Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.345
|
čitano: 5.835.488
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
Ne vidim niš takvog da bi me zanimalo po ok cijeni.
Witcher 3 Complete Edition je 9.26€ ali nekak me ne interesiraju western RPG-i.
Isto tak Kingdom Home Deliverance Royal je 9.99€ - taman imam €10 u walletu kaj sam zamjenil pointse.
Ali opet, ne znam dal bum kliknul na takvu vrstu igre.

Još me najviše vuče Lies of P - 35-10 i ispadne me 25€.

Al još igram Wukong...
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2025 13:50 (Armor).
16 godina
Armor kaže...
Ne vidim niš takvog da bi me zanimalo po ok cijeni.
Witcher 3 Complete Edition je 9.26€ ali nekak me ne interesiraju western RPG-i.
Isto tak Kingdom Home Deliverance Royal je 9.99€ - taman imam €10 u walletu kaj sam zamjenil pointse.
Ali opet, ne znam dal bum kliknul na takvu vrstu igre.

Još me najviše vuče Lies of P - 35-10 i ispadne me 25€.

Al još igram Wukong...

Spržilo me ovo western RPG... prvo sam pomislio na neku kaubojadu, pa reko koga to ne bi interesiralo...

Doduše Poljska je maltene pa eastern :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2025 13:56 (Bitanga).
14 godina
Vas koji stalno kmečite o popustima bi stvarno trebalo vratiti jedno 20 godina unazad kad su igre koštale isto tako 60$, i to u ono vrijeme kad je toliko love vrijedilo puno više nego danas i bez da si imao opciju raznih online popusta svako malo. Uz to su igre bile većinom jednostavne i radilo ih je 10 ljudi, a ne stotine kao danas sa milijunskim budžetima da bi na kraju na popustima te igre bile dostupne po 20-ak eura svako malo. Al opet nije dobro.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
2 8 hvala 1
6 mjeseci
antimadridista kaže...
Vas koji stalno kmečite o popustima bi stvarno trebalo vratiti jedno 20 godina unazad kad su igre koštale isto tako 60$, i to u ono vrijeme kad je toliko love vrijedilo puno više nego danas i bez da si imao opciju raznih online popusta svako malo. Uz to su igre bile većinom jednostavne i radilo ih je 10 ljudi, a ne stotine kao danas sa milijunskim budžetima da bi na kraju na popustima te igre bile dostupne po 20-ak eura svako malo. Al opet nije dobro.

Zapravo je žalosno da su tada ljudi sa ograničenim financijskim i tehnološkim resursima radili barem 100x bolje igre od današnjih koje voliš toliko braniti. Uz to komentirati kako je debilizam kritizirati iste. 

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2025 13:59 (filip_medo).
14 godina
To je neka druga tema. Pričam isključivo o cijeni igara i kompleksnosti izrade samih, kao i budžetu danas u usporedbi sa prije. Valjda ti logika dozvoljava da shvatiš razliku između dvoje?

Osim toga, nije da su sve igre smeće. Jedan Elden Ring, Baldur's Gate itd. po većini samih igrača i ljudi u industriji te igre spadaju među sam vrh gaminga, ikad. A svejedno se mogu nabaviti za malo love. Al danas je popularno plakati da ništa ne valja. Nekad davno smo valjda bili djeca pa nam je sve valjalo.

Al kako uopće raspravljati s nekim tko misli da je prije 20 godina svaka igra koja je izlazila po punoj cijeni bila remek djelo i nisu postojale loše igre.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2025 14:13 (antimadridista).
13 godina
Ezio kaže...

A što se tiče "forsiranja agende", ako se stvarno vjeruje da je uvođenje raznolikih likova glavni razlog za neuspjeh nekog filma ili igre – a ne loš scenarij, loš dijalog i reciklirane ideje – onda se već duboko zakoračilo u svijet u kojem svi neuspjesi dolaze isključivo od toga da netko u pozadini gura poruke.

Više dobrih priča, manje paranoje o "mentalno bolesnim woke ljudima iz sjene koji vam žele ukrasti omiljene likove". I sve će bit ok.

Problem je sto je međusobno povezano. Serije i igre gdje su takve stvari na prvom mjestu, a prica, dijalozi i opcenito kvaliteta sadrzaja na desetom, ispadaju kako ispadaju. I da, sve zbog poruka i jer se nesposobni ljudi guraju samo na temelju svojeg seksualnog opredjeljenja. Pogledaj u sto se pretvorio Blizzard npr i masa drugih studija otkad im je kljuc zaposljavanja zadovoljavanje kvota i sto manje straight bijelih muskaraca, bez obzira na reference i sposobnost. Slicno ko u nasim drzavnim sluzbama, gdje je apsolutno nebitno kako radis i koje kompetencije imas, nego samo koga znas i generalno sto ti je manji IQ to zavrsis na visoj poziciji.

Ja sam samo za zdrav razum, dakle zaposli najkompetentniju osobu, BEZ obzira bila ona dvospolac, gay, wolftarian ili *shudder* straight bijeli muskarac. Ima masa insiderskih videa o toj problematici, u Americi zadnjih godina, konkretno bas gaming kompanije. Di doslovno te nece ni razmatrati i bace CV u smece ako nisi netko tko upada u kvote i doslovno ce prije uzeti trans crnkinju s 0 dana iskustva, a CV bijelog straight muskarca doslovno bace u smece bez citanja, iako ima 50x vece kompetencije. I ti ne vidis tu poveznicu izmedu takvih politika i nekvalitete sadrzaja proizaslog iz takvih kompanija?

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
6 mjeseci
antimadridista kaže...
To je neka druga tema. Pričam isključivo o cijeni igara i kompleksnosti izrade samih, kao i budžetu danas u usporedbi sa prije. Valjda ti logika dozvoljava da shvatiš razliku između dvoje?

Osim toga, nije da su sve igre smeće. Jedan Elden Ring, Baldur's Gate itd. po većini samih igrača i ljudi u industriji te igre spadaju među sam vrh gaminga, ikad. A svejedno se mogu nabaviti za malo love. Al danas je popularno plakati da ništa ne valja. Nekad davno smo valjda bili djeca pa nam je sve valjalo.

Al kako uopće raspravljati s nekim tko misli da je prije 20 godina svaka igra koja je izlazila po punoj cijeni bila remek djelo i nisu postojale loše igre.

Tebi onda logika dozvoljava da shvatiš razliku gdje ljudi komentiraju ponudu, a ne cifru. Meni cifra ništa ne znači, ako mi se igra sviđa kupiti ću je, ako mi je igra kao woke Veilguard dostupna ( "besplatno" ) preko plusa, neću je preuzeti bez obzira na to što je po punoj cijeni koštala 80 eura, a Bioware 250+m. Ja nigdje nisam napisao da su SVE igre smeće, kao što nisam nigdje niti napisao da je svaka igra prije jednog ili dva desetljeća bila vrhunsko remek djelo, ali ako zanemarimo malo grafičke nemogućnosti tog nekog vremena malo i tehničke od strane gameplaya, da igre su nekoć davno pa i ne tako davno bile puno kvalitetnije što se tiče priče, sadržaja, možda i gameplaya, neke su ostarile dostojanstveno, neke su nedaj bože da bi ju danas upalio. Ali činjenica jest da danas u većini slučajeva dobivamo poluproizvode pod obećanje AAA pa i AAAA naslova sa osrednjim/repetitivnim gameplay-om pričom koju ni onaj koji ju je pisao ne razumije, košta po 200+M $ razvoj, uz to sam razvoj traje xy godina, a onda još kad i izađe krpa se idućih godinu/dvije. I na kraju dana bitno je da je pokriven sav diversity, rasa, religija, itd... Aha pardon moram naglasiti NE SVE, ali jako dobra većina današnjih poluproizvoda koje kada vidim, pomislim da bi se prije neke indie igre trebali pohvaliti prestižnim riječima AAA naslov.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2025 14:30 (filip_medo).
14 godina
filip_medo kaže...
antimadridista kaže...

Tebi onda logika dozvoljava da shvatiš razliku gdje ljudi komentiraju ponudu, a ne cifru. Meni cifra ništa ne znači, ako mi se igra sviđa kupiti ću je, ako mi je igra kao woke Veilguard dostupna ( "besplatno" ) preko plusa, neću je preuzeti bez obzira na to što je po punoj cijeni koštala 80 eura, a Bioware 250+m. Ja nigdje nisam napisao da su SVE igre smeće, kao što nisam nigdje niti napisao da je svaka igra prije jednog ili dva desetljeća bila vrhunsko remek djelo, ali ako zanemarimo malo grafičke nemogućnosti tog nekog vremena malo i tehničke od strane gameplaya, da igre su nekoć davno pa i ne tako davno bile puno kvalitetnije što se tiče priče, sadržaja, možda i gameplaya neke su ostarile dostojanstveno, neke su nedaj bože da bi ju danas upalio. Ali činjenica jest da danas u većini slučajeva dobivamo poluproizvode pod obećanje AAA pa i AAAA naslova sa osrednjim/repetitivnim gameplay-om pričom koju ni onaj koji ju je pisao ne razumije, košta po 200+M $ ili čega već razvoj, uz to sam razvoj traje xy godina, a onda još kad i izađe krpa se idućih godinu/dvije. I na kraju dana bitno je da je pokriven sav diversity, rasa, religija, itd... Aha pardon moram naglasiti NE SVE, ali jako dobra većina današnjih poluproizvoda koje kada vidim, pomislim da bi se prije neke indie igre trebali pohvaliti prestižnim riječima AAA naslov.

Možda tebi ne znaĉi ništa cifra, puno ljudi znači. U životu sam odigrao puno igara koje sam kupio po cijeni od 20-ak eura na popustu i uživao u njima. A vjerojatno ih nikad nebi kupio po punoj cijeni. 

6 mjeseci
antimadridista kaže...
filip_medo kaže...
antimadridista kaže...

Tebi onda logika dozvoljava da shvatiš razliku gdje ljudi komentiraju ponudu, a ne cifru. Meni cifra ništa ne znači, ako mi se igra sviđa kupiti ću je, ako mi je igra kao woke Veilguard dostupna ( "besplatno" ) preko plusa, neću je preuzeti bez obzira na to što je po punoj cijeni koštala 80 eura, a Bioware 250+m. Ja nigdje nisam napisao da su SVE igre smeće, kao što nisam nigdje niti napisao da je svaka igra prije jednog ili dva desetljeća bila vrhunsko remek djelo, ali ako zanemarimo malo grafičke nemogućnosti tog nekog vremena malo i tehničke od strane gameplaya, da igre su nekoć davno pa i ne tako davno bile puno kvalitetnije što se tiče priče, sadržaja, možda i gameplaya neke su ostarile dostojanstveno, neke su nedaj bože da bi ju danas upalio. Ali činjenica jest da danas u većini slučajeva dobivamo poluproizvode pod obećanje AAA pa i AAAA naslova sa osrednjim/repetitivnim gameplay-om pričom koju ni onaj koji ju je pisao ne razumije, košta po 200+M $ ili čega već razvoj, uz to sam razvoj traje xy godina, a onda još kad i izađe krpa se idućih godinu/dvije. I na kraju dana bitno je da je pokriven sav diversity, rasa, religija, itd... Aha pardon moram naglasiti NE SVE, ali jako dobra većina današnjih poluproizvoda koje kada vidim, pomislim da bi se prije neke indie igre trebali pohvaliti prestižnim riječima AAA naslov.

Možda tebi ne znaĉi ništa cifra, puno ljudi znači. U životu sam odigrao puno igara koje sam kupio po cijeni od 20-ak eura na popustu i uživao u njima. A vjerojatno ih nikad nebi kupio po punoj cijeni. 

Onda čemu se ljutiti na te iste "kmečavce" koji se "žale" na popuste ? Jer danas razvoj igre košta 1000x više i jer ju ne radi 10 nego 100 devsa ?
 Ista stvar i kod mene što se toga tiče nekada sam više uživao u indie igrama od 10-20 eura, nego AAA naslovima od 80+.

14 godina
Sony PlayStation 5

Pa zato što mi je glupo pljuvati po popustima iskreno. Ono na popustu 5000 igara, realno ponešto se nađe za svakoga. Ali ne. ajmo se umjesto toga fokusirati da su iste igre stalno na popustu. Pa kako neće biti isti igre kad je 5000 stvari na popustu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2025 14:37 (antimadridista).
Moj PC  
1 1 hvala 1
6 mjeseci
antimadridista kaže...

Pa zato što mi je glupo pljuvati po popustima iskreno. Ono na popustu 5000 igara, realno ponešto se nađe za svakoga. Ali ne. ajmo se umjesto toga fokusirati da su iste igre stalno na popustu. Pa kako neće biti isti igre kad je 5000 stvari na popustu...

A evo ja iskreno otvorim store jednom u 2-3 mjeseca, backlog igri mi je kao Sava. Lies of Pi zapeo negdje na kraju, Alan Wake 2 pretpostavljam da sam prošao 60-70% igre, Silent Hill 2 Remake ušao sam u grad ( 10-15 min gameplaya ), Elden Ring DLC pred kraj, ne mogu proći, TLOU Remake stao sam na onom djelu gdje se počinje igrati sa Ellie ( okej ruku na srce prošao sam Tlou uz remaster 15tak puta. ), počeo sa ženom prije par dana It Takes Two... Ja da otvorim store ja bi našao svašta na popustu, ali naslovi barem popularni nejdu prvih par mjeseci na popust ( ne računajući oglase ), zapravo kada i osobno otvorim store odem pod "Most anticipated" sekciju, ali mogu shvatiti da netko tko igra na dnevnoj bazi, pa i na tjednoj stalno viđa popuste i to gotovo istih igri. jbg

16 godina
antimadridista kaže...

Da, užasna su to vremena bila...

Samo to nije istina jer su na PCu igre jeftinije, a manje ograničene.

Da je tako kako ti kažeš onda bi i na PCu Spiderman2 koštao 80€, Kingdome Come Deliverance 2 Gold 90€, Baldur's Gate 3 70€ itd... ali to jednostavno nije tako, čak ni na official storeovima.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2025 15:46 (Bitanga).
10 godina
Upravo zbog ovog radim videa s popustima i svi pricaju "uvijek istooo". Uvijek su iste igre ali nikako isti popusti.

Evo recimo Kingdom Come Royal, tebi je 10€ dobra cijena ali ja znam da je bila i 4€.
Uvijek se da naletiti na dobar deal, evo recimo MK 1 je pao sa 20€ na 16.5€ i opet ce ga vratiti na 20€ na drugom saleu...

I skoro na svakom saleu imate neki takav deal.
15 godina
Sony PlayStation 5

Igre sa na PC-u kupuju u trgovini po želji, konkurencija je velika i cijene su jako dobre. Doslovno kao das imaš desetzak velikih trgovačkih centara u kvartu.

Za AAA naslove uzmeš preorder na CD Keys za manje cc 35 eura. Puno toga je igrivo od prvog dana na game pass, uplay i EA play za pretplate od 12-18 eura.

Odigraš za mjesec dana i deaktiviraš.

Kak tu nije inflacija uzela danak?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2025 16:01 (forumaš).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
PS Plus igre za Travanj su Robocop, Texas Chainsaw Massacre i Digimon Story 💛

Video overview
Moj PC  
4 0 hvala 3
8 dana
Gogy7 kaže...

Video overview

Loš mjesec

17 godina
Loše da, iako sam čul da su neki zadovoljni Robocopom. A za ove 2 ostale ne znam.

A čuj, nemru stalno biti dobri mjeseci, bumo vidli kaj bude za Extra.
6 mjeseci
Sony PlayStation 5

Ta plus pretplata je najveće sranje koje su izmislili.

1 2 hvala 0
14 godina
Magician1 kaže...
Gogy7 kaže...

Video overview

Loš mjesec

Robocop je izašao prije malo više od godinu dana i ima jako dobre reviewe. Rekao bih napokon dobar Essential mjesec nakon nekog vremena.

8 dana

0 0 hvala 0
16 godina
Edit: kasno... bolje ne
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2025 20:53 (Rhodin).
10 godina
Sony PlayStation 5

God Of War 20th anniversary PSN Avatar Code
HMCJ-N3JM-4TT2

Moj PC  
3 0 hvala 4
6 mjeseci
Sony PlayStation 5

Krenuo Khazan, na prvu malkice teško ponajviše zbog mog muscle memory-a cijelo vrijeme imam osjećaj da igram ds, elden ring, pa fulam kontrole koje su totalno različite, trebati će mi vremena da se naviknem da je D dash, a kocka šamaranje protivnika, nisam još došao do prvog bossa, većinom šamaram neke mini "bosseve", zamjeram što nema mogućnosti da si sam customiziram kontrole, taman ću se naviknuti na ovo. Pa vratiti u lies of p ili elden ring pa opet ispočetka. :)

2 0 hvala 0
8 dana
Sony PlayStation 5

PATAPON 1+2 Replay

EVERYBODY'S GOLF HOT SHOTS 

RAIDOU Remastered: The Mystery of the Soulless Army 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2025 7:56 (Magician1).

0 0 hvala 0
3 mjeseca
Sony PlayStation 5

Izbacilo mi na FB i moram reć respektabilna lista. Odigrao sve osim prve dva naslova sa liste, strah me iti početi BG3 koliko je masivan a Disco mi nekako nije my cup of tea na prvu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2025 23:13 (KTM).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice