eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.571
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
mbaksa kaže...
dio se ovo točno vidi? može malo detaljnije?

Rok za otvaranje casea (žalbe, prijave) je 45 dana od plaćanja, a do kad točno se može otvoriti case piše uz svaki kupljeni artikl u Purchase History.

Stavi screenshot Purchase Historyja, okvira Purchases. Inicijalno piše samo datum prodaje (Sale date), a mislim da se nakon nekih mjesec dana pojavi poruka u kojoj piše neka ostaviš Feedback, a ako je bilo kakvih problema s kupo-prodajom, da riješiš stvari kroz Resolution center do "toga i toga" datuma.

Hvala i jednom i drugome. S obzirom na onu rečenicu koju sam napisao ( citirao ) , mislio sam da kad kliknem na purchase h. odma vidim npr datum da mi piše do kad to mogu napraviti.

15 godina
eBay - pitanja i odgovori
Natucio bih robu sa ebaya u vrijednosti 180$ (130€). Sad cuo sam za nesto da ako narucim u sloveniju da cu izbjeci carinu i pdv. Dali je to istina?
lnova65

0 1 hvala 0
17 godina
lnova65 kaže...
Natucio bih robu sa ebaya u vrijednosti 180$ (130€). Sad cuo sam za nesto da ako narucim u sloveniju da cu izbjeci carinu i pdv. Dali je to istina?

Otkud naručuješ?

15 godina
Iz amerike
lnova65

0 0 hvala 0
17 godina
lnova65 kaže...
Iz amerike

Imaš potencijalni problem, uvozna davanja u Sloveniju, odnosno relativno kompliciran reizvoz.

Nisam siguran da će samo tako proći free u Sloveniju.

16 godina
neaktivan
lnova65 kaže...

jednostavnije bi ti bilo da si fino pitao prodavača da na pošiljku stavi vrijednost od npr $19.99 i bok.

15 godina
http://fanfo.org/2011/01/02/zadnja-posta-eu/ Sada sam malo citao komentare i kazu ljudi da je do 150€ bez carine ako narucijem iz trece zemlje (SAD). Moze li to netko sa sigurnoscu potvrditi ili pronaci taj zakon?
lnova65

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
lnova65 kaže...
http://fanfo.org/2011/01/02/zadnja-posta-eu/ Sada sam malo citao komentare i kazu ljudi da je do 150€ bez carine ako narucijem iz trece zemlje (SAD). Moze li to netko sa sigurnoscu potvrditi ili pronaci taj zakon?

1. taj članak je star 2 godine.

2. što se tiće slovenije, najbliža pošta nije ova koja je napisana već 8261 jesenice na dolenjskem. Pređeš mali granični prijelaz i imaš 500m do te pošte.

3. naručivao sam tamo i nikad nisam platio ništa kao ni kad sam naručivao doma na adresu.

4. zadnje sam bio naručio iz USA paket koji je koštao 300kn, prije toga 680kn ( one sitne neću ni pisati ) - na paketima je pisalo tipa 4.99$ i 8.99$ i sve me dočekalo doma za 8 -10 dana

5. vezano za carinski postupak u pošt prom

14 godina
neaktivan
gamer1511 kaže...

pozdrav!! evo ja narucujem sljedece s ebaya al priko prijatelja, 

Link 1

sad me zanima da li na sve placan siping?? u roku koliko bi moglo to bit kod mene?bar otprilike? (zelena konbinacija jel ide na SABERTOOTH maticnu) 

Malo ti je neuredan post što se tiče linkova, no da ne odugovlačim, poštarinu plaćaš onako kako ti piše za koji predmet, to ti najčešće bude ispod cijene samog proizvoda, no ipak treba provjeriti u kartici Postage & Payments da li je država destinacije točno odabrana, ne razlikujem gdje ti je koji link pa sam otvorio samo prvi i vidim da se plaća (2,93 funte).

O vremenu dolaska također često prodavači naprave tablicu gdje piše koliko otprilike treba na koji kontinet, ovdje ne piše, IMHO po iskustvu ti mogu reći da bi trebalo stići u roku od 2-4 tjedna.

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
16 godina

Kupio item - defektan je - seller salje novi... Pitanje je, sta napraviti sad sa ovom starom kupovinom jer mi poslje 45 dana propada njegov feedback i moj case i on me moze lagano zeznut da je poslao item a nije taman kad ovaj vrementski interval prode.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Kupio item - defektan je - seller salje novi... Pitanje je, sta napraviti sad sa ovom starom kupovinom jer mi poslje 45 dana propada njegov feedback i moj case i on me moze lagano zeznut da je poslao item a nije taman kad ovaj vrementski interval prode.

Znaci nisi otvorio case?

Otvori ako nisi, i napisi ebayu kakva je situacija

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
16 godina
Haker_x kaže...
Fake_Alert kaže...

Znaci nisi otvorio case?

Otvori ako nisi, i napisi ebayu kakva je situacija

Koliko taj case moze bit otvoren?

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Mislim da moze dugo, dok se ne rijesi transakcija, ali ipak sacekat dok to neko od ovih pametnijih potvrdi

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
16 godina
Haker_x kaže...
Fake_Alert kaže...

Mislim da moze dugo, dok se ne rijesi transakcija, ali ipak sacekat dok to neko od ovih pametnijih potvrdi

Sve vam piše na ebayu, koliko se sjećam, prvo imaš tjedan dana da kontaktiraš prodavača, poslije toga ebay kontaktira prodavača i možeš zatražiti povrat novaca ili zatvoriti case

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
17 godina

nije ebay al me svejedno zanima..

kolko bi bilo teškoća oko uvoza ovoga?

http://www.aiswa.com/goods-985-Albatross+portable+CDMA+3G+GSM+jammer.html

na stranu sad financije.. više me zanima tehnički dio, atest itd..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
moderator
nixass kaže...

nije ebay al me svejedno zanima..

kolko bi bilo teškoća oko uvoza ovoga?

http://www.aiswa.com/goods-985-Albatross+portable+CDMA+3G+GSM+jammer.html

na stranu sad financije.. više me zanima tehnički dio, atest itd..

Nisam baš siguran da to smiješ uvesti bez dozvole. Prouči stranice HAKOM-a: http://www.hakom.hr

16 godina

sta je sad ovo da se mora imat pay pal da bi kupio nesto? prije nisam tako moro, samo sam upiso podatke

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
mar123 kaže...

sta je sad ovo da se mora imat pay pal da bi kupio nesto? prije nisam tako moro, samo sam upiso podatke

Kakve podatke? Od kreditne kartice? Zašto bi to itko radio i time se izlagao opasnosti, umjesto da kupuje sigurnije preko PayPala?

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ebay i paypal su ti pod istim vlastništvom tj. ebay je glavni vlasnik paypala tako da te taj dio ne treba općenito sekirat. I kao što je kolega napisao, paypal ti je svjetski potvrđen i to ti je najsigurnije. Ako neka stranica koristi vlastiti cash servis, nisi baš 100% siguran.

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
16 godina

ne, gledajte, nemam nista protiv pay pala, registriro sam se davno ali niti znam podatke niti ikad kupujem s tim, kupujem uvijek preko pouzdanih stranica i to je to. sad sam kupovo na ebay-u, znaci nema zaheba ali prije sam mogo birat ocu karticom ili pay palom, a sad mi kaze da moram bas pay pal.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ne, gledajte, nemam nista protiv pay pala, registriro sam se davno ali niti znam podatke niti ikad kupujem s tim, kupujem uvijek preko pouzdanih stranica i to je to. sad sam kupovo na ebay-u, znaci nema zaheba ali prije sam mogo birat ocu karticom ili pay palom, a sad mi kaze da moram bas pay pal.

Istina, bila je ta opcija prije. Ali kao što rekoh, pošto je ebay vlasnik paypala, onda oni određuju pravila igre. Ali nije to bez razloga. Samim time su se osigurali, jer bi onda morali ulagati više u sigunorst obrade na ebayu zbog rizika krađe informacija kreditnih kartica. Ovako su samo prebacili taj teret na paypal koji ionako mora ulagati u to. I ja bi to napravio makar da i nisam pod istim vlastništvom.

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
15 godina
neaktivan

Ja imam jedno pitanje. Gdje mogu vidjeti onaj neki kod koji mi pokaže gdje mi se pošiljka nalazi? Postoji li to na eBayu? Hvala unaprijed..

Opali HVALA ↓↓↓

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Marko :D kaže...

Ja imam jedno pitanje. Gdje mogu vidjeti onaj neki kod koji mi pokaže gdje mi se pošiljka nalazi? Postoji li to na eBayu? Hvala unaprijed..

"Neki kod" je Tracking number, nalazi se uz artikle u Purchase Historyju koji su poslani u paketu koji se može pratiti (bilo da je prodavač platio tracking broj ili da si ga sam platio). http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina
neaktivan

Pronašao sam to gdje piše Trackuing number ali kraj njega su dvije crtice (--). Što to znači?

Opali HVALA ↓↓↓
17 godina
moderator

Pronašao sam to gdje piše Trackuing number ali kraj njega su dvije crtice (--). Što to znači?

Da ga za taj proizvod nemaš.

16 godina
neaktivan

Kada se bida za jedan item, na kraju bida na nekim itemima se vidi tko je pobijedio a na nekim ne. Sad mene zanima je li to do prodavača ili korisnika?

When all else fails - crowbar the fucker

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To sam si i mislio. A jel postoji način da ga nekako dobijem?

Opali HVALA ↓↓↓

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kontaktiraj prodavača.

When all else fails - crowbar the fucker
17 godina
moderator

Ne (osim ako paket nije bio skuplji pa je prodavač poslao preporučeno da sebe zaštiti, a tebi ga nije dao jer ga platio za preporučenu pošiljku). Prošla baba s kolačima. Moraš ga kupiti s proizvodom. Kad prodavač pošalje paket, to je to. Tracking broj se dobije sa slanjem paketa. Ili ne dobije, ako nitko nije platio da se paket šalje preporučeno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice