eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.365.480
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

ovo me bunilo:

Sa FAQ:

"P: Što znače pojedini opisi kod trackinga?

O: Ovisno o tome primate li paket iz inozemstva ili ga šaljete, moguće su dvije kategorije opisa:

Pošiljka u dolazu iz inozemstva (za one koji čekaju paket sa eBaya ili nekog drugog servisa)

• Receive item at office of exchange (Inb) – pošiljka prispjela u centar za razradu međunarodnih pošiljaka odredišne poštanske uprave
  • Send item to customs(Inb) – pošiljka je otpremljena nadležnoj carinskoj ispostavi radi provođenja carinskog postupka
  • Retention reason: Invoice missing (Inb) – razlog zadržavanja: nedostaje račun u pošiljci
  • Awaiting presentation to customs commissioner – pošiljka čeka na carinski pregled
  • Return item from customs (Inb) - pošiljka vraćena s carine
  • Send item to domestic location (Inb) – pošiljka poslana prema odredištu
  • Receive item at delivery office (Inb) – pošiljka prispjela u dostavni poštanski ured
  • Unsuccessful item delivery attempt (Inb) – neuspješan pokušaj dostave
  • Deliver item (Inb) – pošiljka je uručena

Pošiljka u polazu za inozemstvo (za one koji šalju paket u inozemstvo)

• Recive item from customer (Otb) – pošiljka predana polaznoj poštanskoj upravi na otpremu;
  • Insert item into bag (Otb) – pošiljka je pripremljena za otpremu u inozemstvo (ovaj događaj u principu predstavlja datum otpreme pošiljke, sljedeći događaj o pošiljci bit će nakon skeniranja pošiljke u odredišnoj poštanskoj upravi)"
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 11:55 (golatificon).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

zanima me kako se racunaju cijene na ebayu :**

0 0 hvala 0
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
vessa kaže...

Vidiš cijenu itema, cijenu poštarine, to dvoje zbrojiš i pomnožiš sa tečajem valute u kojoj je izraženo da dobiješ izračun u kunama.

Swedish latin super funk.
11 godina
neaktivan

jal bi mi mogla napisati neki primjer...pa bi ja po tome racunala :))

15 godina
vessa kaže...

Evo ovaj sat.

Imaš cijenu sata i cijenu poštarine, sat je 65$ a poštarina 29$ i to sveukupno izađe 94$. Današnji tečaj dolara je 1$ = 5,57kn.

Što ukupno dođe 524kn.

Za carinu te porez pročitaj FAQ jer je tu sve objašnjeno.

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan
vessa kaže...

Ako nešto stoji 5$ i ako je poštarina 3$ onda je to sveukupno 8$. Tečaj dolara na današnji dan je 1$=5,5kn. Onda proizlazi da je 8$ = 44 kn.

When all else fails - crowbar the fucker
11 godina
neaktivan
vessa kaže...

Ako su cijene u dolarima, cijenu množiš sa tečajem dolara, ako je u funtima, množiš sa tečajem funti.

vessa kaže...

Koliko imaš godina, molim te?!

LP!
:)

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
16 godina
neaktivan
vessa kaže...

http://www.xe.com/currencyconverter/

EUW: iPLAY Murloc
16 godina
neaktivan

Zna li netko kako appealati case? Presuđeno je u sellerovu korist, a nigdje nisam uspio naći famozni gumb 'Appeal' za kojeg tvrde da se nalazi u resolution Centeru

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pala je i moja prva narudžba 4$ xD jel mogu očekivat sljedeći tjedan taj paket iz kine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

pala je i moja prva narudžba 4$ xD jel mogu očekivat sljedeći tjedan taj paket iz kine?

3-4 tjedna obično treba da stigne, nekada brže a nekada i duže

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
15 godina
moderator
kivic15 kaže...

pala je i moja prva narudžba 22.32 HRK (4$) xD jel mogu očekivat sljedeći tjedan taj paket iz kine?

Ne.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
12 godina
neaktivan

u oglasu pisalo 10-15 dana :/ izgleda da sam previše optimističan xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni zadnji paket stigao za 5 dana iz Kine...naravno nisam za sebe naručivao, svoje čekam po mjesec dana

Zdravi i veseli bili :)
12 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Meni zadnji paket stigao za 5 dana iz Kine...naravno nisam za sebe naručivao, svoje čekam po mjesec dana

znači da bi i moje moglo brzo doći....jer nisam naručivao sa svog profila xD

17 godina
moderator
kivic15 kaže...

u oglasu pisalo 10-15 dana :/ izgleda da sam previše optimističan xD

Zašto nisi pročitao http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx ?

17 godina
neaktivan

Prijateljica iz amerike mi je poslala preklopni nož. Nije prvi put, ali nakon "Record item customs information
Retention reason : Invoice missing", siguran sam da je po prvi put zapeo na carini.

Napisala je na deklaraciji vrijednost pošiljke 49$ i označila je paket kao gift. Problem je u tome što je paket zaista gift. Taj nož je korišten i ne proizvodi se dobre dvije godine. Na koji način da ja dostavim račun, ako me carina zatraži, ako ga uopće ne posjedujem?

BTW; 49 $ je realna cijena koja je bila pred dvije godine. To su mogli vidjeti jednostavnim guglanjem. S obzirom da je nož star dvije godine i korišten, deklarirana vrijednost bi trebala biti još manja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 21:04 (Jimmy).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jimmy kaže...

Napisala je na deklaraciji vrijednost pošiljke 49$ i označila je paket kao gift.

To nitko ne gleda. Na carini su samo gledali 49 dolara, što je više od 22 eura koji ne podliježu carinjenju.

Jimmy kaže...

Problem je u tome što je paket zaista gift. Taj nož je korišten i ne proizvodi se dobre dvije godine. Na koji način da ja dostavim račun, ako me carina zatraži, ako ga uopće ne posjedujem? 

Nema tu "ako" - dobit ćeš doma zahtjev za dostavu računa, kojeg ćeš ispuniti (nećeš im slati račun, nego ćeš svojim potpisom jamčiti da je taj paket dar i da vrijedi "toliko i toliko") i poslati im to nazad. Sve će ti biti jasno kad ti stigne poziv doma.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 1:12 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Jimmy kaže...

Napisala je na deklaraciji vrijednost pošiljke 49$ i označila je paket kao gift.

To nitko ne gleda. Na carini su samo gledali 49 dolara, što je više od 22 eura koji ne podliježu carinjenju.

Jimmy kaže...

Problem je u tome što je paket zaista gift. Taj nož je korišten i ne proizvodi se dobre dvije godine. Na koji način da ja dostavim račun, ako me carina zatraži, ako ga uopće ne posjedujem?

Nema tu "ako" - dobit ćeš doma zahtjev za dostavu računa, kojeg ćeš ispuniti (nećeš im slati račun, nego ćeš svojim potpisom jamčiti da je taj paket dar i da vrijedi "toliko i toliko") i poslati im to nazad. Sve će ti biti jasno kad ti stigne poziv doma.

Po toj logici su odmah mogli poslat račun.

17 godina
moderator
Jimmy kaže...

Ne razumiijem što si ovime htio reći.

14 godina
neaktivan

Pozz, zanima me šta mislite u vezi ovog proizvoda

http://www.ebay.com/itm/4x-AAA-3A-Purple-Color-1-2V-Ni-MH-1800mAh-Rechargeable-Battery-USB-Charger-/360690501148?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item53fad4461c

samo 10kn dok ista stvar kod nas košta preko 100kn..kolko je to ispravno-sigurno? 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
osta_os kaže...

http://www.ebay.com/itm/4x-AAA-3A-Purple-Color-1-2V-Ni-MH-1800mAh-Rechargeable-Battery-USB-Charger-/360690501148?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item53fad4461c

samo 10kn dok ista stvar kod nas košta preko 100kn..kolko je to ispravno-sigurno? 

Laž, nema petinu kapaciteta, a o ostalim karakteristikama da ne pričam.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
osta_os kaže...

Ako ćeš kvalitet što se tiče baterija kupi Sanyo Eneloop, po meni najbolje Ni-MH baterije, kako AA, tako i AAA

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Jimmy kaže...

Ne razumiijem što si ovime htio reći.

Paket ima detaljnu deklaraciju. Na cent piše vrijednost predmeta koji je unutra i piše iznos poštarine. Sad bi ja njima trebao preračunavat u kune. Nepotrebno se dodaje još jedan korak u procesu samo kako bi se izvukao novac i po mogučnosti našla neka nepravilnost koja bi se mogla novčano kazniti.

Naravno, ne gledaju deklaraciju jer kinezi svašta pišu, ali ovdje se ne radi o kini nego o americi i o privatnoj osobi koja odgovara za te podatke. Sad bi ja koji nisam ni vidio paket trebao procijeniti vrijednost paketa, ko da je ne mogu izmisliti ko kinez.

17 godina
moderator
Jimmy kaže...
Paket ima detaljnu deklaraciju. Na cent piše vrijednost predmeta koji je unutra i piše iznos poštarine. Sad bi ja njima trebao preračunavat u kune. Nepotrebno se dodaje još jedan korak u procesu samo kako bi se izvukao novac i po mogučnosti našla neka nepravilnost koja bi se mogla novčano kazniti.

Naravno, ne gledaju deklaraciju jer kinezi svašta pišu, ali ovdje se ne radi o kini nego o americi i o privatnoj osobi koja odgovara za te podatke. Sad bi ja koji nisam ni vidio paket trebao procijeniti vrijednost paketa, ko da je ne mogu izmisliti ko kinez.

Bojim se da ne shvaćaš (ili ne želiš shvatiti) kako funkcionira uvoz.

1. Ti si uvoznik, a ne tvoja prijateljica koja ti je paket poslala.
  2. Carina se ne može voditi vrijednošću napisanoj na paketu, jer se na paketu može napisati svašta, nego je logično da traži neki dokaz o vrijednosti sadržaja paketa. Ili recimo ako carina ne vjeruje da proizvod košta toliko koliko piše na paketu - ti bi radije da onda zaračunaju "po svom" (recimo koliko kod nas košta sličan proizvod) ili bi radije da te se traži račun pa da ti obračunaju davanja prema onome koliko to stvarno košta?
  3. S obzirom da si ti uvoznik, ti si taj koji treba predočiti račun ili svojim potpisom garantirati da predmet košta "toliko i toliko" i onda tebe država može teretiti ako si falsificirao račun ili podatke.

Ako ti ne želiš uvesti taj paket u Republiku Hrvatsku kad ti to već izaziva takav veliki stres i ne znam što sve ne, možeš ga odbiti primiti. {#}

17 godina
moderator
osta_os kaže...

Kao što kolege rekoše, nemoj to kupovati. Prouči ovu temu: http://www.bug.hr/forum/post/digitalni-fotoaparati/punjive-baterije/3946638.aspx

Kad je riječ o NiMH baterijama, kupuj samo baterije provjerenih marki. Sad već i kod nas ima LSD (low self-discharge, always ready, unaprijed napunjene) baterija više poznatih marki, a ne samo Eneloop.

11 godina
neaktivan

Kako da posaljem poruku poslodavu na ebay? Npr, da se raspitam vise oko proizvoda itd.?
Hvala unapred :) 

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
hanna kaže...

Kako da posaljem poruku poslodavu na ebay? Npr, da se raspitam vise oko proizvoda itd.?

Imaš na samom kraju opisa konkretnog proizvoda s lijeve strane link "Ask a question".

11 godina
neaktivan

Došla mi je jedna pošiljka sa ebaya koju nisam naručio. Netko ju je vjerojatno naručio na moju adresu. Na koverti piše ime i adresa trgovca. Budući da su na ebayu svi trgovci pod nickname-om kako ja mogu kontaktirati tog trgovca da mi da ime toga tko mi je to poslao?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Sime001 kaže...

Došla mi je jedna pošiljka sa ebaya koju nisam naručio. Netko ju je vjerojatno naručio na moju adresu. Na koverti piše ime i adresa trgovca. Budući da su na ebayu svi trgovci pod nickname-om kako ja mogu kontaktirati tog trgovca da mi da ime toga tko mi je to poslao?

Teško. {#} A gle, ako ima tvoju adresu onda je vjerojatno ili prodavač od kojeg si već naručivao ili prodavač od kojeg je netko drugi na tvoju adresu naručio nešto (jesi koga kad prije tražio da ti naruči nešto?) pa je zaboravio promijeniti adresu za dostavu. Ako nikad nitko za tebe nije naručivao, onda dobro pregledaj paket i nazive i e-mail adrese u Purchase Historyju na eBayu i na računima s PayPala.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice