Pa sta je ovo od jucer 15 stranica ispisano Nemam kad sve citati ali evo da napisem svoja zasadasnja iskustva sa konzolom.
Sinoc sam probao Astro's Playroom, Spider-Man Miles Morales, GoW, Bugsnax i AC Valhallu. Konzola je odlicna i stvarno se ventilator ne cuje niti se grije nakon visesatnog igranja, a dualsense je stvarno revolucionaran. Nisam mogao da vjerujem koliko detalja mogu ubaciti kroz vibraciju u kombinaciji sa zvucnikom, bas sam se divio, ali najbolja stvar definitivno su adaptivni trigeri
Pored Astro's Playroom obavezno probajte i Bugsnax, oni su iskoristili DualSense skoro kao i Astro i bas su to ekstra uradili, a igra je i zabavna
Moja jedina zamjerka i mana za sada je sto mi konzola ima coil whine. U pocetku sam morao skroz prici konzoli da bih uopste primjetio (blago zujanje), medjutim kada sam stavio da se igre skidaju u pozadini i poceo igrati zahtjevnije igre pocelo je biti malo glasnije. Sve dok bilo kakav drugi zvuk dolazi sa TV i ne cuje se, ali kada je mrtva tisina iritira jer se primjeti. Vidim po netu da dosta raje ima istu situaciju, ali kazu da se najvise primjeti ako se nesto skida u pozadini i igra, pa me bas zanima kako ce biti kad zavrsim downloade.
Na ps4 pro mi je taj coil whine nakon 2 godine bio podivljao pa postao bas glasan, trajalo 2-3 sedmice i sam opet prestao pa se nadam da ce i se i ovdje unormaliti. Sony je sve odlicno uradio sa konzolom, ne znam zasto nisu mogli staviti par komada silikona izmedju komponenti napojne kako se te vibracije ne bi primjetile.
Sve u svemu konzola je vrh i lijepo je opet imati na cemu igrati