priblizno toj cjeni

17 godina
moderator
MarioVk kaže...
Gale92 kaže...

URL kartice (ebay)

Budi realan, dal stvarno mislis da za 100kn mozes dobit 512gb sd card? Pa to ni ne postoji ako se ne varam, tj vidio sam ovaj tjedan clanak za visoko kapacitivni sd card nisam siguran dal je bas bio 512 ili manje al poanta je da ta kolicina podataka nece bit sigurno 100kn a bome ni priblizno toj cjeni

Bome dosad nisam znao da uopće postoje micro SD kartice od 512 GB. Čak ni SanDisk nema 512 GB micro SD karticu, ali eto - takve kartice se mogu kupiti na eBayu za šaku kuna. Svašta.

Gale92 pročitaj FAQ: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice