Ima li piratstvo opravdanje? zaključana tema

poruka: 650
|
čitano: 122.476
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Zašto se ne sankcioniraju PlayStation 3 hakeri
BannedOnThisForum kaže...
Bajac kaže...

Dobro, da u Hrvatskoj, pošto je to u Africi teško zamislit, neko ima pišljivi komp s nekim nelegalnim softverom. Nije to bit uopće.

Bit je u tome da će piratstva uvijek bit, dok god je nepravde u svijetu.

Bit će ga sve dok ne stave šveđane, novežane ili šta li su već, vlasnike piratebaya na električnu stolicu. Znači ti si u pravu, piratstva će uvijek biti. I baš me zanima koji to sigurnosni firewall itd koristi piratebay čim ga dosad još niko nije srušio...?

Haha, to je. Zanimljivo stvarno, njihova stranica je još uvijek gore unatoč svim ovim aferama.

17 godina
protjeran
Zašto se ne sankcioniraju PlayStation 3 hakeri?

skidanje ilegalnog softvera je postalo opće-prihvatljivo društveno ponašanje, jer da nije, već bi uskoci, poskoci, javna tužilaštva itd odavno progonili "skidače" a ne progone ih, zašto ?

zato što opet globalni kapital ne da na sebe.

neće gigant kao T-com dozvoliti da mu se tamo neka usrana državna služba iz neke male Hrvatske petlja u biznis i zabranjuje korisnicima da troše kod njih novce.

briga T-com što ti skidaš, glavno je da plaćaš redovito račune i da dioničari mogu dobro natrpati svoje debele guzice, vozati svoje privatne avione i letikoptere.

e, pa gdje je kraj licemjerstvu ?

ja sam se samo uklopio u ponašanje većine, kupujem što moram, što ne moram ne kupujem, i točka.

znaju me kao poštenu osobu, nisam bio u zatvoru, plaćam redovito račune, zaposlen sam, oženjen, i kad nekom kažem da sam skinuo film nitko mi ne pljune u lice nego ih 99% kaže; "svaka čast majstore, daj presnimi".

i opet kažem, dobra igra MOH 6 je zaradila skoro milijardu dolara, dobar proizvod piratstvo ne brine (nemojte mi samo pisati piratluk-fuj).

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najprije argumentiraj kako je ISP kriv za piratstvo? {#}

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

samo sam se referirao (potsjetio posta) na post u kojem se govori kako su/će u Francuskoj isključiti 100 ili 200t korisnika ako nastave sa skidanjem ilegalnog softvera.

sigurno će ISP to dozvoliti.

možeš si misliti, možemo o ovom za 6 mj. pa ćeš vidjet da je "pojeo vuk magare" {#}

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
16 godina
odjavljen
naxeem kaže...

Po toj logici kriv je i proizvođač čekića zato jer njegovim proizvodom osim što možeš pribiti čavao u lijes možeš i provaliti u auto ili ubiti čovjeka i potom ga spremiti u spomenuti lijes.

EDIT: a negdje u ugovoru sa ISPovima stoji da se zbog korištenje njihovih resursa za distribuciju nelegalnog softvera može raskinuti ugovor i naplatiti neka kazna.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 13:30 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan
Co7 kaže...
Ne znam da li znas koja su sva prava iz sustava socijalne skrbi? Ali vjeruj mi da ces imat dovoljno!

U teškoj si zabludi. Brkaš kategorije socijalne skrbi tipa dječji doplatak s stanovima i ogijevom. Masu stvari unutar socijane skrbi ne možeš uopće dobiti ako posjeduješ pokretninu ili nekretninu. Hajde prouči malo što je imovinski cenzus, pročitaj koje narodne novine, pokušaj ostvariti koje pravo iz navedene skrbi, pa onda trkeljaj o tome..

Bugofil kaže...
i kad nekom kažem da sam skinuo film nitko mi ne pljune u lice nego ih 99% kaže; "svaka čast majstore, daj presnimi".

Moram priznati, savršeno si ocrtao naš mentalitet.. {#}

17 godina
neaktivan

Tko kupuje glazbene albume i filmove? Ima li vas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gogica01 kaže...
Sigurno imas frendova i poznanika koji pokusavaju naci posao (vecina je vjerovatno i vss) pa ih priupitaj kako to ide.....ocito je od tvoje cure sestra u nekoj jako lijepoj situaciji kad moze rec da hoce 7k i "odbijat ponude" (milsim kakva je to uopce nebuloza od recenice).....nista  protiv cure ali ko je mala balavica koje je zavrsila faks i sad ona "odbija ponude".....sigurno joj dolaze i ratheona/cesne/boinga i ostalih doma na vrata da ju pitaju dal bi htjela radit za 20k...lupetanje bez rezona ljudi koji zive u nekim svojim balonima i filmovima dok im starci doma donose sve u zivotu.....
Zavrsio sam fakultet u americi.....vec sam par godina zaposlen ali rec da mi cvjetaju ruze bi bilo laganje.....sva ekipa oko mene se bori za posao i sve pokusava napravit da ga zadrzi a ti lupetas da "trebas bit nezamjenjiv poslodavcu"....odi procitat jos par onim motivacijskih postera na netu

Kao prvo, kada vidis natjecaj,  i procitas sta pise u njemu, odlucis da li se slazes sa tim ili ne! A nisu ljudi dolazili kod nje na prag...

Ja se njoj divim zbog takvog stava, i nije mi jasno zasto ti nju osudjujes zato sto cijeni svoj trud,rad i sposobnost!

Ona je bila najbolja u svojoj generaciji, dobila je stipendiju grada ZG i zbog svojih uspijeha prijenosno racunalo od Bandica(lol, ali je tako)!

Ocito je to prepoznao i njen poslodavac kada joj placa doktorat!

Ovo o tome da ti roditelji sve placaju?!?!? Pa kome ne placaju? Dok god se ne osovis na noge , roditelji ti sve placaju (opcenitio oko zivotnih potreba, ne mislim na kondome)!

Po toj logici , netko moze reci: "Lako ovom deristu ici na faks, kad mu mamica i tatica sve placaju, da je musko, isao bi raditi za 1600 kn u rudnik uglja! O kakvom mi balonu pircamo!

Svi mi biramo poslove, tako da ne vidim zasto je njeno biranje gluplje od tvog? Da li bi ti skupljao poluraspadnute leseve za 5000 kn mjesecno(da ne trazim ekstremnije primjere)?

Znaci svi mi biramo, to sto si ti svoju ljestvicu stavio nize,i ako si odabrao neki posao onda trebas i biti zadovoljan njime!

Ti ljudi koji ne rade, su sretni da su se zaposlili! Ne vidim onda razloga da budu nezadovoljni placom ako su je prije 3 mjeseca prihvatili i slavili zbog toga!

Problem je kod ljudi koji su zavrsili faks i sada krive drzavu , ili nesto deseto zbog nemogucnosti nalazenja posla! Pa ti koji nesto stavljas na trziste rada, trebas biti siguran da zanimanje koje je potrebno, odnosno da ima potreba za njim!

To je isto da ja otvorim pekaru kraj pekare, ali su cijene iste i nakon nekog vremena propadnem! I onda krivim drzavu!

Jasno je meni da poslodavci iskoristavaju trenutacno stanje na trzistu, i da bi po meni minimalna placa trebala biti 4000 kn a ne 2100! Ali da odes u USA i pitas da li su zadovoljni sa 2000$ placom , isto bi rekli da nisu!

A ovo da trebas biti nezamjenjiv poslodavcu!?!?!? Stavi sebe u poziciju poslodavca pa odgovori na ovo pitanje!

Ja trenutacno radim u privatnoj tvrtci , u njoj sam 4 i po godine i za sada sam napredovao dvije ljestvice vise. Zadovoljan sam svojom placom i svojim poslodavce, i ocigledno je poslodavac prepoznao moj trud! Ja se na svom poslu zalazem, i zbog toga su ljudi s kojima sam suradjivao uvijek iskljucivo trazili mene! Iako to ne znaci da oni ne bi poslovali s nasom tvrtkom da mene nema, nego znaci samo da se ja trudim i da volim svoj posao! Kakvo je trenutacno stanje, ja ne bih presao u drugu tvrtku ni za duplu placu (normalno i drugi posao)!

Ne znam koliko ljudi moze reci da su zadovoljni svojim poslom, ali ja mislim da je to samo stanje uma, a ne toliko stanja u drzavi (pod uvijetom da poslodavac ispunjava svoje uvijete, ako ne onda drzava je kriva)!

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
14 godina
neaktivan

Mnogi miješaju kupnju legalnog softvera (u ovom slučaju igara) s dobročiniteljstvom.
To nema nikakve poveznice, već ti kupnjom igre izvršuješ svoju dužnost platiti ono što koristiš.

Ne znam za Dannya i druge, ali ja ne dajem u dobrotvorne svrhe, niti me briga što djeca u Africi gladuju ili nemaju uvjete za školovanje. Ja ne moram misliti na dobro u svijetu da bih obavio legalni dio kupnje proizvoda i platio ga.

Isto kao što ne vrijedi argument da kupnjom igara nagrađuješ developera. Nikog ne nagrađuješ, već plaćaš proizvod. Možeš sebi u glavi zamisliti taj argument, no on je nepostojeć.

Nikad nisam čuo da je netko rekao da će nagraditi Dana Browna kupnjom knjige, što je napisao napeti krimić.

Jednostavno će kupiti knjigu jer ne želi čitati bunt fotokopiranog sadržaja.

4 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Tko kupuje glazbene albume i filmove? Ima li vas?

Filmovi: na kiosku, uglavnom crtići, za klince. Nedavno sam ubo Millenium trilogiju po knjigama Stiega Larssona - na Tisku je bila 150 Kn (3 DVD-a). I filmovi su postali kao igre, starija izdanja jeftinija, ima akcija.. samo treba pronaći. Frend je tražio na netu taj isti film i ubio se tražeći i nije našao, ili je bio neki codec koji mu player nije mogao čitati i sl. Slabo gledam filmove jer se uglavnom igram, tako da ih ni ne skidam. Isto vrijedi za serije. Ako se što gleda, gleda se na TV-u.

Aha, skoro sam zaboravio, nedavno sam naručio preko Amazon.co.uk komplet spaghetti vesterna Clinta Eastwooda, ne sjećam se točno, ali 5 filmova je možda koštalo 20-ak dolara.

Muzika: Jako dugo nisam kupio CD, jer slabo slušam općenito. Na poslu slušam preko Groovesharka - plaćam 3$ mjesečno zbog desktop klijenta. mp3 nisam skidao već jako dugo, a jedan dio vremena sam kupovao albume na allofmp3.com ali se onda on ugasio jer su mu osporavali legalnost (po ruskim zakonima je bio legalan). 

Problem je kod nas što nam nisu dostupni servisi kao Netflix i sl. - kad bi postojao Steam za video i muziku, po mogućnosti da se filmovi mogu rentati, s guštom bih kupovao jer bi bile akcije, bilo bi povoljno a sve bi to zaokruživao dobar osjećaj da imaš stvari legalno i da nikog nisi pokrao.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nemoj se uvrijediti na slijedeće, ali mislim Co7 da si jako mlad i da još nisi došao do toga da zarađuješ, jer kao da živiš u bajci

.

Toliko o pričama o radu koje jednostavno ne vrijede za Hrvatsku. Socijala o kojoj pričaš funkcionira u Švedskoj, a posao možeš naći i u SAD-u, ali u Hrvatskoj su to bajke. Hrvatska je puno bliže Tunisu (Grčka situacija bi bila odlična za HR). 

Necu se uvrijediti ali si u krivu, imam preko 6 godina radnog staza!

A za socijalu... Ne da mi se sada pojasnjavati , ali si u krivu! 

15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

@Komodorac

Igre nikome na svijetu nisu životna potreba, tko to tvrdi morao bi preispitati svoje stanje uma.

Ovo ostalo neću ni komentirati jer to ne zaslužuješ.

Pricamo o igrama. Ne pricamo o osnovnim ljudskim potrebama. moze dijete i boso u skolu ici. pod zivotne potrebe mu ne spadaju ni cipele a ni skola, ako cemo tako relativizirat stvari. no druga djeca imaju cipele i igraju ige i to isto zeli i tvoje dijete. a ti ne zelis da tvoje dijete place i ima komplekse  tako da te igre iz banalnih stvari prerastaju u zivotne potrebe. jedvo nekako skupis za comp ili PS i onda treba kupovati igre. kazes da te odgojio samohrani roditelj. pa pitaj ga kakav udarac na kucni budget su bile mnoge stvari koje ti je priustio a da nisu bile iz sfere egzistencijalnog. nove cipele, lopta, kompjuter, knjiga... vjerovatno nisi roditelj i mozes gledati na te stvari kao ono bez cega se moze. mozda je tvoj roditelj bio dobrostojeci pa i nije tako tesko prozivljavao te stvari ali ih 90% u hrvatskoj nisu u takvoj situaciji. moja primanja su takva da bi sinu mogao priustiti pokoju igru mjesecno bez da gladujem zbog toga, ali necu iz principa (ranije objasnjeno). isto tako poznajem covjeka koji je da bi sinu kupio PS3 mjesecima pjesacio na posao i ko zna sta jos. preusko gledas na stvari. nekome je ta igra veliki udarac na kucni budget, nekome nije. mozemo se ne slagati oko pogleda na autorska prava i cijenim tvoje misljenje  isto toliko ne cijenim ovo kako igre nisu preskupe. lijepo u svoje zakljucke ubaci da se radi o tebi i tvom budgetu pa ces zvucati razumnije.

16 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Tanka ti je filozofija. Onome ko si bilo sta ne moze priustiti osim hrane to nije zivotna potreba. Sran*e je upravo ovo sto ti tupis ovdje, ako cemo se vrijedjati. Ako ti moje misljenje mozes tako kvalificirati onda ja mogu tvoje.

Dok su ljudi diljem svijeta zrtve korporativnih politika i dok se sami proizvodjaci softwarea i hardwarea medjusobno tuzakaju zbog kradja ja bi trebao pusiti pricu kako je ljudski i opceprihvatljivo placati nesto sto mogu dobiti besplatno?

Dok smo mi zrtve globalnih kriza namjerno izazvanih necijom ekonomskom politikom, da ne govorim koliko ta politika u nekim krajevima svijeta smrti i izrabljivanja donosi, trebao bi biti njen pijun?

Nek se hebu i oni i njihovo intelektualno vlasnistvo kad oni nemaju obzira prema tudjem. Kod mene je seeding 24/365 i uzivam  u samoj cinjenici da stetocinama cinim stetu.

Ne mozes ti dobiti to besplatno... Ti to MORAS UKRASTI!

17 godina
neaktivan

Glazbu ne slušam već godinama. Barem ne novu. Ono što (iznimno rijetko) poslušam su stariji originalni CD-i koji ionako drastično bolje zvuče od MP3ca. Ja slabo gledam filmove i TV jer ne stignem, ali pratim novije serije i kupio sam BSG blu-ray set s Amazona. Skinuo sam nekoliko epizoda Dextera koje sam preskočio na FoxCrimeu koji uredno plaćam B.netu, a koji mi zauzvrat daje fine nove epizode (upravo su prikazali do kraja polovicu 5. sezone).

Commodore kaže...
Danny_HR kaže...

@Komodorac

Igre nikome na svijetu nisu životna potreba, tko to tvrdi morao bi preispitati svoje stanje uma.

moja primanja su takva da bi sinu mogao priustiti pokoju igru mjesecno bez da gladujem zbog toga, ali necu iz principa

Lopovski mentalitet nije problem sve dok nekome ne postane princip.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 14:01 (naxeem).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
badmad kaže...
Commodore kaže...

...Dok su ljudi diljem svijeta zrtve korporativnih politika i dok se sami proizvodjaci softwarea i hardwarea medjusobno tuzakaju zbog kradja ja bi trebao pusiti pricu kako je ljudski i opceprihvatljivo placati nesto sto mogu dobiti besplatno?

Dok smo mi zrtve globalnih kriza namjerno izazvanih necijom ekonomskom politikom, da ne govorim koliko ta politika u nekim krajevima svijeta smrti i izrabljivanja donosi, trebao bi biti njen pijun?

Nek se hebu i oni i njihovo intelektualno vlasnistvo kad oni nemaju obzira prema tudjem. Kod mene je seeding 24/365 i uzivam  u samoj cinjenici da stetocinama cinim stetu.

ma daj, molim te, ne laži, za početak sebi pa onda ni drugima. Imaš piratski sofware jer si robin hood, borac za socijalnu pravdu i ravnomjernu raspodjelu bogtstva u svijetu? Bullshit.

Jel si iz istog razloga ukrao auto od kapitalističke autoindustrije koja iskorištava sirovine nerazvijenog svijeta i jeftinu radnu snagu? Kradeš benzin od zlih naftnih kompanija? Kradeš hranu po dućanima jer pohlepni trgovci nabijaju stopostotne marže na proizvode? Ne plaćaš struju jer energija treba biti jeftina i dostupna svima? Sigurno ne.

Zašto si pas liže jaja? Zato jer može. Isti je odgovor na pitanje o piratskom softwareu. Zašto imamo nelegalni software? Jer možemo doći do njega i nitko nam ništa neće napraviti zbog toga. Kakve cijene, kakve krize i intelektualno vlasništvo.

ne, auto nisam ukrao jer bi najvjerovatnije zavrsio u zatvoru. zbog softwarea necu. da mogu nekaznjeno od tvornice uzeti auto uzeo bi ga. takodjer bi neki zeljeli da im mali indonezijci rade besplatno ali ne ide, pa moraju dati dollar. svak koristi situaciju i bio bi glup kad ne bi koristio. licemjerje na ovim stranicama je tragikomicno jer bilo ko ko tu ima i jedan neplaceni mp3 u mobu ili compu, a istovremeno meni tu moralizira i soli pamet je licemjerna budala. gdje je granica? koliko je igara, aplikacija, glazbe... drustveno prihvatljivo ukrasti a koliko ne?

15 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Mnogi miješaju kupnju legalnog softvera (u ovom slučaju igara) s dobročiniteljstvom.
To nema nikakve poveznice, već ti kupnjom igre izvršuješ svoju dužnost platiti ono što koristiš.

Ne znam za Dannya i druge, ali ja ne dajem u dobrotvorne svrhe, niti me briga što djeca u Africi gladuju ili nemaju uvjete za školovanje. Ja ne moram misliti na dobro u svijetu da bih obavio legalni dio kupnje proizvoda i platio ga.

Isto kao što ne vrijedi argument da kupnjom igara nagrađuješ developera. Nikog ne nagrađuješ, već plaćaš proizvod. Možeš sebi u glavi zamisliti taj argument, no on je nepostojeć.

Nikad nisam čuo da je netko rekao da će nagraditi Dana Browna kupnjom knjige, što je napisao napeti krimić.

Jednostavno će kupiti knjigu jer ne želi čitati bunt fotokopiranog sadržaja.

Ovo je poanta cijele priče Sinatra. To kaj tebe nije briga što su te mega korporacije osiromašile pojedine djelove svijeta, čak su, ne znam dal znaš, u Indiji rat izazvale zbog profita. I onda od tih mega korporacija ti oćeš, jel, legalno kupit stvari i reć ''sad sam čistih obraza'' i tako mirno zaklopit oči na to kaj ta korporacija u Kini svoje radnike zlostavlja (Foxconn tvrtka je radila materijale za Microsoft, a međunarodne agencije su u toj tvrtci kasnije saznali da ljudima nisu dali osnovna prava).

Kak ti mirno zaklapaš oči pred tim, tak i pirat mirno zaklapa oči pred tim da nije kupio legalan proizvod. U čem je razlika?

Sve to ide u krug.

16 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Danny_HR kaže...

@Komodorac

Pricamo o igrama. Ne pricamo o osnovnim ljudskim potrebama. moze dijete i boso u skolu ici. pod zivotne potrebe mu ne spadaju ni cipele a ni skola, ako cemo tako relativizirat stvari. no druga djeca imaju cipele i igraju ige i to isto zeli i tvoje dijete. a ti ne zelis da tvoje dijete place i ima komplekse  tako da te igre iz banalnih stvari prerastaju u zivotne potrebe. jedvo nekako skupis za comp ili PS i onda treba kupovati igre. kazes da te odgojio samohrani roditelj. pa pitaj ga kakav udarac na kucni budget su bile mnoge stvari koje ti je priustio a da nisu bile iz sfere egzistencijalnog. nove cipele, lopta, kompjuter, knjiga... vjerovatno nisi roditelj i mozes gledati na te stvari kao ono bez cega se moze. mozda je tvoj roditelj bio dobrostojeci pa i nije tako tesko prozivljavao te stvari ali ih 90% u hrvatskoj nisu u takvoj situaciji. moja primanja su takva da bi sinu mogao priustiti pokoju igru mjesecno bez da gladujem zbog toga, ali necu iz principa (ranije objasnjeno). isto tako poznajem covjeka koji je da bi sinu kupio PS3 mjesecima pjesacio na posao i ko zna sta jos. preusko gledas na stvari. nekome je ta igra veliki udarac na kucni budget, nekome nije. mozemo se ne slagati oko pogleda na autorska prava i cijenim tvoje misljenje  isto toliko ne cijenim ovo kako igre nisu preskupe. lijepo u svoje zakljucke ubaci da se radi o tebi i tvom budgetu pa ces zvucati razumnije.

Samo sam čekao da netko potegne argument djeteta. Znači, ako djeca u školi furaju iPhone, mora i moje dijete. Ili ako netko igra Black ops odmah kad izađe, mora i moj, inače će biti u bedu, trpiti duševne boli.. Daj me nemoj J....!!

A tvoja uloga kao roditelja, da ga naučiš neke vrijednosti u životu, da se ne može imati sve što poželi, da stvari koštaju, da se to mora zaraditi? Ne, idemo odgajati razmažene debile koji će smatrati da na sve imaju pravo kad se sjete. To je ono što Ameri zovu "entitlement" generacija - oni podrazumijevaju da sve moraju imati, da im se sve mora dati. Zato i jesmo (skupa sa dobrim dijelom zapadnog svijeta) tu gdje jesmo. 

Da ne bi bilo nesporazuma, imam dvoje djece tako da znam o čemu pričam. Koliko puta sam im morao reći ne kad su nešto htjeli (a najlakše je popustiti i ispuniti sve želje), ali ako se baviš s njima, ako vide da ih voliš i daješ im se na druge načine, neće ti toliko zamjeriti. Kad budu veći, učit ću ih da štede od džeparca, da si odvajaju za ono što vole da si to mogu priuštiti a ne da kradu gdje stignu. I tako će naučiti cijeniti i sebe i novac i tuđi rad (barem se nadam :-) )

17 godina
Sinatra kaže...

Nije te briga za djecu u Africi, ali te je jako zabrinjava,hakiranje PS3.

15 godina
neaktivan

Moram priznat, evo Tvrdy, u zadnjem postu se stvarno slažem s tobom.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Tvrdy kaže...

naxeem kaže...

Nemas vremena za TV, ali si se nedavno opskrbio jednim primjerkom koji ce visiti kao ukras u spavacoj sobi? :-) Lovely. Blago vama, kad si mozete sve kupiti. Sluzite kao primjer nama budalama koji krademo.

:naklon:

17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...
Tvrdy kaže...

naxeem kaže...

Nemas vremena za TV, ali si se nedavno opskrbio jednim primjerkom koji ce visiti kao ukras u spavacoj sobi? :-) Lovely. Blago vama, kad si mozete sve kupiti. Sluzite kao primjer nama budalama koji krademo.

Zapravo, ne, opskrbio sam se primjerkom u spavacoj sobi i u dnevnom boravku. Volim navečer pogledati serije i filmove pred spavanje i poneki dokumentarac na NG/Discu. No i dalje ne vidim kakve to s tvojim navodnim lopovlukom ima veze?

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

a ti ne zelis da tvoje dijete place i ima komplekse  tako da te igre iz banalnih stvari prerastaju u zivotne potrebe. jedvo nekako skupis za comp ili PS i onda treba kupovati igre. kazes da te odgojio samohrani roditelj. pa pitaj ga kakav udarac na kucni budget su bile mnoge stvari koje ti je priustio a da nisu bile iz sfere egzistencijalnog. nove cipele, lopta, kompjuter, knjiga... vjerovatno nisi roditelj i mozes gledati na te stvari kao ono bez cega se moze. mozda je tvoj roditelj bio dobrostojeci pa i nije tako tesko prozivljavao te stvari ali ih 90% u hrvatskoj nisu u takvoj situaciji.

Oćeš da ti kažem iz sjećanja?

Danny: "Mama, mama, svi imaju PlayStation, jel mogu dobit i ja?"

Mama: "Sine nemamo sad za to, kad ćemo imati dobit ćeš."

I dobio sam, kad je mogla kupiti. Uz to sam dobio nekoliko igara i imao ga, doduše tad je ekipa imala PS2 al čuj, imala je druge prioritete.

Kasnije, kad se udala za mog poočima, imali smo "love ko blata", mogao sam dobiti što sam htio, a pazi ironije - TAD SAM SKIDAO IGRE I KUPOVAO OD PIRATA!

Nisam znao cijeniti stvari jer sam mogao imati što god poželim.

Kasnije tek, kad sam počeo sam raditi za svoj novac, shvatio sam da se sve što koristiš mora platiti. Jer to netko poput tebe radi i zaslužuje to naplatiti.

Mislim da ćeš svojim pristupom napraviti suprotno onome što želiš, a to je dijete koje ne cijeni novac, smatra da može i mora imati sve što imaju njegovi prijatelji zato da ne bude "drugačije". Molim te!

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 14:11 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Iskreno mislim da svi ovdje malo previše seruckaju...

Radite takvu filozofiju od nećeg jednostavnog... SVATKO će raditi što mu se prohtije što se tiče ovoga... I dok se ne nametnu veće kontrole distribuiranog sadržaja, toga će biti... TOČKA...
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
VirtUoso kaže...
Tvrdy kaže...

naxeem kaže...

Zapravo, ne, opskrbio sam se primjerkom u spavacoj sobi i u dnevnom boravku. Volim navečer pogledati serije i filmove pred spavanje i poneki dokumentarac na NG/Discu. No i dalje ne vidim kakve to s tvojim navodnim lopovlukom ima veze?

Pa napisao sam ti. Kupujete sve, mi krademo. Radimo stetu proizvodjacima. Nemamo obzira za intelektualno dobro.

17 godina
neaktivan

Kad god su u pitanju velike tvrtke, kapitalizam i preko kruha pogače ja sam za, Sony i sve ostale gutače resursa, ljudskih sudbina i kapitala treba raskrinkati, rastaviti, potkradati i na bilo koji način sabotirati..

Dolje imperijalistička banda, sloboda narodu

...aaargh
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
bed kaže...
Co7 kaže...
Ne znam da li znas koja su sva prava iz sustava socijalne skrbi? Ali vjeruj mi da ces imat dovoljno!

U teškoj si zabludi. Brkaš kategorije socijalne skrbi tipa dječji doplatak s stanovima i ogijevom. Masu stvari unutar socijane skrbi ne možeš uopće dobiti ako posjeduješ pokretninu ili nekretninu. Hajde prouči malo što je imovinski cenzus, pročitaj koje narodne novine, pokušaj ostvariti koje pravo iz navedene skrbi, pa onda trkeljaj o tome..

Molim te da se sada javno ispricas!

Kao prvo, djeciji doplatak uopce ne spada u kategoriju socijalne skrbi! Drugo zasto mislis da ja nesto od toga ne znam, i kako se to kosi s onim sto sam ja rekao? 

Pricas gluposti!  Glavno da si da TD a nemas pojma o cemu pricas!

Samo da nesto preciznije objasnim, stan koji mozes dobiti je na dozivotno koristenje ili do zaposlenja. Ne spada u trajno vlasnistvo niti ga mozes prodati!

Socijalna skrb pruza ono najosnovnije za zivot! Ti nemozes reci da nemas za jesti a imas 5000€ koje ti sjedne na parkiralistu! Sa nekretninama mozes dobiti socijalnu skrb, samo se stavlja zabiljezba na njih! 

A sada te jos jednom molim da se ispricas zbog prozivanja mene , a zapravo si ti taj koji je u teskoj zabludi!

Commodore kaže...

Pricamo o igrama. Ne pricamo o osnovnim ljudskim potrebama. moze dijete i boso u skolu ici. pod zivotne potrebe mu ne spadaju ni cipele a ni skola, ako cemo tako relativizirat stvari. no druga djeca imaju cipele i igraju ige i to isto zeli i tvoje dijete. a ti ne zelis da tvoje dijete place i ima komplekse  tako da te igre iz banalnih stvari prerastaju u zivotne potrebe. jedvo nekako skupis za comp ili PS i onda treba kupovati igre. .

Ako nemas novaca za skrb od djetetu to ce napraviti drzava za tebe, ako nemas uvijeta za zivot drzava ce mu omoguciti kroz dom ili udomiteljsku obitelj! 

A ti bi trebao kao roditelj nauciti to dijete da se ne treba povoditi za drugima! Da mu kazes sine da su to stvari koje mu ti zbog toga i toga nemozes priustiti, ali zato mozes ici s njim u sumu, igrati nogomet, rostiljati, setati itd.

Ja sam bio sa curom ciji su roditelj doslovno milijunasi (iz Osijeka jedna obitelj, nemaju 100 milijona ali imaju oko 2 ili 3), oni imaju jedan mali televizor od 55cm i jedan kompjuter u dnevnoj sobi samo za skolu! Oni su misljnja da televizija i pretjerano iz izlaganje igrama i ostalim stvarima vezane za kompjuter lose utjecu na njih i to im ne dopustaju. Isto tako ta moja cura je imala mobite nokia 3310 star 4 ili 5 godina, i starci joj nisu hjteli kupiti drugi bas zbog stvari gore navedenih! Prvi posteni mobitel sam joj ja kupio, mislim da je bio e65 crveni(nokia)!

Ali su zato mogli ici za ljeto gdje god su htjeli, na bilo koji kamp , imasli su glazbene instrumente ona i brat u vrijednosti oko 50 000 kn itd...

Po meni je to radikalno ,ali hocu reci da se odgoj ne sastoji od ispunjavanj svakog hira djeteu. Pogotovo ne da ga ucis da je krast u redu ako to imaju i drugi.

17 godina
neaktivan

Ima istine u tome što govori EnlightenedPhoenix, ali i ostali - uzima se i tako će biti uvijek, svugdje dok god se može. Međutim, problem nastaje kada netko ne vidi u tome ništa loše ili to radi namjerno, a najgore kad djecu koristi kao izgovor ili ih odgaja tako da uzimaju što žele, bez obzira mogu li to priuštiti. S jedne strane neki su željeli kapitalizam, privatno vlasništvo u potpunosti (a ne djelomično kao u Jugoslaviji), ali to im odgovara samo kada se radi o njihovoj strani vlasništva, njihovom posjedovanju, njihovom radu i naplati. Za plaćanje drugih, svi bi komunizam, da je sve javno dobro, zajedničko, slobodno...

Znate li zašto u Hrvatskoj možda nećete primiti iduću plaću? Zašto radnice Kamenskog nisu primile plaću? - Iz istog razloga iz kojeg vi uzimate igre bez kupnje - zato jer mogu i jer nemaju nikakvog razloga da radnike plate, ako mogu proći i bez plaćanja.

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Oćeš da ti kažem iz sjećanja?

Danny: "Mama, mama, svi imaju PlayStation, jel mogu dobit i ja?"

Mama: "Sine nemamo sad za to, kad ćemo imati dobit ćeš."

I dobio sam, kad je mogla kupiti. Uz to sam dobio nekoliko igara i imao ga, doduše tad je ekipa imala PS2 al čuj, imala je druge prioritete.

Kasnije, kad se udala za mog poočima, imali smo "love ko blata", mogao sam dobiti što sam htio, a pazi ironije - TAD SAM SKIDAO IGRE I KUPOVAO OD PIRATA!

Nisam znao cijeniti stvari jer sam mogao imati što god poželim.

Kasnije tek, kad sam počeo sam raditi za svoj novac, shvatio sam da se sve što koristiš mora platiti. Jer to netko poput tebe radi i zaslužuje to naplatiti.

Mislim da ćeš svojim pristupom napraviti suprotno onome što želiš, a to je dijete koje ne cijeni novac, smatra da može i mora imati sve što imaju njegovi prijatelji zato da ne bude "drugačije". Molim te!

uopce nije stvar u onome sto dijete zeli nego u onome sto roditelj zeli. ne znam da li si shvatio poantu moje price. i onaj otac je djetetu rekao da ga trenutno ne moze kupiti pa je nakon toga otegao jaja do poda i sebe lisio nekih stvari koje bi vecina nazvala egzistencijalnim da bi kupio taj PS. na to se odnosio moj post. o odnosu prema necijem intelektualnom radu sam svoje misljenje napisao ranije i zakljucio ga postom da je svak onaj ko ima i jedan nekupljeni mp3 isti lopov ko i ja, s tim da ja nisam licemjeran niti lazem sebe i druge.

Moj sin, za razliku od vecine druge djece, kad udje u ducan ne place niti se baca po podu da mu nesto kupim jer zna da na taj nacin nece nista postici. Zna da sve sto zeli treba zasluziti, da to kosta i da tate nema doma jer zaradjuje za te stvari.

Karakteristicno za ovakve forume je da diskutanti iz konteksta vade jednu rijec, tumace je po svome i onda nastavljaju u nekom svom smijeru.

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Moj sin, za razliku od vecine druge djece, kad udje u ducan ne place niti se baca po podu da mu nesto kupim jer zna da na taj nacin nece nista postici. Zna da sve sto zeli treba zasluziti, da to kosta i da tate nema doma jer zaradjuje za te stvari.

Ček... ako ćeš dijete naučiti kako da ukrade sofisticirane stvari, poput softvera, zašto ga ne naučiš da krade i ove druge, poput hrane? - Ako ga dobro poučiš, možda nećeš morati zarađivati, jer ćeš sve nabavljati besplatno i moći više vremena provoditi s djetetom. Naravno, kad niste u nabavci.

16 godina
neaktivan
Promatrač kaže...

Nije te briga za djecu u Africi, ali te je jako zabrinjava,hakiranje PS3.

Odgovori iskreno, da li te vise boli ako izgubis 100 kn na putu do stana ili ako dijete u africi umre?

Da li ti je gore kad skuzis da si izgubio 100 kn ili kad vidis na vjestima da je na aerodromu poginulo 20+ ljudi?

Dali si ikad cuo za izraz "monkey sphere",  prouci malo to....

Mislim da je on mislio na to kako nije ucinio nista lose ako nije poslao litru vode u Afriku, ali je ako je ukrao softwer!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice