Xbox 360 Slim 4gb modifikacija

poruka: 10
|
čitano: 7.322
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Bok svima, znači dobio sam xbox 360 Slim 4gb  MFR datum 2011-10-30, Model 1439

Zanima me modifikacija ixtreme lt 3.0 koliko sam skužio to je samo modifikacija DVD driva i omogućava igranje samo preko DVD diska i opet se mogu spajat na Live bez bana.

Pitanje je da li moram lemit nešto ili kupit naknadno neki čip ili se samo taj DVD drive spoji na komp preko SATA i ubacim samo novi firmware.

Ispričavam se ako slična tema već postoji, ali nigdje ne mogu naći korisnu informaciju {#}{#}{#}

0 0 hvala 0
16 godina

Nitko?! {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Xbox 360 Slim 4gb modifikacija

Za tu konzolu ce ti trebat iXtreme LT Ultimate (LTU) modifikacija sto znaci da se parcijalno treba napraviti RGH da se sazna DVD kljuc od konzole, a zatim se treba kompletno zamijeniti elektronika od DVD uredjaja, za to ti treba Xecuter LTU2 plocica koja odgovara modelu tvog DVD-a (Liteon ili Hitachi). U svakom slucaju, ovo je sve daleko prekomplicirano da to napravis sam, a nece bas biti ni jeftino da se napravi (racunaj bar 500-njak kuna).

16 godina

Hvala...stvarno je prekomplicirano i ispast će me 550 kn.

10 godina
neaktivan

samo da se nadovežem... po meni je najbolje samo RGH modifikaciju napraviti. Istina da se sa takvom konzolom ne može na Live servis ali ima masu prednosti: ugradnja većeg HDD diska bez dodatnih preinaka na disku (ja sam stavio 750 GB), nema mučenja sa snimanjem DVD medija i "layer break" jer sve se pokreće sa USB ili hard diska, a tko želi online igranje može se i to (samo ne preko Live)... no i ta modifikacija nije baš jeftina jer se treba paziti da vam ne uvale jeftini čip... 

12 godina
neaktivan

Ma te gluposti s "jeftinim" cipovima su price za malu djecu. Bez obzira dal imas najjeftiniji x360 run cip od 3$ ili najskuplji Coolrunner 4 XL od 40$, sve osim eventualno brzine paljenja je identicno. Cip ne igra nikakvu ulogu nakon sto se konzola upali, a sa skupljim cipom dobijes eventualno nesto brze paljenje (tu pricamo o sekundama, kome je to stvarno presudno?). IMHO, puno je vaznije da je modder koji ugradjuje iskusan jer je puno vaznije da je instalacija izvedena uredno i kvalitetno nego koji je cip unutra. Ako konzola pali unutar 60 sekundi, nema smisla bacat pare na skupe cipove, nista bolje nece radit, a tih 60 sekundi iskusni modder moze postic s bilo kojim cipom.

10 godina
neaktivan

ne govorim o brzini bootanja već o trajnosti čipa... svašta su ljudima znali uvaljivati

15 godina

Sad ima i 100MHz čipova za par dolara, ali nije toliko ni stvar u bootanju nego kvaliteti. Ja osobno koristim samo TX Slim Proto ili Squirt v2 i oba su se pokazala jako dobrim, bootaju konzole unutar 5 glitcheva.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dadn kaže...

ne govorim o brzini bootanja već o trajnosti čipa... svašta su ljudima znali uvaljivati

Shvacas da su svi ti "cipovi" solid state elementi? Drugim rijecima, nema pokretnih dijelova, niti dijelova koji bi mogli iznenada otkazati? A da i ne pricamo o tome da su sami xilink cipovi, znaci "mozak" glitch cipa sourceani od potpuno istih proizvodjaca od kojih kupuje i Team Xecuter? Gle, stvar je jednostavna - Kinezi su sposobni klonirati skoro sve sto im padne pod ruke i to s potpuno usporedivom kvalitetom kao kod "originala" za sitnis. To je ogroman problem za ekipu kao sto je Team Xecuter koji ulazu veliki know-how i cesto i lovu da razviju te cipove. Al nazalost, igra je takva da cesto ista tvornica koja proizvodi TX cipove u drugoj smjeni proizvodi klonove tih istih cipova i prodaje ih za pola manju cijenu. Lose za Team Xecuter, odlicno za potrosace. Tesko se bas mogu buniti da im Kinezi " piratiziraju" cipove za piratizaciju. Poanta je u tome da su price o "nizoj kvaliteti" smijesne i krecu upravo od Team Xecutera i slicnih "developera" koji imaju jako jasan motiv da takve stvari izjavljuju. Uopce im ne treba vjerovati. Kroz ruke su mi prosli mnogi originali i "kopije", najrazlicitijih modcipova i vjeruj mi, 99% vremena ne mozes uocit razliku ni kad drzis kopiju i original jedan pored drugog, a o nekakvoj "trajnosti", " pouzdanosti" i ostalim glupostima da i ne govorimo. Jos nisam dozivio da je glitch cip otkazao, bio kopija ili original. Ne sporim da postoje i neke lose kopije i cipovi, ali razlika izmedju "dobrih" i "losih" je cesto dolar vise ili manje, s tim se nitko nece zafrkavat da ustedi koju kunu. S druge strane, razlika izmedju "originala" i "kopije" je cesto i preko 20$ a to nije beznacajna stavka. Da se razumijemo, smatram da ako netko ugradjuje kopije treba i cijenu modifikacije umanjiti za tih 20$ umjesto da naplacuje isto kao i original, ali isto tako smatram da nema apsolutno nikakvog smisla inzistirati na originalima kad u 99% slucajeva razlike u funkcionalnosti, pouzdanosti, trajnosti - nema.

10 godina
neaktivan

možda sam se zaletio i sa trajnošću ali u biti govorim o tome da su ljudima uvaljivali jeftine kopije po cijeni skupih "originala" i to je glavni problem što moraš provjeriti što kupuješ.... kod nas imaš prevaranata na oglasima 99% i treba biti oprezan kod kupnje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice