eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.365.670
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

moje su najvjerojatnije izgubili =/
u petak tražim refund pošto su prošla već oko 53 dana..
Onda si u principu voda, jer si se morao javiti nakon 45 dana. Kasnije te ni eBay ni PayPal ne pokrivaju.
Ovisiš o poštenju prodavača.
Da pitam, kolika je šansa da se vaš paket izgubio u dostavi, znači da ne dobijete ono šta ste naručili, doma na adresu?
Nisu velike ali se gubici dešavaju. Međutim ako se javiš u roku pokriven si i nemaš šta izgubiti. Meni se od stotinjak narudžbi izgubilo tek 3. Svaki put sam lako riješio problem.
Onda si u principu voda, jer si se morao javiti nakon 45 dana. Kasnije te ni eBay ni PayPal ne pokrivaju.
Da pitam, kolika je šansa da se vaš paket izgubio u dostavi, znači da ne dobijete ono šta ste naručili, doma na adresu?
Nisu velike ali se gubici dešavaju. Međutim ako se javiš u roku pokriven si i nemaš šta izgubiti. Meni se od stotinjak narudžbi izgubilo tek 3. Svaki put sam lako riješio problem.
a ta 3 paketa, da li su bila mnogo vrijedna? I jeste li ponovno naručili taj item ili ste odustali nakon toga?
al nakon 40 dana sam otvorio case....i još mi stoji open...tako da se nadam da neće biti problema
al nakon 40 dana sam otvorio case....i još mi stoji open...tako da se nadam da neće biti problema
Mislim da ti jedino preostaje escalate case?
a ta 3 paketa, da li su bila mnogo vrijedna? I jeste li ponovno naručili taj item ili ste odustali nakon toga?
Za 2 sam dobio refund pa ih naručio opet, a jednom mi je prodavač poslao novi koji je onda stigao par dana kasnije.
Aha. Onda nije frka, mislim da prodavač ima 7 dana od otvaranja casea da se javi. Odi na escalate case i miran si.
želio bih s ebaya narucit napajanje xfx 450 od 50 dolara i zanima me oce li biti carine ako mi posalje kao gift

želio bih s ebaya narucit napajanje xfx 450 od 50 dolara i zanima me oce li biti carine ako mi posalje kao gift
Probaj!
Jel neko prodaje na Ebay?
Sorry ako griješim, i za mali offtopic, ali znaš li da ako je to američko napajanje, da ti to kod nas neće dobro raditi, jer ono radi na drukčijoj ferkvenciji, naša struja, i njihova nisu iste, riječ je o ferkvenciji naravno.
Ispravite me ako to nije istina!
Sorry ako griješim, i za mali offtopic, ali znaš li da ako je to američko napajanje, da ti to kod nas neće dobro raditi, jer ono radi na drukčijoj ferkvenciji, naša struja, i njihova nisu iste, riječ je o ferkvenciji naravno.
Ja sam ga kupio prošli tjedan u Protisu i mislim da to nije istina jer sam dobio našu normalnu utičnicu i američku utičnicu.
Ja sam ga kupio prošli tjedan u Protisu i mislim da to nije istina jer sam dobio našu normalnu utičnicu i američku utičnicu.
nije stvar do utičnice. Sad nisam stigo pročitati i provjeriti točno o kakvome je napajanju riječ, ali ako je to napajanje po US standardu, onda vrlo vjerojatno ima američke vrijednosti od 120V ulaznog napona, 60 Hz frekvencije (kakva struja ? Svi imamo istu struju, sigurno na elektronima ne piše "Made in China" XD, Trošilo vuče onoliko struje koliko traži, sjeti se ohmovog zakona I=U/R)
Može link od tog napajanja pa ću odmah objasniti, ne volim karikirati.
Ma ako ima 110/220 switch, a masu ih ima, onda su to ista napajanja kao i kod nas.
Saom treba vidjeti u opisu artikla i to je to. AKo piše 110/220, ili 120/240, ili tako slično onda radi kod nas bez frke.
Kada dobijete refund za neki item, dali ostavljate pozitivan feedback ili?
Napišem da sam imao problem ali da se riješio. Naravno ako je refund napravio seller a ne ebay.

da vas pitam moze li mi tko odogovrit na ovo pitanje...
narucio bi ovaj mobitel preko E-bay samo neznam dali ce funkcionirat u nasoj mrezi normalno ili ne??
hvala puno
trebao bi raditi ako je unlocked
Iskreno, nebih ti preporučao te jeftine kineske kopije mobitela, servis nemaš, ak nekaj krepa, a krepat če, bacio si 60ak dolara u vjetar. Ako baš želiš naručit, zamoli prodavača da uz mobitel pošalje račun na kojem piše da košta oko 23 dolara, to ti je oko 120 kn, tako da ti ovi ne opale PDV i Carine razne. Par puta sam kupovao stvari od 70 dolara i svaki put prodavača to zamolio i nikad problema :D
EDIT: To čudo ne radi sa 3G karticama
Ako ga želiš kupiti, provjeri da li postoji dozvola HAKOM-a za njegov uvoz.
Pravilnik kaze:
Prilikom carinjenja obračunava se i PDV po stopi od 23%, računato na carinsku vrijednost uvećanu za iznos carine.
E, sada reci ti meni sto to znaci?
ja sam nedavno uzeo 10m LED STRIPA, i racunao sam pdv bez carine, i cini mi se da su ga tako i naplatili, bez carinske vrijednosti, pdv je racunat po racunu od paypala, tj toj ukupnoj vrijednosti... sumnjam da su pogrijesili...
probat cu vidjet dal imam jos uvijek racun, ali ako pravilnik tako kaze, onda je valjda tako...
Evo bas cekam da mi nesto carine, pa cu onda javit.Ne mogu naci racune koje su mi ispisali otprije.Hm, cekaj malo, pa mozda nema carine za to sto si narucio?
Evo danas sam platio carinu Platio sam pdv na ukupnu vrijednost sa carinom.Znaci cijena paketa sa posiljkom + carina i na sve to pdv.
Evo danas sam platio carinu Platio sam pdv na ukupnu vrijednost sa carinom.Znaci cijena paketa sa posiljkom + carina i na sve to pdv.
ja sam danas takoder platio carinu na taj nacin, dok je moj otac (dosao 30 min nakon mene) platio po paypal racunu...???
koji k..... ?
a i one pozive za 9,50 im moram j.... sve po spisku...
kako sam sad aktivniji seller i buyer poceli su mi to slat za svaki malo veci paket koji dode, da nije format obicne kuverte, cim je malo veci (velicine BUG casopisa) odmah mi dolaze pozivi...
nekidan sam cak dobio poziv za malu kutijicu u kojoj su bile ledice za 80 kuna...
pop.... cu, to mi vec izbili oko 150 kuna na glupost...

Lopovi, narucio sam baterije za 2500 kn uz koje ce racun biti na 60 dolara, bas me zanima kako ce to zavrsiti!
Jasno, prvo će ići na internet vidjeti kolko koštaju i onda će me tražiti račun.
Jasno, prvo će ići na internet vidjeti kolko koštaju i onda će me tražiti račun.
ili ce te samo traziti da vide koliko kosta, a onda si naj....
najgore je prevarit drzavu koja nema love... to je kao da gladnom psu oduzmes hranu ispred nosa...