eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.369.585
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Ne.

Znaci da se salje Nizozemskom postom (preporuceno)
Potpis
17 godina
eBay - pitanja i odgovori

Isprike ako je bilo, nigdje ne nalazim...

Koristim Ebay aplikaciju za Android mobitel

na bilo kakav search izbacuje mi Ameriku, Australiju... i poštarine po 50-60 baksa...

kako search usmjeriti samo na Europu (njemačka, uk)?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Settings country
10 godina
odjavljen
Zna neko koja je granica u Njemačkoj da se ne plaća pdv? Isto ko kod nas 22-23$ ili?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kbenzema kaže...
Zna neko koja je granica u Njemačkoj da se ne plaća pdv? Isto ko kod nas 22-23$ ili?

Isto i mene zanima.. 

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
11 godina
neaktivan
Dobio sam jedan predmet na aukciju, kada hocu da ga platim dobijem porukuThe sellers can't accept payments right now. Contact them for help. Poslao sam poruku prodavcu ali nusam dobio odgovor. Ebay mi je poslao poruku da treba da platim . Sta da radim

0 0 hvala 0
16 godina
bobang kaže...
Dobio sam jedan predmet na aukciju, kada hocu da ga platim dobijem porukuThe sellers can't accept payments right now. Contact them for help. Poslao sam poruku prodavcu ali nusam dobio odgovor. Ebay mi je poslao poruku da treba da platim . Sta da radim

Ponovi plaćanje, kako ti je rekao "Ebay" ili pričekaj dok dobiješ odgovor, obično 48 sati.

Za zahvalu klikni na Hvala
11 godina
neaktivan
Sad sam probao i isto mi napse, mislim da upravo sada istice 48 sati, da li je moguce da je prodavac odustao, pogledao sam i do sada nista nije prodavao, da li ce ebay ovo da smatra da sam ja odustao i d imam negativne poene
9 godina
odjavljen

To te ebay opominje automatski. Nista se nece desiti ne brini....

16 godina
neaktivan

Nitko tebi ne moze rec da ti to moras "kupit" tj. tu stavku ili predmet ili stvar platit. Sve dok ne platis nije tvoje, i nije se nista desilo. Ja sam recimo zaboravio totalno na dobijenu stvar sa aukcije i nisam odradio par dana transakciju, placanje.. i seller me kontaktirao i pitao da li zelim to ili ne da jednostavno napravi "Cancel item". Ne brini, seller ce tebe kontaktirati 

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ljudi kako promjeniti feedback dao sam negativnu ocjeni i sad bi to promjenio jer sam problem riješio sa prodavačen ali tek nakom što sam ga negativno ocijenio vratio je novac i sad me zamolio da promjenim feedback kako se to radi.Hvala
Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Mora ti on poslat zahtjev za promjenu fidbeka jer ti nemozes promjenit
Potpis
16 godina
neaktivan
Dali je to
Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
9 godina
neaktivan
Je
Potpis
16 godina
neaktivan
Pretpostavljao sam da je to ali kad kliknem na prihvati izbaci mi ovo
17 godina
moderator

Probaj na računalu.

16 godina
neaktivan
U pravu si na računalu sam uspio promjeniti feedback hvala
16 godina
neaktivan
Kakva su vaša iskustva, dali se smije naručiti neki nož katana (japanski mač) kako bi ovi naši na carini na to reagirali dali bi bilo kakvih problema.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kupio neki predmet nešto veće vrijednosti, 50ak eura. Prodavač je u Njemačkoj, privatana osoba ako je to bitno, ali predmet ne odogovara opisu, oštećen je i nije nov kako je pisalo.

Smijem li putem eBay poruka zatražiti djelomični povrat novca od prodavača jer mi nije opcija vraćati artikal, već zbog same poštarine. Odnosno kakve su mi druge mogućnosti?

Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kolko znam po ebayu ak je prodavac kriv on placa postarinu natrag a ne ti.
Potpis
9 godina
odjavljen

SMijes traziti sta god zelis a sta ces dobiti i na sta imas pravo je drugo pitanja... Moja preporuka je u svakom slcaju pokusati dogovoriti sa trgovce i sva komunikacija obavezno preko ebay-a da ide....

11 godina
neaktivan

Da čini se da bi na dio povrata mogao pristati.

Sad mi se otvara drugi dio problema, kartica na paypalu mi ne podržava uplate, ali povrat valjda da. To bi onda trebalo funkcionirati?

Na koji način bi on to trebao napraviti da ga uputim jer kao ne zna kako se radi povrat?

9 godina
odjavljen
Svaka kartica sa koje mozes platiti prima i povrat. Povrat ti odradjuje preko svog ebay accounta.
11 godina
neaktivan

Predomislio se prodavač :(

Želi da mu vratim artikal i da će vratiti novac.

E sad pretpostavljam da imam pravo tražiti povrat ukupnog novca, dakle cijene sa poštarinom i da uz to on snosi troškove povratne poštarine, koja nije mala.

Napominjem da sam kupio kao 'nov, neotpakiran, neoštećen' artikal, a dobio oštećen, oštećenje je nastalo prije slanja, to je i prodavač makar neizravno priznao.

9 godina
neaktivan
Pitaj ga jel bude platil postarinu
Potpis
11 godina
neaktivan

Pitao sam ga, čekam odogovor, iako mislim da neće pristati jer onda ima trošak 2x10 eur za obje poštarine i neprodani artikal.

A ako ne plati poštarinu, onda sve nema smisla jer sam pušiona ja, zato sam i tražio da mi vrati dio (25%) plaćenog iznosa zbog oštećenja, to bi bilo fer za obojicu.

I to sve pokušao dogovoriti preko 'internih' eBay poruka, no sad vidim da je on sam pokrenuo dijalog preko onog djela o reklamacijama ili kako se to zove na eBayu, nakon šta sam rekao da ću ja aktivirati to ako se bude oglušio na moje primjedbe ... bla, bla očito lik ima iskustva, iako se pravi blesav i ima kao svega par ocjena, naravno 100% je siguran :(

14 godina
neaktivan

E sad ne znam koliko sam offtopic ali ima veze sa ebay-om. Prije par mjeseci počeo sam kupovati neke sitnice i usput prodao tri (3) stvari. Lova stigla, još je "on hold" prođe desetak dana zazvoni mi poštar na vrata; plava omotnica, potpis, hvala lijepo, doviđenja. Otvorim pismo i kad sam pročitao nisam mogao vjerovati što piše. Kaže otprilike ovako:"Došli smo do saznanja da imate sredstva na banci i povodom toga vam je presuđena ovrha na dug od 121kn + kamate + troškovi odvjetnika + bla, bla, bla = 950kn" Gledam koji je to dug ali ništa ne piše samo da dugujem VIP-u novce i da odvjetničko društvo to i to šalje sudsku presudu za provedbu ovrhe na dug, pazi ovo iz 2 mjeseca 2001. Znači nakon 17 godina bez predhodne obavijesti, bez sudskog poziva bez ikakvog prijašnjeg traženja duga, dolazi ovrha. 

Ja nemam nikakve račune na banci a ovaj račun preko kojeg sam primio uplate sa ebay-a je od člana porodice a ja imam samo punomoć. Zato znam da se radi točno o tim parama s ebay-a jer nikakve druge transankcije nisam godinama radio preko banke.

Sad neka mi netko kaže kakva je to brzinska organizacija kojoj je trebalo samo 12 dana da saznaju da ja imam uplatu na tuđi račun, obavjeste odvjetničko društvo, provedu sudski postupak, presude i uruče mi obavijest?

17 godina ništa a onda sve u 12 dana.

I kad govore da je naša birokracija spora! 

Inače nikad u životu nisam imao VIP-ov broj telefona.

Ako tko ne vjeruje poslaću mu kopiju sudskog dopisa i screenshot dana kad su pare stigle na ebay...

I’m an alien clone from Hyperion origin..
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator

Znači, ti uopće nikad nisi bio njihov korisnik i tebi stiže ovrha za nešto za što je valjda već nastupila zastara?! Ludilo. Javi kako se razvija situacija.

14 godina
neaktivan

Stvar je u tome što banke ili netko sličan uredno prate uplate preko ebay i onda javljaju zainteresiranim. Drugačije je nemoguće tako brzo znati da je nekome stigao novac preko paypala.

Imam rok od 7 dana za žalbu pa sam se žalio. Bumo videli šta će biti...

I’m an alien clone from Hyperion origin..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
planety kaže...

Stvar je u tome što banke ili netko sličan uredno prate uplate preko ebay i onda javljaju zainteresiranim. Drugačije je nemoguće tako brzo znati da je nekome stigao novac preko paypala.

Imam rok od 7 dana za žalbu pa sam se žalio. Bumo videli šta će biti...

Tuži ti njih i traži odštetu za duševne boli! 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice