eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.366.612
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav, jedno pitanje. Ako na ebay-u prodam nesto za recimo 100$, koliko od te cifre ide paypalu i ebay-u, ili tocnije koliko od tih 100$ ostaje meni. Hvala.
Ibme fee je 10% (lopovi)
pozdrav kako si otvorio slučaj za poverat novca od e-baya hvala :D ....

Ili si krivo upisa ili oni nisu skrenirali
Jedno pitanje za ebay prodavače. Kada nešto šaljete hrvatskom poštom i onda upisujete tracking number na ebay ,šta upisujete pod shipping company da ebay to prihvati i da ulazi pod uvjet za top rated seller.hvala
Jučer mi došao paket poslan 17.10.2015. tako da ne treba nikada gubiti nadu
Jučer mi došao paket poslan 17.10.2015. tako da netrena nikada gubiti nadu
meni jedan paket stigao nakon 6 mjeseci :D
Bilo tko?
Bilo tko?
Tu ti uglavnom nema prodavača. Eventualno možeš pretražiti stare poruke pa ako nađeš nekog da je pričao o prodavanju, možeš ga kontaktirati preko privatne poruke.
Pozdrav, za par dana mi istice kartica, dobit cu novu, dali sta treba ponovo upisivati na paypalu, ako neko ima neko detaljno upustvo bio bi zahvalan. Hvala
nakon sto sma dobio novu karticu, samo sam na PP upisao novi csv i novi datum.
Pozdrav, za par dana mi istice kartica, dobit cu novu, dali sta treba ponovo upisivati na paypalu, ako neko ima neko detaljno upustvo bio bi zahvalan. Hvala
Već si je onda trebao dobiti. Sigurno ćeš morati korigirati podatke - nova kartica ti ima novi mjesec/godinu isteka valjanosti (a možda i drugi kontrolni broj?).
Temu vezanu uz PayPal inače imaš ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/226089.aspx
Kupio sam neki ekran za lg preko ebay-a i ekran je dosao neispravan, molim pomoc.
Situacija je sljedeca:
Dobio sam neispravan ekran, te se nekak uspio dogovorit sa selerom da mi posalje novi. Rekao mi je javi mi se kroz par dana za tracking number, ja mu se javio i lik mi posalje tracking number preko kojeg ne mogu nac informacije o paketu (cak sam i probao China tracking post). Javljam mu se da ne mogu nista nac preko tog broja, na sto mi on odgovara da ce provjeriti. Evo vec je proslo par dana i saljem ja njemu jel provjerio, a on meni odgovara kao da pricekam jos par dana.
Iz sljedeceg imam sumnju da uopce nije poslao paket i da kupuje na vremenu kako bi isteklo vrijeme za otvaranje case-a ili bilokakvu zalbu. Zanima me jel se mogu kako ebay-u obratit za pomoc ili barem otvorit neki case za ovaj moj slucaj?

evo vijesti o čemu se šuška već zadnjih par tjedana, sad naplaćuju i kad ideš sam podići paket u poštu 4.5kn
http://www.posta.hr/hr/sto-je-to-mali-paket
evo vijesti o čemu se šuška već zadnjih par tjedana, sad naplaćuju i kad ideš sam podići paket u poštu 4.5kn
http://www.posta.hr/hr/sto-je-to-mali-paket
To je u slučaju da na paketu piše "mali paket / small package". Ako piše nešto drugo (pismo i sl) ne moraš platiti.
Jučer mi je stigao paket i nisam ništa plaćao.
Tako da ako možete zamolite sellera da pošalje paket pod nekom drugom kategorijom, ako to situacija dopušta te ako ima volje izaći u susret.
A i na kraju krajeva... 4,5kn nije mnogo i osobno nije mi problem platiti.
Ako ti je poštar danas ostavio obavijest za podizanje paketa, možeš ga podići tek od sutra. Prije si ga mogao podići isti dan nakon 18h, a od ove godine su i to ukinuli. Gamad prokleta, zamislite koliko će love biti od ovih 4.5kn po svakom malom paketu..
Nekom logikom bi i tribali naplaćivat te 4 ipo kune iako naravno mrzin to plaćat al kad gledaš koliko milijuna paketa dođe svake godine "free shippingom" a oni moraju trošit gorivo i ljude na tvoj paket od 1,2 dollara.Malo i oni gledaju sebe naravno
Pozdrav,
ispričavam se ako je netko pisao o tome...
dali je netko probao ili je naručio šifru za windowse preko ebaya? cijena je oko 15-20$
Hvala
Da, samo što free shipping nije free nego je uključen u cijenu proizvoda. Ovo je čista otimačina. Šta ja imam plačat više poštaru ako je poštarina plačena pa bila to i jedna kuna.
Naručio paket 14.10.2015 stigao 27.1.2016....hahahahha
Naručio paket 14.10.2015 stigao 27.1.2016....hahahahha
Ti to naručio auto iz kine?
Da, samo što free shipping nije free nego je uključen u cijenu proizvoda. Ovo je čista otimačina. Šta ja imam plačat više poštaru ako je poštarina plačena pa bila to i jedna kuna.
Teoretski mislim da je ta poštarina samo za dostavu od Kine do države primaoca, ne i dostava do kućne adrese, jer poštanska kineska kompanija dostavlja samo do aerodroma države primaoca, odnosno kupca, i nakon toga nemaju više obaveze za te pošiljke.
Ali kada nešto naručuješ ne upisuješ aerodrom pleso nego kučnu adresu.Kada nešto šalješ šalješ na adresu primaoca i tamo mora doči i platiš poštarinu za to.
Hoču reči da je ovo čista otimačina od hrvatske pošte .
Moje iskustvo u zadnji par godina je da jedan poštar traži tih 3-4 kune a neki koji me poznaju i koji češče dolaze ne traže ništa dodatno. Evo neki dan mi dolazi paket na adresu od burazu koji je trebalo ocarinit sa računom od carine od 48 kn a buraz je platio poštaru 73 kn i nije dobio nikakvu potvrdu za ovaj ostatak , da znam što je točno platio.