Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.693
|
čitano: 6.146.414
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony PlayStation 5
Smece2 kaže...
Dream0n kaže...
Godinu dana je na ps5,kolko znam nema dodatnog jamstva u sancti...stvarno kako onda prodaju 2g?

2 godine je u EU garancija. Sancta ne može prodavati s godinom jamstva(barem ne tebi kao fizickoj osobi).

Sony nema veze s time, ukoliko ne zeli ispostovati 2godine garancije, moze slobodno izaci iz EU trzista.

Moraš malo proučiti jamstva, jer to nije baš tako kako ti pričaš.

Postoji jamstvo proizvođača i ono je najbolje za kupca, no questions asked. Postoji komercijalno jamstvo i to je neka vrsta osiguranja uz neke uvjete. Ovo što ti spominješ u EU je zakonsko jamstvo i ono se tiče trgovca i obvezujuće za trgovca, a pokriva nedostatke koji su postojali u trentuku isporuke, no nakon 6 mjeseci te trgovac može tražiti da to dokažeš, a u nekim slučajevima to može biti jako teško dokazati.

To što negdje piše da je jamstvo 12 mjeseci misli se na proizvođačevo jamstvo. Zakonsko jamstvo je potpuno druga kategorija i ona se ne mora naglašavati.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2022 8:04 (Bitanga).
15 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Smece2 kaže...
Dream0n kaže...
Godinu dana je na ps5,kolko znam nema dodatnog jamstva u sancti...stvarno kako onda prodaju 2g?

2 godine je u EU garancija. Sancta ne može prodavati s godinom jamstva(barem ne tebi kao fizickoj osobi).

Sony nema veze s time, ukoliko ne zeli ispostovati 2godine garancije, moze slobodno izaci iz EU trzista.

Moraš malo proučiti jamstva, jer to nije baš tako kako ti pričaš.

Postoji jamstvo proizvođača i ono je najbolje za kupca, no questions asked. Postoji komercijalno jamstvo i to je neka vrsta osiguranja uz neke uvjete. Ovo što ti spominješ u EU je zakonsko jamstvo i ono se tiče trgovca i obvezujuće za trgovca, a pokriva nedostatke koji su postojali u trentuku isporuke, no nakon 6 mjeseci te trgovac može tražiti da to dokažeš, a u nekim slučajevima to može biti jako teško dokazati.

To što negdje piše da je jamstvo 12 mjeseci misli se na proizvođačevo jamstvo. Zakonsko jamstvo je potpuno druga kategorija i ona se ne mora naglašavati.

Prodavac snosi troskove vjestacenja:

Dokazivanje nedostataka

U slučaju da se nedostatak na proizvodu ustanovi u roku od šest mjeseci od preuzimanja kupljenog proizvoda, smatra se da je takav nedostatak postojao već pri samoj kupnji. Drugim riječima, trgovac koji tvrdi suprotno, to će morati i dokazati, te ujedno snositi troškove vještačenja. 

Ako je od dana predaje proizvoda proteklo više od šest mjeseci, a trgovac ne prizna postojanje nedostatka na proizvodu, to će se dokazivati vještačenjem koje plaća trgovac ili potrošač, ovisno o rezultatu vještačenja

4 godine
neaktivan

2 0 hvala 1
10 godina
Zapravo je obrnuto: playstation je na discordu. Jos nista od discord appa na playstationu
4 godine
neaktivan
Gogy7 kaže...
Zapravo je obrnuto: playstation je na discordu. Jos nista od discord appa na playstationu

Upravu si :) Ali eto, trebalo bi i to ubrzo doci kako su i najavili prosle godine.

12 godina
Sony PlayStation 5

Sto se tice kupovine studija tu je velika razlika izmedju Sonya i MSa kako kasnije iskoriste taj studio.

Kod MSa je doslovno sve ili poluiskoristeno ili neiskoristeno dok u Sonyevim rukama ti dodatni developeri u nekakvom realnom roku donesu novi IP koji u prosjeku ispadne vrijedna ekskluziva.

Opcenito je misljenje da kada MS kupi nesto da ne to osudjeno na propast dok u slucaju Sonya to nije tako.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Smece2 kaže...

Prodavac snosi troskove vjestacenja:

Dokazivanje nedostataka

U slučaju da se nedostatak na proizvodu ustanovi u roku od šest mjeseci od preuzimanja kupljenog proizvoda, smatra se da je takav nedostatak postojao već pri samoj kupnji. Drugim riječima, trgovac koji tvrdi suprotno, to će morati i dokazati, te ujedno snositi troškove vještačenja. 

Ako je od dana predaje proizvoda proteklo više od šest mjeseci, a trgovac ne prizna postojanje nedostatka na proizvodu, to će se dokazivati vještačenjem koje plaća trgovac ili potrošač, ovisno o rezultatu vještačenja

Naravno, i uglavnom ide u korist potrošača jer je trgovcima i reputacija jako bitna, ali nije 100% uvijek tako i treba puno više zajebancije i puno više vremena može uređaj biti na servisu ako je prošlo više od 6mj od datuma kupovine.

Dokazati materijalne nedostatke u trenutku isporuke nije uvijek jednostavno pogotovo ako si ti jedan od rijetkih kojem se to desilo.

Za Playstation ne vjerujem da bi bilo problema. Osim ako ti ga je skurio grom. Što bi ti u godinu dana vjerojatno zamijenili bez da i gledaju jer imaš proizvođačevo jamstvo, a kad ide na teret trgovca onda bi ga dobro raskupusali i možda otkrili da ti ga je skurio grom.

Ali kažem, postoje tri vrste jamstva, i ne možeš reći "U EU je garancija 2 godine". Uvijek se gleda ono što je najpovoljnije za kupca, a najpovoljnije je da je proizvođačevo jamstvo čim dulje, ili bar da imaš komercijalno jamstvo (produljeno). Ovo od EU je zadnja slamka spasa i može biti lutrija.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2022 9:26 (Bitanga).
9 godina
Sve to stoji ali i dalje nema odgovora kakvu produzenu garanciju prodaju u gornjem slucaju?
Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Damir22 kaže...
Sve to stoji ali i dalje nema odgovora kakvu produzenu garanciju prodaju u gornjem slucaju?

Komercijalnu znaci trgovina daje sama od sebe dodatnu garanciju da ce popraviti ili zamjeniti konzolu ako se pokvari nakon isteka zakonskog roka. Ono sa 6 mjeseci sto je netko spomenuo je zakonski ako u roku 6mjeseci nesto bude mora prodavac dokazati da nije greska njegova krivica. Nakon 6mj. Mora kupac 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Damir22 kaže...

Vjerojatno ovu jer ih ima više:

https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/Gaming/Dodaci-za-igra%C4%87e-konzole/%2B2-god-jamstva-%28ne-obra%C4%8Dunava-se-PDV%2C-%C4%8Dl-33%2C-st-3%29-za-vrijednost-PlayStationa-od-4001kn---7500kn/p/EK000307688

To je polica osiguranja kako i piše. Ranije su to imali u kompi sa Uniqa osiguranjem, imao sam tako za Samsung Note 8 kad sam kupio preko njih.

Dobiješ policu sa 12 članaka uvjeta :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2022 10:02 (Bitanga).
10 godina
Sony PlayStation 5

Ovo mi je šok iznenađenje da je Sony kupio Bungie. Halo je perjanica Xboxa i onda se dogodi nešto ovakvo. Nevjerojatno

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Cansee kaže...

Ovo mi je šok iznenađenje da je Sony kupio Bungie. Halo je perjanica Xboxa i onda se dogodi nešto ovakvo. Nevjerojatno

Bungie nema više veze s Halom. Zadnjih 10 godina ga razvija 343 Industries koji je dio Xbox Game Studiosa od Microsofta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2022 9:48 (Bitanga).
10 godina
Bitanga kaže...
Cansee kaže...

Bungie nema više veze s Halom. Zadnjih 10 godina ga razvija 343 Industries koji je dio Xbox Game Studiosa od Microsofta.

Ahaa, onda je Bungie valjda bio keator, a ovi 343 preuzeli? Ili me sjećanje kompletno vara, ali nekako mi baš zvoni Bungie uz Halo

16 godina
Cansee kaže...

Ahaa, onda je Bungie valjda bio keator, a ovi 343 preuzeli? Ili me sjećanje kompletno vara, ali nekako mi baš zvoni Bungie uz Halo

Da, a onda ih je MS kupio 2000. godine pa imaju prava na Halo.

Bungie ima jedino glupavi Destiny. Sretno Sonyu s tim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2022 9:59 (Bitanga).
15 godina
neaktivan
Cansee kaže...
Bitanga kaže...
Cansee kaže...

Bungie je napravio halo 1,2,3 odst. Napravio ih je dok je bio pod Microsoft, kada su izasli iz Microsofta odrekli su se Halo IP-a. Halo IP spada pod Microsoft, i trenutni developer Halo igara je 343i.

13 godina
Bitanga kaže...

Da, a onda ih je MS kupio 2000. godine pa imaju prava na Halo.

Bungie ima jedino glupavi Destiny. Sretno Sonyu s tim.

"Glupavi" Destiny je jedna od najpopularnijih live service igara. Sony nema tu previše iskustva i zato je Bungie kupljen. I daleko od toga da je Bungie nesposoban napraviti neku novu igru, izvan Destiny svemira.

U krajnjoj liniji, ako ih Microsoft počne ucjenjivati sa COD-om i sličnim igrama, oni uvijek mogu više ne izdavati ekspanzije za Destiny 2 ili jednostavno ne izdati Destiny 3, na Xbox-u i PC-u. 

Ovo što Sony i Microsoft rade se može jednostavno nazvati hladnim ratom gaming industrije. Jedino što može biti katastrofa za jednu ili drugu stranu je da netko od njih kupi EA. Osobno nisam fan sportskih igara ali tko izgubi samo jednu FIFU će izgubiti 30-50% tržišta u Europi.

Doduše neki su teoretizirali da, ukoliko EA prestane biti neutralna strana, da će ekspresno izgubiti FIFA licencu (a možda i ostale). Zadnja stvar koju ekipa iz FIFA-e želi je da im se prepolovi tržište kupaca.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2022 11:39 (greysaint0).
17 godina
Sony PlayStation 5

Meni se nekako čini da sve ide prema tome kako će velika većina igara biti na svim platformama, eventualno će biti tu i tamo koja eksluzivica na pojedinoj platformi i to je to...sada već na PC-ju ima puno "ekskluzivnih" igara sa PS-a, a sa Xbox-a da ne spominjem (što prije koju godinu nije bio slučaj). Jedni će kupit jedno, drugi drugo i ovistiti će jedni od drugima, a da će si ić međusobno terat kitu i gubit lovu čisto sumnjam...tako da za krajnjeg kupca vrlo vjerojatno neće biti neke promjene koliko god su se neki zaprepastili ovakvim potezima. Po meni Sony treba samo dati konkretan odgovor na Gamepass koji je ključna stvar da tržište prevagne u korist Microsofta i da zbog toga ljudi više kupuju Xbox od PS-a, a što naravno ne mora biti nužno, pogotovo u zemljama kao mi gdje Xbox još nema niti regionalnu podršku 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2022 11:52 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lobotomac90 kaže...

Meni se nekako čini da sve ide prema tome kako će velika većina igara biti na svim platformama, eventualno će biti tu i tamo koja eksluzivica na pojedinoj platformi i to je to...sada već na PC-ju ima puno "ekskluzivnih" igara sa PS-a, a sa Xbox-a da ne spominjem (što prije koju godinu nije bio slučaj). Jedni će kupit jedno, drugi drugo i ovistiti će jedni od drugima, a da će si ić međusobno terat kitu i gubit lovu čisto sumnjam...tako da za krajnjeg kupca vrlo vjerojatno neće biti neke promjene koliko god su se neki zaprepastili ovakvim potezima. Po meni Sony treba samo dati konkretan odgovor na Gamepass koji je ključna stvar da tržište prevagne u korist Microsofta i da zbog toga ljudi više kupuju Xbox od PS-a, a što naravno ne mora biti nužno, pogotovo u zemljama kao mi gdje Xbox još nema niti regionalnu podršku 

Meni je jedino drago da je većina ljudi konačno shvatila da su ekskluzive loše za krajnje korisnike i da to ne treba podržavati, koliko god igre bile dobre i htjeli bi ih igrati.

Trenutno me najviše smetaju multiplayer igre koje nisu cross-play, tome isto treba stati na kraj.

17 godina

Ja ne smatram da su ekskluzive loše. Iskreno igre koje su me najviše zabavile zadnjih godina su bile PS ekskluzive i zašto bih si uskratio zabavu bojkotirajući iste? Sav taj gaming je meni osobno samo dobra zahebancija i hobi koji naravno ima svoju cijenu, a sad razmišljati o tome da nisam kupovao eksluzive da li bi došle iste možda ranije na PC ili generalno sve platforme mi samo stvara nepotreban pressing, mozganje, te mi hobi prestaje biti uživancija. Kada mi se nešto igra, ako imam love priuštim si i to je to, kao i oko svega drugoga u životu. Korporacije su tu da zarađuju naravno i da bi kranjnji korisnik nešto promjenio po pitanju njihovog marketinga potrebno je dobrano bojkotirati nešto, a to je krajnje nerealno očekivati na globalnoj razini, pogotovo jer pričamo o nekoj nebitnoj stvari kao što je gaming. Ne ujedinimo se kao narod mi u Hrvatskoj oko puno bitnijih stvari, tako da mi ovo nije ni malo nenormalno ili čudno, štoviše ne vidim problem u tome, neka igra tko šta hoće i na čemu hoće, jer realno svaka platforma ima što ponuditi za zabavu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2022 13:48 (lobotomac90).
4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

Meni je jedino drago da je većina ljudi konačno shvatila da su ekskluzive loše za krajnje korisnike i da to ne treba podržavati, koliko god igre bile dobre i htjeli bi ih igrati.

Trenutno me najviše smetaju multiplayer igre koje nisu cross-play, tome isto treba stati na kraj.

Ne znam na ovo kojeg bih stava bio. Razumijem te i slazem se sa izjavom, ali mi je cudno zasto su jedino sony eksluzive bas vrhunske igre koje jedva cekam odigrati, dok su ostale sve neke mediocre koje mogu a i ne moram. Iskreno, da nema ovih igara sto sony izbacuje prvenstveno kao eksluzive ne bih imao razloga da ostanem u gejmingu ikako niti da imam uredjaj za to. Ne znam da li je to cista slucajnost sto se potrefilo da su sve igre koje su meni top eksluzive, ili je bas povezano s tim sto su eksluzive pa zbog tog i budu razradjene i optimirane do kraja za tu jednu platformu gdje izbacuju.

Ja sam nekako misljenja da je ovo drugo, i kad bi sve igre od prvog dana izlazile odmah na svim platformama kontam da vise ne bi ni vidjeli igre tog kvaliteta. Mozda se i varam, zato i pisem da mi neko objasni tu povezanost i sta se tacno desava pa je tako.

16 godina
lobotomac90 kaže...

Ja ne smatram da su ekskluzive loše. Iskreno igre koje su me najviše zabavile zadnjih godina su bile PS ekskluzive i zašto bih si uskratio zabavu bojkotirajući iste? Sav taj gaming je meni osobno samo dobra zahebancija i hobi koji naravno ima svoju cijenu, a sad razmišljati o tome da nisam kupovao eksluzive da li bi došle iste možda ranije na PC ili generalno sve platforme mi samo stvara nepotreban pressing, mozganje, te mi hobi prestaje biti uživancija. Kada mi se nešto igra, ako imam love priuštim si i to je to, kao i oko svega drugoga u životu. Korporacije su tu da zarađuju naravno i da bi kranjnji korisnik nešto promjenio po pitanju njihovog marketinga potrebno je dobrano bojkotirati nešto, a to je krajnje nerealno očekivati na globalnoj razini, pogotovo jer pričamo o nekoj nebitnoj stvari kao što je gaming. Ne ujedinimo se kao narod mi u Hrvatskoj oko puno bitnijih stvari, tako da mi ovo nije ni malo nenormalno ili čudno, štoviše ne vidim problem u tome, neka igra tko šta hoće i na čemu hoće, jer realno svaka platforma ima što ponuditi za zabavu.

Ekskluzive su skupe jer su ekskluzive. Monopol. Čak su i jeftinije za razvoj i puno veća zarada za izdavača i developera.

Eno, jedan Ratchet & Clank je 600kn, na akciji je 450kn (60€).

Kad ne bi bio ekskluziva kupio bi ga za 20€-30€ bez problema.

Sreća pa većina multiplayer igara ne mogu biti ekskluzive jer im se to kosi sa poslovnim modelom. 

Naravno, svi mi kupimo što želimo, zato ne treba plakati kad je nešto skupo i protiv nas, jer ne razmišljamo dugoročno.

16 godina
gamex1423 kaže...

Ne znam na ovo kojeg bih stava bio. Razumijem te i slazem se sa izjavom, ali mi je cudno zasto su jedino sony eksluzive bas vrhunske igre koje jedva cekam odigrati, dok su ostale sve neke mediocre koje mogu a i ne moram. Iskreno, da nema ovih igara sto sony izbacuje prvenstveno kao eksluzive ne bih imao razloga da ostanem u gejmingu ikako niti da imam uredjaj za to. Ne znam da li je to cista slucajnost sto se potrefilo da su sve igre koje su meni top eksluzive, ili je bas povezano s tim sto su eksluzive pa zbog tog i budu razradjene i optimirane do kraja za tu jednu platformu gdje izbacuju.

Ja sam nekako misljenja da je ovo drugo, i kad bi sve igre od prvog dana izlazile odmah na svim platformama kontam da vise ne bi ni vidjeli igre tog kvaliteta. Mozda se i varam, zato i pisem da mi neko objasni tu povezanost i sta se tacno desava pa je tako.

Ne znam, ja mogu na prste jedne ruke nabrojati PS ekskluzive koje su me razveselile i koje sam jedva čekao odigrati. I poslije mi je redovito bilo žao što sam platio punu cijenu (ne skupljam disc verzije).

Hype tu igra veliku ulogu.

Trenutno guštam u Satisfactoryu (PC ekskluziva?), baš je fini sandbox, a ne da mi netko govori kad što da kliknem.

4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...
gamex1423 kaže...

Ne znam, ja mogu na prste jedne ruke nabrojati PS ekskluzive koje su me razveselile i koje sam jedva čekao odigrati. I poslije mi je redovito bilo žao što sam platio punu cijenu (ne skupljam disc verzije).

Hype tu igra veliku ulogu.

Trenutno guštam u Satisfactoryu (PC ekskluziva?), baš je fini sandbox, a ne da mi netko govori kad što da kliknem.

Dobro, svakako je subjektivno sta se kome svidja ali opcenito su ekluzive igre koje najbolje izgledaju i koje su kvalitetom u vrhu, a i gledajuci opcenito ocjene kako kriticara tako i korisnika cesto su na jako dobrom glasu. Ne vjerujem da je to slucajno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2022 16:32 (gamex1423).
15 godina
Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

Pa mislim da nitko u suštini ne podržava ekskluzive kao ideju, nego ljudi čisto biraju konzolu prema igrama koje su za nju ekskluzivne. Mi kao igrači na to ne možemo utjecati. Meni nije drago to što Naughty Dog ili Insomniac izdaje igre samo na PlayStation platformi ali zbog toga imam PlayStation jer te igre ne želim propustiti.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2022 16:46 (antimadridista).
13 godina
Motorino, x18x05x, SimeKZ i Santana,
hvala vam svima👍
Stavio preko noći opet skidati (100+ giga) i jutros satima igrao. Sad mi nije ni jasno kako sam olako odustao🙃
Igra je top!!! Prvo sam prošao školu, nekih 30 eventa pa kad se otvorilo još toliko uzeo malo pauzu od škole i prešao na utrke.
Naravno na beginner.
Sad pobjeđujem i uživam. Izletim tu i tamo kad se precjenim malo😁
Proći ću do kraja školu i ostati na beginner neko vrijeme da se u potpunosti naviknem na vožnju.
Da se niste javili sa svojom komentarima i prijedlozima ne bih je više ni igrao.
Još čekam gt7. Užitak, baš top igra. E, to je kad se sa NFS prebaciš na nešto ozbiljnije. Jedno vrijeme sam na Grid i sad na gt sport stiskao X prizivajući nitro🤣
Hvala još jednom👍
7 godina
Sony PlayStation 5

Taman se ispraksiraš dok ne dođe GT7. :) 

2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
mariclius kaže...
Motorino, x18x05x, SimeKZ i Santana,
hvala vam svima👍
Stavio preko noći opet skidati (100+ giga) i jutros satima igrao. Sad mi nije ni jasno kako sam olako odustao🙃
Igra je top!!! Prvo sam prošao školu, nekih 30 eventa pa kad se otvorilo još toliko uzeo malo pauzu od škole i prešao na utrke.
Naravno na beginner.
Sad pobjeđujem i uživam. Izletim tu i tamo kad se precjenim malo😁
Proći ću do kraja školu i ostati na beginner neko vrijeme da se u potpunosti naviknem na vožnju.
Da se niste javili sa svojom komentarima i prijedlozima ne bih je više ni igrao.
Još čekam gt7. Užitak, baš top igra. E, to je kad se sa NFS prebaciš na nešto ozbiljnije. Jedno vrijeme sam na Grid i sad na gt sport stiskao X prizivajući nitro🤣
Hvala još jednom👍

Što više igraš to si bolji. Ja sam počeo sada malo više online igrati da riješim onaj trofej od 322 online završene utrke.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
15 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Damir22 kaže...

Vjerojatno ovu jer ih ima više:

https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/Gaming/Dodaci-za-igra%C4%87e-konzole/%2B2-god-jamstva-%28ne-obra%C4%8Dunava-se-PDV%2C-%C4%8Dl-33%2C-st-3%29-za-vrijednost-PlayStationa-od-4001kn---7500kn/p/EK000307688

To je polica osiguranja kako i piše. Ranije su to imali u kompi sa Uniqa osiguranjem, imao sam tako za Samsung Note 8 kad sam kupio preko njih.

Dobiješ policu sa 12 članaka uvjeta :-)

Uzeo sam kod njih i za PS4 i za PS5 , to je Uniqua osiguranje. Zvao sam Sancta domenica da provjerim kakvi su uvjeti i praksa sa tim policama jer sam trebao slati PS4 na servis. Odgovor je bio da nema razlike između police i tvorničkog jamstva. 

10 godina
17 milijuna prodanih primjeraka PS5 konzole. Ipak manje od PS4
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

S obzirom kako je zadnjih godinu i pol dana sve s.ebano, ovo su vrlo dobri rezultati.

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice