Valve Steam Machine

poruka: 12
|
čitano: 1.060
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Valve Steam Machine

Evo da imamo i temu ovdje pošto su izašle recenzije, teško razočaranje perfomansama i cijenom, neznam što se očekivalo od hw starog 10 godina
Valve vam ga je uvalio i kao što sam rekao prvo vam je prodao kontroler po sumanutih 100€ da se pokriju totalno šupački!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:29 (Boris grozni).

2 0 hvala 0
2 godine
Re: Valve Steam Machine

Trenutno je novi Steam Machine tako loš odabir da će ga kupiti jedino bogataši s viška love i hardcore Valve fanovi, za 1000€ se dobije ps5 PRO i još ostane za GTA VI...

14 godina
Valve Steam Machine

Pa ti napravi upgrade grafe kad imaš SOC sa integrušom i to još vrlo visokih 8 GB Vrama LOL!

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Valve Steam Machine

jel netko već upratio kakav bi se PC mogao uzeti za te novce? 

Ja sam očekivao da će biti pristupačna cijena za ekipu koja nema preveliki budžet, a igrala bi PC, ali ovo mi se čini da se može uzeti i bolji PC ako sam kupuješ i složiš

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Cansee kaže...

jel netko već upratio kakav bi se PC mogao uzeti za te novce? 

Ja sam očekivao da će biti pristupačna cijena za ekipu koja nema preveliki budžet, a igrala bi PC, ali ovo mi se čini da se može uzeti i bolji PC ako sam kupuješ i složiš

https://forum.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-700-do-1000-eur/170221.aspx?page=550

Baci oko tu ima več tema za konfe do soma ojra.

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
18 godina

Ovo je bilo očekivano s trenutačnim cijenama memorije i SSD diskova.
Kroz intervjue koje su davali, moglo se naslutiti da će cijena biti između 500 i 800 $, što sam još prije i napisao, to je za ove specifikacije maksimalan iznos koji bi većina bila spremna dati.

Sam Steam Machine je namijenjen masi koja ne mari previše za FPS i grafičke detalje.
Po samim recenzijama je vidljivo da je u razini PS5, što je i bio cilj.

Nažalost, dok se ovaj AI balon ne ispuše, može se očekivati da će cijena ostalog hardvera samo nastaviti rasti.

fluffy_inside
5 godina
Wolf88 kaže...

Kroz intervjue koje su davali, moglo se naslutiti da će cijena biti između 500 i 800 $, što sam još prije i napisao, to je za ove specifikacije maksimalan iznos koji bi većina bila spremna dati.

Sam Steam Machine je namijenjen masi koja ne mari previše za FPS i grafičke detalje.

Nažalost, dok se ovaj AI balon ne ispuše, može se očekivati da će cijena ostalog hardvera samo nastaviti rasti.

Mislim da je ovaj unutra hw kao i ssd/ram odavno kupljen po starim cijenama po nekom ugovoru, otimačina i ništa drugo pod izlikom nekakve nestašice i poskupljenja, žao mi ekipe koja je nasjela na kupovinu kontrolera sad če si ga uštekati u noćnu lampu

Poruka je uređivana zadnji put danas u 14:02 (Boris grozni).
14 godina
Wolf88 kaže...

E hebiga al PS5 je 439 ojra:

https://www.nabava.net/konzole?q=ps5

A Steam Machine je 1039 ojra 512 GB 

https://store.steampowered.com/hardware/steammachine

Al na Steamu dobiješ popust nekad na igre.

Pazi ovo: Geekbench scores comparable to the AMD Ryzen Z1 handheld chip. LOM i to ko GROM!

Poruka je uređivana zadnji put danas u 14:22 (Streetpunk).
18 godina

Morate imati na umu da Valveu nije poanta raditi s gubitkom na hardveru.
Ovo je više pokušaj da postave neke minimalne standarde za PC, koji onda developerima služe kao smjernice prilikom optimizacije.
Isto tako, oni sami rade jako puno na optimizaciji kroz SteamOS (Proton).

Kako su za handheld napravili osnovnu verziju, tako su i dalje prepustili drugim proizvođačima da razvijaju jače handheld konzole.

Nažalost, baš zato što Steam nije fokusiran na hardver i ne žele imati velike zalihe, oni naručuju manje količine pa su puno podložniji promjenama cijena.
To se vidi i na Steam Decku, koji je bio nedostupan jako dugo i kada su došle nove zalihe cijena odjednom skočila za 40%.
Baš iz razloga što su količine memorije i SSD-ova koje oni naručuju relativno male.
Isto su to potvrdili i s Gamers Nexusa, gdje su baš rekli kakve im cijene ponude dobavljači – to je to, uzmi ili ostavi.

Sony i Xbox su druga priča. Oni su unaprijed ugovorili cijene za XY količina po fiksnoj tarifi kojoj se dobavljač mora prilagoditi, a isto tako sigurno imaju puno veću pregovaračku moć prilikom dogovaranja cijena.
S druge strane, oni kroz cijene video igara i pretplata na neki način subvencioniraju cijenu samog hardvera.

Uostalom, i sam Xbox je potvrdio da će cijena nove generacije konzola ići prema gore ako se situacija ne popravi.

Poanta je da vas nitko ne sili da kupite Steam Machine. Možete ga sami složiti jeftinije, jedino što sigurno nećete moći napraviti ovako mali PC.

fluffy_inside
17 godina
Valve Steam Machine

Pogledajte cijene mobitela. Iphone je skuplji od ovog čuda

1 0 hvala 0
15 godina
Wolf88 kaže...

Morate imati na umu da Valveu nije poanta raditi s gubitkom na hardveru.
Ovo je više pokušaj da postave neke minimalne standarde za PC, koji onda developerima služe kao smjernice prilikom optimizacije.
Isto tako, oni sami rade jako puno na optimizaciji kroz SteamOS (Proton).

Kako su za handheld napravili osnovnu verziju, tako su i dalje prepustili drugim proizvođačima da razvijaju jače handheld konzole.

Nažalost, baš zato što Steam nije fokusiran na hardver i ne žele imati velike zalihe, oni naručuju manje količine pa su puno podložniji promjenama cijena.
To se vidi i na Steam Decku, koji je bio nedostupan jako dugo i kada su došle nove zalihe cijena odjednom skočila za 40%.
Baš iz razloga što su količine memorije i SSD-ova koje oni naručuju relativno male.
Isto su to potvrdili i s Gamers Nexusa, gdje su baš rekli kakve im cijene ponude dobavljači – to je to, uzmi ili ostavi.

Sony i Xbox su druga priča. Oni su unaprijed ugovorili cijene za XY količina po fiksnoj tarifi kojoj se dobavljač mora prilagoditi, a isto tako sigurno imaju puno veću pregovaračku moć prilikom dogovaranja cijena.
S druge strane, oni kroz cijene video igara i pretplata na neki način subvencioniraju cijenu samog hardvera.

Uostalom, i sam Xbox je potvrdio da će cijena nove generacije konzola ići prema gore ako se situacija ne popravi.

Poanta je da vas nitko ne sili da kupite Steam Machine. Možete ga sami složiti jeftinije, jedino što sigurno nećete moći napraviti ovako mali PC.

Može se složit pc iste veličine i još jači za manje novca evo primjer

Ryzen 5 5600x 100-120e
Be quiet SFX 450W 60e
RTX 4060 8GB 200e
16GB DDR4 100e
B550m ASRock ITX 120-130e
Low Profile CPU Cooler 50e
Fractal Ridge 170e
500gb ssd 80e

sve skupa oko 900e

14 godina

Svaka čast MGloc tak se to radi, ja imam Ryzen 5600 u SFF kučištu od Anteca sa 6 12ice venta (3 naprijed i 2 na vrhu 1 otraga, na kartici 3 isto SFF Giga Windforce i cooler od kile Peerless Assassin 120 RGB V3) hlađenje je mrak pogotovo kad klima radi a nečujan je gotovo.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 17:57 (Streetpunk).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice