Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.019
|
čitano: 6.410.455
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Sony PlayStation 5

Naravno, veci disk je za tebe i mene 400$, mislis da ih sony uzima po tim cijenama...

Pa pogledaj samo cijenu digitalne naspram bluray konzole. Sto mislis, da sony stvarno nije mogao u digitalnu, za tu razliku u cijeni uklopiti veci disk?

Pa da digital ima npr 1.5tb ili 2tb disk, bluray manji.... niti bluray kosta 100$ (kolika je razlika u cijeni), niti bi veci ssd drasticno promjenio cijenu, konzole su ionako gubitak, igre su ono sto donosi $$...

Kako rekoh, ovo je namjerno, da bi mogli prodavati sony licensed sdd-ove, samo polako, vidjet ces... 

Children Shouldnt Play with Dead Things
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2020 19:50 (Damir22).
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Linus i PS5 recenzija, hmm... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
Damir22 kaže...
Slazem se, u nekoj mjeri.

Ne ulazeci u to koliko nekome treba mjesta i koliko igara voli imati instalirano, 800gb disk je u danasnje vrijeme malo.

Kada bi situacija bila kao na pc-u, ili ps4, gdje u prvom slucaju mozes staviti prakticki "neograniceni" broj diskova, ili u drugome gdje disk jednostavno izvadis i zamjenis ga s onim ciji ti kapacitet i brzina odgovaraju, na ps5 to ne mozes.

Da mozes, pozdravio bih odluku - evo vam ultra brzi disk, kapacitet je taj koji je, tko ima potrebu i novce, neka ga mjenja s cime god hoce.

Nije nerealan scenarij u kojem ce, kroz dogledno vrijeme, sony izbaciti diskove za apgrejd u postojeci m2 slot, vjerovatno dva tri kapaciteta - hajmo reci 1tb, 2tb i 4tb.... Ostaje pitanje cijene, jer ti "licensed" diskovi nece pratiti realno stanje cijena diskova, niti pojeftinjenja/povecanja kapaciteta za isti iznos.

Ok, ako sony dozvoli, pa kaze - moze bilo koji disk, bilo koja brzina, bilo koji proizvodjac, svaka cast, no mislim da to nece biti tako.

Dodatni problem su sigurnosne rupe u samom softwareu, opet, sony nece dozvoliti neki ozbiljniji exploit koji bi eventualno nastao omogucavanjem koristenja dodatnog m2 slota.

Trece, neznam kako se sony, odnosno taj disk odnosi prema onom "pravilu" za ssd diskove, da iste ne treba puniti do cepa, vec uvijek ostavljati odredjeni postotak kapaciteta neiskoristeno? Mozda to vise ne vrijedi, ili ne vrijedi za ovaj disk?

I finalno, psiholoski efekat, ne volim vidjeti 20gb free space, cak i ako nemam stvarne potrebe niti nacina da i njih popunim.

Sony je potvrdio da neće izbacivati vlastite SSD diskove kao microsoft. Drugi proizvođaći koji ponude tržištu SSD disk minimalno istih specifikacija kao što je ovaj u PS5 kada dobiju sonyev certifikat moći će prodavati diskove za konzolu. Znači može bilo koji proizvođač ali ne može bilo koja brzina. Disk mora odgovarati minimalno specifikacijama SSD diska u konzoli. Brže od toga naravno da može. Mislim da će samsung prvi izbaciti takav disk u prodaju.

17 godina
mzopg kaže...
Zokizole84 kaže...
Ps5 s BR je puno bolja opcija jer imaš opciju čitanja BR medija, dvd i cd medija. A sad hoćeš li ih koristiti...

Po meni je taj okrugli komad plastike stvar prošlosti. Unatoč tome sve me navodi kupiti PS5 s diskom, ali već sad znam da mi je nepotreban. Sve serije, filmove, sport streamam preko optike u 4k bez problema. Sve više igrica kupujem u digitalnom formatu, ne moram se brinuti što ako oštetim disk ili ga zagubim (čitaj posudim pa se više nikada ne vrati), ne zauzimaju fizički prostor...

PS4 nikada nisam ubacio drugi disk osim ovih par igrica koje imam na njima i to kad sam odigrao više ne koristim.

Kod mene se to sad svodi na onu "bolje da ima"... ali u biti nije. 

Moraš shvatiti da svi nemaju mogućnost krađe intelektualnog vlasništva kao mi na balkanu ili im je krađa svedena na najmanju moguću mjeru. Sin mi je živio dvije godine u americi i kad je probao skinuti neki film zazvonio mu telefon i javio se lik s druge strane i objasnio mu da upravo radi kažnjivo djelo te da je za prvi put samo upozoren. Kćer mi živi u americi 7 godina i ne pada joj na pamet ikakav film skidati s neta. Naravno da uvijek ima netko tko se s time igra i proba. No nazovimo ih tako, normalnim ljudima u americi ne pada na pamet skidanje filmova jer znaju da mogu biti sankcionirani. Tamo je piratstvo svedeno na najmanju moguću mjeru. Ne živi slobodno kao kod nas.

Potom mi je sin živio dvije godine u švicarskoj i ista stvar. Da ne misli netko da mi je sin debil koji si ne zna skinuti film pa da mu sad treba objašnjava kako se to radi. Dvije godine je predavao na uglednom faksu u americi a potom dvije godine na isto takvom u švicarskoj. Kao profesor u stranoj zemlji ne želi si dozvoliti da ga netko proziva ili privodi zbog skidanja filma i normalno da se neće s tim zajebavati. Stoga, ljudima u takvim podnebljima ima smisla disk verzije jer si kupe film ili neku seriju kako bi je gledali. Koliko čujem i u sloveniji je problem skidanje takvog sadržaja. Sasvim sigurno i kod nas će doći takva praksa. Pogotovo kada tržištem zagospodari netflix, hbo max i disney+. Ovo su nam vjerojatno zadnji dani raja u kojima uživamo u besplatnim filmovima. Neki dan skinuo trilogiju gospodara prstenova koja je velika oko 450GB a sinoć i Tenet koji je oko 82GB. Kaže mi kćer da nema šanse da bi se usudila napraviti isto.

Zato mislim da još dugo disk pogoni neće otići u ropotarnicu povijesti. U americi prodaja UHD filmova ide jako lijepo. U Hrvatskoj su svi izdavači davno riknuli a pronalazak titlovanih filmova sveo se na statističku pogrešku. PS5 kao UHD pogon je jako primamljiv i po meni ima dug život.

17 godina
movie kaže...

Moraš shvatiti da svi nemaju mogućnost krađe intelektualnog vlasništva kao mi na balkanu ili im je krađa svedena na najmanju moguću mjeru. Sin mi je živio dvije godine u americi i kad je probao skinuti neki film zazvonio mu telefon i javio se lik s druge strane i objasnio mu da upravo radi kažnjivo djelo te da je za prvi put samo upozoren. Kćer mi živi u americi 7 godina i ne pada joj na pamet ikakav film skidati s neta. Naravno da uvijek ima netko tko se s time igra i proba. No nazovimo ih tako, normalnim ljudima u americi ne pada na pamet skidanje filmova jer znaju da mogu biti sankcionirani. Tamo je piratstvo svedeno na najmanju moguću mjeru. Ne živi slobodno kao kod nas.

Potom mi je sin živio dvije godine u švicarskoj i ista stvar. Da ne misli netko da mi je sin debil koji si ne zna skinuti film pa da mu sad treba objašnjava kako se to radi. Dvije godine je predavao na uglednom faksu u americi a potom dvije godine na isto takvom u švicarskoj. Kao profesor u stranoj zemlji ne želi si dozvoliti da ga netko proziva ili privodi zbog skidanja filma i normalno da se neće s tim zajebavati. Stoga, ljudima u takvim podnebljima ima smisla disk verzije jer si kupe film ili neku seriju kako bi je gledali. Koliko čujem i u sloveniji je problem skidanje takvog sadržaja. Sasvim sigurno i kod nas će doći takva praksa. Pogotovo kada tržištem zagospodari netflix, hbo max i disney+. Ovo su nam vjerojatno zadnji dani raja u kojima uživamo u besplatnim filmovima. Neki dan skinuo trilogiju gospodara prstenova koja je velika oko 450GB a sinoć i Tenet koji je oko 82GB. Kaže mi kćer da nema šanse da bi se usudila napraviti isto.

Zato mislim da još dugo disk pogoni neće otići u ropotarnicu povijesti. U americi prodaja UHD filmova ide jako lijepo. U Hrvatskoj su svi izdavači davno riknuli a pronalazak titlovanih filmova sveo se na statističku pogrešku. PS5 kao UHD pogon je jako primamljiv i po meni ima dug život.

Ja ne bih ništa skidao da ne moram. Evo, hoću pogledati Mandaloriana, moram skinut jer Disney+ ne radi kod nas. Hoću pogledati Fargo S04, moram skinut jer još nije na HBO Adria.

Platio bih da pogledam i u takvoj kvaliteti kakvu nude, al ne žele moje pare. Sigurno ne bih platio 20-30€ za jedan film ili sezonu neke serije na BRu jer za to mogu gledat cijeli mjesec 3 streaming servisa.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
Damir22 kaže...

Nisam zelio reci da je sdd u ps5 neadekvatan, vec samo da smatram profulanim da u "next gen" konzolu stavljaju hardver koji je "slabiji" od prosle generacije iste konzole.

Da, brzi je, no kapacitetom je manji. Da, ima profiti u ucitavanju i starih naslova, no, to je zanemarivi dio, vece je pitanje sto kad izadje vise ps5 naslova, posebice ps5 only naslova.... Do tada cemo vjerovatno imati i support za dodatne diskove, no....

Cjenovno se nista nebi poremetilo previse da su stavili 1,5 ili 2TB disk, nema nista "next gen" u disku od 860gb.

O navikama se ne vrijedi uopce raspravljati, no moja percepcija konzole je nesto sto upalis i uzivas (igras). Svaki dan par sati, svakih par dana sat - nebitno. Kad pozelim - konzola je spremna.

Ako ja imam par igara koje igram, klinac ima par igara koje igra, nebitno kad i koliko ih igramo - disk je vrlo brzo pun, sto znaci, svaka nova igra - deinstaliranje stare, download, ili instalacija pa download updatea..... sto je previse izgubljenog vremena, koje je previse dragocjeno, i mogao sam ga potrositi na stvarno igranje. Ja sam old school, volim ubaciti disk i igrati...

Evo bas sam negdje procitao, za cyberpunk, kojeg valjda velika vecina nas ocekuje, prvi update je preko 40gb.... 

Već smo pričali o tome zašto je disk velik 825 GB i zašto nema trenutno konzole s 1650GB jer je to sljedeća veličina koja je moguća za SSD disk ove arhitekture. Pa da se podsjetimo

"SSD PlayStationa 5 i protok podataka među svim komponentama unutar konzole nešto je na čemu je Sony radio više nego bilo koji proizvođač potrošačke elektronike. Pa je tako i SSD posebno dizajniran za PS5 i razlikuje se od klasičnih SSD diskova današnjice.

Kako bi što učinkovitije komunicirao s ostalim komponentama konzole, SSD posjeduje 12 tzv. kanala na koje je raspoređeno svih 825GB u komadima po 68.75GB. To se u slučaju PlayStationa 5 zajedno s posebnim dizajnom protočnosti pokazalo kao idealna kombinacija za maksimalni protok podataka od 5.5GB/s.

Radi se o kompromisu koji je postignut kako bi se dosegnula maksimalna protočnost podataka, a cijena je jedini razlog zašto se nije išlo na veći kapacitet. Naime, kako bi se održao sklad i maksimalna optimiziranost, jedini naredni mogući kapacitet je 1650GB, odnosno dvostruko više. SSD memorija je skupa, a dvostruko veći kapacitet bi cijenu konzole vinuo u nebesa".

17 godina
Bitanga kaže...

Ja ne bih ništa skidao da ne moram. Evo, hoću pogledati Mandaloriana, moram skinut jer Disney+ ne radi kod nas. Hoću pogledati Fargo S04, moram skinut jer još nije na HBO Adria.

Platio bih da pogledam i u takvoj kvaliteti kakvu nude, al ne žele moje pare. Sigurno ne bih platio 20-30€ za jedan film ili sezonu neke serije na BRu jer za to mogu gledat cijeli mjesec 3 streaming servisa.

Slažem se jer i sam radim to što ti radiš. Uz sve to plaćam, i netflix i hbo go. Kada dođe disny+ uzet ću i njega. S druge strane želim imati neke meni drage filmove u 4k pa se tako veselim izlasku kuma a već sam si skinuo u full kvaliteti hrpu filmova. Nažalost malo smo tržište i super je da imamo bar ove usluge koje trenutno imamo. Možemo se samo nadati da će se to u bližoj budućnosti promijeniti na još bolje. Do tada ćemo i dalje skidati kako bi gledali ono što nas interesira. Klasika.

17 godina
movie kaže...

Već smo pričali o tome zašto je disk velik 825 GB i zašto nema trenutno konzole s 1650GB jer je to sljedeća veličina koja je moguća za SSD disk ove arhitekture. Pa da se podsjetimo

"SSD PlayStationa 5 i protok podataka među svim komponentama unutar konzole nešto je na čemu je Sony radio više nego bilo koji proizvođač potrošačke elektronike. Pa je tako i SSD posebno dizajniran za PS5 i razlikuje se od klasičnih SSD diskova današnjice.

Kako bi što učinkovitije komunicirao s ostalim komponentama konzole, SSD posjeduje 12 tzv. kanala na koje je raspoređeno svih 825GB u komadima po 68.75GB. To se u slučaju PlayStationa 5 zajedno s posebnim dizajnom protočnosti pokazalo kao idealna kombinacija za maksimalni protok podataka od 5.5GB/s.

Radi se o kompromisu koji je postignut kako bi se dosegnula maksimalna protočnost podataka, a cijena je jedini razlog zašto se nije išlo na veći kapacitet. Naime, kako bi se održao sklad i maksimalna optimiziranost, jedini naredni mogući kapacitet je 1650GB, odnosno dvostruko više. SSD memorija je skupa, a dvostruko veći kapacitet bi cijenu konzole vinuo u nebesa".

Ja sam i dalje siguran da će to iskoristiti samo možda 5-6 ekskluzivnih igara, ostalih 500 će raditi isto kao i na HDDu/SSDu na PCu samo puno brže.

Imali su univerzalnu multiplatformsku arhitekturu, a sad su napravili propriatery i napravili hrpu problema, od hardverskih do softverskih do usability.

Uz sve to, možemo se pozdraviti sa tooltipovima kod loadinga, već sad i na 10 puta sporijem običnom SSDu ne stignem pročitati tooltipove i već je učitano 

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
10 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Da li je to u ljudskoj srži ili kod nas balkanaca da u svemu moramo tražiti negativu? Netko uspije - lopov je ili ima veze, dođe nova konzola - coil whine kad prislonim uho, mali disk, buči kad je disk unutra itd...

Da li sam jedini koji nema nikakve zamjerke i koji je 100% zadovoljan sa proizvodom? Ako ti buči disk, šta si uzimao disk verziju? Neće se zrak vrtit i čitat podatke, a i ne držiš je na uhu. Kao mali je disk, što će ti 15 igara istovremeno? Imaj par koje stalno igraš, ostale instaliraj po potrebi i obriši kad prođeš ili ne misliš više igrat.

O FPS-u ni ne treba trošit riječi, rak se dobivao na 30fps-a, a vidim da pomalo mutira pa će ga pojedinci dobit i na 60, a na 120 ga još neko vrijeme neće bit.

Da su mogli napravit jaču konzolu jesu sigurno, ali onda bi se kukalo radi cijene i kako nas muzu, a i ovako ako je točno što sam pročitao, cijena izrade konzole je viša od one za koju je prodaju (nije provjerena informacija, pročitao sam negdje), a bila bi sigurno skuplja da MS nije stavio cijenu za XBOX kakvu je stavio, zato su i otezali sa objavom jer su njih čekali.

I am over 9000!!!

2 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Kad sam najviše igrao(prije desetak godina) igrao sam max 3 igre istovremeno iako najcesce dvije.Tak da ne kuzim ekipu koja popuni disk na konzoli.

Sama jacina konzole nije određena preko noći.Zna ekpa šta radi bez brige.

A ekipa koja čuje zujanje ps5-šta vi igrate na bešumno kad čujete kako zavojnice cvile

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Shivi kaže...

Da li je to u ljudskoj srži ili kod nas balkanaca da u svemu moramo tražiti negativu? Netko uspije - lopov je ili ima veze, dođe nova konzola - coil whine kad prislonim uho, mali disk, buči kad je disk unutra itd...

Da li sam jedini koji nema nikakve zamjerke i koji je 100% zadovoljan sa proizvodom? Ako ti buči disk, šta si uzimao disk verziju? Neće se zrak vrtit i čitat podatke, a i ne držiš je na uhu. Kao mali je disk, što će ti 15 igara istovremeno? Imaj par koje stalno igraš, ostale instaliraj po potrebi i obriši kad prođeš ili ne misliš više igrat.

O FPS-u ni ne treba trošit riječi, rak se dobivao na 30fps-a, a vidim da pomalo mutira pa će ga pojedinci dobit i na 60, a na 120 ga još neko vrijeme neće bit.

Da su mogli napravit jaču konzolu jesu sigurno, ali onda bi se kukalo radi cijene i kako nas muzu, a i ovako ako je točno što sam pročitao, cijena izrade konzole je viša od one za koju je prodaju (nije provjerena informacija, pročitao sam negdje), a bila bi sigurno skuplja da MS nije stavio cijenu za XBOX kakvu je stavio, zato su i otezali sa objavom jer su njih čekali.

A ja kao inženjer uvijek gledam što bi se moglo poboljšati, profesionalna deformacija ;-)

Također i kod kupovine nekih stvari odvaguješ pozitivne i negativne strane da se odlučiš za neki proizvod. Svi proizvodi imaju i mane i prednosti, samo ovisi što ti je od toga više bitno, a što manje.

17 godina
Sony PlayStation 5

Ako nekog interesira kakvo je stanje s oled panelima nakon par mjeseci igranja

Moj PC  
4 0 hvala 1
6 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Može netko potvrdit ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
movie kaže...

Mislio sam na legalne servise, netflix, hbo, maxtv, bnet... ne znam zašto si shvatio da se moj post odnosi na pirateriju. Netflix se može imati već od 25kn mj. po uređaju, gnjaviti se krađom pored toga nema smisla.

Kill Frenzy kaže...

Kad sam najviše igrao(prije desetak godina) igrao sam max 3 igre istovremeno iako najcesce dvije.Tak da ne kuzim ekipu koja popuni disk na konzoli.

kupim ps4 pro radi rdr2, cijeli nabrijan dođem doma, imam 2-3h slobodnog vremena, ubacim disk, pokrenem instalaciju i ispiše mi se "94 minutes left...", ludilo. I nakon toga, dowload 15GB nadogradnje. naigrao sam se taj dan samo tako. 

kod ps5 će to biti puno brže SSD je tu, stigla je i optika, pa ću vjerojatno brisati igrice, tj. neću ih predinstalirati čim ih kupim.

moja zamisao konzole je upalim, odaberem igru i igram.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2020 23:41 (mzopg).
4 godine
neaktivan
bloodborne kaže...

Može netko potvrdit ?

Nope, nema jos.

14 godina
bloodborne kaže...

Može netko potvrdit ?

Neznam tko je bio tako skorom u Bugarskoj, obzirom je i ona recimo na popisu, ali ono što sam vidio izvan glavnog grada, a tamo sam vidio blkeštavilo pravog velegrada istina, naspram ruralne Hrvatske, oni su iza nas po puno detalja makar 30 godina iza, i još sam bio blag, maksimalno 

U Bugarskoj ima stvarno se svačega za vidjeti, ali sirotinje i teško tužnih i razočaravajućih ostalih situacija, ima na pretek! 

To što je/će prisutan/biti prisutan, ne treba nikoga previše iznenaditi, samo se veseliti obećavajućoj, donekle, situaciji. 

ATJ Lučko
10 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Shivi kaže...

A ja kao inženjer uvijek gledam što bi se moglo poboljšati, profesionalna deformacija ;-)

Također i kod kupovine nekih stvari odvaguješ pozitivne i negativne strane da se odlučiš za neki proizvod. Svi proizvodi imaju i mane i prednosti, samo ovisi što ti je od toga više bitno, a što manje.

Sa inženjerske strane i ja gledam tako, ali uzmem u obzir i ostale faktore te smatram da smo za ovu cijenu dobili i više nego dobar proizvod, a najlakše je biti general poslije bitke :)

I am over 9000!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2020 7:38 (Shivi).
17 godina

Ne znam šta bih ti rekao, ne da sam zadovoljan konzolom, nego sam oduševljen.

Što se tiče profesionalnih deformacija, ja radim s visokim naponom tako da taj coil whine vjerojatno ne mogu ni čuti 

PSN: user432b2b
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2020 7:40 (malak).
6 godina
movie kaže...

Imam stariji OLED od 2018 godine i nikakvih problema. Stalno smo igrali PS4 i ja i dijete. Dok se pojavi burn in bit ce vec vrijeme za novi TV

17 godina
bloodborne kaže...
Bitanga kaže...
Gale92 kaže...

Neznam kako kod vas ali mene "ono bučenje" dok vrti DVD "ubija"..... rekli su da će to ispravit nekom nadogradnjom ali još ništa od toga čini se

Tako i treba, da demotivira ljude od kupovine diskova! Ja bih još i mali zvučnik stavio koji zuji.

meni je pak tesko povjerovati da se ta buka toliko hvaljene "tihe" konzole od strane recenzenta

pored zvuka kroz tv i toliko "hvaljenih" plastnicnih 3d "overear" slusalica i dalje cuje na udaljenosti

od 3m+ 

Gle, malo sam se izgubio što je sarkazam, a što ne, ali situacija je takva da je učitavanje diskova izuzetno glasno.

Ne traje dugo, nije to katastrofa, ali čuje se i recimo smeta. Meni je recimo apsurd da igram Bloodborne sa SSD-a , a svakih pol sata-sat učitava igru sa DVD-a , ili provjerava što je na njemu, a nutra igra od klinaca koja nema veze sa bloodborne.

Osim toga konzola mi je apsolutno nečujna, ni ne zna se da je u sobi. Žena je dobila neki "difuzor" koji služi za miris, te cijelo vrijeme izbacuje aerosol neki, koji se jedini čuje.

Po meni su za sada sa PS5 napravili izuzetno, izuzetno dobar posao. Vjerojatno sam sretan jer nemam spomenuti "coil whine" , ali tako je. Svašta čujem u sobi, ali PS5 se ni ne zna da je tu.

17 godina
neaktivan
Ima kakve informacije kad će HBO Go na PS5? Neugodno sam se iznenadio kad sam skužio da nema mogućnosti instaliranja aplikacije.
Inaće, oduševljen novom konzolom.

0 0 hvala 0
17 godina
Piksa kaže...
Ima kakve informacije kad će HBO Go na PS5? Neugodno sam se iznenadio kad sam skužio da nema mogućnosti instaliranja aplikacije.
Inaće, oduševljen novom konzolom.

Poznavajuci HBO Adria (tj Hungary koji im radi appse), trebat ce im pola godine do godinu dana, ako ne i vise.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2020 8:49 (Bitanga).
4 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Sjecam se dok smo pisali o glasinama za PS5 i nije se nista znalo a da je potvrdjeno, vecina po forumima je pisalo kako ne vjeruju da cemo uopste dobiti cisti SSD, nego da ce to vjerovatno biti neki SSHD od 1TB ili ako bi bio SSD da nece biti veci od 500GB...

Meni licno je draze da dobijem malo manji disk ako se radi o ovolikoj razlici u brzini pa makar to na kraju u potpunosti iskoristavale samo PS5 eksluzive. Naravno, nemamo svi iste prioritete i sada shvatam neke zasto im je problem jer evo bitanga kaze da su mu djeca odmah naskidala 10ak igara i onda razumijem zasto mu je 825GB/667GB malo.

0 0 hvala 0
17 godina
djhuby kaže...
movie kaže...

Imam stariji OLED od 2018 godine i nikakvih problema. Stalno smo igrali PS4 i ja i dijete. Dok se pojavi burn in bit ce vec vrijeme za novi TV

Ne razumijem čemu mi daješ TD a ja afirmativno govorim o oledu pošto ga i sam imam a ovaj video klip trebao bi razbiti predrasude o oledu kao problematičnom panelu u video igrama? Potom mi odgovaraš da imaš oled i da je sve ok. Imam ga i ja i sve je ok. Ima ga i lik u ovom video klipu i on kaže da je sve ok. Jesi uopće pogledao video klip ili odmah bijesno stisnuo TD?

9 godina
Sony PlayStation 5

Da li je netko od vas skinuo igru i pokrenuo Monster hunter iceborn, sta se dobije u ps kolekciji, ja ju pokren3m i prikaze mi sve one logove, i nakon toga samo crni ekran, ps radi normalno, mogu i switchat igru i sve

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Sony PlayStation 5

Jel kupuje netko Grundig Oled 65" na akciji za diners 5.500 kn?

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
djhuby kaže...

Jel kupuje netko Grundig Oled 65" na akciji za diners 5.500 kn?

pornić, sad mi još samo treba diners :D :(

17 godina
Sony PlayStation 5

Za sve željne PS5 

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Marcek555 kaže...

Da li je netko od vas skinuo igru i pokrenuo Monster hunter iceborn, sta se dobije u ps kolekciji, ja ju pokren3m i prikaze mi sve one logove, i nakon toga samo crni ekran, ps radi normalno, mogu i switchat igru i sve

Mislim da nije Iceborn nego samo Monster hunter world, bez DLC-a.

4 godine
neaktivan
Prednaručio sam PS5 7.10. za vrijeme "drugog vala" preko SD. Jel se zna kad bi konzola otprilike mogla biti dostavljena? Ispričavam se ako sam 10000-ti koji pita ovo pitanje, ali lud sam već.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2020 12:34 (patrik44).

1 5 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice