Svi je hvale, nisam htio jos nista citao o njoj jer ima dosta vremena do izlaska na PS5.
@megatama, dolby je beta, tesko da je vec dostupno svima
Nisam Bitanga (barem ne imenom), ali evo mojih dva centa: vjerojatno jedna od top 3 igara koje sam uopće igrao u životu. Teško je opisati koliko je igra zarazna dok je jednom ne kreneš igrati, sati jednostavno nestaju.
Potpuna sloboda za istinski role playing i sve to začinjeno D&D pravilima, bacanjem kockica, vjerojatnostima. Ja inače gotovo nikad ne igram igre dvaput, ali već vidim da ću ovu igru htjeti proći još koji puta, s posve drugim likovima i birajući drugačije puteve.
Ma da se ne ponavljam, evo c/p što sam napisao u Baldur's Gate III temi:
"Budući da sam veliki fan D:OS 1 i D:OS 2 mislio sam da me Larian nema čime iznenaditi, ali zapanjen sam kako su napravili Baldur's Gate III. U gotovo svakom pogledu nadmašili su već ionako fenomenalni D:OS 2 i iz svake minute vidi se kako su u igru dali sve od sebe. Ovo je pravi love letter ljubiteljima CRPG-a.
Grafika, glazba, oskarovski zvučni efekti, briljantni voice acting, nevjerojatna posvećenost detaljima i svijet koji te tjera da isprobavaš stvari jer sve možeš podići, uzeti, pomaknuti, baciti (uključujući svoje kompanjone). Brdo malih detalja koji ti tjeraju osmijeh na lice. Primjerice, dok se likovi šuljaju cijelo vrijeme šapću, tako sitan detalj, a diže immersion na maksimum.
Larian je polirao zanat kroz zadnjih 20 godina, kroz izvrsnu seriju Divinity i ovo je njihov dan, kad zaslužuju svaku pohvalu koju će dobiti i ulaze u hall of fame s nekadašnjim Biowareom, možda ga i nadmašuju.
I da se ne zaboravi, sve to bez mikrotransakcija i bez cijeđenja fanova za kozmetičke dodatke."
Kraj citata.
Ne znam zaista kad me zadnji put neka igra ovako uzela. Imam već godina na leđima i malo me toga baš impresionira, nisam očekivao da ću o nekoj igri razmišljati i dok je ne igram. Tko god voli CRPG ili RPG žanr, ovo je must have. Tko je volio Divinity Original Sin 1 i 2, još veća preporuka, premda su sličnosti manje nego bi čovjek očekivao (potpuno drugačiji combat, klase, podklase, ovo je D&D, Divinity nije).
Za mene čistih 10/10.