Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.065
|
čitano: 6.454.443
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
gamex1423 kaže...

Iako imam i sam PC iznenadio bi se kad bih ti rekao da vecina raje sto znam nema, i uopste nema potrebu kako postoje pametni telefoni. Ipak sam jedan od onih koji moraju imati PC i cudim se kako ti ljudi nemaju. Bez obzira to ne mijenja ono sto sam napisao.

Ovdje se pise o igranju igara i to je bas subjektivno na cemu ko voli igrati. To sto je PC multifunkcionalan i potreban za druge stvari nista ne mijenja. Imam dobar posao, sa finom platom, imam solidan PC i opet uzivam i igram na konzoli, i tesko sta bi to moglo promjeniti. Ne znam cemu sluzi ubjedjivanje drugih kako je pogresno sto vole igrati na konzoli i da bi im bolje bilo preci na PC. Stvarno ne kontam tu raspravu. Pustite da svako uziva koristeci ono sto ga cini sretnim, slicno nesto si ti sam napisao a opet se ne ponasas u skladu s tim.

Svaki učenik i student teško može završiti srednju školu ili fakultet bez računala. Tako da svaka obitelj s djecom mora imati barem jedno, a često je to i puno više računala u obitelji. Naravno, to računalo ne mora biti ništa spektakularno, ali često se kupi malo bolje pa bude i za gaming. Ako taj gaming ne bude zadovoljavajući (umjesto da se dalo malo više u startu za PC), e onda se mora kupiti i konzola. Kod nekog je to zato što voli konzole i maltretirati cijeli obitelj na TVu, a kod nekoga zato što ima loš PC koji mu se ne isplati više upgradeat.

Ne znam nikog da nema računalo doma. Ja ih kod kuće imam 5!!

Apsolutno, svatko može kupit što god hoće i što ga čini sretnim i kukati o čemu god hoće, pa čak i o raspravi o kukanju.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
mAa+_ kaže...

Ja ti vjerujem, vjeruj ti meni kad ti kazem nakon 8-10h

dnevno kodiranja na poslu zadnje sto radim kad dodem doma

je palim PC, u slobodno vrijeme izbjegavam ekrane koliko god je moguce

nesto sitno telefon, konzola van toga van u prirodu setnja, bicikl,

druzenje s ljudima cim manje ekrana to bolje.

Ma znam, i to mi je poznato. Zato ja palim igru eventualno za vikend kad se zaželim. 

Ali ako "kad dođeš doma" ideš u prirodu, bicikl i druženje, onda nisi došao doma :-)

Ne znam što bi ljudi danas uopće radili kod kuće (u stanu), a da ne bulje u neke ekrane ili papire.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 15:35 (Bitanga).
15 godina
Sony PlayStation 5

LOL zato ja radim u prirodi i na terenu i kad dođem doma blejim u ekran i igram. 

Ne da mi se ići van.

Moj PC  
7 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 15:49 (gamex1423).
15 godina
Sony PlayStation 5

Otkad imam službeni tablet, istina da je bio među

boljima, plaćen 6k, nisam upalio laptop.  Za pregledati tablice, dokumente, mail, pročitati novine i bankarske usluge ne treba ništa više od pametnog telefona. U osnovnoj školi klinci isto imaju tablete i baš ne koriste računala. Za prosječnog korisnika PC nije nužan za svakodnevne zadatke. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 20:20 (Wontay).

0 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Ova rasprava ne može imati pobjednika. Klinac je sa 10 godina dobio PS4 PRO i nedavno PS5 ali ga ne zanima. Želi igrati na PC-u a mene opet PC više ne zanima ni najmanje. 

3 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Prodao sam PS4 Pro na njuškalu, jedan kontroler, dvije godine garancije, igra Spiderman za 1700 kn u roku odmah.

Zvalo me je 10 ljudi u 24 sata. Nisam baš očekivao takvu navalu. 

2 0 hvala 1
4 godine
protjeran
Wontay kaže...

Prodao sam PS4 Pro na njuškalu, jedan kontroler, dvije godine garancije, igra Spiderman za 1700 kn u roku odmah.

Zvalo me je 10 ljudi u 24 sata. Nisam baš očekivao takvu navalu. 

Vjerojatno zbog cijena 5ice o kojima smo raspravljali dok nismo "blago"

otišli u off topic.

No kad već pišem da vas veterane vlasnike ps5ice pitam svijetlo 

na okviru konzole da li se može u potpunosti ugasiti ?

Isto tako i da li ja odnosno zašto ja sa cloud-a ne mogu povući

svoje load profile ? ps4 sam prosljedio nećaku dok je moja 5ica

bila na servisu prvobitno sam to sve povukao dok su obje paralelno

bile spojene na moj internet ? 

I ona fora da se konzola pali zajedno sa TV-om ja sam mislio

da će to funkcionirati na način da se samo telka pali zajedno sa 

konzolom kao na ps4orci, a ne obrnuto.

i malo vas smaram, ali kada spojim slušalice odem sa nekim

u voice chat zvuk igre se također prebacuje na slušalice

i nikako ne mogu podesiti da bude odvojeno odnosno igra na tv-u

voice na slušalicama.

Svi savjeti i sugestije su dobrodošle.

17 godina
Wontay kaže...

Otkad imam službeni tablet, istina da je bio među

boljima, plaćen 6k, nisam upalio laptop.  Za pregledati tablice, dokumente, mail, pročitati novine i bankarske usluge ne treba ništa više od pametnog telefona. U osnovnoj školi klinci isto imaju tablete i baš ne koriste računala. Za prosječnog korisnika PC nije nužan za svakodnevne zadatke. 

U osnovnoj školi klinci dobiju tablete i nikad ih ne upale. Mi smo ga vratili nakon 2 godine neotvorenog i nekorištenog. Pogotovo što su uvjetovali da ako ih djeca oštete ćemo morati platiti pola cijene smećastog tableta. Samo sam ga pospremio u ormar.

Izrada powerpoint prezentacija, referata, plakata, istraživanje, simulacije, tehničko crtanje, programiranje, robotiku - sve ono što rade klinci u školi i na fakultetu - je teško izvedivo na tabletu, em nema aplikacija, em je nepraktično na malim ekranima. 

Bolje ih je odmah učiti raditi na PCu.

Ja imam i tab s7+ i ipad pro. Nijedan mi ne može kompletno zamijeniti PC. ipad pro bi mogao donekle da se bavim videom, ilustracijom ili fotografijom.

Surfanje, youtube, mailove i chat tu ne računam. To je entertainment. Za to su dobri. 

Svaki od tih uređaja ima svoju namjenu, i mobitel i tablet i pc i konzola.

No stvarno mi je nezamislivo moderno kućanstvo bez ijednog PC računala.

10 godina
Bitanga kaže...
gamex1423 kaže...

Iako imam i sam PC iznenadio bi se kad bih ti rekao da vecina raje sto znam nema, i uopste nema potrebu kako postoje pametni telefoni. Ipak sam jedan od onih koji moraju imati PC i cudim se kako ti ljudi nemaju. Bez obzira to ne mijenja ono sto sam napisao.

Ovdje se pise o igranju igara i to je bas subjektivno na cemu ko voli igrati. To sto je PC multifunkcionalan i potreban za druge stvari nista ne mijenja. Imam dobar posao, sa finom platom, imam solidan PC i opet uzivam i igram na konzoli, i tesko sta bi to moglo promjeniti. Ne znam cemu sluzi ubjedjivanje drugih kako je pogresno sto vole igrati na konzoli i da bi im bolje bilo preci na PC. Stvarno ne kontam tu raspravu. Pustite da svako uziva koristeci ono sto ga cini sretnim, slicno nesto si ti sam napisao a opet se ne ponasas u skladu s tim.

Svaki učenik i student teško može završiti srednju školu ili fakultet bez računala. Tako da svaka obitelj s djecom mora imati barem jedno, a često je to i puno više računala u obitelji. Naravno, to računalo ne mora biti ništa spektakularno, ali često se kupi malo bolje pa bude i za gaming. Ako taj gaming ne bude zadovoljavajući (umjesto da se dalo malo više u startu za PC), e onda se mora kupiti i konzola. Kod nekog je to zato što voli konzole i maltretirati cijeli obitelj na TVu, a kod nekoga zato što ima loš PC koji mu se ne isplati više upgradeat.

Ne znam nikog da nema računalo doma. Ja ih kod kuće imam 5!!

Apsolutno, svatko može kupit što god hoće i što ga čini sretnim i kukati o čemu god hoće, pa čak i o raspravi o kukanju.

ma i moji poznanici i prijatelji imaju racunala, ali ih pale samo kad treba nekome pokazat neke stare slike i slicno. Sve rade preko mobitela.

Mozda obrisu prasinu sa njih kad im klinci krenu u skolu...

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
8 godina
Sony PlayStation 5

PS5 nije (pre)skup. Sjetite se samo koliko je PS2 koštao kada je došao u Hrvatsku. Bio je preko 5k kuna. 

I u odnosu na druge gadgete PS5 nije skup. Uzmi samo najnoviji Iphone ili Galaxy mobitele. Evo kod mene ekipa na poslu masovno pokupovala Galasy S21 Pro po cijeni od 8500kn. Alo, mobitel. To je meni suludo pogotovo što ja imam mobitel od 1500kn. Tako da, sve je to relativno. To želi sada PS5 mora biti svjestan da će platiti nešto više od stvarne cijene. Kada sam vidio da mi nećak iz Austrije ima PS5 već tri mjeseca i da su mu sve igre za PS4 zaključio sam da stvarno nema potrebe žuriti sa kupovinom. 

3 0 hvala 0
4 godine
protjeran
Vandit kaže...

PS5 nije (pre)skup. Sjetite se samo koliko je PS2 koštao kada je došao u Hrvatsku. Bio je preko 5k kuna. 

I u odnosu na druge gadgete PS5 nije skup. Uzmi samo najnoviji Iphone ili Galaxy mobitele. Evo kod mene ekipa na poslu masovno pokupovala Galasy S21 Pro po cijeni od 8500kn. Alo, mobitel. To je meni suludo pogotovo što ja imam mobitel od 1500kn. Tako da, sve je to relativno. To želi sada PS5 mora biti svjestan da će platiti nešto više od stvarne cijene. Kada sam vidio da mi nećak iz Austrije ima PS5 već tri mjeseca i da su mu sve igre za PS4 zaključio sam da stvarno nema potrebe žuriti sa kupovinom. 

Je kolega ali je tada i kupovna moć "malih" ljudi bila veća 

uzmeš u obzir da su igre original bile koliko 250-350kn ?

i da su svi imali još ako se dobro sjećam mesaja chip ?

i kupovali igre po 20-25kn odnosno 50 za dvd igre,

da ne pričamo da nije bilo ni online igranja niti dlc-eva itd.

Nažalost kupovna moć ne prati trendove poskupljenja.

4 godine
neaktivan
Nije.PS2 se prodavao na launch-u kod nas točno za 4.444kn !!
Znam jer sam ga i sam tada kupio.
A kasnije normalno čip i na stotine prženih igara :p
4 godine
protjeran

Ne, tada je 4500kn vrijedilo kao sada otprilike 7000kn. A plaće su bile i duplo manje. Inflacija...

10 godina
Sony PlayStation 5

Ja sam ps2 dobio tek kad je bio 2000kn

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Santana kaže...

Ja sam ps2 dobio tek kad je bio 2000kn

ja sam ga dobio na isto tako nekoj cijeni, 2000-2500 kn, brat i ja morali proći s 5 u školi, biti dobri, spremat po kući. Naradio se više za taj PS2 nego sada kad baš radim

17 godina
Sony PlayStation 5

jbt kud ste vi otišli na ps2 eru.

A zaboravili ste kako je ps5 trebao biti skuplji,ali se nivelirala cijena s obzirom na microsoft ( konkurenciju ) ?

Sony je pohlepna firma, nije sugurno crveni križ.

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Evo na SD ima disc version bundles

0 0 hvala 0
15 godina
icek_picek kaže...

Evo na SD ima disc version bundles

icek_picek

To već ima za kupiti tjedan dana.

16 godina
Gogy7 kaže...
Je da oni testovi u garaži pa muke sa reverse 180. Presao sam driver. Ona zadnja misija gdje ganjas helikopter mi je jos uvijek jedna od najdražih, kasnije se pojavljuje i u gta i mafia igri.

To je Driver 2. U jedinici je zadnja misija President Run.

15 godina
Sony PlayStation 5

Ekipa vi koji imate Ps5,dali imate sa njim problema i sl.Ja svoga iman od 3 mjeseca ove godine do sada neman sa njim problema,isto tako neman problema sa kontrolerima što se tiče drifta analoga i ostaloga.Sama konzola po sebi ima skroz slab choil whine al tek kada se doslovno stavi uho pored nje se čuje tako da kada igram uopće to ne čujem,ne čujem ni ovako ako nisam baš tik do konzole,lp :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

ja pratim svaki dan, tek danas vidio da in stock.

13 godina
Bitanga kaže...

ma, plaćen 6k, nisam upalio laptop.  Za pregledati tablice, dokumente, mail, pročitati novine i bankarske usluge ne treba ništa više od pametnog telefona. U osnovnoj školi klinci isto imaju tablete i baš ne koriste računala. Za prosječnog korisnika PC nije nužan za svakodnevne zadatke. 

U osnovnoj školi klinci dobiju tablete i nikad ih ne upale. Mi smo ga vratili nakon 2 godine neotvorenog i nekorištenog. Pogotovo što su uvjetovali da ako ih djeca oštete ćemo morati platiti pola cijene smećastog tableta. Samo sam ga pospremio u ormar.

Izrada powerpoint prezentacija, referata, plakata, istraživanje, simulacije, tehničko crtanje, programiranje, robotiku - sve ono što rade klinci u školi i na fakultetu - je teško izvedivo na tabletu, em nema aplikacija, em je nepraktično na malim ekranima

Bolje ih je odmah učiti raditi na PCu.

Upravo to, nespretno je, nepraktično i neupotrebljivo za neki zahtjevniji posao. Kad vidim da na mobitelima postoji Excel uvijek se pitam je li itko ikad imalo kompleksniji sheet napravio od početka do kraja u Excelu za mobitele. Volio bih upoznati tog mazohistu.

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
4 godine
protjeran
Sony PlayStation 5

eto sad nadodamo jos 300tinjak € gore.

Pošto hrvati imaju novaca i dobili smo hrv cijenu.

0 0 hvala 0
17 godina
Q-Tip kaže...

Upravo to, nespretno je, nepraktično i neupotrebljivo za neki zahtjevniji posao. Kad vidim da na mobitelima postoji Excel uvijek se pitam je li itko ikad imalo kompleksniji sheet napravio od početka do kraja u Excelu za mobitele. Volio bih upoznati tog mazohistu.

A zamisli mlade zaposlenike za 10 godina. Hrpa pripravnika odraslih na tabletskom Officeu lokaliziranom na hrvatski. Jadan IT support :-)

17 godina
mAa+_ kaže...

Ja neznam koga boga vi stalno kukakte, pa bar PS ima ovlastenog uvoznika u HR. Kupi konzolu negdje vani(EU) i vrijedi ti garancija kod nas, a oni nek naplacuju svoje kome god oce.

4 godine
protjeran
Bitanga kaže...
Q-Tip kaže...

A zamisli mlade zaposlenike za 10 godina. Hrpa pripravnika odraslih na tabletskom Officeu lokaliziranom na hrvatski. Jadan IT support :-)

Jao srce me zaboli samo kad vidim hrv layout na tipkovnici 

o OS-u i app i programima da ne pričam. kad vidim nekoga da

koristi hrv jezik na PC-u IQ mi padne barem za pola. :)

ne zelim time nikoga uvrijediti, ali...

4 godine
protjeran
R4zOR229 kaže...
mAa+_ kaže...

Ja neznam koga boga vi stalno kukakte, pa bar PS ima ovlastenog uvoznika u HR. Kupi konzolu negdje vani(EU) i vrijedi ti garancija kod nas, a oni nek naplacuju svoje kome god oce.

Kolega diskutiramo nama je kao potrošačima bitno da prođemo

jednako dobro, kao i samom proizvodaču da zaradi što više.

Ali postoji razlika između zarada i "stvaranja" idiotizma od ljudi.

ja sam konzolu kupio u gotovini za 4600 uz 4 igre po nabavi i njuškalu

odnosno cijenama po kojima se te 4 igre kreću ja sam u minusu

200-300kn minus sa kojime ja mogu živjeti.

Ja sam od starta naglašavam da postoje neke stvari koje ja 

jako zamjeram sony-u, ali to je isključivo subjektivno mišljenje

ne može se tretirati kao mjerodavno, ali niti kao loše.

Osobno znam puno ljudi koji su djeci htjeli priuštiti slične stvari

poput konzole, ali nažalost zbog "visokih" hrv plaća ne mogu.

Nemaju svi tu sreću da rade u nekoj dobroj branši poput IT kao npr.

popriličan broj forumaša ovdje ne samo u ovoj firmi, pa nam "nije" problem

pljunut 5k za igračku za igranje. konzola je igračka za "mase" a cijene svega

što dolazi uz nju su previsoke za standard "obićnih" ljudi i samo se nadovezuje

na to da je danas luksuz gotovo sve počevši od vođenja bolje polovice u restoran

na ručak i većeru.

Kolega meni novci nisu problem, da se razumijemo ja nisam bill gates niti išta

slično, ali kao i većina vjerujem da imam jako puno dragih ljudi u svom životu

koji nažalost rade za mizeriju od 3,4,5k kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2021 18:28 (mAa+_).
17 godina

Prvo ja sam komentiro tvoje nadodavanje cijene nasih uvoznika i ponudio rijesenje za isto. Drugo ja stvarno neznam kojom se ti logikom vodis pri slaganju cijena, pa bar se konzole uvijek prodaju sa mininimalnom marzom ili cak s gubitkom. Neznam jel bi trebali poklanjat konzole il kaj? Doduse da im stima racunica vjerojatno bi i to radili. I nzn kak sad sony ima veze s bundlovima koje nasi slazu da dodatno zarade, imas nestasicu konzola i opcenito hardwara i svako u lancu to oce iskoristit da zaradi, jedino ovi moraju pazit da ne pretjeraju bas da ne dobe po prstima od sonya.

4 godine
protjeran
R4zOR229 kaže...

Prvo ja sam komentiro tvoje nadodavanje cijene nasih uvoznika i ponudio rijesenje za isto. Drugo ja stvarno neznam kojom se ti logikom vodis pri slaganju cijena, pa bar se konzole uvijek prodaju sa mininimalnom marzom ili cak s gubitkom. Neznam jel bi trebali poklanjat konzole il kaj? Doduse da im stima racunica vjerojatno bi i to radili. I nzn kak sad sony ima veze s bundlovima koje nasi slazu da dodatno zarade, imas nestasicu konzola i opcenito hardwara i svako u lancu to oce iskoristit da zaradi, jedino ovi moraju pazit da ne pretjeraju bas da ne dobe po prstima od sonya.

Ja sam samo bubnuo glupost od 300€ više i ostao živ 

komentar koji ne treba shvatit ozbiljno, sony je u gubitku

navodno iskljucivo sa DE konzolom ne i sa BR možda sam

čitao krive info, ali uzmi u obzir da će digitalne igre u većini slučajeva 

uvijek biti skuplje nema preprodaje itd. ti sad ps5 igre na njuškalu nađeš

po 200-250kn koje se spominju u bundle-u dok su na storeu te iste igre snižene

za 100-150kn i tu dobiješ razliku koju sony pokrije minusom proizvodnje DE modela.

da li su bundle-ovi u dogovoru sa sonyem ili ne, ne znam niti me ne zanima.

Ono što vidim da nekakva kontrola poslovanja od sonya ne postoji, jer da se vratimo

na početak sony-eva politika prodaje ps5ice zbog covid-a je dovela do bezobraznog skalpanja.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice