10,000 fajlova

poruka: 10
|
čitano: 1.431
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
10,000 fajlova

Ehm ..., da li je moguće nečim (program, skripta, ...) automatizirati proces koji me košta dana i dana mukotrpnih radnji?

Iz Explorera klikam na download linkove tipa:

http://www.nemaveze.com/nijebitno.aspx?id=35

S tim što ovaj broj 35 ide dakle od 1 pa do (teoretski) beskonačno, a konkretno do recimo 10000.

Dakle, postoji nekih 10,000 malenih fajlova koje ja ručno skidam i sejvam. Ubijam se radeći to. Postoji li način da se nekako nečim zada ta adresa, i varijabla "nijebitno.aspx?id=XXX" postavi tako da XXX ide od 1 pa do 10,000?

Također bi bilo zgodno riješiti problem činjenice da tu i tamo na nekim brojevima nema fajlova za download. Npr. 3, 16-28, 1022-1023, itd. su prazni.

Unaprijed hvala.

Sig?

Sindrom Karpalnog tunela :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
10,000 fajlova

Pa ne znam da li bi radilo na nacin da downloadas stranicu? Npr. sa OVIM programom.

Nista bolje mi ne pada napamet, mozda bi bilo bolje postaviti to pitanje na forumu webstranicama gdje bi neki "guru" mozda i pronasao neko rijesenje.

Npr. Webmajstori je poprilicno dobar i ozbiljan forum.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
10,000 fajlova

Jedino za ca znam da to dela je Firefox + FlashGot.

Desnim klikom na stranicu s linkovima dobijes u izborniku opciju "FlashGot All" i onda on sve linkove, ali bas sve, proslijedi tvom download manageru.

Webmaster Filozofskog fakulteta u Rijeci www.ffri.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 10,000 fajlova

Shenry i Croart,

zaboravio sam napomenuti da se fajlovi ne nalaze na istoj stranici. Dakle imaš 10,000 istih (sličnih) stranica, i na svakoj je link na download. Adresa linka je u formi kako sam naveo.

Šta nema neki download manager mogućnost ručnog unošenja adrese skidanja, plus elementarni wildcard algoritam? Hu, čovjek bi pomislio da se napravio neki progres u ovim stvarima, a ono još smo na nivou Netscape Communicatora i prvih Explorera (ili tu negdje).

17 godina
Juzer kaže...

Shenry i Croart,

zaboravio sam napomenuti da se fajlovi ne nalaze na istoj stranici. Dakle imaš 10,000 istih (sličnih) stranica, i na svakoj je link na download. Adresa linka je u formi kako sam naveo.

Šta nema neki download manager mogućnost ručnog unošenja adrese skidanja, plus elementarni wildcard algoritam? Hu, čovjek bi pomislio da se napravio neki progres u ovim stvarima, a ono još smo na nivou Netscape Communicatora i prvih Explorera (ili tu negdje).

Mislis webadresa ili podstranica na istoj adresi? Ako imas 10 000 razlicitih adresa onda mislim da imas problem i ne bas puno rijesenja.
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
17 godina
neaktivan
10,000 fajlova

Firefox + BatchDownload addon. Nisi prvi sa sličnim problemom Smijeh  Možeš stavit više različitih wildcarda, brojeve i slova, a vidjet češ. I ne pokušavaj ništa po tom pitanju iz explorera, nećeš se baš usrećit.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
croart kaže...
 Mislis webadresa ili podstranica na istoj adresi? Ako imas 10 000 razlicitih adresa onda mislim da imas problem i ne bas puno rijesenja.
E sad, koliko ja kužim, to su podstranice. Kako sam naveo,
a ova brojka 35 ide zapravo od 1 do 10.000. Dakle imaš 10000 podstranica, i na svakoj je link sa gornjom adresom.
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...

Firefox + BatchDownload addon. Nisi prvi sa sličnim problemom Smijeh  Možeš stavit više različitih wildcarda, brojeve i slova, a vidjet češ. I ne pokušavaj ništa po tom pitanju iz explorera, nećeš se baš usrećit.

Znaš da sam se za trenutak ponadao da će ovo uspjeti?! Ovo mi je toliko važno da sam, za nekoga kao ja, napravio nevjerojatnu stvar i stavio Firefox 3.0.1. (ja sam eksploreraš i točka), potrudio se i potražio, te skinuo rečeni addon. Ima samo jedan problem. Taj addon služi za skidanje fajlova sa sintagmom:
filename*.nastavak
a ja nemam nastavak. Pa mi traži da ga ručno unesem i nudi jpg. NEMAM NASTAVAK:
Ovo je oblik adrese sa kojeg downloadam fajlove. 35 zapravo ide od 1 do 10000.
Hvala svejedno.
Novi prijedlozi?
17 godina
10,000 fajlova

Pa kao sto sam vec rekao mozda je najbolja solucija potraziti savjet na nekom od fouma kao sto je Webmajstori ili probati skinuti kompletnu stranicu na racunalo i tada bi se svi fileovi nalazili vjerojatno u jednom direktoriju (gore sam vec dao link na neki od programa sa kojima bi to mogao uciniti).

Valja probati, a isto tako me sad interesira rezultat...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
10,000 fajlova

brijem da tebi treba offline browser... skine ti sav sadržaj nekog sajta na hard, gdje ti je puno lakše tome pristupiti. Dakako, treba dobro postaviti šta sve hoćeš da ti skida itd... A program koji odlično obavlja taj posao jehttrack website copier. Evo lin na stranicu programa (besplatan je) http://www.httrack.com/

Međusobna djelovanja i veze među podsustavima zovu se sučelja, ili na hrvatskom interface. Nema potrebe da se strgam od učenja kad i ovak prolazim...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice