eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.287
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
biggyyca kaže...

Želim kupiti tenisice sa ebaya u vrijednosti 77€ + 18€ shippinga. Tenisice dolaze iz Latvije(član EU). Moram li platiti carinu i PDV? Molim vas za razuman odgovor :)

Sve ti ovdje piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

11 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Znaci odgovor je : s ulaskom Hrvatske u EU nema obračunavanje carine i PDV-a na pakete iz Europske unije...

Time definitivno placam 95€?

0 1 hvala 0
13 godina

Uvijek ista pitanja i isti odgovori....Ako je iz EU ne plaćaš ni PDV niti carinu!

Posao oslobađa.
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala. Znam da je iritantno pitanje, ali treba biti oprezan sa ebayom ako nemaš previše iskustva.

17 godina
moderator
username kaže...
Fero kaže...

Ma to sam vidio, ali koliko mi se čini da aktivacija nije baš klasično jer se radi o licencama sa kompovima koji su kao otpisani, jer su bili u prodaji valjda sa winsima. E sad aktivacija možda ide telefopnom ili kako već.

Ima i 32-bitna verzija isti seller. Budem još vidio jer me malo frka zbog aktivacije, a ako ne radi ne možeš vratiti cd osim ako je oštećen.

http://www.ebay.co.uk/itm/Latest-Microsoft-Windows-7-Ultimate-32-Bit-Full-Version-SP1-2013-Top-Seller-/161120234367? Pogledaj što stoji za refund, nisam siguran.

Aktivacija se radi preko interneta i traje minutu. Preko telefona se radi jedino ako nemaš pristup internetu. Uvjeren sam da nećeš imati nikakvih problema. Ašto se tiče refunda... Nakon što dobiješ item imaš 14 dana za povrat tog istog i dobiti ćeš povrat novca. Iskreno stvarno mislim da neće biti problema. Radi se o OEM verzijama, instalirati je možeš samo na jednu konfiguraciju i aktivirati.

Ako su to OEM verzije, onda ih zapravo ne može (čitaj: ne smije) instalirati na svoje računalo, jer se takvi Windowsi prodaju samo uz novo računalo i smiju se instalirati samo uz računalo uz koje su prodani. AFAIK

Phantom_RI kaže...

http://www.ebay.com/itm/LED-Dancing-Water-Show-Music-Fountain-Light-Mini-Computer-Speakers-For-Laptop-PC-/390637730444?pt=LH_DefaultDomain_15&var=660153754098&hash=item5af3d2ba8c

Imam pitanje za ovaj item da li se ti zvučnici mogu spojiti na USB pa tako funkcionirati ili mora baš biti 3,5 mm jack da bi radili ? Jer bili bi fora za efekt a imam več dobar zvučni setup. 

Vrag si ga zna. Koliko sam ja uspio iščitati iz specifikacija, kod onih prvih 3,5 mm konektor služi za prijenos zvuka, a USB samo za napajanje. Prema tome, trebao bi koristiti i 3,5 mm konektor, tj. kabel.

Najbolje bi bilo da im pošalješ mail, iako je upitno hoće li ti znati odgovoriti.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Phantom_RI kaže...

http://www.ebay.com/itm/LED-Dancing-Water-Show-Music-Fountain-Light-Mini-Computer-Speakers-For-Laptop-PC-/390637730444?pt=LH_DefaultDomain_15&var=660153754098&hash=item5af3d2ba8c

Imam pitanje za ovaj item da li se ti zvučnici mogu spojiti na USB pa tako funkcionirati ili mora baš biti 3,5 mm jack da bi radili ? Jer bili bi fora za efekt a imam več dobar zvučni setup. 

Vrag si ga zna. Koliko sam ja uspio iščitati iz specifikacija, kod onih prvih 3,5 mm konektor služi za prijenos zvuka, a USB samo za napajanje. Prema tome, trebao bi koristiti i 3,5 mm konektor, tj. kabel.

Najbolje bi bilo da im pošalješ mail, iako je upitno hoće li ti znati odgovoriti.

Ili moze da proba sa ovim splitter-om, nije skup, a moglo bi da pomogne, ili nesto slicno ovom

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 23:08 (Haker_x).
17 godina
moderator
Haker_x kaže...
Ili moze da proba sa ovim splitter-om, nije skup, a moglo bi da pomogne, ili nesto slicno ovom

Mislim da ga nisi dobro skužio. On u osnovi pita jesu li to USB zvučnici (koji ujedno imaju i analogni ulaz).

16 godina
moderator
Phantom_RI kaže...

USB je samo za napajanje, zvuk ide preko 3.5mm.

TROLLBUSTER ! ! !
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Haker_x kaže...

Mislim da ga nisi dobro skužio. On u osnovi pita jesu li to USB zvučnici (koji ujedno imaju i analogni ulaz).

Mislim da jesam, on hoce da prikljuci zvucnike zbog svjetlosnog efekta, a na 3.5mm izlazu vec ima zvucnike, pa pita da li moze na USB prikopcati, jer ima dobre zvucnike vec na 3.5mm izlazu i koristi ih, ovim spliterom bi mozda mogao rijesiti problem :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 0:27 (Haker_x).
17 godina
moderator
Haker_x kaže...
Mislim da jesam, on hoce da prikljuci zvucnike zbog svjetlosnog efekta, a na 3.5mm izlazu vec ima zvucnike, pa pita da li moze na USB prikopcati, jer ima dobre zvucnike vec na 3.5mm izlazu i koristi ih, ovim spliterom bi mozda mogao rijesiti problem :)

Sad sam malo pažljivije pročitao njegovu poruku - da, mislim da si ga ti dobro skužio. {#} Da, adapter kakav si mu predložio bi mu bio odgovarajući. Ima ih za kupiti i kod nas.

15 godina
neaktivan

Jeste vi dobili svoje pakete naručene sa eBaya? Ja naručio 14.9 i još uvijek ništa nije stiglo.

1 0 hvala 0
15 godina
Marko :D kaže...

Jeste vi dobili svoje pakete naručene sa eBaya? Ja naručio 14.9 i još uvijek ništa nije stiglo.

Jedan 30.8. drugi 20.9 još ništa, mislim da ovaj prvi neću ni dobiti al eto.

Swedish latin super funk.
12 godina
neaktivan

Pozdrav

Hitno mi treba pomoc narucio sam 2 ista itema od istog sellera u razmku od 10 dana, prvu stavku sam narucio 01.09.2013, a drugu istu  stavku sam narucio 12.09.2013, sada imam problem niti jedna stavka od te 2 nije dosla, za prvu stavku je sutra zadnji dan i ja sam otvorio case, ali mi je se taj case otvorio za artikal koji je poslije  narucen 12.09.2013 a za ovaj artikal koji je narucen 01.09.2013 case nije otvoren, a sutra je zadnji dan, sta da radim nemogu otvoriti case za prvi artikal koji je narucen 01.09.2013 u pitanju su 2 ista artikla od istog sellera, sta ako ne dobijem niti jednu stavku od te 2,  kako cu dobiti povrat za obadvije stavke ako nemogu otvoriti case za obadvije stavke.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
felix87 kaže...

Pozdrav

Hitno mi treba pomoc narucio sam 2 ista itema od istog sellera u razmku od 10 dana, prvu stavku sam narucio 01.09.2013, a drugu istu  stavku sam narucio 12.09.2013, sada imam problem niti jedna stavka od te 2 nije dosla, za prvu stavku je sutra zadnji dan i ja sam otvorio case, ali mi je se taj case otvorio za artikal koji je poslije  narucen 12.09.2013 a za ovaj artikal koji je narucen 01.09.2013 case nije otvoren, a sutra je zadnji dan, sta da radim nemogu otvoriti case za prvi artikal koji je narucen 01.09.2013 u pitanju su 2 ista artikla od istog sellera, sta ako ne dobijem niti jednu stavku od te 2,  kako cu dobiti povrat za obadvije stavke ako nemogu otvoriti case za obadvije stavke.

Otvori case,pa ces bit siguran.Zatvorit ces ga kad dođe!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 16:43 (pas101).
13 godina
neaktivan

Ja imam par stvari naručenih početkom 9 mjeseca i još ništa nije stiglo.

15 godina
neaktivan

Nije to nista, meni (u BiH) jos nisu stigli itemi koje sam narucio, jedan od 07.09., jedan od 10.09., jedan od 11.09 stigao danas, jedan jos nije, 2 od 12.09. jos cekam, oni ostali su svi poslije 14.09.
I meni je dosta cudno sto ovako kasne, nesto su usporene Kineske poste

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 17:51 (Haker_x).
17 godina

Evo jedan od razloga zašto kasne pošiljke - uveli su skeniranje svakog proizvoda tako da neke izgleda vraćaju, a to sve ide jako usporeno.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

ovako, kad mi stiže pošiljka, želim da mi ebay odnosno seller šalje pakete na adresu prijatelja. planiram se danas registrirati na paypal pa bih za jednu adresu stavio svoju, a za drugu stavio njihovu i onda pri kupnji odabrao njihovu adresu. 

1. s obzirom da imamo različita prezimena, jel bi bilo kakvih problema pri preuzimanju tog paketa? da napomenem, i oni su podstanari pa za stan ne piše da je njihov.

2. što bi bilo kad oni ne bi bili doma? oni to ostave u zgradi ili odnesu u poštu?

3. je li obvezan broj telefona pri registraciji na paypal? imamo mobitele, ali fiksne telefone nemamo ni ja ni prijatelji.

Hvala puuno na pomoći {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Registriraj se normalno sa svojom adresom na paypal i ebay, a kad budeš kupovao možeš navesti drugu adresu.

Za paypal moraš unijeti broj ali unesi svoj jer ipak ti plaćaš.

17 godina
Pero Dinamit kaže...

Evo jedan od razloga zašto kasne pošiljke - uveli su skeniranje svakog proizvoda tako da neke izgleda vraćaju, a to sve ide jako usporeno.

Vidio sam to i ja, samo mi opet ne odgovara sa trackingom, imam 4-5 paketa koja su trebala doći, a nema ni traga od njih. Imaju čak i tracking, npr. za jedan na ips.posta.hr imam samo

4.9.2013. 15:13:00     CHINA     100614     Receive item from customer

na http://track-chinapost.com/ ima malo više unosa, zadnji je od 7.9. i taj kaže da je otišlo iz Pekinga no paketa i dalje nema.

2013     Collection     10061400     HR     20130904 1513
2013     Waiting for transit airline Space     Beijing     HR     20130905 0914
2013     Departure from China     Beijing     HR     20130906 1346
2013     Departured     Beijing     HR     20130907 0623

Ta situacija mi je i sa ostalim paketima. Shopovi (banggood i buyincoins) naravno govore pričekaj još malo, pričekaj još malo... Mislim da ću ubuduće otvoriti paypal dispute pa onda čekati. I nisam jedini, svi koje poznajem, a koji su naručivali oko ta prva dva tjedna devetog mjeseca su tako prošli, nema paketa, ako imaju tracking imaju samo ovo što imam i ja. A i nisam siguran da li ovo sa Hong Kongom utječe na ovo pošto je ovo sa china postom. Tracking broj je tipa RB000000000CN, a ne RB000000000HK.

17 godina
neaktivan

Pozdrav.

Znači, dobio sam na biddanju item, uredno ga platio, čovjek ga označio da je poslano i jučer dobijem mail:

We had to the item is no longer remove this listing andavailable. We do our best to make sure listings that may not comply with our policies don't appear on eBay. With millions of items listed every day, occasionally one may appear on our site. 

The most common reasons we remove listings are:

-- The item isn't allowed on eBay or can only be listed under certain conditions.

-- The listing or item may have violated the intellectual property rights of others. 

What to do now:

If you won the item and haven't paid yet:

--This transaction is now canceled. You don' t need to pay for the item.

If you won the item and already paid:

--Don't worry, your item should still arrive. 

--If you have any questions about the transaction or delivery, check the shipment tracking if it's available. Contact your seller for more information. 

--If you don't receive the item, or if the item is significantly not as described, your purchase price plus original shipping may be covered by eBay Money Back Guarantee:

http://pages.ebay.co.uk/help/buy/resolving-problems.html

We're sorry for the inconvenience

Da li se brinem oko toga? Kakva su vaša iskustva sa takvim slučajevima? Jesu li predmeti dolazili? Riječ je o 3,68GBP cifri, a seller mi se čini pouzdanim (verycheapstore | 38636 | 99.0%)

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 12:33 (HBomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

To si u pravu za vracanje posiljki, ja narucio prosli mjesec bateriju za mobitel, i nakon 20 dana od narudzbe javlja mi seller da su mu vratili posiljku, i ja mu kazem da mi da refund, pa da ponovo narucim, i tako sam i uradio, nadam se da nece sada vratiti

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 13:18 (Haker_x).
12 godina
neaktivan
takozvani kaže...

Registriraj se normalno sa svojom adresom na paypal i ebay, a kad budeš kupovao možeš navesti drugu adresu.

Pitanje je hoće li biti problema pri preuzimanju paketa s obzirom da glasi na moje ime? i što u slučaju da oni nisu doma, paket ostave u zgradi ili natrag u poštu (i kako znati onda da je on stigao?)?
a što se prijave tiče, jel treba telefonski broj ili je dovoljan mobilni?

Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 16:10 (hav12).
13 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

Nije to nista, meni (u BiH) jos nisu stigli itemi koje sam narucio, jedan od 07.09., jedan od 10.09., jedan od 11.09 stigao danas, jedan jos nije, 2 od 12.09. jos cekam, oni ostali su svi poslije 14.09.
I meni je dosta cudno sto ovako kasne, nesto su usporene Kineske poste

ja isto čekam pakete poslane 09.09. i to od sellera kojemu vjerujem jer smo poslovali 20tak puta i uvijek bez problema....do sada su paketi stizalo za 20-25 dana

13 godina
neaktivan
hav12 kaže...
takozvani kaže...

Pitanje je hoće li biti problema pri preuzimanju paketa s obzirom da glasi na moje ime? i što u slučaju da oni nisu doma, paket ostave u zgradi ili natrag u poštu (i kako znati onda da je on stigao?)?
a što se prijave tiče, jel treba telefonski broj ili je dovoljan mobilni?

Hvala :)

Ako nikoga nema doma da preuzme i potpiše da je preuzeo paket onda poštar vraća paket nazad u poštu i ostavlja u tvom ili njegovom sandučiću obavijest o dospijeću pošiljke koja isto vrijedi nekoliko dana, a ako ni tada ne podigneš posiljku ona se vraća prodavaću, a ti ostaješ bez love.

Možeš ostaviti mobilni broj ali to pošti ništa ne znaći, to je predpostavljam da pitaš koji broj na paypalu ili ebayu koji ispunjavaš i može mobilni u iznimnim slučajevima da te kontaktiraju, ali 99,99 da te neće nikada zvati.

"Just A Dream ".
12 godina
neaktivan

koliko dana moze biti otvoren case, da se sam ne zatvori

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
felix87 kaže...

koliko dana moze biti otvoren case, da se sam ne zatvori

Piše ti kad se sam zatvara

12 godina
protjeran

pozdrav
mislim kuptiti utege (bucice) preko ebay-a...svaki uteg  je 25 kg znaci sveukupno 50kg.Utezi su iz VB.
Jel ima neka naknada za takve prozivode koji su tezi za transport? 

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Kakva naknada? Nije ti dosta što ćeš za to platiti masnu poštarinu?

12 godina
protjeran

na to sam mislio...jel se moze otprilike izracunati koliko bi to bilo?

No Pain No Gain
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice