Ove godine bi se morala pojavit nova Forza Motorsport igra.
A niti je GT simulacija niti Forza.
To su Asseto Corsa i sl. igre.
Nije sve 0 ili 1
GTsport je oke sim za GT4, GT3 automobile malo se taj dozivljaj simulacije raspada kod F1, LMP klasa dok Forza uopce nema veze s vezom. U zavoju ako prođes sa dva kotaca po travi dobis ubrzanje inace normalna pojava kod nje.
Igram Assetto Corsa Competizione i to je mozda trentno najbolja simulacija za GT3/4 automobile i GTsport nije jako daleko od toga. (imas slipstream, dirty air, ciste i neciste djelove staze, temperaturu guma i kocinica... ACC naravno ima jos toga i jos detaljnije i realnije) no zvat GTsport arkadom je smijesno.
Naravno to je igra i mora bit zabavna i ne smarat previse pa rubnjaci nisu tolko izrazeni i slipstream je jak u GTsport da lakse dostignes nekog u online-u.
U Forza slipstream uopce ne postoji. Voznja volanom je banana.
Online je banana, tu su debelo ispod GTSport.
Kvantitetu ima, ali fali tu kvalitete.
Ti vremenski uvjeti su bili oke kad je igra izasla, al sad ce to morat poboljsat. One lokve koje se pojavljuju bezveze na stazi nadam se da ce maknut tj. stavit da se pojavljuju tam gdje treba.
Jedva cekam da vidim kaj ce FM8 imat za ponudit. Nadam se da ce bolji vozni model i online. Malo pravog motorsporta u taj njihov motorsport :)
Ma Forzu sam samo naveo kao primjer prekrasne grafike i vremenskih uvjeta. U Forzi izgledaju nenadjebivo. GT Sport mi je bio nekako dosadnjikav nakon Forze. Nadam se da će sad biti bolji.
Naravno, to je samo moje mišljenje. Niti sam neki zagriženi racer, niti patim na grafiku u vožnjama, jer nemaš niti vremena gledati ništa osim horizonta i auta oko tebe, a kišu ne volim na cesti ni u real-lifeu.
No, kupit ću GT7, ionako nemam šta za igrat na PS5.
Ne volim nit ja po kisi vozit, al ovo mi je zanimljivo sa promjenom sa mokrog na suho i obrato i to da se neki dio staze prije osuši nego drugi. To bi moglo stvorit pravi kaos u online-u (pozitivan) :D
Odluke o tome koje gume koristis i kad ides u boks znace u tom slucaju 5x vise nego sada kad si birao između meke i tvrde komponente.
Stvar je u tome da sam ja prodao PS5 jer nisam bas nist igrao na njemu pa cu vjerujem prije Forza 8 odigrat nego GT7 hehe
Zato se nadam da ce bit vise po mojoj mjeri.