Ima li piratstvo opravdanje? zaključana tema

poruka: 650
|
čitano: 121.884
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Ima li piratstvo opravdanje?
Loz kaže...

"Svi idu studirat ekonomiju ili pravo,jedva završe faks i onda se čude što im nitko neće ponudit posao a preponosni su ić radit ko konobari."

Lažna tvrdnja i logička pogreška.Try again.

"Loš odabir školovanja znači da se školuješ za nešto u čem ima viška radne snage."

A gdje to ima viška radnje snage,gospodine filozofe?

"Odaberi nešto u čem si dobar i da malo ljudi to radi, i odmah ćeš dobit posao."

AHA! KAKO SE NISAM TOGA PRIJE SJETIO?

Molim te,soli pamet nekom drugom.Svatko tko ima ikakve veze sa stvarnim životom zna da je ovo o čemu ti pričaš fantazija(u najvećem broju slučajeva).

Nije greška, imamo previše loših ekonomista i pravnika koji su jedva završili faks a maštali su biti veliki manageri ili odvjetnici. Za meteorologa završi par ljudi godišnje i odmah dobiju posao.

Jbg, ako nisi ni u čemu dobar i poseban, zašto bi ti netko dao dobar posao? Što ti možeš ponudit a da netko drugi ne može?

Ako si nitko poseban, ne očekuj poseban posao nego odi radit ono što možeš za plaću kolika ti se da. Niti smo se svi rodili jednaki, niti smo svi jednako sposobni.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
17 godina
neaktivan
Ima li piratstvo opravdanje?
(s)izgoreo kaže...

B. kako kako prodajete uslugu kao ovi igre sa šarnim omotima a unutra smeće ili?, kakav je marketing, mi smo bolji od drugih ili mi smo jedini u gradu ili kako?

Ne, zapravo marketing u mojoj branši ne postoji i pravila tržišne utakmice kažu da nema reklamiranja. Tako i radimo.

Inače, ti pričaš o nečem posve drugom.
Svakom čovjeku na svijetu morao bi biti osiguran ugodan život. Međutim, nebi mu morao biti osiguran luksuz, ma koliko ti trubio o tome.

Verbatim kaže...

E, i !?

Gdje ćeš steći radno iskustvo ako nema posla?

Iz primjera kolegice @ MusicWoman, možeš uočiti da je pristala raditi za simboličnu naknadu u struci.

Što sad ona i njoj slični trebali bi upisati ubrzani kurs za bageriste/viličare??

Ne, al s obzirom da radi nekih 2 sata na dan, može raditi i nešto sa strane a ne tu kukati kako nema love.

I sad će mi netko uletit sa spikom, al ti imaš posao i boli tebe labud.

Da imam posao, jedan sam od sretnika kojima posao nije bio upitan od dana kad sam ga dobio. Ovo mi je drugo radno mjesto u životu i tu sam 4 godine, ne vidim da će se to skoro promijeniti.

Međutim imam očuha koji je ostao bez posla sa 57 godina, dakle 3 godine prije nego može u penziju. Nitko ga kasnije nije htio zaposliti jer je bio prekvalificiran, odnosno jer je bio prestar. Pa iako je cijeli život radio kao dipl. ing. strojarstva, za pristojnu plaću, nije kukao jer nema posla već se pomaknuo i radio za crkavicu samo da radi. Raznosio je letke, radio kao pomoćni radnik na gradilištu, radio p*zdarije u fušu, na kraju završio na zaštiti na radu i to radi zadnjih godinu dana. I tako je sad dogurao do penzije, odnosno sad će za koji mjesec.

Nije plakao kako nema šta raditi, već je radio šta je mogao.

Staroj isto nisu cvale ruže, nema fax, ekonomistica je. Ali niti jednom se nije desilo da bude bez posla dulje od 2 mjeseca, jer zna svoj posao i nije ju sram raditi za manje nego prije, pogotovo jer moja uzdržavati moju sestru.

Tako je radila za redom 9 pa 7 pa 6 i 5 tisuća kuna koliko sada dobiva.

Nitko mi ne može tvrditi da posla nema i da ne može zaraditi za sebe. Takav se  ne trudi dovoljno, ne želi dovoljno ili je preizbirljiv. A želudac ne pita što radiš, samo da mu daš kruha.

I onda uleti kolegica na temi koja se žali što dobiva 1000 kn za 2 sata posla dnevno. Bez uvrede al malo mi se bljuje od toga.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 17:32 (Danny_HR).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ne, al s obzirom da radi nekih 2 sata na dan, može raditi i nešto sa strane a ne tu kukati kako nema love.

slaba je konkurencija samo 320 000...zna se

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Bez uvrede, al onaj koj nije radio posao koji se sastoji da nekog učiš o nečemu, znači profesorski, taj stvarno ne zna da taj posao nije samo ta dva sata.

Z druge strane, ja ću reć svoj primjer. Ja sam na burzi 2 godine. Radio sam sve živo. Do ljeta 2008. Od tad kad je kriza, možeš dobit posao samo ako špagu imaš, Ako i tad. Ja sam se i kvalificirao za web dizajnera, prje svega zato jer mi kompjutori leže. Al ni tu nije ružičasta situacija, bila. Prvi posao sam radio doslovno 5 mjeseci ne zato jer sam bio spor, nego zato jer poslodavac nije cijenio moje mišljenje koje je puno stručnije bilo nek njegovo, bez uvrede. Drugi posao smo skroz napravili, al su na dali samo polovicu, a samo nam trebaju materijale dat (tekst,slike) i možemo stavit to gore. Al ne, to već čeka godinu dana. Ljudi, situacija je u državi jadna, al nije u redu od vas da još opravdanja tražite da ljudi neće radit. To je daleko od istine.

Inače Danny, moj ujak je direktor tvrtke već skoro 30 godina. I on kaže, da je u bivšoj Jugi mogao zaposlit bilo koga. Al sad je to više nemoguće. S jedne strane, to nije loše jer barem nema nepotizma. S druge strane, prije su čak i izmišljali poslove samo da ljudi rade.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 17:38 (Bajac).
17 godina
neaktivan
Bajac kaže...

Ljudi, situacija je u državi jadna, al nije u redu od vas da još opravdanja tražite da ljudi neće radit. To je daleko od istine.

Zapravo i nije toliko daleko od istine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 17:40 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
RE: Zašto se ne sankcioniraju PlayStation 3 hakeri
Sinatra kaže...

2. Ti si kupnjom konzole pristao na njihove uvjete i tvoj je red držati ih se. Tko si ti da mijenjaš namjenu konzole i neovlašteno mijenjaš sistemski kod Sonyevih inžinjera? Imao si dovoljno izvora informacija da se raspitaš o svim mogućnostima i nemogućnostima konzole prije kupnje, i ako ti kao takva platforma nije odgovarala, mogao si uzeti Nintendo, PC, mobitel, mikrovalnu ili sasvim desetu stvar koja bi zadovoljila tvoje potrebe.

Ovo je nesto najsmijesnije sto sam ikad procitao... Ako nesto legalno platis zasto nebi imao pravo koristiti tu stvar kako god zelis? Prva stvar ti si kupac koji je platio tu konzolu i mozes s njome raditi sto hoces jer je sad u tvojem 100%tnom vlasnistvu, njih NE smije biti briga jel ti konzolu koristis za igranje igara ili kao ukras na polici. Neovlasteno mijenjanje sistemskog koda - ne ti NE mijenjas sistemski kod kada instaliras linux! Ti u potpunosti uklanjas njihov kod i stavljas drugi koji je - u slucaju linuxa - besplatan! Logicno je i ( bar prema meni ) normalno da kada nesto kupis s time mozes raditi sto hoces... Jedino s cim se slazem je gubljenje garancije jer ipak oni daju garanciju da ce konzola raditi savrseno u odredjenom vremenu ako se koristi prema njihovim uputama. 

Evo nekoliko primjera:

Kupio sam aceton za skidanje laka s noktiju ali ga koristim samo za skidanje masnoce s tiskanih plocica i slicnih stvari kada mi je potrebno. Zar ce me proizvodjac acetona tuzit jer aceton ne koristim za skidanje laka s noktiju?

Kupio si recimo sprej za farbanje metala. A pofarbao si plastiku! Jesli sad kriminalac? Haker? Kako spavas nocu znajuci da si zloupotrijebio sprej?!

Kupio si kucu od nekoga ali sad se taj netko buni da mu se ne svidja kako si iznutra uredio kucu. Pa tko je on da se buni kako izgleda ako vise nije njegova?!

Nadam se da shvacas poantu koji sam ovime htio iznijeti...? Kada za nesto platis ti si vlasnik, proizvodjac vise nije. 

Kaj ce mi potpis kad ga ionak nitko nece gledat?!
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Bajac kaže...

Ljudi, situacija je u državi jadna, al nije u redu od vas da još opravdanja tražite da ljudi neće radit. To je daleko od istine.

Zapravo i nije toliko.

Stvarno!?  :confused:

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 17:41 (Verbatim).
16 godina

Ahahahahaha, ja ću se streljati.

Svi redom piratiziraju i diče se time i kao svi su im živi krivi, samo oni nisu...

Al kad netko njima ne plati odmah ili uopće ne plati, e, onda brate, to nije u redu...

I još imaju obraza reći Dannyju da je on licemjer.

HAHAHAHAHAHAHAHAHA, ovo je bolje od Mrtav Ladan!

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan

Ma ja bih rekao samo jednu stvar,Sony bi ovom dečku trebao platiti za to iz najmanje dva razloga:

1)Otkrio je grešku u sistemu koju će možda moći popraviti ili sljedeći stroj napraviti sa još jačom zaštitom.

2)Reklama.Pa nikad se na internetu nije toliko pisalo po raznoraznim forumima i portalima toliko o Ps3 konzoli kao sada,po meni je to odlična reklama.

I da,ja mislim da Sony ne bi smio zadirati u privatno vlasništvo što,po mom mišljenju konzola postaje kad ju kupimo,ali ne podržavam niti piratstvo u takvoj mjeri da su ljudi bahati kao da je to njihovo osnovno ljudsko pravo,a ne krađa intelektualnog vlasništva.

Ne razumijem zašto se niti jedan od časopisa nije raspisao o zbilja previsokoj cijeni softwarea u Hrvatskoj?Koji je razlog tomu?Porezi ili?Evo vam temica za sljedeći broj.

The world is full of people who talk the talk,but how many of us walk the walk?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

LOL
Da, vodstvo države je krivo što ti ne možeš naći posao dvije godine.

Obožavam izgovore.

P.S. Ovaj tjedan nisam seksao, pas mater i Bandiću i cijeloj gradskoj upravi - ONI SU KRIVI!

Zapravo, jest. Vodstvo države, konkretno kazneno prijavljena stranka HDZ (koju već duže vrijeme i u Saboru zovu zločinačkom organizacijom) na čelu s bivšim premijerom koji sjedi u zatvoru, a uz potporu ogromnog broja građana, opljačkalo je državu i sve njene građane. Iz tog razloga država je pred bankrotom s gospodarstvom pred slomom. Iz tog razloga preko 370,000 građana je nezaposleno (a to je bez ogromnog broja onih koji nisu prijavljeni na HZZ). Dakle, vodstvo države mu jest krivo.

Loz kaže...

Naxeem kaže:

"Komunizam je super kad funkcionira, ali nikada nije funkcionirao."

Komunizam nikad nije ni mogao "funkcionirati" jer nikad nije ni postojao...

Naravno da je postojao. SSSR, Kina, Sj. Koreja, Kuba, Angola, Jugoslavija... a od toga su Kuba, Kina i Sj. Koreja i tko zna koje još i dalje komunističke. Po privatnoj poruci vidim da cjepidlačiš, pa možemo reći da za niti jednu ne znamo je li već komunistička ili je još uvijek u nekom drugom obliku socijalizma.

CroVandal kaže...

nista 2010. najtrazeniji su konobari ajmo svi u konobare jel tamo ima posla!!! {#}

Pa zapravo i jesu. Turizam je jedina grana gospodarstva koja zbog inercije trenutnog prirodnog bogatstva funkcionira, čak i kad posluješ nonšalantno i nekvalitetno

Tvrdy kaže...
Loz kaže...

Promašena i glupa analogija.

Zašto? Je li te netko na silu mora zaposliti jer ti tako hoćeš ili moraš biti zanimljiv poslodavcu? Volio bih te vidjeti da listaš desetine cv-a i gledaš tko bi bio najbolji kandidat za tvoju firmu.  Recimo, daš oglas u kojem naglasiš da tražiš iskusnog čovjeka a jave se likovi "koji doduše nemaju iskustva ali su voljni učiti". A tko će platiti to njihovo učenje? 

Nekih poslova fali do bola, npr. dobrog iskusnog .net developera je teško naći jer ili ima dobro plaćen posao na kojem je zadovoljan ili je negdje vani. S druge strane, hrpa ljudi koje tržište ne treba obija pragove, šalje cv-e, psuju državu i sve ostalo jer ne uspijevaju. Ali, jbga, možeš do smrti bit ljut i psovati, ili se pokrenuti i nešto napraviti. Nije prekvalifikacija sramota, što je bolje - imati dovoljno para od posla za kojeg se nisi školovao ili ponosno pokazivati diplomu, biti bez para i na burzi ?

Danas iskustvo nitko ne plaća u Hrvatskoj. Svi bi iskusnog .NET developera, ali bi ga platili 2800kn +kuverta s 1000kn. To je naprosto smiješno kakvi idioti vode firme u nas, a još tragičnije da imaju ljude koji na to pristanu. Baš zato većina (i ja) radi za strance koji plate debelo dobro za naše prilike, a pritom i neoporezivo. Da ne govorim o tome kako plaćaju ili daju legalne alate, licence, pa čak i hardver. - Naravno, na natječaje se javljaju svakakvi (neki kuhari za developere npr.), ali toga je manje nego ludih poslodavaca.

U Hrvatskoj je i IT u problemima - ili radiš za državu, ponekad i na sumnjive načine (KingICT, IN2, itd.) ili nekako guraš 20 godina star sustav za skladišta i knjigovodstvo. Ostali su zanemarivi.

Ako promotrimo financijsku situaciju, postoji svako opravdanje za pljačku bilo čega, pogotovo s nedostatkom svijesti o intelektualnom vlasništvu, a naši ljudi dignu kredit, uđu u dugove za PC igračku od 15k kn i normalno da onda nemaju za igre...

Naravno, opravdanja su jalova i da disproporcija mogućnosti i želja dovodi do uništenih firmi, obiteljskih budžeta, raspada brakova, zatvora, a u pokradenome svoje mjesto ima i softver.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 21:11 (naxeem).
16 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
A tada, ljudi su bili spremni platiti bilo koji softver, samo da ga mogu uopće nabaviti i početi raditi u njemu! Bilo je čak i (za današnje pojmove)  gotovo nevjerojatnih situacija - primjerice, ja sam svoje prve originalne Windowse 3.1 kupio u Italiji (jer nisam mogao nikako drugačije do njih) i radio na talijanskom jeziku godinama dok se nisam uspio dočepati verzije na engleskom. Znam mnoge koji su bili u istoj situaciji s npr. DOS-om na njemačkom (remember, anyone?).

Eh, sad si ga ukakao. Mogao si i onda nabaviti piratski software isto kao i sad. Od dos-a i norton comandera do win 3.1. I igrica kakvih hoćeš, samo je medij bio disketa. Ta romantična predodžba o sjetnim prošlim vremenima je pogrešna. Ništa se u ljudskoj naravi bitno nije promijenilo od onda..

(s)izgoreo kaže...
a nasljednici, celebrity, tatini sinovi, političari, mlatimudani koji prodaju muda pod bubreg, kako molm te učitelj ne može imati ono što mu treba a govnarski mamić koji prodaje ljude može, kakav je plod rada mešetarenje, bankarstvo rad za govnara koji prodaje majce sa potpisom lacoste koje koštaju 10 kn a prodaje ih za 500 kn a radnice na strojevima plaća 1000 kn... nosi si kapitalizam u vražju mater

Negdje još u početku sam spomenuo pošten rad i maglu, pa je dio forumaša odmah skočio na zadnje noge s kojekakvim objašnjenjima. A ne kontaju da se kapitalizam zasniva na višku vrijednosti koju ostvaruje radnik. I što je tu pošten rad, a što magla. Najgore od svega je kako oni srčano zagovaraju taj sistem kao da bolji ne može niti postojati. A daleko je to od ideale..

15 godina
neaktivan
Bukva kaže...

I još imaju obraza reći Dannyju da je on licemjer.

Di si ti pročitao da je neko rekao da je Danny licemjer?

14 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
(s)izgoreo kaže...

B. kako kako prodajete uslugu kao ovi igre sa šarnim omotima a unutra smeće ili?, kakav je marketing, mi smo bolji od drugih ili mi smo jedini u gradu ili kako?

Ne, zapravo marketing u mojoj branši ne postoji i pravila tržišne utakmice kažu da nema reklamiranja. Tako i radimo.

Inače, ti pričaš o nečem posve drugom.
Svakom čovjeku na svijetu morao bi biti osiguran ugodan život. Međutim, nebi mu morao biti osiguran luksuz, ma koliko ti trubio o tome.

Verbatim kaže...

E, i !?

Gdje ćeš steći radno iskustvo ako nema posla?

Iz primjera kolegice @ MusicWoman, možeš uočiti da je pristala raditi za simboličnu naknadu u struci.

Što sad ona i njoj slični trebali bi upisati ubrzani kurs za bageriste/viličare??

Pa dobro, ima li itko ovdje koji čita postove, bilo čije, s prijašnjih stranica??!

Otkud znaš da ne radim nešto sa strane? U svom prvom postu napisala sam da sam ovaj laptop s kojeg trenutno pišem, kupila 2009. godine... Platila sam ga svojim novcem i tako što sam radila dva posla, a plaća mi je i dalje bila nikakva i opet sam morala žicat tatu da mi dopusti plaćanje preko njegovog Americana jer moju Maestro ne primaju za obročno plaćanje...

Znaš Danny_HR, neki su zadovoljni da uopće nešto i dobiju... Moji roditelji nisu baš premladi i u nekim stvarima ( fizičkim ) im treba pomoć... Ja, kao što sam već X puta rekla, dovršavam svoj studij, pišem diplomski koji mora imati oko 100 strana, sviram u orkestru ( ne dobivam plaću za to ), učim za ispite, vježbam flautu ( šta misliš da za vježbanje ne treba neko vrijeme dnevno, npr. 2-3 sata, ponekad i više? ) i za orkestar i općenito ( jer vidi vraga, voljela bih upisat dalje flautu ), uskačem tati radit kad mu treba radit na posao, fizički pomažem svojima ( nosim drva iz šume po odvratnom terenu, pilim, cijepam )... Uz sve to moram ponekad i odspavat...

Osim toga, Akademija me koštala 3400 eura godišnje i zato mi ne pada na pamet radit neki drugi posao osim onog za koji sam se školovala, ne zbog novaca nego roditelja koji su mi to platili i poštovanja prema njima...

Ne kukam kako nemam love - ako zbog nečeg kukam, to je zato što nemam poštenu karticu s kojom mogu sama platit neke stvari... Ali me užasno živcira kad mi netko govori i drži predavanja o tome kako je lopovluk skidati igre, filmove, glazbu, programe s interneta, a i sam je to radio i još uvijek radi - pod izgovorom da toga nema ovdje ( UFC )... Još gore što si ti to radio, a imao si novaca u tadašnje vrijeme, ali sada si ''nekako sazrio''... Ma molim te, prestani mi ovdje trubit o nečemu čega se u praksi ne držiš...

Ja sam svjesna toga da to što radim nije u redu, prema nikome, ali ne nabijajte me na križ kad i sami to radite - prvo počistite u svom dvorištu, a onda u tuđem...

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
17 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Točno to.

Osobno radim 8 sati redovni posao + 2 sata dnevno posao sa strane. Naravno da više zarađujem od tebe kad ti i radiš manje, nije li to logično?

plaćaš li poreze i doprinose za mirovinsko i invalidsko osiguranje za ta 2 fuš sata (sa strane) ili kradeš državi ?

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
17 godina
neaktivan
Bajac kaže...
Danny_HR kaže...

Inače Danny, moj ujak je direktor tvrtke već skoro 30 godina. I on kaže, da je u bivšoj Jugi mogao zaposlit bilo koga. Al sad je to više nemoguće. S jedne strane, to nije loše jer barem nema nepotizma. S druge strane, prije su čak i izmišljali poslove samo da ljudi rade.

Zato svi i jesu živjeli u jadu i bijedi.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
15 godina
neaktivan

Da, to je Ige, ali tako su htjeli maknuti ljude s ulice. To je radio državni vrh inače.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 18:10 (Bajac).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

plaćaš li poreze i doprinose za mirovinsko i invalidsko osiguranje za ta 2 fuš sata (sa strane) ili kradeš državi ?

Plaćam, odnosno plaća poslodavac.

Zanimljivo, ali baš sam sad išao prošetati psa i otvorio kaslić kad ono unutra Potvrda o isplaćenom porezu i prirezu za 2010. godinu za taj poslić sa strane.

True story.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 18:08 (Danny_HR).
16 godina
odjavljen

ovo je najbolja tema ikad!!! od gey stationa, piratiziranja do drzave i nezaposlensti.... kako se to sve uspjelo nadovezat jedno na drugo? :)

jos samo fali pokoji komentar na gay paradu koja ce biti u splitu i krug je zatvoren! 

uostalom sta je koga briga tko skida a tko ne i zasto bi se itko trebao pravdati... ne kuzim tu ima ljudi koji ne mogu platit nesto a na neki nacin im treba pa su odlucili posudit to.. bar dok ne dobe prve vece novce (citaj postenu placu) . zasto ih se osudjuje? a svi su to nekad u zivotu radili, ne kuzim vas... to nije licemjerno?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bajac kaže...

Da, to je Ige, ali tako su htjeli maknuti ljude s ulice. To je radio državni vrh inače.

Taj sistem je skrahirao već 60-ih kad su otvorili granice da ljudi mogu ići u inozemstvo. Bilo je par sjajnih dokumentaraca o tome, ljudi idu u Njemačku, plaču, puni vlakovi. 

Održavao se privid kao i sad stranim kreditima. Napisao je Tvrtko Jakovina, povjesničar, zgodan članak o tome pod naslovom "Socijalizam na američkoj pšenici". Nemam sad link nigdje.

14 godina
neaktivan

Ali eto, najviše se pričalo o Sonyjevom PS3-u i igrama - ako netko želi igrat neku igru, neka ju i plati, koliko god ona koštala, 5, 50, 500kn ili 5 lipa... Osobno nisam gamerski tip i to me ne zanima previše ( osim igara kao što su npr. TrackmaniaNations, Need For Speed, GTA, GT itd. znači one trkače... ), ali kad bih htjela neku igru, normalno da bih ju kupila - 250 pa čak i 500kn u 2-3 mjeseca nije puno, iako gledajući na cijene u drugim državama, možda ipak jest... Skinula sam nekoliko demoa s Bug-ovog DVD-a, među njima i Collin McRae Rally, ali već nakon 5 minuta igre kompjuter mi se ugasio... {#} Naravno, zato ni ne pokušavam doći u posjed takvih i sličnih igara legalnim, a još manje ilegalnim putem jer nema svrhe gubiti živce na gašenju kompa kad on nije ni dorastao takvim igrama... Istina, skinula sam 2-3 igre, ali ih vjerojatno neću ni otvoriti jer nemam vremena...

Mislim da svatko može imati kopiju nečega - u mom slučaju je to legalno kupljeni BitDefenderov antivirus, bilo u slučaju oštećenja originalnog CD-a/DVD-a ili gubitku istog, dobro je imati kopiju, i to stoji u onoj njegovoj EULA-i koja je prevedena i na hrvatski ( hmmm, amerikanci svoje proizvode ne mogu prevest na hrvatski, a rumunji mogu...? )... Spominjem to jer je prije netko spominjao upravo tu EULA-u i problem prevođenja na hrvatski... Tako, rumunji mogu, amerikanci ( mislim na korporacije ) ne a imaju više novaca nego cijela Europa zajedno... {#}

A sad me ispričajte - moram pod tuš jer sutra putujem na studij, pozdrav... {#}

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...

0 0 hvala 0
16 godina
skank666 kaže...

.. jos samo fali pokoji komentar na gay paradu koja ce biti u splitu i krug je zatvoren! 

..

... Francuska proglasila homo-brak neustavnim.

- Moj omiljeni patuljak (Sarkozy) napokon radi nešto dobro? -, a da nije vezano uz pirateriju, pedofiliju i talibaniliju (kako li se već naziva znanost o talibanima? -terorizam!)...

(zadovoljan?)

btw, previše osobnih kvalifikacija, moraliziranja i ostalih začina, sve što treba zabraniti u temi, tu se našlo.

- Možda je zato dobra tema? Možda Bug treba razmotriti pravila, kao spomenuti Francuz... (?)

edit:

VirtUoso kaže...
Ista drzava u kojoj je incest dozvoljen?

-pa naravno... mislim, jesi li vido 'patuljka'? -s crvenim cipelicama?? {#}

-jedino je jača faca Putin, nešto kao Tarzan/Mowgli s TeddyBearom (Medvedev)... ili Berlusconi -kog on nije izj€bo? Incest je sitnica.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 20:21 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
skank666 kaže...

.. jos samo fali pokoji komentar na gay paradu koja ce biti u splitu i krug je zatvoren! 

..

... Francuska proglasila homo-brak neustavnim.

Ista drzava u kojoj je incest dozvoljen?

17 godina
protjeran
RE: Zašto se ne sankcioniraju PlayStation 3 hakeri
Sinatra kaže...
Od kad su počele kružiti priče o custom firmwareu za PlayStation 3, ovaj podforum se pretvorio u ekstazu za vodiče i primjenu nelegalnih nadogradnji koje služe za igranje piratskih kopija.
S obzirom da izuzev ilegalne primjene ne postoji drugi, opravdani razlog zašto bi netko provalio konzolu, a o tome se naveliko raspravlja, zašto moderatori to ne sankcioniraju?
Što ne pričaš o Sony-evom rootkitu (audio CD-i) koji se instaliravao na korisnikova računala bazirana na Windowsu bez njegovog znanja?
Danny_HR kaže...
Bajac kaže...
Zapravo i nije toliko daleko od istine.
Treba raditi kao radnice Kamenskog i Dalmatinke Nove (zapravo volontiraju), raditi a ne dobivati plaću ili bi trebale(i) raditi za kikiriki...
Danny_HR kaže...
LOL
Da, vodstvo države je krivo što ti ne možeš naći posao dvije godine.
Narod ima vlast kakvu zaslužuje. Ipak, veći teret odgovornosti leži na strani onih koji vladaju i donose zakone.
Sinatra kaže...
2. Ti si kupnjom konzole pristao na njihove uvjete i tvoj je red držati ih se. Tko si ti da mijenjaš namjenu konzole i neovlašteno mijenjaš sistemski kod Sonyevih inžinjera? Imao si dovoljno izvora informacija da se raspitaš o svim mogućnostima i nemogućnostima konzole prije kupnje, i ako ti kao takva platforma nije odgovarala, mogao si uzeti Nintendo, PC, mobitel, mikrovalnu ili sasvim desetu stvar koja bi zadovoljila tvoje potrebe.
O rly?
Frenky, Sony ima dovoljno svojih skupo plaćenih odvjetnika (timova) da mu ne treba još jedan iz Hrvatske koji će na forumu moralizirati drugima o igranju piratskih (PS3) igri(ca).
naxeem kaže...
Pa glasuj novčanikom onda. Nemoj kupiti igru bez igranja demoa. Ja sam mogao kupiti Škodu i shvatiti da je sranje, ali neću je ukrasti zbog toga.
Prekasno. Kupio sam Stalker - Černobil preko Steama. GSC se nije udostojio izbaciti patch kojim bih mogao igrati MP jer je većina igrivih servera na neslužbenom 1.0006 patchu, da ne govorimo o daljnjem postojanju iritantnih bug-ova i na 1.0005 patchu. Ponekad je torrent jednostavnije rješenje nego kupovanje poluproizvoda.
Ako je nešto dobroga proizašlo iz crackova i crackiranja, to je demo scena.{#}
Za filmove i glazbu me nije briga, ionako plaćam naknadu za piratstvo ZAMP-u.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 21:44 (the_tux).
15 godina

Tija bi i ja napisat jedan post na ovu temu, koja je sad preimenovana.

Po meni nema. Danas ima toliko besplatnog softvera da je moguće sastavit sasvin funkcionalno računalo zasnovano na tom softveru. Ako oćeš kvalitetnije/bolje - kupi. Jedina razlika između piratstva tj "virtualne" krađe i krađe iz dućana je u tome šta je ovo prvo dostupnije i lakše za napravit.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MusicWoman kaže...

nakon 5 minuta igre kompjuter mi se ugasio... {#} Naravno, zato ni ne pokušavam doći u posjed takvih i sličnih igara legalnim, a još manje ilegalnim putem jer nema svrhe gubiti živce na gašenju kompa kad on nije ni dorastao takvim igrama... Istina, skinula sam 2-3 igre, ali ih vjerojatno neću ni otvoriti jer nemam vremena...

Komp se ne gasi zbog igre. Možda se pregrijava?

MusicWoman kaže...

Sama?

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
neaktivan

Naxeem

Danas iskustvo nitko ne plaća u Hrvatskoj. Svi bi iskusnog .NET developera, ali bi ga platili 2800kn +kuverta s 1000kn. To je naprosto smiješno kakvi idioti vode firme u nas, a još tragičnije da imaju ljude koji na to pristanu. Baš zato većina (i ja) radi za strance koji plate debelo dobro za naše prilike, a pritom i neoporezivo. Da ne govorim o tome kako plaćaju ili daju legalne alate, licence, pa čak i hardver. - Naravno, na natječaje se javljaju svakakvi (neki kuhari za developere npr.), ali toga je manje nego ludih poslodavaca.

U Hrvatskoj je i IT u problemima - ili radiš za državu, ponekad i na sumnjive načine (KingICT, IN2, itd.) ili nekako guraš 20 godina star sustav za skladišta i knjigovodstvo. Ostali su zanemarivi.

Nisam još čuo za firmu koja iskusnog developera plaća toliko. Toliko nije ni junior pozicija. Jes da se mešetari crno-bijelo (koverta) ali su onda plaće još veće jer za isti bruto poslodavac ti može dati više i to je često usluga ljudima. On riskira da bi zadržao dobre ljude jer da plaća sve bijelo ne bi posao bio rentabilan. Ako mu bane kontrola, lako nadrapa. Po meni,  .net developer sa par godina iskustva, koji dobro barata SQL-om, mogao je donedavno normalno očekivati bar 1000 eura plaće i to legalno. U raznim kombinacijama isplata to često ide i preko 10K kuna. Sad je situacija malo teža, neke firme propadaju, potražnja za poslom je veća, poslova je manje pa se mogu nuditi i manje cifre, ali ovoliko malo, to je koma.

Što se tiče alata, gdje god da sam radio (4-5 firmi), svi alati su bili legalni, od OS-a do razvojnih alata. MSDN, Bizspark, Gold partner pretplate i sl. - you name it. Ali znam firmu koja se bavi razvojem, zapošljava x ljudi, mislim da čak nešto rade za strance i sve ama baš sve je piratsko. E tu bih drakonske kazne - ako od toga zarađujete, platite. Ne kradite svoje kolege developere. 

14 godina
neaktivan
naxeem kaže...
MusicWoman kaže...

nakon 5 minuta igre kompjuter mi se ugasio... {#} Naravno, zato ni ne pokušavam doći u posjed takvih i sličnih igara legalnim, a još manje ilegalnim putem jer nema svrhe gubiti živce na gašenju kompa kad on nije ni dorastao takvim igrama... Istina, skinula sam 2-3 igre, ali ih vjerojatno neću ni otvoriti jer nemam vremena...

Komp se ne gasi zbog igre. Možda se pregrijava?

MusicWoman kaže...

Sama?

Znam da nije zbog same igre, vjerojatno se pregrijao zbog preopterećenja pa wooosh... shut down... {#}

Hmmm, pod tuš ili na studij? {#}

17 godina
protjeran
MusicWoman kaže...

Hmmm, pod tuš ili na studij? {#}

pa na studij, što si drugo pomislila !? {#}

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
14 godina
neaktivan

Ja bi isto htio odgovorit na ovu temu.

Po meni isto nema niti ce ikad imat,a to sto je danas ima dosta skupih software-a i neke igre to je zato sto proizvođač uloži ko zna koliko novaca da bi pokusao osigruat svoj proizvod i na kraju opet dode crack za to.

Ja znam kako bi meni bilo platis ljude koji to rade i neznam sta oni sve moraju platit i onda ti svega nekolicina ljudi to kupi,a vecina ode na torrent stranicu i skine to besplatno.

A ovo za PS3 neka se sony nauci malo pameti kad smo kupovali konzolu dobili smo masinu a sad kako njim puhne u glavu oduzmu na neku opciju iz PS3-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 22:43 (Encheltis).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tvrdy kaže...
... Ali znam firmu koja se bavi razvojem, zapošljava x ljudi, mislim da čak nešto rade za strance i sve ama baš sve je piratsko. E tu bih drakonske kazne - ako od toga zarađujete, platite. Ne kradite svoje kolege developere. 

LOL, pa kakvi su to developeri, da mi je znat?

Pa od njih bi se čovijek najmanje nadao, jer znaju koliko truda treba da bi se iskodiralo nešto, valjda je gazda neki primitivni Balkanac, a zaposlenici moraju šutit i radit?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice