onda super, novce su mi skinuli preko paypala, platio sve odmah, posalo mu da mi pošalje kao gift i nadam se neće ništa poći po zlu, najviše me brine to što mi je to prva kupnja, nemam ni feedback ni ništa
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
onda super, novce su mi skinuli preko paypala, platio sve odmah, posalo mu da mi pošalje kao gift i nadam se neće ništa poći po zlu, najviše me brine to što mi je to prva kupnja, nemam ni feedback ni ništa
Ma nece nista poci po zlu!Nema veze sta nemas feedbeka,tako smo svi poceli od 0 -e i sve super!
Meni od 200 predmeta nisu došla 3-4 i za iste sam dobio novac nazad.
Ma nece nista poci po zlu!Nema veze sta nemas feedbeka,tako smo svi poceli od 0 -e i sve super!
odlično, hvala
još jedno pitanje, kad dajem feedback? kad dobim paket?
odlično, hvala
Za to postoji gumb! Pozdrav
Pa naravno, nemoj davat ranije ni ako te traže
Pa naravno, nemoj davat ranije ni ako te traže
Da nemoj davati feedback dok se ne uvjeris da je uredu ono sto si kupio!
Prodavač može kupcu dati isključivo pozitivan feedback.
A onako generalno, neovisno o cijeni predmeta, više šanse imaš da će otvarat paket što je paket veći i/ili teži i/ili poslan skupljim/bržim načinom dostave.
Prodavač može kupcu dati isključivo pozitivan feedback.
Kako to misliš??? Ako kupac stvara probleme, ne plati item itd onda prodavač napravi pritužbu ebayu i kupac dobije negativni feedback, unpaid item strike ili neku drugu sličnu kaznu koja onda dosta ruši reputaciju. Naravno ako se radi o 1 od 200 slučajeva onda ne znači puno, ali treba biti pošten.
A onako generalno, neovisno o cijeni predmeta, više šanse imaš da će otvarat paket što je paket veći i/ili teži i/ili poslan skupljim/bržim načinom dostave.
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-pitanja-odgovori/29179.aspx?page=82&jumpto=1788991&sort=asc&view=flat
Točno tako je i kod mene u Rijeci

Bilo bi super da neko napravi TUT kako prodavati na Ebay.
P.S: Znaci vec su poceli!
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200591307270
sad mi nije jasno samo zasto ih nemozes nabavit u HRV? tj shipping samo za USA?
sad mi nije jasno samo zasto ih nemozes nabavit u HRV? tj shipping samo za USA?
Ma možeš, cijena dostave za HR je 5$, samo moraš kontaktirat sellera
Htio bi kupiti jedan predmet na ebayu, ali prodavač službeno ne nudi dostavu u Hrvatsku. Kontaktirao sam prodavača i rekao je da ukoliko pobjedim na aukciji da ce mi poslati u hrv USPS-om za 14$ pa me sad zanima kako platiti tih 14$? Inače. prodavač prihvaća plaćanje paypalom....
Htio bi kupiti jedan predmet na ebayu, ali prodavač službeno ne nudi dostavu u Hrvatsku. Kontaktirao sam prodavača i rekao je da ukoliko pobjedim na aukciji da ce mi poslati u hrv USPS-om za 14$ pa me sad zanima kako platiti tih 14$? Inače. prodavač prihvaća plaćanje paypalom....
Pa platis mu preko PayPala vrlo jednostavno.
ako pobjedis platic cifru za koju si pobjedio + tih 14 $ preko paypala i to je to.
ako pobjedis platic cifru za koju si pobjedio + tih 14 $ preko paypala i to je to.
Inace kad bi nešto kupio dobio bi racun od ebay-a na kojem bi pisalo npr. 100$ za predmet + 15$ poštarina do hrv. =ukupna cijena pa me zanima kako će to ići budući da prodavač u ovom slučaju službeno ne nudi dostavu do hrv? Zanima me i zbog slučaja da predmet ne dobijem i da tražim povrat novca- hoće li tih 14 dolara biti pokriveno od strane e-baya ili to ide na moj rizik...?
Inace kad bi nešto kupio dobio bi racun od ebay-a na kojem bi pisalo npr. 100$ za predmet + 15$ poštarina do hrv. =ukupna cijena pa me zanima kako će to ići budući da prodavač u ovom slučaju službeno ne nudi dostavu do hrv? Zanima me i zbog slučaja da predmet ne dobijem i da tražim povrat novca- hoće li tih 14 dolara biti pokriveno od strane e-baya ili to ide na moj rizik...?
dakle 100$ + 14$ postarina=114 $ koju odma placas paypalu i to je sva tvoja briga,ako itam ne dospije dobijas ukupno koliko si uplatio znaci 114 $,nema veze jer pise da nema dostave u hr,ako si kontaktirao selera i on kaze 14 $ onda samo to platis skupa sa itemom kojeg si kupio i cekas.
jeli se mogu pratiti paketi koji su naručeni iz druge zemlje?(online) Tracking number mi završava sa ....US
molio bih pomoc:
prije mjesec dana otprilike greskom sam kupio nekakav adapter(ali nisam ga platio),i izbirsao sam ga sa svoje liste
sad mi ebay salje poruku da platim taj adapter ili ce me valjda suspendirati tj. banovati?
DA li da ignorisem ovu poruku ili sta da radim?
Molim da mi kazete, jer nije mi cilj da me banuju sa ebay-a
molio bih pomoc:
prije mjesec dana otprilike greskom sam kupio nekakav adapter(ali nisam ga platio),i izbirsao sam ga sa svoje liste
sad mi ebay salje poruku da platim taj adapter ili ce me valjda suspendirati tj. banovati?
Moja preporuka je da ga platiš.
Imas dvije mogucnosti ako ne želiš biti banan!
1. Da se dogovoriš sa prodavacem da prekine kupnju!
2. Da platiš!
molio bih pomoc:
Jel ti to prvi put da nisi platio ? Ako ti je prvi put onda češ dobiti samo upozorenje.
jeli se mogu pratiti paketi koji su naručeni iz druge zemlje?(online) Tracking number mi završava sa ....US
Pa naravno da možeš, mislim čemu bi inače i služio tracking number...odeš na stranice HP-a i imaš tamo praćenje pa utipkaš taj broj
molio bih pomoc:
Monopol ti je dao dobar odgovor.
Iako nije mi jasno zašto bi ti uopće palo napamet da to ignoriraš? Pa ti si kupio taj item, taj item kod sellera sada čeka tvoju uplatu i on ga zakonski NESMIJE prodat nikome drugome. Isto kao što si se ti ZAKONSKI obavezao da ga platiš u onom trenutku kada si potvrdio kupnju. Jer kupnju ne možeš napravit 1 krivim klikom, UVIJEK se traži potvrda, ili potvrda bida, ako je aukcija, ili potvrda commit to buy, ako je buy it now.
Neki ovdje ebay shvataju kao dobru zaj.....u. Vani se trgovina shvata vrlo ozbiljno i ja sam mirniji kad kupujem na ebayu nego u lokalnim trgovinama. Manje galame prilikom problema.
Imam par pitanja, pa ko postoji koja dobra dusa da mi odogovori, bih bih zahvalan.
1) Kada napravim PayPal account, kako mogu uplacivati novac? I dali ga mogu uopce napraviti, posto sam iz BiH?
- Novac nebih isplacivao nikako, samo bih stavljao novac na svoj account i kupovao.
2) Kakva su vam iskustva sa artiklima koje ste narucili izu SAD-a i koji su se pokvarili? Ima li takvih slucajeva?
3) Kakvo je stanje oko carine BiH? (Nemojte sada "galamiti" da je ovo Hrvatski forum, ovako onako, ima ovdje i dosta ljudi iz BiH.)
1. Ne uplacujes novac vec ti prilikom placanja skida novac sa kartice koju si linkovao na paypal. Stanje na paypalu ti je uvijek nula.
2. Nemam iskustva tog tipa
3. Sta te konkretno interesuje u vezi carine?
Na artikle kolike cijene ti lupe carinu? Koliko carina iznosi? Dali se tu uracunava PDV?
Sve preko 25 EUR-a podlijeze carinjenu. Meni su do sada samo jedan parfem carinili. Ako ti udare carinu onda ce i pdv. Kolika je carina ne znam tacno ali to lako provjeris. Uglavnom otvore pogledaju sta je i naplate ti 3,1 KM carinski pregled. Recimo od 3 bvlgari parfema od 75 KM meni su jedan carinili.