Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.000
|
čitano: 6.398.110
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Sony PlayStation 5
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

O ovome sam ti pisao,ako imas tv koji podrzava 120hz i VRR sada imas quality/resolution mode u prosjecnih 95fps...skok sa prijasnjih lockanih 60fps a ne gubis rezoluciju.Replay je bio lockan na 30fps u tom modu sad ide 50-80fps ovisno o sceni,takodjer ogroman skok u framerateu.

Te naravno za one koji moraju imat lock 120fps ostaje performance mode u nizoj rezoluciji.

Da, skužio sam to poslije kad si se potrudio bolje objasniti.

Ali misleading su settingsi jer RT/Resolution+120 Hz ispada samo unlocked FPS bez RTa, ali u 4k i sa lošijim AA.

A Performance+120Hz ispada dynamic resolution.

Mogli su to i bolje u Settingsima pojasniti. Viđao sam i intuitivnije opcije.

Definitivno mi je najbolje sa isključenim 120 Hz.

Pa Raytrace ti nikad ni nije bio u utrkama vec u replayu i kad gledas modele auta tako da tu nije nista drukcije.

Znaci razlika ti je jedina da sad umjesto lockanih 60fps imas oko 95fps.

17 godina
MEGATAMA kaže...

Pa Raytrace ti nikad ni nije bio u utrkama vec u replayu i kad gledas modele auta tako da tu nije nista drukcije.

Aha, još jedna prevara znači. 
A jaggies? Reko si da vidiš jaggies.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Aha, još jedna prevara znači. 
A jaggies? Reko si da vidiš jaggies.

Kakva prevara?

Pa najavili su raytrace samo u replayu te prezentacijama auta i to ispunili.

Jaggies vidim u framerate modu.

Inace raytrace u utrkama je apsolutno besmislen(osim za replay gdje zumiraju na aute itd) jer pojede performanse a nemoguce je ista vidjet,imam ga u PC verziji Forza Horizon 5 za refleksije i iako se dobro vrti na rtx3080 to je vrlo limitirano i u konacnici besmisleno.

Kad cjela igra bude path trace imat ce itekako smisla ali do toga smo jos podosta daleko.

Dali ti imas gt7?

Za simulacije je HFR daleko bitniji je je input lag nizi,na LG oledima u 120hz je input lag ispod 5ms.

17 godina
MEGATAMA kaže...

Kakva prevara?

Inace raytrace u utrkama je apsolutno besmislen(osim za replay gdje zumiraju na aute itd) jer pojede performanse a nemoguce je ista vidjet,imam ga u PC verziji Forza Horizon 5 za refleksije i iako se dobro vrti na rtx3080 to je vrlo limitirano i u konacnici besmisleno.

Kad cjela igra bude path trace imat ce itekako smisla ali do toga smo jos podosta daleko.

Dali ti imas gt7?

Za simulacije je HFR daleko bitniji je je input lag nizi,na LG oledima u 120hz je input lag ispod 5ms.

Mod se doslovno zove ”prioritize ray tracing / resolution”. Znači prevara, jer je RT upaljen samo u replayima, a replay ne bih smatrao igrom. Tko gleda replaye? A po internetu, RT je ugašen i u replayima ako je 120Hz ON. A to je onda extra prevara ako je tako, jer je opcija doslovno da prioritiziraš RT na prvom mjestu.

BTW slika nije ista, mrvicu mrvicu je lošija, a FPS se ne konta toliko uglavnom. No ok. Nemamo svi iste oči.

U današnje doba grafičke opcije moraju biti dobro objašnjene, pogotovo na konzoli. A nije da nemaju mjesta na ekranu za još koju rečenicu.

Ne visim na youtube videima po cijele dane kao ti da bih proučavao razlike u opcijama, niti me zanimaju. Samo kažem da ovo uopće nije dobro objašnjeno ljudima u igri, a čini se kao dosta veliki feature.

Potpuno mi je ustvari svejedno, niti ne igram GT7 niti ne igram playku. Išao sam samo isprobati jer se pisalo o tome.

Igra je toliko spora da bi joj i 30FPSa bilo sasvim dovoljno. ;) kakvi input lagovi.

Ne možeš uspoređivati GT7 i FH5, tamo je inout lag i FPS ekstremno bitan, ovdje nije.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2023 8:54 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Kakva prevara?

Dali ti imas gt7?

Mod se doslovno zove ”prioritize ray tracing / resolution”. Znači prevara, jer je RT upaljen samo u replayima, a replay ne bih smatrao igrom. Tko gleda replaye? A po internetu, RT je ugašen i u replayima ako je 120Hz ON. A to je onda extra prevara ako je tako, jer je opcija doslovno da prioritiziraš RT na prvom mjestu.

BTW slika nije ista, mrvicu mrvicu je lošija, a FPS se ne konta toliko uglavnom. No ok. Nemamo svi iste oči.

U današnje doba grafičke opcije moraju biti dobro objašnjene, pogotovo na konzoli. A nije da nemaju mjesta na ekranu za još koju rečenicu.

Ne visim na youtube videima po cijele dane kao ti da bih proučavao razlike u opcijama, niti me zanimaju. Samo kažem da ovo uopće nije dobro objašnjeno ljudima u igri, a čini se kao dosta veliki feature.

Potpuno mi je ustvari svejedno, niti ne igram GT7 niti ne igram playku. Išao sam samo isprobati jer se pisalo o tome.

Igra je toliko spora da bi joj i 30FPSa bilo sasvim dovoljno. ;) kakvi input lagovi.

Ne možeš uspoređivati GT7 i FH5, tamo je inout lag i FPS ekstremno bitan, ovdje nije.

Ok ovo postaje zabavno,objasni zasto je input lag u simulaciji nebitan a u arcade raceru bitan? 

Bas me zanima sta ces napisat i na koji nacin ti mozak radi ☕️☕️☕️

14 godina
MEGATAMA kaže...

Ok ovo postaje zabavno,objasni zasto je input lag u simulaciji nebitan a u arcade raceru bitan? 

Nije napisao nebitan, nego manje bitan. A valjda je svakome jasno zašto je u arcade raceru gdje se sve odvija sto na sat puno bitnije da input lag bude što niži.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
MEGATAMA kaže...

Valjda ti je jasno da se GT7 primarno vozi volanom. Nagli pokreti u sim igrama nisu preporučljivi.

Što misliš, što više utječe, tvoja brzina pomicanja volana te force feedback, ili to što vidiš sličicu 10 do 16ms kasnije zbog FPSa?

Hvala ti što se zanimaš za moj mozak.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2023 9:39 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Valjda ti je jasno da se GT7 primarno vozi volanom. Nagli pokreti u sim igrama nisu preporučljivi.

Što misliš, što više utječe, tvoja brzina pomicanja volana te force feedback, ili to što vidiš sličicu 10 do 16ms kasnije zbog FPSa?

Hvala ti što se zanimaš za moj mozak.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://simracingfanatic.com/what-is-the-ideal-fps-for-sim-racing/&ved=2ahUKEwiy9NimtZL-AhWzVPEDHZA1DnQQFnoECBUQAQ&usg=AOvVaw3l2ax3hBloMh6Zb3oY4ItX

11 godina
Izgleda da sony priprema remote play device. Slicno ps viti ali koristi remote play s PS5. Zar nije lakse kupiti onaj gamepad i spojiti mobitel? Zasto kupovati gamepad s ekranom koji streama igre?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja se već godinama igram na 165 FPSa tako da ne znam zašto ovo šalješ.

Naravno da je 95 FPSa bolje od 60 i 30 FPSa. Pa ja sam to praktički patentirao na PS4 temi :-)

Kažem da su opcije modova u igri nedovoljno jasno definirane. Ja bih ih drugačije organizirao ili opisao, pošto znam ponešto o UI dizajnu i prosječnim korisnicima općenito.

17 godina
Gogy7 kaže...
Izgleda da sony priprema remote play device. Slicno ps viti ali koristi remote play s PS5. Zar nije lakse kupiti onaj gamepad i spojiti mobitel? Zasto kupovati gamepad s ekranom koji streama igre?

Jedino zašto bi to netko kupio je ease of use. Često je gnjavaža spajati kontroler, tablet/mob i sl i da sve radi kako treba. Pa te netko usred igranja nazove, skaču notifikacije i sl.

No iskustva sa remote playom mi nisu baš neka, slika je lošija, boje ispranije.

Ovisi kakav će ekran biti, ali ako će biti kao steamdeck/switch tipa cca 7'', to je presitno za bilo kakvo ugodno igranje većine igara.

Na papiru zvuči zgodno, ali nije.

12 godina
Bitanga kaže...

Ja se već godinama igram na 165 FPSa tako da ne znam zašto ovo šalješ.

Naravno da je 95 FPSa bolje od 60 i 30 FPSa. Pa ja sam to praktički patentirao na PS4 temi :-)

Kažem da su opcije modova u igri nedovoljno jasno definirane. Ja bih ih drugačije organizirao ili opisao, pošto znam ponešto o UI dizajnu i prosječnim korisnicima općenito.

Zaljepio sam ti to jer si komentirao da je bolje 60fps kad sam ti govorio da je unlockano oko 95fps prosjek.

Stekao sam dojam da ne znas razliku,plus ovi komentari kako u auto simulacijama nije bitan visok framerate,pogresno.

Sad opet pises da godinama igras u 165fps...to je onda pretpostavljam u 1440p i na medium detaljima....sto je opet cudno jer ti je neprihvatljivo 120fps uz dinamicnu rezoluciju na Ps5.

Puno kontradikcija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2023 14:24 (MEGATAMA).
12 godina
Sony PlayStation 5

Sve se vise prica o nasljedniku PS Vite.....

Uzevsi u obzir uspijeh Steam Decka mozda i ima smisla novi Sonyev heandheld ali ne na nacin da krece od nule kao platforma.Steam Deck je uspio jer omogucava ljudima igrat hrpu igara koje vec posjeduju.

https://wccftech.com/a-new-playstation-handheld-focused-on-remote-play-is-in-the-works-rumor/

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Hexfire kaže...
MEGATAMA kaže...

Nije napisao nebitan, nego manje bitan. A valjda je svakome jasno zašto je u arcade raceru gdje se sve odvija sto na sat puno bitnije da input lag bude što niži.

Pricate gluposti. U simulaciji moras moras tocno u određeno vrijeme kocit, skretat...

Na to utjece input lag. U arkadi ide sve brze, ali nije tolko bitno dal si kocio 10m prije ili kasnije.

U GT7 , ak mislis vozit kak spada moras znat gdje kocit na stazi prije zavoja. Zato imas po stazi one oznake za metre. Recimo 150m 

Kak ces to pogodit sa velikim input lag-om ? 

Par metara prije ili kasnije cini veliku razliku.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina
Santana kaže...

U GT7 , ak mislis vozit kak spada moras znat gdje kocit na stazi prije zavoja. Zato imas po stazi one oznake za metre. Recimo 150m 

Taj kome je to bitno će igrati u 120 FPSa lockano, jer mu je i input lag fixni.

Njemu grafika nije toliko bitna pa može biti bilokakva.

Poanta je da je u slow paced sim racingu input lag minimalan, i predvidljiv, pa se može lako kompenzirati malo ranijim kočenjem.

Ako skužiš 5 ms razlike između 60 i 95 FPSa i to ti predstavlja problem u igranju, onda svaka čast.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2023 15:13 (Bitanga).
17 godina
MEGATAMA kaže...

Zaljepio sam ti to jer si komentirao da je bolje 60fps kad sam ti govorio da je unlockano oko 95fps prosjek.

Stekao sam dojam da ne znas razliku,plus ovi komentari kako u auto simulacijama nije bitan visok framerate,pogresno.

Sad opet pises da godinama igras u 165fps...to je onda pretpostavljam u 1440p i na medium detaljima....sto je opet cudno jer ti je neprihvatljivo 120fps uz dinamicnu rezoluciju na Ps5.

Puno kontradikcija.

Slika mi je bila vizualno mrvicu bolja na 60 FPSa nego na alegedly "unlocked 95 prosjek", a nisam primjetio nikakav benefit sa višim FPSom na te dvije utrke što sam odvozio.

Kome je bitno neka radi što god hoće.

Da, igram uglavnom na 1440p, i on nativno izgleda bolje nego ovo što sam vidio u GT7 sa performance modeom gdje renderira u manjoj rezi pa upscaleano na 4k.

Nema potrebe za daljnom diskusijom jer izvrćeš sve što napišem u svoju korist kako bi me "pobijedio i ispao brutalno pametan", a fulaš osnovnu premisu, a to je:

Igraču treba bolje objasniti kako i na što koja opcija utječe, a ne da mora upisati tri youtube kolegija.

10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Poanta je da je u slow paced sim racingu input lag minimalan, i predvidljiv, pa se može lako kompenzirati malo ranijim kočenjem.

Arkade mogu dobro vozit i dok sam pijan. Zamisli kakav je tek to input lag 

Za GT treba i trijezan bit dobro koncentriran. 

Simulacije imaju takav input lag s razlogom.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
12 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Ti kao da nisi dotaknuo GT7.......slow paced?

Jesi li ti uopce vozio sa jacim klasama auta,to ide do toga da je abnormalno brzo.

Ostavljas dojam da trolas temu....

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2023 15:18 (MEGATAMA).
15 godina
Imam pitanje .. Vidim da je PS5 sad nekih 570e tu kod nas ..Pa me zanima koja mu je dosad najniza cijena bila u EU? rasprodo sam cijeli PC i sve me vise kopka ulazak u ps vode
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R3nchi kaže...
Imam pitanje .. Vidim da je PS5 sad nekih 570e tu kod nas ..Pa me zanima koja mu je dosad najniza cijena bila u EU? rasprodo sam cijeli PC i sve me vise kopka ulazak u ps vode

Redovna cijena mu je 550eu.

17 godina
MEGATAMA kaže...

Jesi li ti uopce vozio sa jacim klasama auta,to ide do toga da je abnormalno brzo.

Sorry, al ne izgleda baš kao Call of Duty.

Nadam se da lik ni ne žmirka.

Opet kažem, kome je bitan input lag taj će igrati i u 120 FPSa performance. Većina ljudi neće.

Profići ionako ne igraju GT7.

Viđao sam i pristojnije likove na ovom forumu, ali možeš i ti kad hoćeš.

12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Sorry, al ne izgleda baš kao Call of Duty.

Nadam se da lik ni ne žmirka.

Opet kažem, kome je bitan input lag taj će igrati i u 120 FPSa performance. Većina ljudi neće.

Profići ionako ne igraju GT7.

Viđao sam i pristojnije likove na ovom forumu, ali možeš i ti kad hoćeš.

Zasto bi voznja izgledala kao COD?

Jos uvjek stojis iza svoje izjave da je GT7 slow paced i da mu zato ne treba visok framerate?

Linkao sam ti dovoljno materijala koji pobija svaku budalastinu koju si napisao,kraj ove bezvezne rasprave od moje strane 🥂

17 godina
MEGATAMA kaže...

Zasto bi voznja izgledala kao COD?

Jos uvjek stojis iza svoje izjave da je GT7 slow paced i da mu zato ne treba visok framerate?

Linkao sam ti dovoljno materijala koji pobija svaku budalastinu koju si napisao,kraj ove bezvezne rasprave od moje strane 🥂

Da, slow paced je u smislu promjene vektora brzine kojim se kreće tvoje vozilo i tvoj view. Ne u smislu apsolutne brzine bolida, kakve to veze ima.

Doslovno su nikakve promjene putanje između 2 framea. Pa nećeš cukati s volanom lijevo desno pri toj brzini, mrtav si onda.

Staze se znaju napamet, i vozi se savršeno pravilna putanja sa što manje pomaka. Input lag je zanemariv, jer se mozak začas prilagodi na kompenziranje.

Ali je zato čak bitnije da je input lag konstantan, a ne da je varijabilan kao u unlocked modeu.

Znači doslovno se prije par dana pojavila opcija u GT7 za više od 60 FPSa.

Da čujem, jel bolje igrate? Zašto ne vrtite u 120 FPSa? To je još bolje.

Vozio sam godinama F1 igre s volanom, i na 60 FPSa i na 160 FPSa, nikad mi nije smetao input lag.

Više mi je force feedback smetao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2023 15:51 (Bitanga).
17 godina
Sony PlayStation 5

u codu treba visok frame rate kada pomaknes misa s sredine skroz u lijevo/desno nemas laga i imas koju milisekundu prednosti

kada ces u gt7 naglo skretat pogled, samo pratis sredinu ekrana

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Gemmy kaže...

u codu treba visok frame rate kada pomaknes misa s sredine skroz u lijevo/desno nemas laga i imas koju milisekundu prednosti

kada ces u gt7 naglo skretat pogled, samo pratis sredinu ekrana

A i da vidiš lika koju milisekundu prije, prije nego počne pucati po tebi.

12 godina
Sony PlayStation 5

Gran Turismo’s Future: “4K Resolution is Enough”, But 240fps is the Target

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.gtplanet.net/gran-turismos-future-4k-resolution-is-enough-but-240fps-is-the-target/&ved=2ahUKEwij49yd95L-AhVsRPEDHU-ECPoQFnoECBIQAQ&usg=AOvVaw09jxfokOVMmCZw6WXy7q2H

240fps mozemo ocekivat na Ps6 jer bi tada i televizori sa 200+hz trebali bit svakodnevnica.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Gran Turismo’s Future: “4K Resolution is Enough”, But 240fps is the Target

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.gtplanet.net/gran-turismos-future-4k-resolution-is-enough-but-240fps-is-the-target/&ved=2ahUKEwij49yd95L-AhVsRPEDHU-ECPoQFnoECBIQAQ&usg=AOvVaw09jxfokOVMmCZw6WXy7q2H

240fps mozemo ocekivat na Ps6 jer bi tada i televizori sa 200+hz trebali bit svakodnevnica.

Zašto linkaš na google, umjesto direktno na sajt?

Pratiš tko klika na tvoje linkove?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2023 16:49 (Bitanga).
13 godina
Sony PlayStation 5

U zadnje vrijeme si razmisljam da si kupim laptop ili Playstation 5 odnosno Xbox, od laptopa sam odustao, jer imam tablet, a skupi su i u biti ne treba mi. Zadnju konzolu koju sam ja kupio i bio vlasnik iste je Playstation 1, ostale konzole sam igrao i isprobavao kod drugih, a cijelog zivota sam PC igrac, ali evo zbog toga sto na email svakodnevno dobijem neke akcije, bundle akcije i to samo za Playstation, zainteresiralo me, da li se isplati uzeti Playstation 5? Onda se sjetim igara koje nemogu igrati na PC, jer ih tamo ili nema ili su losi portovi da je ne igrivo.

Naravno postoji ono vjecito pitanje: PS ili Xbox? ipak mislim da je nekako PS bolji odnosno tog sam dojma, ali evo vi meni recite

0 0 hvala 0
11 godina
GOD OF WAR RAGNARÖK NEW GAME PLUS IS OUT NOW!!!!

- COAT ARMOR
- SPARTAN ARMOR
- ZEUS ARMOR
- ARES ARMOR
- NEW SHIELD
- NEW ARMOR APPEARANCES
- NEW ENHANCEMENTS
- HIGHER LEVEL CAP
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
Gogy7 kaže...
GOD OF WAR RAGNARÖK NEW GAME PLUS IS OUT NOW!!!!

- COAT ARMOR
- SPARTAN ARMOR
- ZEUS ARMOR
- ARES ARMOR
- NEW SHIELD
- NEW ARMOR APPEARANCES
- NEW ENHANCEMENTS
- HIGHER LEVEL CAP

Odlicno!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice