Pa ako su leakovi točni i ako Xbox Series X ima stvarno 12TF GPU onda stvarno ne vidim razlog zašto igra ne bi izgledala ovako, pogotovo kad će u konzoli biti i pravi CPU, a ne tablet jezgre kao u ovoj generaciji. Nadam se da Sony prati ovo i da će i njihova konzola biti otprilike iste jačine tako da svi devovi imaju sličnu base razinu grafike. Naravno, s druge strane, zahtjevi na PC-u bi izlaskom nove generacije mogli fino skočiti jer ako je tih 12TF istina, što je na razini Radeon VII i RTX 2080 (Ti) kartica. Zato i ja odugovlačim s kupovinom nove kartice , GTX 970 mi još sada pokreće igre zadovoljavajuće, a prelaskom GPU-ova na 7nm i 7nm+ procese bi se trebao dogoditi novi skok u performansama.
samo to je in engine
vidjet cemo kak ce to na kraju izgledat
Znam da su ovo svi već vidjeli . Ali ako grafika nije ovako realistična onda je ta next gen grafika samo nova verzija trenutne generacije . Recimo kao da PS4 PRO dobije pro verziju.
Microsoft se hvali po netu kako će novi xbox pičiti 8K i 120 God. Samo su taktički zaboravili napomenuti da neće moći oboje u isto vrijeme, bit će 8k i 25-30 fpsa.
Microsoft se hvali po netu kako će novi xbox pičiti 8K i 120 God. Samo su taktički zaboravili napomenuti da neće moći oboje u isto vrijeme, bit će 8k i 25-30 fpsa.
Pa i Sony je za PS5 rekao 8K i 120fps. Ali to nije vezano za igre, već za specifikaciju HDMI 2.1 koja to omogućava za multimediju. Nitko to ne misli za igre.
Zanimljive informacije, no mislim da ih ni polovica neće biti potvrđena na nadolazećem sajmu. Iako vjerujem da ih je većina istinita.
stvarno bih volio vidjeti tih famoznih 450 eura. 3000kn da košta ?
ne znam u kojem svijetu, 2800 trenutno 4 pro bez popusta
Ako ce kostati 500$ onda bi sigurno kostao 500€ u europi a kod nas oko 4500 kn.
Ma hrv je jeftinija, nevjerujem da ce stock ps4 po izlasku bit toliko skuplji od msrp
Evo govor sa novog interviewa sa Jim Ryan.
"
On the Similarities Between the PlayStation 4 and PlayStation 5 Logos
Jim Ryan:“It is important to give off a sense of consistency for products within the PlayStation brand. It is a must for anyone who sees [the logo] to immediately and positively think, ‘That’s PlayStation.’
“There are over 100 million PlayStation 4 owners—there is a community there. We have an obligation to keep them happy, interested, and absorbed [in PlayStation].”
On the Migration from PlayStation 4 to PlayStation 5
Jim Ryan:“During the migration from PlayStation 4 to PlayStation 5, there will still be a great deal of PlayStation 4 users. That is very important and we have an obligation to those users. In the same way, we need to work out new appeals for PlayStation 5. This year will be a tough, but special year for us compared to previous console releases.”
On the Unique Appeals of PlayStation 5
Jim Ryan:“Each time a new console is released, the processor and graphics improve. Those are enticing of course, but we need to have special appeals as well. We have already confirmed the use of an solid-state drive. Having load times that are next to nothing is a major change.
“3D audio and the haptic feedback support of the controller are also things that, when you try them, you will be surprised at how big a change they are. Even just playing the racing game Gran Turismo Sport with a PlayStation 5 controller is a completely different experience. While it runs well with the previous controller, there is no going back after you experience the detailed road surface via haptic control and play using the adaptive triggers.
“But you know. There are still more unique elements for PlayStation 5 to come that separate it from previous consoles. The ‘bigger differences’ have yet to be announced.”
On the Japanese Release Window
Jim Ryan:“I cannot comment on the timing of release or launch markets. However, the three-month delay for the release of PlayStation 4 in Japan was a decision that I was deeply involved in. There was reasonable ground for that decision, but these days I do not think that was a good idea. It was a decision made after much debate, but there may have been other options.”"
https://www.gematsu.com/2020/01/ps5-unique-unannounced-features-teased-by-sony-interactive-entertainment-president
"The ‘bigger differences’ have yet to be announced.”
E3 sa malo zelenjave sa strane ce bit topčina gledat 😍😍
Citam po netu, sad koliko je pouzdano, da ce sony pri izlasku PS5 imati odmah eksluzivne igre samo za PS5. Ovo bi me radovalo i za ocekivat je, dok je Microsoft najavio da ce launch igre za XBOX SEX biti kompatibilne sa ranijim sistemima.
Citam po netu, sad koliko je pouzdano, da ce sony pri izlasku PS5 imati odmah eksluzivne igre samo za PS5. Ovo bi me radovalo i za ocekivat je, dok je Microsoft najavio da ce launch igre za XBOX SEX biti kompatibilne sa ranijim sistemima.
A čemu te to veseli? Jer ćeš moć drugima mahat digitalnim pimpekom i govorit kak niko osim ovih s PS5 ne može igrat?
Što manje ekluzivnih igara i ograničavanja igrača to mi je kompanija draža.
A čemu te to veseli? Jer ćeš moć drugima mahat digitalnim pimpekom i govorit kak niko osim ovih s PS5 ne može igrat?
Smijesno ti je razmisljanje. Veseli me jer bi u startu dobili dobre prave next gen igre a ne osakacene jer su developeri morali paziti gornju granicu da bi igre bile podrzane i na trenutnoj generaciji.
Pogotovo sto se tice sony eksluziva, uvijek su to igre sa najboljom grafikom i skoro sve su medju najvecim hitovima opcenito.
Smijesno ti je razmisljanje. Veseli me jer bi u startu dobili dobre prave next gen igre a ne osakacene jer su developeri morali paziti gornju granicu da bi igre bile podrzane i na trenutnoj generaciji.
Pogotovo sto se tice sony eksluziva, uvijek su to igre sa najboljom grafikom i skoro sve su medju najvecim hitovima opcenito.
Ima dobre i lose strane. Da sad moram uzet novi X samo zbog novog Haloa itd a prije 2-3 mj sam uzeo OneX. Tako da sve kako se uzme.
Ima dobre i lose strane. Da sad moram uzet novi X samo zbog novog Haloa itd a prije 2-3 mj sam uzeo OneX. Tako da sve kako se uzme.
Pa tko lud sad uzima novu konzolu, kad za manje od godinu dana dolaze nove? Naravno da će biti ekskluziva za nove konzole da se bolje prodaju.
Ja isto mislim da nije potrebno maltretirat developere sa starim konzolama
Btw. Sony nece bit na E3
Ja isto mislim da nije potrebno maltretirat developere sa starim konzolama
Btw. Sony nece bit na E3
bome je. o tome se šuškalo, sad se i potvrdilo. također se šuška da će sony u veljači imati neki svoj show gdje će pokazati konzolu
Ima sony od danas pa do 16-og neki event za proslavu 25 godina Playstation-a, https://www.sony.com/square-nyc.html
"Sony Square NYC is a public space committed to showcasing innovations in products, music, movies and gaming. Visit us in the bustling Flatiron District for exclusive content, product launches, creative workshops, live performances and more."
Experience PlayStation
- January 14, 2020 - February 16, 2020
- 12:00pm to 7:00pm EST
Celebrate 25 Years of Play with a collection of titles on PS4 and PS VR.
Ne vjerujem da ce tu predstaviti novu konzolu ali moze biti na kraju da bar nesto pokazu.
Evo jos neka nagadjanja, http://www.pushsquare.com/news/2020/01/sony_bosses_descend_on_san_francisco_as_ps5_reveal_looms
Da. Nema šanse. Možda je ovo cijena bez pdv-a i ostalih nameta pod kojima se prodaje konzola u HR.
Moja procjena je 550€ - u najboljem slučaju.
PS3 je u 2013. još uvijek držao cijenu (bez popusta), iste godine kad je PS4 izašao i koštao 400 eura.
PS3 je u 2013. još uvijek držao cijenu (bez popusta), iste godine kad je PS4 izašao i koštao 400 eura.
Ispravi me ako grijesim ali ps4 je kostao kod nas 4200-4500 kad je dosao.
Ispravi me ako grijesim ali ps4 je kostao kod nas 4200-4500 kad je dosao.
ja se iskreno i ne sjećam, ali ako je tako, ps5 će biti 4500 minimum minimuma
ps4 je kostao 399 eura
ocekujem da ce ps5 bit 499 eura