oj oj...
evo nasao sam što želim, http://goo.gl/h7QGe i sad mi molim Vas recite što da napravim. Da sam stisnem buy it now ili? I da li moram još šta posebno reću prodavaču?
i puno Vam hvala!
oj oj...
evo nasao sam što želim, http://goo.gl/h7QGe i sad mi molim Vas recite što da napravim. Da sam stisnem buy it now ili? I da li moram još šta posebno reću prodavaču?
i puno Vam hvala!
Ako te zanima, ako ti je jeftino jednostavno kupi. Simple as that...
edit: ne moraš ništa posebno, tj možeš mu možda reći da ti pošalje kao poklon (negdje pod note to napišeš mislim) i to je to. Ugl, sve što te zanima pitaš prodavača i prije kupnje proizvoda, svi uglavnom odgovore.
ovako ljudi htjeo bi iz amrerike ili njemačke naručit preko ebay-a nintendo dsi xl
vrijednost mu je 170 dolara
koliko bi me mogao izać sa poštarinom i carinom(i dali je to možda moguće izbjeći nekak)
hvala
ovako ljudi htjeo bi iz amrerike ili njemačke naručit preko ebay-a nintendo dsi xl
vrijednost mu je 170 dolara
koliko bi me mogao izać sa poštarinom i carinom(i dali je to možda moguće izbjeći nekak)
hvala
Poštarina piše na Ebay-u uz cijenu,to mi ne znamo.
A sta se carine tice pošto ce paket biti velik sigurno ce ga gledati tako da ces sigurno morati platiti davanja.
poštaria je 13 eura
ali mene sad jedino muči carina
kad nju još platim onda mi se bolje isplati ovdje uzet polovno
poštaria je 13 eura
Najčešće tako i bude, carinu i porez ces morati platiti + nemas nikakvu garanciju ako slucajno ne radi!
koja firma dostavlja pakete doma naručene preko ebaya??
poštaria je 13 eura
Najčešće tako i bude, carinu i porez ces morati platiti + nemas nikakvu garanciju ako slucajno ne radi!
23% od ukupne vrijednosti robe+10% carine, ili naruci negdje u Slo i odi po to :D
ili neka ti naruci netko iz slovenije pa neka njemu stigne
koja firma dostavlja pakete doma naručene preko ebaya??
Najčešće Hrvatska pošta.
poštaria je 13 eura
23% od ukupne vrijednosti robe+10% carine, ili naruci negdje u Slo i odi po to :D
ili neka ti naruci netko iz slovenije pa neka njemu stigne
neam nikog
jbg jedini izbor drito doma
ili njuškalo
Evo jedno brzo pitanje, zanima me kakvo je pravilo ako pobjediš u bidanju a zapravo ne želiš kupiti predmet?
Dali seller moze/mora prekinuti kupnju na moj zahtjev?
Evo jedno brzo pitanje, zanima me kakvo je pravilo ako pobjediš u bidanju a zapravo ne želiš kupiti predmet?
Dali seller moze/mora prekinuti kupnju na moj zahtjev?
A da ja tebe pitam!!! Čemu bidanje ako to ne želiš??
Nemora on ništa..da ti negative feedback i to je to...
Uz to vjerojatno nitko više neće htjeti poslovati s tobom zbog feedbacka(pogotovo ako si na početku kupo-prodajne karijere),vjerojatno postoje i sankcije sa strane paypala
Nije eBay zajebancija
Kako možeš slučajno bidati?
Vjeruj mi ti ćeš izvući kraći kraj...ti si bidao i smatra se da oćeš kupiti...ti nećeš ni imati opciju lupiti mu negative feedback,a i sigurno će podići case što znači da te mogu
udaljiti s paypala
nakon svih pretrazivanja i citanja ovdje, vise ni sam u nista nisam siguran :D
kupio bih slusalice koje sam ovdje vec stavio, nebitno je - cijena 60$ sto iznosi malo vise od 300 KN...
dali na tih 300 KN SIGURNO, DAKLE SIGURNO ide i 23% PDV-a ili to ovisi dali ce carina otvarati ili ne pa prodem bez dodatnih davanja?
znam da ako bi otvarali posto je cijena preko 300 KN isao PDV i ta carina sto se dodaje, ali nije mi jasno ide li taj PDV n SVE posiljke ili samo na one koji oni na nesrecu nas otvore i pregledaju?
Pa nisam ja paypal...pitaj njih ja ti kažem šta sam čuo da se događalo
nakon svih pretrazivanja i citanja ovdje, vise ni sam u nista nisam siguran :D
kupio bih slusalice koje sam ovdje vec stavio, nebitno je - cijena 60$ sto iznosi malo vise od 300 KN...
dali na tih 300 KN SIGURNO, DAKLE SIGURNO ide i 23% PDV-a ili to ovisi dali ce carina otvarati ili ne pa prodem bez dodatnih davanja?
znam da ako bi otvarali posto je cijena preko 300 KN isao PDV i ta carina sto se dodaje, ali nije mi jasno ide li taj PDV n SVE posiljke ili samo na one koji oni na nesrecu nas otvore i pregledaju?
Ništa nije sigurno, možeš proć lišo a mogu ti i lupit PDV.
Da se slijepo drže zakona onda bi i ti sigurno bio naplaćen PDV. Pošto oni znaju i progledat kroz prste onda možda nećeš platit PDV.
Inače po zakonu PDV ide na SVE pošiljke vrijednosti 160 kn i više, ali, kažem, znaju često progledat kroz prste.
A onako generalno, neovisno o cijeni predmeta, više šanse imaš da će otvarat paket što je paket veći i/ili teži i/ili poslan skupljim/bržim načinom dostave.
Ako si iz primorsko goranske zupanije, ovdje se ne gleda kroz prste...
ja sam nedavno poslao dopis jer su poceli svima slat POZIV ZA CARINU od 9,50 kuna iako se vidi da predmet ne podlijeze carini... to mi je diglo zivac jer na sve dajem jos 10 kuna vise za ono sta ne moram...
inace, kod nas sve otvaraju... nedavno sam podigao paket sa 1 3W ledicom koji je bio otvaran
ja sam nedavno poslao dopis jer su poceli svima slat POZIV ZA CARINU od 9,50 kuna iako se vidi da predmet ne podlijeze carini... to mi je diglo zivac jer na sve dajem jos 10 kuna vise za ono sta ne moram...
inace, kod nas sve otvaraju... nedavno sam podigao paket sa 1 3W ledicom koji je bio otvaran
Da i meni su to naplatili -.- A predmet 120 kuna koštao.
A moram reć ja imam potpuno suprotna iskustva, i stavrno im masu stvari ne otvaraju, bez obzira na cijenu i sve. Jedino sam primjetio da paketi koji mi stižu bržom poštom se puno više otvaraju od onih koji stižu onom standard od 30ak dana.
Inače nikad ali NIKAD mi nisu otvorili paketić vrijednosti manji od 160kn, tj jesu ga oni otvorili, ali za takav paket nisam dobio nikad poziv, nego mi samo stigne doma poštom paket. Jedino se po njihovoj traci za lijepljenje vidi da su ga ipak otvarali.
A iz PGŽ-a sam.
A moram reć ja imam potpuno suprotna iskustva, i stavrno im masu stvari ne otvaraju, bez obzira na cijenu i sve. Jedino sam primjetio da paketi koji mi stižu bržom poštom se puno više otvaraju od onih koji stižu onom standard od 30ak dana.
Inače nikad ali NIKAD mi nisu otvorili paketić vrijednosti manji od 160kn, tj jesu ga oni otvorili, ali za takav paket nisam dobio nikad poziv, nego mi samo stigne doma poštom paket. Jedino se po njihovoj traci za lijepljenje vidi da su ga ipak otvarali.
A iz PGŽ-a sam.
evo meni vec 3.
mogu rec da se radi o malo vecem paketu, ali je i dalje standard i da ga oni otvore bi shvatili da je "skart"
evo meni vec 3.
mogu rec da se radi o malo vecem paketu, ali je i dalje standard i da ga oni otvore bi shvatili da je "skart"
Meni također nisu ništa otvarali, bilo je i velikih paketa!
Iz Zagreba sam.
evo meni vec 3.
Meni također nisu ništa otvarali, bilo je i velikih paketa!
Iz Zagreba sam.
Meni su otvarali mali paket, nije prelazilo 160kn, i nisam morao ništa platit.
Meni su otvarali mali paket, nije prelazilo 160kn, i nisam morao ništa platit.
Izgleda da uopce nema neko pravilo, otvore kako koji paket i to je to!
Može brzi odgovor......registriram se na e-bay trenutno....jeli moram upisat svoje prave podatke ili mogu upisat gluposti
Može brzi odgovor......registriram se na e-bay trenutno....jeli moram upisat svoje prave podatke ili mogu upisat gluposti
Pa upiši prave to je najbolje, ne vidim di je problem?
ovako, kupio sam predmet, poslao prodavaču da mi pošalje kao gift i da li mu moram još šta posebno reći? da li mu moram neki dokaz o uplati ili tako nešto? i ako nisam neko pitanje napisao slobodno me vi napucajte sa što više odgovora, hvala
ovako, kupio sam predmet, poslao prodavaču da mi pošalje kao gift i da li mu moram još šta posebno reći? da li mu moram neki dokaz o uplati ili tako nešto? i ako nisam neko pitanje napisao slobodno me vi napucajte sa što više odgovora, hvala
Zapravo nakon kaj kupis predmet ti prodavacu ne moras nista slati.
Mozes mu poslati da napise GIFT ( nece pomoci ako namjeravaju lupiti carinu)...
Meni vecina prodavaca na paket napise GIFT i npr. 10 $ bez obzira slao im poruke ili ne.