Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.566
|
čitano: 5.974.962
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
protjeran
Re: Sony PlayStation 5
Robert_84 kaže...

... kolega uzeo na sestru mamu par komada da preproda pa se zeznuo nije uzeo niti 50€ po konzoli.

Pazi ovo lol, zeznuo se.

Jadan, baš ga žalim.

Možda nije baš vješt scalper ali prije mi izgleda da je zeznuo par drugih osoba koje bi da nije njega uspjele redovno kupiti u trgovini.

13 godina
Sony PlayStation 5
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nedavno sam ga uzeo za PC i kao monitor je odličan pa ne vidim razlog da ne bude ok i za PS5. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
14 godina
Maat kaže...
Robert_84 kaže...

... kolega uzeo na sestru mamu par komada da preproda pa se zeznuo nije uzeo niti 50€ po konzoli.

Pazi ovo lol, zeznuo se.

Jadan, baš ga žalim.

Možda nije baš vješt scalper ali prije mi izgleda da je zeznuo par drugih osoba koje bi da nije njega uspjele redovno kupiti u trgovini.

lik to radi godinama, kupije uvijek nesto i preprodaje...

prodavao je ps5 prije i uzimao redovno 200-300 eura po konzoli.

meni je vise bilo glupo sto to trgovine u biti nisu ni probale zabranit.... njima je svejedno.

dapace niti ja nisam htio rezervirati ps5 kad su mi govorili. bilo mi je to nepojmljivo i glupo. no eto dogodilo se sto se dogodilo. 

kupio sam 3 komada sinu, necaku i sebi... svaki odreda preko 850 eura... 

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
10 godina
Sony PlayStation 5

Pozz!
Igrica Ps4/Ps5 se mogu igrati sa DS4 controlerom na Ps5, a igrice samo za Ps5 nemogu DS4 controler? Moze mi netko potvrditi, plzz!

EDIT: Narucio sam za Ps4, tako sam siguran da ce raditi sa DS4 controlerom na Ps5,  posto nemam drugi DualSense.

Odmori se u Istini.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2022 17:08 (veseli007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina
Bitanga kaže...

Ma ja patim na ovu IPS matricu. Uz OLED mi najvise pase za oci. Gledam da za cijenu od 2400kn mogu najvise izvuc tocno iz ovog monitora. Je da je extreme digital, al opet... 2400 za ovakvu specku monitora.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
SimeKZ kaže...
Bitanga kaže...

Ma ja patim na ovu IPS matricu. Uz OLED mi najvise pase za oci. Gledam da za cijenu od 2400kn mogu najvise izvuc tocno iz ovog monitora. Je da je extreme digital, al opet... 2400 za ovakvu specku monitora.

Siguran sam da je dobar monitor, al je i dalje 1440p, a za PS5 je to malo šteta. I ima samo HDMI 2.0, pa je vjerojatno i VRR out of the question (osim ako PS5 kuži freesync preko HDMIa, obično se za to koristi display port). Tako da bi se moglo dogoditi da opet imaš samo 1440p@60Hz. 

Ako ti je to ok, sigurno je dobar monitor. Možda Hexfire može provjeriti kako šljaka sa PS5. ;-)

Imam jedan LG IPS monitor (27ul850-w) što sam kupio prije 2 godine kao side monitor (primarni na PCu mi je također 1440p, sa 165Hz) i odličan mi je za PS5, al je 4k@60Hz.

Slika je isto odlična bez obzira što nije nano-IPS. "HDR" je ionako neupotrebljiv.

Stalno također gledam da kupim neki malo bolji monitor za PS5, možda čak i 32'' sa novim điđa miđama i dobrim HDRom, al jednostavno nema ništa po normalnim cijenama. Ovi bolji su skuplji od 55'' OLEDa što nema nikakvog smisla :-D

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2022 14:15 (Bitanga).
10 godina
Gotham Knights ima samo 4k30fps RT grafičku opciju. I to ne nativni 4k vec vjerojatno upscaled.
Govorimo o PS5 igri od 70$ i Warner Bros u 2022 godini izbaci igru s zakljucanim fpsom na 30.
Dam se kladit da je uzasno optimizirana.
Moj PC  
6 1 hvala 0
12 godina
Gogy7 kaže...
Gotham Knights ima samo 4k30fps RT grafičku opciju. I to ne nativni 4k vec vjerojatno upscaled.
Govorimo o PS5 igri od 70$ i Warner Bros u 2022 godini izbaci igru s zakljucanim fpsom na 30.
Dam se kladit da je uzasno optimizirana.

Da vidio,to ce morat promjenit jer danas sve manje konzolasa zeli igrat na 30fps...u biti sve vise igara ima unlocked ili 120fps tako da je lock 30 malo smijesno.

17 godina
Ja isto se malo igrao s postvkama monitora i tv.

Stvarno neznam sta mi je bolje za igrat.

Imam 32" g7 monitor koji kada je iskopcan gsync ili ta neka opcija prepoznan kao 4k i onda downscalea na 1440p sta izgleda veoma dobro. Pogotovo kad igram s daljine 80cm. Na isti monitor je spojen i pc. Ali uredske/gaming stolice nisu toliko udobne za duze igranje kao fotelja/kauc.

S druge strane 4k na 55" telci izgleda super, jedino sta igram s 3m udaljenosti, pa je dosta manja slika i teze mi je igrat i fokusirati se kada igram online fifa/2k, dok za SP igre je bolja opcija u polu lezecem stanju nakon posla da me uspava.

Tako da prestekavan hdmi kabel u ps5 na dnevnoj bazi, ovisno sta igram.

Kontam da cu u buducnosti morat to bolje rijesit. Kupit ili 42oled da igram s manje blizine ili neku vecu telku 75" ali one su jos preskupe
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Što se tiče monitora za PS 5 mogu vam iz osobnog iskustva preporučiti Samsung g70a.

Također sam gledao dugo vremena što uzeti a da ima 2.1 hdmi, te da nije preskupo, pa na kraju kupio navedeni model prije pola godine i mogu reći da je monitor super za PS 5.

Ips panel 28 inča mi je sasvim dovoljan je gledam u njega sa nekih pola metra udaljenosti i taman mi je za desktop na PC-ju,a igre ne moram ni spominjati naravno, jer sve izgleda vrhunski čak i kada stavim neku 1440p rezoluciju.

HDR mu je drlog kao i svim ostalim monitorima za koje ne morate dići nenamjenski kredit, ali 4k i 120 hz izvrsno šljaka na ps5, iako otkada sam kupio OLED TV ps 5 mi je spojen samo na njega jer je slika neusporedivo bolja po pitanju boja.

Još samo da dođe vrijeme da se može za neke manje novce kupiti OLED monitor odmah ga uzimam, ali mislim da ću se načekati do tada  

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2022 10:32 (lobotomac90).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Gemmy kaže...

Imam 32" g7 monitor koji kada je iskopcan gsync ili ta neka opcija prepoznan kao 4k i onda downscalea na 1440p sta izgleda veoma dobro. Pogotovo kad igram s daljine 80cm. Na isti monitor je spojen i pc. Ali uredske/gaming stolice nisu toliko udobne za duze igranje kao fotelja/kauc.

S druge strane 4k na 55" telci izgleda super, jedino sta igram s 3m udaljenosti, pa je dosta manja slika i teze mi je igrat i fokusirati se kada igram online fifa/2k, dok za SP igre je bolja opcija u polu lezecem stanju nakon posla da me uspava.

Kontam da cu u buducnosti morat to bolje rijesit. Kupit ili 42oled da igram s manje blizine ili neku vecu telku 75" ali one su jos preskupe

Da, ja isto preštekavam između OLED TVa i monitora, ali više zato da mogu igrati u miru kad želim bez da čekam da netko ode van stana :-D

I baš sam gledao neki dan bio je jedan LG 42'' OLED na eKupi, inače ih baš nigdje nema za kupiti kod nas, no koštao je skoro 10.5k kn, skuplje nego 55'' :-D Pa sam se suzdržao. Prodao se drugi dan odmah.

A i glupo bi izgledalo da mi je na radnom stolu 42'' side monitor, a 27'' glavni monitor, jer ne vjerujem da je pametno OLED spajati na PC.

12 godina
Bitanga kaže...
Gemmy kaže...

Da, ja isto preštekavam između OLED TVa i monitora, ali više zato da mogu igrati u miru kad želim bez da čekam da netko ode van stana :-D

I baš sam gledao neki dan bio je jedan LG 42'' OLED na eKupi, inače ih baš nigdje nema za kupiti kod nas, no koštao je skoro 10.5k kn, skuplje nego 55'' :-D Pa sam se suzdržao. Prodao se drugi dan odmah.

A i glupo bi izgledalo da mi je na radnom stolu 42'' side monitor, a 27'' glavni monitor, jer ne vjerujem da je pametno OLED spajati na PC.

Ja imam spojen G1 na PC,sad sam na nekih 5500-6000 radnih sati.

Tv radi od jutra do jutra,makar za YT video spotove ako nitko nista ne gleda 😄

16 godina
MEGATAMA kaže...

Mislim na to da bude kao primarni monitor na PCu i da se ne koristi za ništa drugo.

Taskbar bi se vjerujem upržio dosta brzo ako radi od jutra do jutra.

Ako ga koristiš više kao TV, ili za razne igre i multimediju, to je potpuno druga priča.

No ja PC koristim primarno u desktopu i za razne nepomične aplikacije.

12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Mislim na to da bude kao primarni monitor na PCu i da se ne koristi za ništa drugo.

Taskbar bi se vjerujem upržio dosta brzo ako radi od jutra do jutra.

Ako ga koristiš više kao TV, ili za razne igre i multimediju, to je potpuno druga priča.

No ja PC koristim primarno u desktopu i za razne nepomične aplikacije.

Imas youtubera koji koriste lg olede primarno kao monitor pa baci pogled na njihove dojmove itd,mozda ti to pomogne pri odluci.

10 godina
Sony PlayStation 5

Kad smo kod monitora, moram se pohvaliti da sam ugrabio Ovaj LG https://amzn.to/3g7Gna0

Gledao sam prvenstveno portove da mogu spojit macbook s usb c te ps5 i series s na hdmi utore. 

Nisam se zamarao s Hdmi 2.1, VRR i 60+ hz. Vidim da su takvi monitori skuplji od oled tva a ovaj je svega 550€.

Stiže idući tjedan pa javim dojmove.

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Imas youtubera koji koriste lg olede primarno kao monitor pa baci pogled na njihove dojmove itd,mozda ti to pomogne pri odluci.

Ne vjerujem da će netko od youtubera imati TV 3-4 godine, odnosno dovoljno dugo da bi imao mišljenje koje bi bilo ekvivaletno mojim potrebama. Ja ne bih baš nakon 3-4 godine bacao TV u smeće, obično kad kupim novi netko stari naslijedi.

A youtuberi mijenjaju hardver kako se sjete.

13 godina
Sony PlayStation 5

Kad sam vec naceo temu monitora. U SDu imate 25-30% popusta na par modela Samsung gaming monitora. Tocnije G5 serija sa 27 i 32 incha i G5 IPS serija od 27 incha. Prvi je oko 2030kn sa popustom, drugi par sto kuna vise. Dok treci sa IPS panelom ravno 3000 kuna.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
Sony PlayStation 5

Ima li PS kakav media player koji može  kao četvorka vrtiti mkv file-ove sa mreže?

0 0 hvala 0
14 godina
Tascam kaže...

Ima li PS kakav media player koji može  kao četvorka vrtiti mkv file-ove sa mreže?

Plex

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
3 godine
neaktivan
Ne dobiješ next-gen updejt đabe.Ima XS ikonicu kod svake igre koja je verzija za XS konzole.
10 godina
Robert_84 kaže...
Tascam kaže...

Plex

Tnx.Jel se u konačnici plaća Plex?

11 godina
Tascam kaže...
Robert_84 kaže...
Tascam kaže...

Plex

Tnx.Jel se u konačnici plaća Plex?

ne plaća se...(ima opcija ali nije potrebno)...koristima ga već godinama kako i na PS4 tako ina PS5

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
12 godina
Sony PlayStation 5

Kaufland.de ima Ps5 na zalihi....digitalna edicija sa Horizonom 777eu...nisu normalni 🤣

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
I to je "akcija", "prilika"..... ;)
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Pozz ekipa.

Jedno pitanje... Da li je netko možda reklamirao ps5 gamepad radi drifta nakon isteka 1 god. garancije?

Prošlo doslovno tjedan dana više od 1 godina i gamepad počne driftat :)) 

Ukratko da li je netko pokrenu reklamaciju nakon isteka komercijalne garancije 1 god. , i pozvao se na EU zakonsku garanciju od minimalno 2 godine?

ps5 je kupljen na ekupi .

tnx unaprijed 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam imao reklamaciju prije koji mjesec nakon više od godinu dana i sve uredno prošlo, dobio novi dualsense koji radi i to je to.

Još nisam iz ZG pa sam im slao poštom, oni naručili kurira, pokrili trošak dostave i sve...jedino moraš imati kutiju u koju ćeš spakovati joy.

17 godina
Hery kaže...

Pozz ekipa.

Jedno pitanje... Da li je netko možda reklamirao ps5 gamepad radi drifta nakon isteka 1 god. garancije?

Prošlo doslovno tjedan dana više od 1 godina i gamepad počne driftat :)) 

Ukratko da li je netko pokrenu reklamaciju nakon isteka komercijalne garancije 1 god. , i pozvao se na EU zakonsku garanciju od minimalno 2 godine?

ps5 je kupljen na ekupi .

tnx unaprijed 

Prije koji mjesec i to drugi joystick koji sam dobio uz konzolu koja nije kupljena u Sancti. Ili osobno u poslovnicu ili kako je kolega rekao javiti se i poslati postom. Zvali me kroz par dana da pokupim novi u poslovnici.

He who is brave is free.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice