1GB VRAM-a dovoljno za danasnje igre?

poruka: 22
|
čitano: 8.097
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dal je za danasnje igre dovoljna graficka sa 1gb vrama uz quad cpu

xXxXx

0 0 hvala 0
16 godina

u vecini slucajeva bi trebala biti dovoljna, ali moras paziti da je GDDR5 jer ispod toga tesko da ces profitirati od cjele gige ako ju memorija ne stigne napuniti. hd6670 1GB GDDR5 bi bio kao danasnji minimum jer HD6550D se vec moze naci u A8-3850/70K koji moze sasvim fino vrtjet Battlefield 3 (za APU, jel).

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 1 hvala 1
13 godina
neaktivan

Nije samo kolicina memorije bitna. Imas slabih grafickih kartica, a imaju 1GB GDDR5. Daj radije reci koja je graficka u pitanju ili barem takt GPU-a.

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran

koju rezoluciju koristis?

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

rezolucija je 1920x1080, graficka je 6850 clockana tako da je jednaka hd6870 stock, mozda malo i jace.

xXxXx

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: 1GB VRAM-a dovoljno za danasnje igre?
ma ona tjera sve na high, ako ne i ultra.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
neaktivan

Ako ne igraš na tri monitora - bit' će dovoljno  {#}

4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

cini mi se da nece biti dovoljno, nove igre sve vise i vise koriste vram. crysis 2 pojede i do 2gb vrama, koliku bi prednost dobio u crysisu 2 u tom trenutku kada koristi 1.8GB vrama izmedju iste kartice,stim da je jedna 1gb a druga 2gb, naprimjer gtx560 non ti ili hd6870 1 i 2gb verzija

xXxXx

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
RAPTOR XxX kaže...

cini mi se da nece biti dovoljno, nove igre sve vise i vise koriste vram. crysis 2 pojede i do 2gb vrama, koliku bi prednost dobio u crysisu 2 u tom trenutku kada koristi 1.8GB vrama izmedju iste kartice,stim da je jedna 1gb a druga 2gb, naprimjer gtx560 non ti ili hd6870 1 i 2gb verzija

Ja sa svojom pogonim crysis 2 sve na maximumu, rezolucija 2048*1152, tako da bi i ta tvoja trebala.

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
14 godina
neaktivan
RAPTOR XxX kaže...

Možda do 1920x1080. Preko već treba više...Čak i GTX 680 zbog 2GB u nekim igrama izgubi korak sa HD 7970 na 2560x1600.

Inače slažem se, optimalno je 1+GB VRAM-a za moderne igre na Full HD sa AA i više.

14 godina
neaktivan
Volvox kaže...
RAPTOR XxX kaže...

Ja sa svojom pogonim crysis 2 sve na maximumu, rezolucija 2048*1152, tako da bi i ta tvoja trebala.

sve na max? dx11 ultra, high res textures?

xXxXx
13 godina
neaktivan
RAPTOR XxX kaže...
Volvox kaže...
RAPTOR XxX kaže...

E za ove HD teksture nisam siguran, igrao sam ga cim je izasao te jos mjesec-2 poslje, al mislim da sam imao te HD teksture,al nisam 100% siguran, znam da jedina igra koja mi do sad nije na maximumu radila je BF3 i ona neka di je ona fizika vode odlična, nisam siguran kako se zove,hidromania ili tako nesto.

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
14 godina

1GB rama je sasvim dovoljno i dalje na rezama do 1080p. U nekim slučajevima tek se osjeti možda nedostatak memorije, ali to su IZNIMKE. Svakako, tko kupuje novu grafu, preporuka je nek uzima sa 2GB memorije jel igre će s vremenom zahtijeviti više rama.

13 godina
protjeran
Bass kaže...

u vecini slucajeva bi trebala biti dovoljna, ali moras paziti da je GDDR5 jer ispod toga tesko da ces profitirati od cjele gige ako ju memorija ne stigne napuniti. hd6670 1GB GDDR5 bi bio kao danasnji minimum jer HD6550D se vec moze naci u A8-3850/70K koji moze sasvim fino vrtjet Battlefield 3 (za APU, jel).

U vecini slucajeva si u pravu sto se tice GDDR5 memorije, osim u par tipa kartica poput GTX 260 gdje jako siroka sabirnica omogucava i GDDR3 memoriji da ima propusnost kao neka novija 256bitna kartica sa GDDR5 memorijom.Recimo u mene, 448bitna sabirnica i memory clock GDDR3 memorije na 1350MHZ daje propusnost od 151GB/S.

RAPTOR XxX kaže...

Ne nego DX9, nema sigurno instaliran DX11 i HRT jer to ne pogone ni mnogo jace kartica na ultra i toj rezi.

clock2much
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

RAPTOR XxX kaže...

Ne nego DX9, nema sigurno instaliran DX11 i HRT jer to ne pogone ni mnogo jace kartica na ultra i toj rezi.

Da, kao što rekoh, ne sjećam se više, igrao sam je čim je izašla, a mislim da tad nije bilo ni HD tekstura ni dx11, al ne drži me za riječ.

14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Bass kaže...

U vecini slucajeva si u pravu sto se tice GDDR5 memorije, osim u par tipa kartica poput GTX 260 gdje jako siroka sabirnica omogucava i GDDR3 memoriji da ima propusnost kao neka novija 256bitna kartica sa GDDR5 memorijom.Recimo u mene, 448bitna sabirnica i memory clock GDDR3 memorije na 1350MHZ daje propusnost od 151GB/S.

RAPTOR XxX kaže...

pa sta bi onda bilo na karticama tipa 560gtx, hd6870 s 1 i 2gb memorije, kolika bi prednost bila na full hd rezi u trenutku kada crysis2 koristi 1.7-1.8gb vram memorije.

xXxXx
13 godina
protjeran

Ne velika ali bi je bilo, moja preporuka ti je barem 6950 2GB polovnjaca ili HD 7850 nova.

clock2much

0 0 hvala 1
14 godina

Koliko se ja sjećam HD 6950 1GB vs HD 6950 2GB NEMA razlike na 1080p rezi pa ni u krizi 2.

14 godina
neaktivan

1GB vrama mi predstavlja problem u vecini novi igara. ako bi stavio jedan ssd umjesto hdd jer je puno brzi, da li bi mi 1gb vrama opet predstavljao problem?

xXxXx

0 0 hvala 0
14 godina
RAPTOR XxX kaže...

1GB vrama mi predstavlja problem u vecini novi igara. ako bi stavio jedan ssd umjesto hdd jer je puno brzi, da li bi mi 1gb vrama opet predstavljao problem?

Kako ti predstavlja problem?U kojem smislu?

Kupnjom SSD-a ces ubrzati sustav ali neces utjecati na ikakve graficke perfomanse tim upgradeom.

iclock2much
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
RAPTOR XxX kaže...

Kako ti predstavlja problem?U kojem smislu?

Kupnjom SSD-a ces ubrzati sustav ali neces utjecati na ikakve graficke perfomanse tim upgradeom.

Mislim na to da jedna HD7850 vrti svaku igru na max i neke igre povuku cak i do 1.9gb na 1080p. Kak ce tu igru prikazivati hd7850 od 1gb vrama, sigurno ne fino i ugodno.... Citao sam to da kada igri ponestane vram memorije, ona teksture i ostalo trazi po HDDu i desi se fps drop, pa sam pomislio da se taj problem ne bi desvao sa SSD jer je puno brzi nego mehanicki disk

xXxXx
16 godina

Za 7850 nema razlike 1gb i 2gb jer graficka je ionako namjenjena za rezolucije do 1080p, i ne vrti ona sve na max ako te bas zanima, vec ima par tema gdje se o tome raspravljalo jer prije nego sto kolicina memorije postane problem GPU ce postat usko grlo što se odrazava na preformanse. Znaci graficke jace od 7870 i rezolucije iznad 1080p ima smisla 2,3gb , sve ispod nema razlike. Jedino za GTA4 nisam siguran, za BF3 pricam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 13:08 (bik).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice