koja glupost nemogu kupiti po toj cijeni dok mi ne istekne 5.6, valjda bude do tada jos popust
do 11. lipnja su popusti, imaš vremena...
Dualsense kontroleri su na popustu, vise manje svugdje ih mozete nabaviti za 55 eura... nije veliki popust, ali kome treba, ustedi se za čunga lungu...
Pozdrav,
hoće li cijena PlayStation 5 Pro konzole porasti, smanjiti se ili ostati ista kada se približi izlazak GTA 6, pod uvjetom da ne dođe do novih odgoda?
Vaše mišljenje..
Pozdrav,
hoće li cijena PlayStation 5 Pro konzole porasti, smanjiti se ili ostati ista kada se približi izlazak GTA 6, pod uvjetom da ne dođe do novih odgoda?
Vaše mišljenje..
Tko zna odgovor na to pitanje ima se priliku obogatiti.
Ja mislim da će ostati potpuno ista uz klasične popuste koji i sad postoje (neki dan je bilo za 700€ na ekupi).
Pozdrav,
Vaše mišljenje..
Situacija je ovakva - Xbox je u kompletnoj banani i praktički na umoru unatoč Gamepass-u i svim 1st party release-ovima. Switch 2 i PS5 nisu direktna konkurencija pošto osplužuju različite segmente. Cijene PC komponente su sumanute, pošten GPU košta više nego PS5 Pro. PS5 ide ko halva, prodaje se jače nego PS4 u istom razdoblju.
Ja da sam CEO Sonya ne samo da bi ostavio istu cijenu nego bi ju možda i povećao i to za PS5 i PS5 Pro. Pogotovo bi to napravio kad izađe GTA6 pošto će se PC release čekati najmanje godinu dana.
Ja da sam CEO Sonya ne samo da bi ostavio istu cijenu nego bi ju možda i povećao i to za PS5 i PS5 Pro. Pogotovo bi to napravio kad izađe GTA6 pošto će se PC release čekati najmanje godinu dana.
To bi bio najgluplji mogući potez jer bi samo iznervirali ljude i ispali šupci, a nemaju nikakav razlog da to naprave. Prodati će više konzola sa izlaskom GTA 6 ako ostave istu cijenu ili ju čak snize (bundle).
To bi bio najgluplji mogući potez jer bi samo iznervirali ljude i ispali šupci, a nemaju nikakav razlog da to naprave. Prodati će više konzola sa izlaskom GTA 6 ako ostave istu cijenu ili ju čak snize (bundle).
Nije to natjecanje iz simpatičnosti već biznis. Sony je u zadnjih par godina; dignuo cijenu PS5, ukida PS Stars program, dizao nekoliko puta cijene PS+, degradirao kvalitetu PS+ kataloga igara, odvojio disk drive od glavne konzole i naplaćuje ga masno, čak i za stalak traže €30, izdali su PS5 Pro po €800 i ljudi i dalje kupuju ko ludi.
Nećemo biti smiješni, potrošači su im dali sve informacije koje trebaju, a informacije kažu: "Deri i dalje, trpe i plaćaju sve što smo im uvalili".
Što znači da je šansa poprilično visoka.
In other news, ne vjerujem da baš i u Sonyu cvjetaju ruže nakon cijelog ovog cirkusa sa fokusom na Live Service igre. Izgleda da je i Marathon blizu ozbiljne odgode, a sve ostalo su već otkazali. Imaju li uopće ijednu "jaku" igru u planu za 2026? Dolazi nam Ghost of Yotei ove godine, ali što nakon?
Na NG+ je najlakša, onda ide NG, a na NG++ je najteža
Nije to natjecanje iz simpatičnosti već biznis. Sony je u zadnjih par godina; dignuo cijenu PS5, ukida PS Stars program, dizao nekoliko puta cijene PS+, degradirao kvalitetu PS+ kataloga igara, odvojio disk drive od glavne konzole i naplaćuje ga masno, čak i za stalak traže €30, izdali su PS5 Pro po €800 i ljudi i dalje kupuju ko ludi.
Nećemo biti smiješni, potrošači su im dali sve informacije koje trebaju, a informacije kažu: "Deri i dalje, trpe i plaćaju sve što smo im uvalili".
Pa mene ne deru. Možda ako naprave još par nepopularnih poteza se još par ljudi opameti. I tako, malo po malo skupe se ljudi i onda ih više ne deru.
Zato kažem, dizanje cijena bilo čega je uvijek nepopularan potez, a pogotovo bi bilo na ovako šupački način. A cijena konzole se formira unaprijed za dugi niz godina, a ne po hiru kako koja igra izlazi.
Nema apsolutno nikakvog opravdanja za takav potez.
mene je to dizanje cijena potjeralo. prodao sam ps5 pro i kupit cu ps6 kasnije polovnog ako bude nekih igri koje nisu na PC-u(nije me briga za GTA6)
dizanje cijena ps+, i onda nema popusta za postojece korisnike, nego samo za nove. ne zelim vise placat 70e samo da igram s ekipom online
komp me kostao duplo vise vise nego ps5 pro, ali kako ne placam vise pretplate, i jeftinije cijene igri ce mi brzo izravnati cijenu
U tijeku su popusti promocije Days of Play
kako je tebi cijena 48€ za godisnju? meni pise 58€
Zato jer nikad nisam imao ps plus na tom accountu. Koristim UK account.
mene je to dizanje cijena potjeralo. prodao sam ps5 pro i kupit cu ps6 kasnije polovnog ako bude nekih igri koje nisu na PC-u(nije me briga za GTA6)
dizanje cijena ps+, i onda nema popusta za postojece korisnike, nego samo za nove. ne zelim vise placat 70e samo da igram s ekipom online
komp me kostao duplo vise vise nego ps5 pro, ali kako ne placam vise pretplate, i jeftinije cijene igri ce mi brzo izravnati cijenu
U tome i je stvar, ekipa brije da trebas imat 5080/90 da bi se mogao igrat na kompu kak spada sto je cista laz.
Kupis 9070xt za 700 eura i jos tolko za procesor maticnu, rame i sl i za cca 1500 eura imas masinu i pol koja moze 5 puta vise nego PS, ali najlakse je srat da je skupo.
PC nema tolko pretplata, igre su debelo jeftinije i to se kao sto sj rrkao jako brzo izjednaci, a kasnije imas posteni komad hardvera.
To je i razlog zasto sam prodao PS5, nema nekih ekskluziva, i cekam sada switch2 slj tjedan.
Na pc tak i tak sve vise igara dolazi i to dost brzo sa boljim modovima i settingsima.
Ps5 Pro sa disk driveom kosta cca soma eura (normalna cijena), dodaci, igre...za mene je racunica jasna.
Da ne spominj3m kako ps5 pro ima isti procesor kao obicni, iz 2019 sto je tragedija.
48 GBP, ne EUR.
Treba gledati i valutu, ne samo brojku :-)
U tome i je stvar, ekipa brije da trebas imat 5080/90 da bi se mogao igrat na kompu kak spada sto je cista laz.
Kupis 9070xt za 700 eura i jos tolko za procesor maticnu, rame i sl i za cca 1500 eura imas masinu i pol koja moze 5 puta vise nego PS, ali najlakse je srat da je skupo.
PC nema tolko pretplata, igre su debelo jeftinije i to se kao sto sj rrkao jako brzo izjednaci, a kasnije imas posteni komad hardvera.
To je i razlog zasto sam prodao PS5, nema nekih ekskluziva, i cekam sada switch2 slj tjedan.
Na pc tak i tak sve vise igara dolazi i to dost brzo sa boljim modovima i settingsima.
Ps5 Pro sa disk driveom kosta cca soma eura (normalna cijena), dodaci, igre...za mene je racunica jasna.
Da ne spominj3m kako ps5 pro ima isti procesor kao obicni, iz 2019 sto je tragedija.
Evo, jučer sam baš igrao Returnal na 4k HDR, Epic settings na cca 100+ FPSa. Kad sam upalio quality DLSS, skočilo je na 144 FPSa (jer je to max od TVa).
Malo sam se ponovio neki dan, zamijenio konačno 2080Ti sa 5070Ti jer mi HDMI na staroj nije podržavao 4k HDR u više od 60 Hz, pa reko da bolje iskoristim LG OLED TV monitor.
Sve ostale komponente su mi 5 godina stare.
2080Ti sam furao od 2018. godine. Naravno, tad je koštala kao 3-4 PS5 konzola :-) 5070Ti je mrvicu skuplji od jedne PS5 Pro.
Šteta što mi se igra nije uopće svidjela tako da ću morat naći nešto drugo.
Danas praktički prije nego si izašao iz kuće izbije ti 50 eura iz džepa.
Volio bi i ja da je nekako gaming ostao netaknut ali to su nerealna očekivanja. Evo sad će izaći Switch 2 i kužim da masu ljudi piše da je skupo i da je možda moglo biti 50 eura jeftinije. Ok jasno, ali pričamo o komadu hardvera koji će ljudi koristiti godinama. Na jednu vreću namirnica u dućanu danas ode 50 eura kao od šale.
Ljudi danas mijenjaju mobitele puno ćešće nego konzole i ostalu gaming opremu a nekako mi djeluje da se puno manje kritizira dizanje cijena mobitela i koliko koštaju danas u odnosu na prije 5-6 godina.

Ali na forumu tehnike smo, tako da je nama to malo teze...
Volio bi i ja da je nekako gaming ostao netaknut ali to su nerealna očekivanja. Evo sad će izaći Switch 2 i kužim da masu ljudi piše da je skupo i da je možda moglo biti 50 eura jeftinije. Ok jasno, ali pričamo o komadu hardvera koji će ljudi koristiti godinama. Na jednu vreću namirnica u dućanu danas ode 50 eura kao od šale.
Ljudi danas mijenjaju mobitele puno ćešće nego konzole i ostalu gaming opremu a nekako mi djeluje da se puno manje kritizira dizanje cijena mobitela i koliko koštaju danas u odnosu na prije 5-6 godina.
Slažem se.
Mene recimo ovakve stvari iznerviraju (slika dolje). Kupiš 5 igara i popušiš 100 €. A da ne pričamo još kakvih akcija i mogućnosti ima za kupit na PCu.
Plus još platiš za igru koja je rezervirana samo za jednu verziju konzole. A na steamu ćeš ju igrati na 5 različitih PCeva i godinama kasnije ako zatreba.
Jasno, ljudi mrze PC, vole konzolu jer... sto razloga... ne pričamo sad o tome, nego o tome da je velik broj igara po 20€ skuplje na PSNu.
PC ekipa ne voli podizanje cijena, konkurencija je veća, Epic dijeli igre besplatno i sl.
Bas mislio uzeti PS+ sad kad je na akciji, ali ispadne Extra 97 EUR!! prosli put sam platio tipa 60ak isto to... reka san ne moze, sve mi se cini da ide plejka na bubanj i nastavlja se PC master race...
48 GBP, ne EUR.
Treba gledati i valutu, ne samo brojku :-)
Doslovno sam pogledao baš valutu jel €. Izgleda da mi ne gine posjet oftalmologu
Doslovno sam pogledao baš valutu jel €. Izgleda da mi ne gine posjet oftalmologu
Hehe... znam kako je! Ili naočale ili veći monitor :-)
Evo, jučer sam baš igrao Returnal na 4k HDR, Epic settings na cca 100+ FPSa. Kad sam upalio quality DLSS, skočilo je na 144 FPSa (jer je to max od TVa).
Malo sam se ponovio neki dan, zamijenio konačno 2080Ti sa 5070Ti jer mi HDMI na staroj nije podržavao 4k HDR u više od 60 Hz, pa reko da bolje iskoristim LG OLED TV monitor.
2080Ti sam furao od 2018. godine. Naravno, tad je koštala kao 3-4 PS5 konzola :-) 5070Ti je mrvicu skuplji od jedne PS5 Pro.
Pod LG OLED TV monitor misliš na TV iz C serije? Koja dijagonala? Kakva su iskustva? Da li ga koristiš samo za gaming ili i posao? Ja planiram uzeti 42 inch C4 seriju pa koliko vidim dosta ih preporučuju.
Pod LG OLED TV monitor misliš na TV iz C serije? Koja dijagonala? Kakva su iskustva? Da li ga koristiš samo za gaming ili i posao? Ja planiram uzeti 42 inch C4 seriju pa koliko vidim dosta ih preporučuju.
Ja imam C1 48 inch već skoro 5 godina, vrijedi svakog centa. Za konzolaški gaming i filmove i serije je savršen. Kvaliteta prikaza me i dan danas nakon 5 godina zna iznenaditi. E sad ako igraš na PC-u kompetitivne igre na 200+ fpsa onda je naravno bolje uzeti neki monitor ali rekao bi da je za ogromnu većinu korisnika LG C serija i više nego dobra. Vjerojatno su ovi zadnji modeli još napredovali i bolji nego moj C1.

Slažem se.
Mene recimo ovakve stvari iznerviraju (slika dolje). Kupiš 5 igara i popušiš 100 €. A da ne pričamo još kakvih akcija i mogućnosti ima za kupit na PCu.
Plus još platiš za igru koja je rezervirana samo za jednu verziju konzole. A na steamu ćeš ju igrati na 5 različitih PCeva i godinama kasnije ako zatreba.
Jasno, ljudi mrze PC, vole konzolu jer... sto razloga... ne pričamo sad o tome, nego o tome da je velik broj igara po 20€ skuplje na PSNu.
PC ekipa ne voli podizanje cijena, konkurencija je veća, Epic dijeli igre besplatno i sl.
Zbog tih cijena ni ne pomišljam na PS platformu ali 99% se ostavljam PC preskupog hardvera i prelazim na novi tj. budući XBOX/game pass. Igre ne namjeravam kupovati, samo pretplata.
LG C4 42''
Ne koristim ga za posao, ne bi mi pasalo za to jer volim imati dva monitora za rad. Makar, ovisi i o vrsti posla.
Samo mi je za kućnu upotrebu PC-a - surfanje, gledanje filmova i serija, PC i PS5 gaming.
Za sad mi se pokazao kao pun pogodak za to što meni treba. Dugo sam tražio monitore na kojima bih mogao i gledati filmove i serije u najboljem HDRu, no na kraju nisam našao. I ono što postoji je ili premalo, ili ako je veće onda je zaobljeno, ili košta duplo više od LG OLED TVa koji ima sve što treba. No treba uzeti u obzir i ambijentalno osvjetljenje. Kod mene je uglavnom mračnije ili zamračimo kad gledamo nešto tako da mi refleksije na glossy ekranu ne stvaraju probleme pa imam sve ono dobro od OLEDa.
6 dana po nekoliko sati pokušaja nakon kak je pobjeđena Reese.
Moja je odluka očito bila ispravna, jer kak se ispostavilo, nisam moral u treću fazu…
I nikakav ružni Golden set, koristil sam Great General set, tak mora biti! ✊
Scene poslije kraja skoro su mi pustile suze. Jadni Great General izgubil je baš sve…😔
Složit ću se u potpunosti s tobom što se tiče cijena HW. Većini ljudi nije problem pljusnuti €1000-1500 za novi iPhone ili Galaxy svake druge godine ali kad dođe info da konzola košta €550, svi polude. Realno, imam još uvijek u kući launch day PS5 koji će klinac koristiti sve do PS6, znači vjerojatno 7-8 godina.
S druge strane, cijene igara nisu normalne a za taj dio su većinom krive megalomanske produkcije i projekti gdje igre koštaju $200-300 milijuna a za to su krivi sami razvojni timovi i izdavačke kuće. Primjerice, Spider-man (PS4/PS5) je imao budžet $90 milijuna. Spider-man 2 je imao budžet $315 milijuna. Razlike u grafici između 2 igre su toliko minimalne da se čovjek mora pitati za što je točno otišla razlika od $225 milijuna. Da ne spominjem da SM2 nije bio ništa posebno, dapače, više je ostavljao dojam da se radi o SM1.5.
Očito u gaming industriji postoje mnoge redateljske primadone (Niel Druckmann i njemu slični) čija izdrkavanja skupo koštaju pa imamo sve više primjera vrlo skupih igara koje se jako loše prodaju. To se najbolje vidi u primjerima gdje se više ne raportiraju prodane brojke već samo player count. Najnoviji primjeri su AC Shadows, kojeg su zaigrali "milijuni igrača" a Ubisoft je nakon tako silno uspješne igre prodao 25% udjela Tencentu. Doom: Dark Ages koji su isto tako zaigrali "milijuni" se navodno prodao u samo 880K primjeraka i predstavlja zasad totalni podbačaj (što ne čudi jer su iz igre izvadili sve što je Doom činilo Doom-om).
Ali eto, bitno da igre imaju ray tracing, path tracing, bitno je vidjeti pore na licu i dlake u nosu liku kad se zumira kamera i zato moramo plaćati €80-90.
S druge strane tu je Clair Obscur koji košta €49 (budžet je bio $30 milijuna), koji nema nikakav RT niti PT niti toliko spektakularnu grafiku, a prodao se u 3,3 milijuna primjeraka. Da ne spominjem da je turn based RPG kakav gotovo nitko više ne radi.
I sad se čovjek zapita tko tu koga *ebe i zašto se igre moraju raditi 7-8 godina i koštati $300+ milijuna kad može brže, jeftinije i uspješnije i na kraju balade, daleko povoljnije za kupca.
Kad me netko traži €90 za igru u kojoj ću provesti 100-200 sati (kao što je primjerice Elden Ring), bez problema kupujem po punoj cijeni. Kad me netko traži iste pare za igru koju ću igrati 10-15h, pošaljem ga u rodni kraj i čekam 50-60% sniženje (a možda ni tada ne uzimam).
Za 100-200 sati igru nema šanse da dam više od 35 eura na cdkeys....90 eura bi platio igru koju bi u multiju igrao 3-4 godine na dnevnoj bazi.